Verbazing om ongemakkelijk interview met Haaland: ‘Slaap je vanavond alleen?’

Donderdag, 5 november 2020 om 07:44Chris Meijer • Laatste update: 08:46

Erling Braut Haaland nam woensdagavond bij Borussia Dortmund twee doelpunten in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Club Brugge in de Champions League voor zijn rekening. Om die reden mocht de twintigjarige spits na afloop voor de camera van de Belgische uitzendgemachtigde verschijnen. Dat interview kende een vrij ongemakkelijk verloop, zoals wel vaker het geval is als Haaland voor de camera verschijnt.

“Je haar is goed blijven zitten, want je hebt twee keer met je voeten gescoord. Dat was het vanavond voor jou”, zo begint de verslaggever het gesprek met Haaland, dat door CBS Sports wordt uitgezonden. “Ja, het was een goede avond en we pakken drie belangrijke punten”, luidt het korte antwoord van de spits. Na een korte stilte gaat de verslaggever verder: “Wat was het ding voor Borussia Dortmund... Hoe hebben jullie je voorbereid op deze wedstrijd?”

Net als je denkt dat de interviews met Erling Braut Haaland écht niet ongemakkelijker kunnen worden... ?? Let vooral op die laatste vraag! ??????

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 4 november 2020

“We wisten dat Club Brugge wilde voetballen, dus we wilden hoog drukzetten en dat hebben we gedaan. Het was de bedoeling dat we het veld opstapten en lieten zien dat we het beste team waren. Het was een goede, belangrijke overwinning”, reageert Haaland. De verslaggever wijst hem vervolgens op het feit dat hij nu al zes keer gescoord heeft tegen Belgische clubs. Als Haaland na een korte stilte niet inhaakt, vervolgt hij: “Belgisch voetbal is iets voor jou, lijkt me. Spelen tegen Belgische clubs.”

“Ja, het gaat goed tegen Belgische clubs”, is het korte antwoord van Haaland. “Slaap je vanavond alleen?”, luidt de volgende vraag, waarmee de verslaggever subtiel probeert te verwijzen naar het feit dat Haaland eerder heeft verteld dat hij samen slaapt met de ballen die hij mag meenemen na het maken van een hattrick. “Ehm, ja”, zegt Haaland enigszins vertwijfeld. “Je neemt geen vriendin mee vanavond, je maakte geen hattrick”, probeert de verslaggever te verduidelijken. Haaland: “Nee, die heb ik niet gemaakt.”

Na de ongemakkelijke woordenwisseling beëindigt de verslaggever het gesprek. “Oké, dat was het. Bedankt”, zegt hij, waarna Haaland wegloopt. In de studio van CBS Sports reageren Jamie Carragher en Micah Richards lachend op het interview. “Jezus Christus, ik dacht dat wij allemaal ontslagen zouden worden”, lacht Carragher. Richards zegt: “Ik had geen idee waar dit precies heen ging...”Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

“ Dat interview kende een vrij ongemakkelijk verloop, zoals wel vaker het geval is als Haaland voor de camera verschijnt ”. Ik neem aan dat dit artikel niet bedoelt is om Haaglanden iets te verwijten? Wat een vragen zijn dit van de interviewer zeg. Haaland probeert er nog inhoudelijk op te reageren.

5 november 2020 om 09:23

Nou, volgens mij probeert hij dat juist zo min mogelijk. Kijk maar eens andere interviews van hem. Of hij is te dom of te slim genoeg om steeds met zulke oppervlakkige, nietszeggende reacties te komen. Volgens mij is dat het laatste: deze jongen heeft zich een paar keer zo verbaast over het droevige niveau van journalistiek in mixed zone dat hij de open deuren die hij krijgt ook maar verder intrapt. 'je hebt nu zes keer tegen een Belgisch team gespeeld. Belgische teams liggen je goed.' Dan zie je Haaland met die rare blik in zijn ogen die dan zonder knipperen iets zegt als: 'ja, ik heb vaker gescoord tegen Belgische teams. Belgische teams liggen me goed.' In een eerder interview beperkte hij zich al eens tot alleen ja en nee, waarmee hij aantoonde hoe makkelijk journalisten zich er vanaf maken met hun gesloten vraagjes.

5 november 2020 om 13:49

hey Gomes, ik heb het hier over dit interview. Niet over al die andere. Ik zie hier toch gewoon een interviewer die alleen maar suggesties en vaagheden de wereld in helpt en dan verwacht dat Haaland daar vanalles mee gaat doen. Dat doet hij niet. Je krijgt gewoon terug wat je de wereld in hebt geslingerd. Wat had hij anders moeten antwoorden op de stelling, "belgische ploegen liggen jou goed"? Dat is een constatering van die interviewer. Vind jij dat je Haaland iets mag kwalijk nemen hier? Ik vind eigenlijk wel goed dat er wat kritischer naar de vragen van interviewers wordt gekeken.

5 november 2020 om 14:35

Vreemde reactie. Ik lees ook wel dat jij het niet over die andere interviews hebt. Maar wat boeit mij dat, als ik het erbij wil halen om mijn punt te maken doe ik dat toch? En verder vind ik het erg vermakelijk dat hij dit soort streken uithaalt en zo onnozel antwoord. Moeten ze maar met wat beters komen qua vragen. Elke journalist krijgt het interview dat hij verdient.

Wat een bizar slecht interview, en dat lag niet aan Haaland. Noemt dit zichzelf een journalist? Ieder willekeurig persoon had met betere vragen kunnen komen, sws zijn engels niveau is im te janken.

In dit geval lag het niet aan Haaland, maar aan de interviewer met z’n rare vragen.De Engelse taal zal hij waarschijnlijk niet veel gebruiken en daarom hoop ik dat hij, met zijn laatste vraag, op de bal doelde die Haaland mee had mogen nemen, als hij een hattrick had gescoord.

Haaland geeft altijd een kort en duidelijk antwoord op de vraag zonder er een heel standaard lul-verhaal omheen te hangen. Dit keer waren het misschien rare vragen, maar ook bij de vraag ''hoe voel je je?'' is zijn antwoord gewoon ''very good''. Ik vind het prachtig, lekker zichzelf.

Fijn om te zien dat ze in het buitenland ook 'mafkezen' als Hans Kraay JR interviews laten doen.. Zijn we niet de enige met deze bizar slechte journalistiek..

Het is nu wel bekend dat Haaland lastig te interviewen is. Bereid je dan ook goed voor en komen me proffesionele vragen. Vind wel mooi dat hij zo kortaf reageert en de journalist lekker laat zwemmen.

5 november 2020 om 12:39

De journalist laat zwemmen? Haaland is gewoon een vreemde vogel niet meer en niet minder getuige zn overige interviews

Misschien ben ik dan ook wel een ongemakkelijk persoon maar ik vond dat het best meeviel, hij geeft gewoon netjes antwoord op alle vragen, dat is toch het hele punt van een interview? Waarom zou je nog honderuit lullen over dingen die niet gevraagd worden?

Die Haaland, prachtig. Lekker korte antwoorden en that's it.
Veel meer dan dat geeft hij de interviewer niet.

Wellicht is dat soms lastig, aangezien ze vaak van die mediatraining antwoorden krijgen....

Haaland blijft lekker zichzelf!

Niet alleen voor verdedigers is Haaland een angstgegner, maar ook voor interviewers. Wat een ongelooflijk slecht en zenuwachtig interview was dit zeg haha.

Slechte vragen naar mij mening. Mar ik houd er wel van hoe haaland het dan ongemakkelijk maakt voor de journalist. Sommige doen bot terug, haaland denk ik pak je anders aan hahahah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren