Van Hooijdonk heeft na 22 jaar opvolger bij het Nederlands elftal

Dinsdag, 10 november 2020 om 08:35Rian Rosendaal • Laatste update: 09:10

Tim Krul is de enige speler van het Nederlands elftal die niet uitkomt op het hoogste niveau. De doelman bleef Norwich City afgelopen zomer namelijk trouw na de degradatie uit de Premier League. Een mijlpaal voor Krul, de eerste speler sinds Pierre van Hooijdonk in 1998 die ondanks een verblijf op het tweede niveau uitzicht heeft op speeltijd in Oranje. De kans is aanwezig dat bondscoach Frank de Boer Krul woensdag laat spelen tegen Spanje als vervanger van de geblesseerde Jasper Cillessen. Hij speelde vorige maand ook al in de oefeninterland tegen Mexico (0-1 nederlaag.)

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Tim Krul een basisplaats verdient bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door fcg95)

Triest om te zien dat je eerste keeper bij een middenmoter in Spanje op de bank zit en je tweede keeper in de Engelse tweede divisie loopt.

10 november 2020 om 08:51

Valencia een middenmotor uit Spanje? Beetje vroeg voor drank denk je niet.

10 november 2020 om 08:56

Goed, subtopper. Nog steeds niets waard. (excuus, ik had even het waanbeeld dat hij bij Betis speelde, geen flauw idee waarom)

10 november 2020 om 08:56

Vorig seizoen als 9e geeindigd en nu bivakkeren ze weer op een 9e plaats. Klinkt toch wel aardig als middenmoot in mijn oren.

10 november 2020 om 08:57

Laatste 5 jaar 11e, 12e, 4e, 4e en 9e. Klinkt als een middenmoter, waar ook niks verkeerds aan is.

10 november 2020 om 09:14

En toch zijn het twee prima doelmannen. Laatste interland van Cilissen niet gekeken?

10 november 2020 om 09:43

Lage standaard heb jij. Bij de meeste Europese landen staan er betere keepers onder de lat.

10 november 2020 om 10:33

Simpel verhaal, we hebben gewoon geen betere doelmannen. Ook niet in de eredivisie.

10 november 2020 om 11:13

Stevie wonder zou nog zien dat Bijlow beter is.

10 november 2020 om 11:36

Haha dan heb je liggen slapen

10 november 2020 om 18:30

Bijlow kan beter worden, maar is op dit moment op alle facetten nog de mindere.

10 november 2020 om 16:39

Keept die Zoet nog een beetje bij Spezia of bankt hij daar ook? Buiten dat het een promovendus is, degradatiekandidaat, is het toch Serie A...

10 november 2020 om 20:16

Geblesseerd

Prima tweede keeper, slecht met de bal aan de voet, maar misschien wel de beste lijnkeeper die wij hebben. Ik vraag mij nog steeds af wat er met zijn carriere gebeurd zou zijn als hij die knieblessure niet opgelopen had. Hij was toen eerste keep van Oranje en blonk wekelijks uit bij Newcastle. Werd met enige regelmaat aan topclubs gelinkt.

Logisch dat Krul nu basiskeeper wordt,en zo kan toewerken naar een Basisplek op het aankomend EK. Oranje wint met hem enorm aan uitstraling. Er staat nu echt een Keeper.

10 november 2020 om 08:47

Hoe definieer jij uitstraling? Ik persoonlijk vind het fijn als een keeper ballen tegenhoudt en voor rust bij de verdedigers zorgt. Natuurlijk heeft een Ederson of Neuer een andere uitstraling en dat zal ook wel een effect hebben, maar bij veel keepers ontstaat een bepaalde uitstraling omdat ze gewoon gruwelijk goed zijn in ballen tegenhouden (dan denk ik bijvoorbeeld aan een Courtois of Oblak, die maken ook geen indruk als je ze tegenkomt op straat maar stralen gewoon heel veel betrouwbaarheid uit omdat ze simpelweg heel goed kunnen keepen).

10 november 2020 om 09:00

Krul maakt met zijn uiterlijk meer indruk. Is natuurlijk enorm groot en brengt een boodschap mee van "jij gaat niet scoren vandaag", wat best een effect kan hebben op een spits, vooral als hij met wat vaart eraan komt. Cillessen ziet er meer uit als een koele kikker, en op sommige momenten als een bang konijntje.

10 november 2020 om 09:02

Met Krul staat er gewoon een fysiek meer imponerende gast dan Cillessen. Dat geeft angst bij de tegenstander en zelfvertrouwen bij de verdediging. Echter Cillessen is een stuk betere keeper dus die keept gewoon.

10 november 2020 om 09:53

Haha wat? Oblak en Courtois hebben ook uitstraling? Oblak heeft niet echt die uitstraling. Kom nou, wat een onzin is dat. Je beoordeelt een keeper op hoeveel ballen hij kan voorkomen dat die de net ingaan. Niet op dit soort dingen waar hij betrekkelijk weinig kan doen (is beoordelen op uiterlijk). Lloris heeft ook niet echt een uitstraling van jewelste, en toch hoort hij bij de betere keepers ter wereld. Uitstraling zegt lang niet alles.

10 november 2020 om 12:28

keepers van de buitencategorie zullen geen last hebben van een gebrek aan uitstraling omdat die uitzonderlijke kwaliteiten hebben om dat gebrek te compenseren. voor de gemiddelde keeper die die niet heeft kan zoiets wel een rol spelen. ik denk ook dat Cillessen zelden tot nooit een penalty stopt omdat penaltynemers totaal niet zenuwachtig worden als ze hem op goal zien staan

10 november 2020 om 13:01

@FR-RKC: het gevoel dat je een speler geeft die op je af komt rennen. Cilessen heeft vooral een arrogante vervelende uitstraling die een spits alleen maar extra motiveert om te scoren terwijl je juist het omgekeerde wil bereiken

10 november 2020 om 18:33

Uitstraling?? Hmmmm volgens mij hebben we jarenlang een onbetwiste nummer 1 gehad met heel weinig Uitstraling. Deze keeper wordt de vele genoemd als de beste allertijden (van nederland). Of wil jij zeggen dat edwin een echte uistraling had. Uitstraling kan iets extra's hebben, maar kwaliteit gaat boven uitstraling.

Echt zonde dat we zo met keepers zitten. Kijk naar Duitsland, die hebben Neuer, Ter Stegen en Leno heerlijke keepers. En dan komen wij met Bizot en Drommel aanzetten, toch pijnlijk.

10 november 2020 om 09:30

Duitsland kan er van die 3 ook maar 1 opstellen. Cilissen is geen wereldtopper, maar meestal toch wel voldoende in oranje.

Hopen dat 1 van de jongere keepers zich sterk ontwikkelt, zodat we weer flink wat jaren vooruit kunnen.

Engelse 2e divisie is van een hoger niveau dan de Eredivisie. Wat dat betreft is een keeper van Norwich geen opspraak waard, zeker niet als je ook met een keeper van Twente aan komt.

Premier League 2.0 is te veel van het goede. Ik neem aan dat hij doelt op een Beta versie van de PL
Verder vind ik de boodschap dat veel mensen deze league onderschatten wel aardig achterhaald. Ik denk dat 99% van de voetbalvolgers ondertussen wel doorheeft dat daar ontzettend veel geld zit, en dat de competitie in brede zin echt wel beter is dan de Eredivisie.

Waar is de tijd dat we nog goede keepers hadden, het is matig gesteld met het niveau momenteel. Ik persoonlijk vindt alleen Bijlow eruit schieten als opvolger van Cillessen.

Tja het is afwachten he.in het verleden hadden we met Schrijvers en de Goey ook periodes dat er geen Topkeeper in de goal stond.
Hopen en wachten op Bijlow,drommel,scherpen of Raatsie .

Ik zie zijn opvolger toch echt lopen bij NAC... ene Sidney..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

57 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren