‘Dan is hij wat mij betreft straks onomstreden dé spits van Oranje’

Donderdag, 19 november 2020 om

Donyell Malen startte woensdagavond vanuit de basis bij Oranje in de Nations League-wedstrijd tegen Polen (1-2 overwinning). De 21-jarige PSV-spits is onder bondscoach Frank de Boer echter nog niet zeker van een vaste basisplaats in het Nederlands elftal, maar Pierre van Hooijdonk sluit niet uit dat het talent in de komende jaren uitgroeit tot de spits van Nederland.

Malen heeft een vaste basisplaats bij PSV onder hoofdtrainer Roger Schmidt. In de Eredivisie. In alle competities was hij dit seizoen goed voor acht doelpunten. “Je hebt natuurlijk altijd te maken met de ontwikkeling van andere aanvallers, maar Malen zien als dé toekomstige spits van Oranje in de komende jaren vind ik geen gekke gedachte”, vertelt Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International.

De voormalig Oranje-international denkt dat Malen het in zich heeft om op het hoge niveau van Oranje te slagen. “Malen is rustig aan de bal; niet dat alles bij hem goed gaat, maar ik kan hem eigenlijk nooit betrappen op heel domme dingen”, aldus Van Hooijdonk. “In het afwerken zou hij misschien nog iets vaker voor binnenkant-voet kunnen kiezen in plaats van schieten met de wreef. Dan wordt hij nog zuiverder voor het doel en zal hij nog meer gaan scoren.”

Bruggink ziet dat Malen nog wat stapjes moet maken, ook omdat de spits een zware knieblessure achter de rug heeft. “Het is altijd even afwachten hoe iemand daarvan terugkomt. Maar als hij weer volledig in zijn ritme zit en zijn goals blijft maken, dan is hij wat mij betreft straks onomstreden dé spits van Oranje. Ik denk zelfs voor jaren en jaren. Ik denk dat hij zijn kwaliteiten die ik net benoemde uiteindelijk ook op het hoogste niveau zal laten zien.”

De Boer sluit interland periode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Donyell Malen dé toekomstige spits van Oranje is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Deze Donyel Malen is een topspits in wording. Ik zie wat elementen van Ruud van Nistelrooy terug:
Zeer sterk aan de bal, over mijn lijk mentaliteit en een killer voor de goal. Tevens een tikkeltje egoistisch, en dat moet een spits zijn.
Hij speelt nu bij Psv, dit hebben ze zo slim gedaan in Eindhoven.
In de jeugd speelde deze Malen bij Ajax en Arsenal maar hij is een gevoelsmens en heeft in Eindhoven het gevoel gekregen dat de club echt er voor hem is.
Als hij zo door gaat wordt hij zeker de spits van Oranje, moet hij wel weer zijn niveau halen van voor de blessure maar dit komt vanzelf!

19 november 2020 om 09:48

Elementen van Ruud van Nistelrooi? Haha wa een vergelijking, elke spits heeft wel elementen van Ruud omdat hij zo compleet was. Ik zou zeggen dat Malen qua fysiek, snelheid en techniek meer een Mini-Aguero word, ik denk namelijk niet dat hij in potentie gelijkwaardig of beter dan Kun kan worden.

19 november 2020 om 09:51

Zijn overstap van Arsenal naar PSV vond in zijn ontwikkeling op het perfecte moment plaats. Malen realiseerde zich na ervaring opgedaan te hebben bij een premier League club dat dit het moment was om minuten te gaan maken. Dat PSV dan komt is super voor hem, maar de overstap deed mijn wenkbrauwen wel doen fronzen. Niet zozeer omdat hij uit de jeugd bij mijn club komt, maar meer omdat ik talenten die vroegtijdig naar Engeland vertrekken niet beter heb zien worden daar, op een enkeling na dan. Overigens is PSV ook de perfecte club qua speelstijl voor hem vind ik, spelen toch vaak met meer ruimte naar de goal toe waardoor zijn snelheid benut kan worden. Kleine toevoeging: dat hij voor mijn club gespeeld heeft in de jeugd zegt niets over hem nu, elke speler kiest zijn eigen pad, we kunnen zien dat dit voorlopig het juiste pad is wat Malen neemt. Als ik morgen van werkgever kan verwisselen dan doe ik het ook, dus no hard feelings whatsoever. Voel me bijna verplicht dit erbij te vermelden voordat er een Ajax PSV discussie losbarst wat niets te maken heeft met de individue Malen.

19 november 2020 om 13:46

Misschien moet je nog wat langer doorgaan Malen lijkt idd de enige met echte potentie voorin. Als Memphis niet scoort is hij best onhandig centraal; want hij maakt met zijn zwerf gerdrag toch een gat waar de spits hoort te staan. Malen zou daar beter kunnen staan. Dan kan Memphis links buiten staan. Of 5/3/2. Met blind als derde cv die inschuift. Kan frenki ook iets meer naar voren.

Geen speld tussen te krijgen. Als ik Koeman was zou ik ook liever overwegen voor Malen te gaan dan Depay. Malen kan als 9 spelen maar ook als winger. Is niet iemand die de hele tijd in de bal komt, je kan hem gerust diep sturen aangezien hij ook graag de ruimtes in duikt en zeer explosief is. Aan de bal ook behoorlijk. Was in de Ajax jeugd hét ultieme talent en via een omweg lijkt het er toch uit te gaan komen. Malen en Boadu kunnen echt wereldspitsen worden. En dat is toch iets waar Oranje al jaren naar snakt: aanvallers die de top kunnen bereiken!

19 november 2020 om 09:45

Malen is nu niet te betalen voor Barca hoor daar waar Depay voor een prikkie is op te pikken

19 november 2020 om 09:52

Dat is waar. Daarom moet Barca gewoon geen cent uitgeven aan niemand. Lekker herbouwen de club en centjes sparen zodat je wellicht over 1/2 jaar wel geld kan uitgeven aan goede lange termijn aankopen.

19 november 2020 om 10:48

Denk wel dat Malen niet zou misstaan bij Barca

19 november 2020 om 10:05

Malen is onbetaalbaar voor Barcelona. Die moet meer dan 40 miljoen euro kosten, dat gaat Barca nooit betalen. In die zin is het helemaal niet gek dat Koeman Depay graag bij Barca wil hebben (stuk goedkoper), maar ik betwijfel of dat de beste keuze is voor hem. Op een goede dag is Depay zeker goed genoeg voor Barca, maar hij zakt ook regelmatig door de ondergrens.

19 november 2020 om 10:25

Depay is goed in een vrije rol wanneer hij als soort van “vedette” mag opereren. Maar bij Barcelona heb je Messi. Daarna heb je met Fati en Dembele ook gewoon betere spelers. En zelfs Griezmann zal hoger in de pikorde staan. Depay is een leuke voetballers mits alles erom heen klopt. Maar ik blijf erbij de absolute top is te hoog gegrepen voor hem. De subtop van de Europese topcompetities is zijn limiet imo. Dan heb ik het over clubs als Tottenham, Dortmund, Leipzig, Sevilla, Benfica, FC Porto, Lazio, Atalanta etc. In het huidige AC Milan zou hij ook goed passen. Dus wat mij betreft zit hij uitstekend op z’n plek bij Lyon.

19 november 2020 om 11:29

Wereldspits... nee denk het niet. Haaland is toch echt stukken verder en ik denk zomaar dezelfde leeftijd of jonger

19 november 2020 om 13:09

Want het kan natuurlijk niet dat er meerdere wereldspitsen zijn?
Haaland is verschrikkelijk goed!
Dat is ook een wereldspits.

Ik heb persoonlijk niet het idee dat Malen een wereldspits gaat worden. Ja hij wordt goed voor het nederlands elftal en wellicht subtop buitenland maar voor mijn gevoek niet goed genoeg voor een echte topclub. Maar wie weet ontwikkeld hij zich nog meer en beter.
Laat ik het zo zeggen: ik kom supergraag terug op deze woorden en zal ook met groot plezier mijn eigen gevoel ontkrachten

Tsja, we hemelen onze talenten allemaal erg graag op (en ja, dat gebeurt misschien wel het meest bij 'ons' ). Malen heeft absoluut een enorme potentie, alleen heeft hij nu even een dipje. Helemaal geen probleem natuurlijk, dat hoort erbij. Maar weet niet of het dan helpt als analisten dit soort dingen zeggen. Zeker met de recente voorbeelden van Vd Wiel en Van Rhijn. Laat die jongen lekker ontwikkelen (en ook zijn fouten maken), die komt er wel.

19 november 2020 om 09:51

Welke dipje? We vergeten soms dat we het over voetballers hebben die 20 en jonger zijn, dat is geen dipje maar gewoon niet de kwaliteit en mentaliteit om elke wedstrijd top te spelen, dat moet nog groeien.

19 november 2020 om 10:36

Noem het hoe je wilt. Ik bedoelde er niets negatiefs mee hoor. En ik ben toch juist heel positief?

Ja je merkt het hele seizoen al aan Malen dat hij nog ''aan het terug kome is'' van zijn knieblessure, wat ook begrijpelijk is. Ook ik zie in Malen de spits van de toekomst, vorig seizoen laten zien ook zeker goals te kunnen maken en dat is niet geheel onbelangrijk als spits zijnde.

Zou het een keer proberen om Depay naar links te halen met veel vrijheid en Malen in de spits. Zeker in de wedstrijden waarin het spelbeeld veel heen en weer is dan is Malen extra gevaarlijk met ballen in de diepte. Middenvelders erachter die die pass kunnen geven. Dus wat mij betreft zelfde basisopstelling als gister maar den Depay en Malen omwisselen. Klaassen speelde niet heel lekker maar we weten intussen dat hij beter kan en had veel last van het slechte veld. Maar wat een verademing zonder vd Beek was het gister natuurlijk. Blij dat de Boer eigenwijs genoeg is om dat te hebben gedurfd. 1e helft was heerlijk om naar te kijken met zoveel kansen. Alleen verdedigend was het niet goed, maar wanneer v Dijk weer terug is dan zal de Vrij ook weer gaan laten zien waarom hij de beste verdediger is in de Serie A

19 november 2020 om 11:42

Ik blijf erbij dat we met oranje een 532 erin moeten gaan slijpen. Niet alleen omdat we dan achterin drie wereldverdedigers kunnen neerzetten (wat tegengoals zoals gisteren voorkomt wanneer de back weer eens op avontuur is), maar ook omdat je dan ook de voorhoede op zijn kwaliteiten kan benutten. Depay speelt het liefst in de spits met vrijheid om te zwerven. Dan kan je daarnaast indien nodig een targetman als Luuk de Jong neerzetten of voor de snelheid van counterspits Malen kiezen. En laten we eerlijk zijn, op de vleugels zijn we toch niet best bedeelt. Berghuis kan je dan inzetten als je iets moet forceren met voorzetten bij een achterstand. Maar Stengs is nog een talent die eerst stappen moet zetten, Bergwijn was hoopvol maar speelt nooit, Kluivert is nog steeds het flegmatieke talentje dat hij was toen hij een paar jaar geleden bij ajax vertrok, Gakpo moet eerst een jaar lang presteren in de eredivisie, Ihattaran is het best op 10 en tsja.. moeten we het op dit moment nog over Promes en Babel hebben?

Malen is geen ideale spits tegen defensieve landen. Dan heb je toch de mindere Luuk nodig om een diepe aanspeelpunt te hebben die ook nog eens de ruimtes groter maakt. Maar ik ben voor het eerst gisteren positief geweest over zijn spel in Oranje. Hij speelde een prima pot vooral in de eerste helft met veel dreiging als linksbuiten.

Ik zie Malen ook wel als de toekomstige spits van oranje. Een beetje een Werner type, snel, beweeglijk, technisch prima en kan zich nog goed doorontwikkelen. Vooral als je combinatie voetbal speelt is dit een ideale spits. Een Luuk de Jong erger ik mij kapot aan, daar heb je gewoon niet veel aan als er nauwelijks voorzetten in de 16 komen.

Malen heeft potentie, maar moet inderdaad nog wat stappen maken. Vind hem absoluut nog geen killer, daar mist hij in mijn ogen nog te veel kansen voor.

Probleem is dat het altijd zo ver weg is, dit soort uitspraken. Ja, Malen zou stappen kunnen maken, naar het buitenland gaan, en daar slagen. Dan is hij met een beetje mazzel de eerste spits van Oranje op het EK 2024, als er niet een ander nog beter is geworden. Of het gaat zoals met Vincent Janssen, Van Wolfswinkel en Luc Castaignos. De interessantere vraag is meer, wie wordt de spits op het EK 2021 en WK 2022?

19 november 2020 om 12:05

Malen kan toch prima de spits zijn in 2022 en afhankelijk van wanneer hij zijn vorm terugvindt misschien wel 2021. Hij is het stadium van wispelturig talent wel ontgroeid - vraag is alleen hoe hij weer in vorm komt na zijn blessure. Of Malen of Depay nou in de spits of op de vleugel staat maakt niet eens zo veel uit - beiden altijd opstellen wat mij betreft.

Malen, Boadu, Lammers en misschien ook wel Zirkzee kunnen de toekomstige 9 worden. Het hoeven geen wereldtoppers te worden, maar als ze het kunnen schoppen tot de vaste spits bij een club in een grote competitie is dat wmb genoeg. En niet bankzitter die later in de vergetelheid raakt in Mexico.

Malen is de beste optie voor de spitspositie voor de toekomst. Simpelweg omdat hij sneller en completer is als Depay. Dat Depay nu nog meer rendement heeft komt door zijn ervaring en dominante gedrag. Malen moet zijn niveau van voor de blessure terug krijgen. En hij moet nog groeien in kracht. Laat hem nog maar een seizoen doelpunten maken bij PSV en dan wordt hij de revelatie van het komende EK.

Malen is geen supertalent zoals Haaland en Mbappe,maar zeker wel een spits met potentie.
tis afwachten hoe het met zijn fysiek is gesteld,hij is wel erg vaak gebleseerd.
Ik vind hem beter dan Bergwijn en Boadu.
En ik heb ook hoop op Lammers, Zirkzee en Sierhuis.
Allemaal nog vrij jonge spitsen voor een mooie toekomst.

Ben niet overtuigd van Malen. In twee seizoenen Psv heb ik nog niets bijzonders van hem gezien waarvan ik kan zeggen, dit wordt een wereldspits. Hij mist toch best veel kansen in de competitie en is geen killer. Iedere jonge spelers die een bal van a naar b kan spelen is tegenwoordig een talent in Nederland en wacht een grote toekomst. De Kluiverts en Seedorfs die er op 18jarige leeftijd al staan zijn er nietmeer, de Ligt is de uitzondering. In vergelijking met deze spelers zijn de talenten van nu maar een slap aftreksel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren