ADO Den Haag haalt ervaren kracht in huis met prestatiecontract

Donderdag, 5 november 2020 om 16:23Rian Rosendaal • Laatste update: 16:24

Gianni Zuiverloon keert bij ADO Den Haag per direct terug in de Eredivisie. De inmiddels 33-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot aan het einde van dit seizoen, zo meldt de club. Tevens is er de optie op een tweede seizoen in het Cars Jeans Stadion. Zuiverloon, met een verleden bij ADO, was sinds afgelopen zomer transfervrij en trainde al mee met het Onder 21-elftal.

“Het is super leuk om terug te zijn”, reageert Zuiverloon op de clubwebsite. “Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel.”

“Wij vinden het belangrijk en waardevol om, zeker na het wegvallen van Peet Bijen, de ervaren Gianni Zuiverloon aan de selectie toe te voegen”, aldus Martin Jol, hoofd van het technisch hart. “Gianni heeft al geruime tijd met onze Onder 21-ploeg meegetraind en is nu bereid om onze jonge selectie met een prestatiecontract te helpen. Los van zijn staat van dienst en zijn kwaliteiten is het prettig dat Gianni op meerdere posities achterin te gebruiken is.”

Zuiverloon kwam tussen 2013 en 2016 ook al uit voor ADO Den Haag, dat momenteel de vijftiende plaats bezet in de Eredivisie. De rechtsbenige vleugelverdediger verliet de club vier jaar geleden met 83 wedstrijden achter zijn naam. Na zijn vertrek uit Nederland speelde de routinier voor het Spaanse Cultural Leonesa, waarmee hij naar LaLiga 2 promoveerde. Daarna volgden avonturen in India bij achtereenvolgens Delhi Dynamos en Kerala Blasters.

De loopbaan van Zuiverloon kreeg gestalte bij Feyenoord, dat hem tussendoor verhuurde aan RKC Waalwijk. Na twee seizoenen in dienst van sc Heerenveen was West Bromwich Albion zijn eerste werkgever in het buitenland. Daarna volgden periodes bij Real Mallorca, opnieuw sc Heerenveen en dus ADO. Het is nog niet bekend of Zuiverloon zaterdag tegen FC Twente al zijn debuut kan maken namen de laagvlieger.


Poll

Verstandige keuze van Gianni Zuiverloon?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door psv,vvv,lfc!)

Helemaal vergeten dat hij überhaupt nog voetbalde. Kan, mits fit, een aanwinst zijn voor Ado met zijn ervaring.

5 november 2020 om 10:26

Maar als je de afgelopen jaren in India en de 2e/3e divisie spanje hebt gevoetbald, dan is hij toch niet meer van het niveau? En hij stond ook niet echt bekend om z'n leiderschapskwaliteiten. Vraag me af hoeveel je met die ervaring dan opschiet.

Deze zet ik onder paniekaankoop.
33 jaar en sinds zijn vertrek bij ADO was al duidelijk dat het mooiste eraf was.

Zijn niveau is verder afgebouwd in het buitenland bij steeds lagere clubs en competities...

Verspil dan zijn salaris en tekenbonus niet en zet een jeugdspeler door en ga in de winter op pad.

5 november 2020 om 11:06

Inderdaad echt pure paniek. Als je deze jongen echt had willen hebben was die afgelopen zomer al transfervrij op te pikken. Maargoed dit is niks nieuws bij een ADO in nood.

5 november 2020 om 16:40

Inderdaad./ Zijn nu met corona zoveel jongens die niet in de -21 kunnen voetballen die je kunt huren. Twente huurt 2 aanvallers en ze doen gewoon keurig mee in de subtop. Valt echt wel iets buiten de boot bij een Feyenoord, Ajax of Psv. Zeker die eerste heeft echt wel wat jongens die een half jaartje op een hoger niveau kunnen gebruiken die beter zijn dan een 33 jarige Zuiverloon. Ik noem maar een Arkazan, Hendriks, Wehrman. Die spelen nu helemaal geen potjes. Ajax en PSV hebben nog de jong elftallen natuurlijk.

5 november 2020 om 17:06

@jeronOm te beginnen is het geen aankoop. Hij kost niets. Ten tweede blijkt nergens uit dat hij een tekenbonus zou krijgen. Hoe kom je daar bij? Ten derde komt hij op basis van een prestatiecontract. Weet jij wat daar instaat? Waarom concludeer je dan dan zijn salaris verspild is?

Wauw! Voor mijn gevoel was dit iemand die allang gestopt was en van de leeftijd tegen de 40 aan. Vet om dit nog te mogen meemaken. Heeft geen onaardige ervaring! Vermoed niet dat hij veel zal toevoegen qua spel, maar wellicht qua ervaring wel.

5 november 2020 om 16:43

Dan kon hij beter maar als spelerstrainer aan de slag gaan daar. Ben sterk onder de indruk dat deze jongen Ratiu en van Ewijk niet uit de basis zal spelen, daarnaast is hij al een paar jaar buiten Europa geweest en volgens mij is India niet het beste land waar je je kan ontwikkelen. Hij zal er zeker zijn voor de reservebank. De stappen van ADO beginnen steeds meer als NAC te lijken, degradatievoetballers ophalen die lang vergeten zijn en weinig van waarde zullen zijn aan het team, wat voor zin heeft het om dit matige ADO aan te vullen met een matige speler. De enige echte goede aankopen vind ik Morrison en Elmkies, voor de rest hebben ze volgens mij alleen naar hun Fifa ratings gekeken en dachten ze van oh laten we ze maar halen. Hier word ADO echt geen punt sterker van.

5 november 2020 om 18:42

Grappig dat jij zegt dat spelers allang vergeten zijn. Ado heeft enorm veel jonge gasten gehaald afgelopen zomer. Wie zijn de oudjes nog dan? Beetje ervaring erbij kan helemaal geen kwaad.

5 november 2020 om 16:44

Dit is alleen van toepassing op spelers met leiderschapskwaliteiten/instinct en dat mist hij in mijn ogen. Kan aan mij liggen, maar in mijn opzicht is dit puur paniek.

Ziet er niet goed uit voor ADO, als je uit wanhoop al uitkomt bij een op zijn retour zijnde Zuiverloon. Net als het achteraf bij Twente goed was, is het ook goed voor ADO om een jaartje Eerste Divisie te ballen. Maar ADO zal niet zo makkelijk kampioen worden als Twente dat deed. Zeker niet met de financiële klap van corona. Ziet er somber uit..

5 november 2020 om 14:47

Hoe was het voor FC Twente goed dan? Zonder de degradatie was de schuld nu waarschijnlijk de helft minder geweest en was je nu niet afhankelijk geweest van huurlingen. Degradatie heeft het herstel van FC Twente jaren vertraagd en ze moesten daardoor het maximale en het uiterste vragen van het bedrijfsleven, de gemeente en de supporters. Bovendien bleek Ted van Leeuwen toch een behoorlijk budget te hebben voor een ploeg die in een zware sanering zat. Dat het er nu goed uitziet is te danken aan de kwaliteiten van Van Der Kraan als saneerder en dat kandidaat nummer zoveel wel 'ja' zei voor de functie: Technisch directeur. Voor een groot gedeelte pure toeval. In niets is de degradatie goed geweest voor FC Twente en in niets gaat een eventuele degradatie goed zijn voor Ado.

5 november 2020 om 21:28

Wat een onzin. Hoezo zou het voor Ado (of welke eredivisieclub) goed zijn om een jaartje eerste divisie te spelen? Wat heeft het Twente dan goed gedaan? Misschien een klein beetje herstel vd grote imago schade maar hier heeft Ado dan vervolgens niet mee te maken.

Wat een beleid wordt er een op dit moment in Den Haag gevoerd. Aan het begin veel oude spelers van de hand doen om te verjongen en dan na 3 maanden zuiverloon uit de hoed toveren voor een positie die met van ewijk prima bezet is voor Haagse begrippen.

5 november 2020 om 18:56

Zuiverloon is geen grootverdiener met een prestatiecontract, dat is al een verschil. Maar speelde Gianni niet ook gewoon als cv en cvm?

Ik vind het juist een goede aankoop. Het doel van ado is in de eredivisie blijven neem ik aan. Linkerrijtje moeten ze uit het hoofd zetten.
Beter een spelerskern met nederlandse spelers, spelers met een verleden in de eredivisie dan die engelsen en buitenlanders die afgelopen jaren zijn gehaald.

5 november 2020 om 11:27

Maar dan kun je ook nog spelers halen die kwalitatief nog iets kunnen.

Anders heb ik nog wel een lijstje Nederlanders actief in buitenland die te halen zijn:
Barry Maguire (singapore)
Furdgel Narsingh (armenie)
Donovan Slijngard (litouwen)
Kevin Jansen (thailand)
Melvin de Leeuw (thailand)
Jordy Buijs (japan)
Calvin Jong a Pin (japan)

Je kunt ook inzetten op een Janmaat of een Karami desnoods.
Zo niet zet een jeugdspeler erin en wacht 1 maand..
Dan meld je je bij een club voor huur of je haalt een Troupe

5 november 2020 om 13:29

Ik kan moeilijk oordelen of je nu serieus bent met dit lijstje of niet.

5 november 2020 om 14:53

Dat zijn ook allemaal degradatievoetballers en bovendien moet je maar afwachten of je aan hun salariseisen kunt voldoen. Die voetballen niet in die landen voor het geweldige sportieve plaatje natuurlijk. ADO is op dit moment gewoon overgeleverd aan zichzelf en deels aan de concurrentie. Het belangrijkste voor een club in een dergelijke situatie is het technische apparaat met de technisch directeur en de trainer voorop. Als daar een kink in de kabel zit, is een degradatie een reeel scenario.

Zuiverloon, die ben ik echt helemaal vergeten. Ben benieuwd wat hij nog kan. Zal wel een flink verschil in niveau zitten tussen de Eredivisie en India, dus het zal flink aanpoten worden voor hem.

Overal geweest deze man. Ooit toch een groot talent geweest die te vroeg naar een promovendus in Engeland ging (west Brom dacht ik?). Geen idee wat zijn huidige niveau is, aangezien hij de laatste jaren nou niet bepaald op het hoogste niveau gevoetbald heeft. Qua ervaring voegt hij misschien wel wat toe.

5 november 2020 om 11:09

"west Brom dacht ik?)" Het staat letterlijk in het artikel: "na twee seizoenen in dienst van sc Heerenveen was West Bromwich Albion zijn eerste werkgever in het buitenland."

Zie veel gelijkenisse met mijn club Nac. Steeds een stukje minder, veel spelersmutaties en vaak onbekende jongens of spelers die al lang uit beeld waren.

We weten hoe dat is afgelopen.

5 november 2020 om 14:57

Helaas wel. Op dergelijke momenten heb je geluk nodig dat je puzzelstukjes haalt die spontaan in elkaar passen. Een club in verval is vaak op (bijna) alle facetten in verval en dan verliezen ze vaak het overzicht. Ze handelen uit wanhoop en gaan te veel betalen voor spelers die op papier zekerheidjes lijken, maar in de praktijk krasjes en deuken hebben en daardoor niet meer toevoegen dan een willekeurige speler uit de beloften. Het is het standaard riedeltje voor iedere relatief grote club die degradeert.

5 november 2020 om 17:01

Nu nog een paar transfervrije Engelsen erbij en Jol kan laten zien er niks geleerd ervan te hebben.

Had ADO dan niet beter bij Janmaat kunnen aankloppen. Die is transfervrij en kent de club. Misschien zou hij voor een jaar best wel interesse hebben. Maar goed, misschien heeft ADO dit wel geprobeerd en was dit niet mogelijk

5 november 2020 om 15:00

Maar Janmaat is vast niet goedkoop. Verder kun je je afvragen hoe lang het gaat duren voordat Janmaat weer wedstrijdfit is. Hij is bijna een jaar geblesseerd geweest en heeft sindsdien geen wedstrijd meer gespeeld. Verder is Janmaat ook nog niet extreem oud, dus er zullen meer kapers op de kust liggen.

Is deze jongen voor de bank gehaald? Ik zie hem van Ewijk of Ratiu echt niet vervangen, maar ik heb ook een heel verdedigend ADO gezien tegen PSV (op papier via de opstelling dan) met ewijk CV en ratiu RB, ik zie hem geen van de 2 eruit spelen hoor. Dit lijkt me meer een paniekaankoop.

Blijkbaar kan niemand lezen hier. Zuiverloon is gehaald als vervanger van Bijen. Staat letterlijk in de tekst. Hoe goed die nog is, geen idee maar ado heeft een ontzettend jong team en een beetje ervaring erbij is een goede zet in veel gevallen. Het liefst in elke linie in de as een ervaren jongen en daarom heen de jeugdige spelers die ze hebben gehaald in de zomer. Zo gek vind ik het in theorie dus niet, praktijk moet het natuurlijk nog uitwijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. VerheydtAanvaller3630
D. KlasMiddenvelder354
S. SteijnMiddenvelder3515
A. ĆatićAanvaller355
M. MulderMiddenvelder270
L. KoopmansKeeper230
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Nederland
2 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren