Stevens en Kraay discussiëren over ‘langzame’ PSV-aankoop van 10 miljoen

Zondag, 25 oktober 2020 om 12:00Chris Meijer • Laatste update: 12:02

Huub Stevens werkte in het seizoen 2014/15 bij VfB Stuttgart samen met Timo Baumgartl. De 24-jarige centrumverdediger verliet die Schwaben in de zomer van 2019 voor PSV, dat tien miljoen euro voor hem neertelde. In het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports discussiëren Stevens en Hans Kraay junior over het feit of Baumgartl ‘te traag’ is.

“Hebben jullie ooit gedacht: dat is er eentje voor wie tien miljoen euro wordt betaald?”, zo opent Kraay junior als Baumgartl ter sprake komt. Stevens werkte tussen 2014 en 2015 bij VfB Stuttgart, waar hij geassisteerd werd door Adrie Koster. De inmiddels gestopte oefenmeester antwoordt bevestigend op de eerste vraag van Kraay junior. “Is hij minder geworden? Is hij langzamer geworden?”, vraagt de analist vervolgens aan Stevens. Hij stelt dat Baumgartl bij PSV ‘anders moet spelen’.

Presentator Milan van Dongen vraagt of Baumgartl bij VfB Stuttgart ook met veel ruimte in zijn rug speelde. “Ook, maar minder dan hij nu moet doen. Hij speelde ook niet altijd”, antwoordt Stevens. Baumgartl speelde onder het bewind van Stevens twintig officiële wedstrijden. “Hij was nog heel jong”, haakt Koster in. Hij wijst eveneens naar Daniel Schwaab, die ook voor VfB Stuttgart én PSV speelde. “Ik moet zeggen dat Schwaab bij ons ook niet altijd basisspeler was.”

“Die vinden we of ze in Eindhoven allebei veel te traag”, reageert Kraay junior. Stevens is het daar niet mee eens. “Baumgartl is niet zo langzaam. Hij is misschien in zijn beweging niet zo snel. Het draaivermogen. Op lange afstand is hij echt niet langzaam, geloof me”, benadrukt de oud-international. Kraay junior vraagt of ze Baumgartl bij PSV dus niet moeten afschrijven. “Dat moeten ze zelf weten. Ik zou hem niet afschrijven. Teze is sneller, daarom kan ik me voorstellen dat Schmidt voor hem kiest. Omdat je tegen die middenlijn aan moet spelen, om druk te geven.”


Poll

Moet Timo Baumgartl basisspeler zijn bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door davilla_7)

"Op lange afstand is hij niet traag", ja en daar heb je dus net niks aan als je tegenover een beweeglijke en snelle tegenstander staat die gelijk bij je wegdraait. Komt gewoon te kort en kan het tot nu toe louter compenseren met overtredingen. Kan best nog groeien, maar tien miljoen gaat het nooit zijn.

25 oktober 2020 om 11:54

Wel als die tegenstander nog 40 meter moet lopen voor hij bij de goal is.

25 oktober 2020 om 12:15

Dus de oplossing is dan met een extreem hoge verdedigingslijn spelen? Dan heeft hij nog 40 meter in de rug om het snelheidsverschil goed te maken :P

25 oktober 2020 om 12:21

Nee. Ik zeg alleen dat de argumenten tegenstrijdig zijn. Eerst wordt gezegd dat hij niet met veel ruimte in de rug kan verdedigen en dat hij dat niet gewend is van Stuttgart, dan zegt Stevens dat hij op grotere afstanden juist best snel is. Wat is het nou?

25 oktober 2020 om 19:48

Lange afstand is ie niet traag. Dan moet ie marathons gaan lopen.

Het is jammer dat de deal met Fulham op het laatste moment afketste, want er stond al een (onbekende) vervanger voor Baumgartl klaar volgens John de Jong. Spelen met Baumgartl kan tegen de onderkant van de Eredivisie, maar wordt de tegenstand harder zoals tegen Granada afgelopen donderdag, dan het is een hele zwakke plek in het elftal. Wel mooi om te zien dat Teze zich op de plek van Baumgartl rechtsachterin goed ontwikkeld. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

25 oktober 2020 om 11:42

Teze heb ik bij Jong Oranje ook enkele keren gezien, maar daar speelde hij als rechtsback. Ik vond hem daarin een beetje een kopie van Dumfries. Erg onstuimig. Slechte balbehandeling. Tactisch slecht. Conditioneel goed en snel. Hij viel mij juist in negatief opzicht op, zo erg dat het komisch werd. Heb nog niet echt op hem gelet bij PSV 1 als centrale verdediger, maar ik hoop voor jullie dat dat meer zijn natuurlijke positie is. Het kan natuurlijk prima dat hij met zijn snelheid, redelijke lengte en een beetje kracht een hoop kan compenseren en het daarnaast voetballend zo simpel mogelijk houdt?

25 oktober 2020 om 11:54

Als je niet op hem let bij PSV dit seizoen dan is je beeld van hem achterhaald. Hij maakt in de eerste wedstrijden meer dan een prima indruk centraal achterin. Hij is snel, fel en opbouw prima in orde. Tuurlijk, hij moet zich over een langere periode bewijzen dan 5 wedstrijden maar nu doet hij het prima.

25 oktober 2020 om 11:57

Ik geef ook aan dat ik hem bij PSV 1 dit seizoen niet genoeg heb gezien en hoop voor PSV dat hij zich blijft bewijzen en ontwikkelen. Dat jij positief over hem bent, doet mij daarom goed.

25 oktober 2020 om 19:49

Ja t ging vandaag ook echt prima.

Het is ook wel bijzonder hoe spelers als Guti, Alvarez, Baumgartl en Magallan bij clubs als Ajax en PSV terecht zijn gekomen. Qua profiel passen zij blijkbaar totaal niet in het voetbal dat de clubs willen spelen. Toch zijn er miljoenen voor uitgetrokken... Miskopen zijn van alle tijden en er kunnen allemaal redenen zijn waarom een speler niet slaagt, maar bij deze spelers kon je direct zien dat hun speelstijl niet bij de clubs paste. En dan vind ik Baumgartl nog wel iemand die zich zou kunnen herstellen.

25 oktober 2020 om 11:45

Vind je Alvarez echt een miskoop? Wist nog dat PSV hem ook wou hebben, vind hem niet eens super slecht ofzo. De grootste miskoop van alle spelers is en blijft natuurlijk Bruma. Zelden zo'n slechte speler gezien voor zoveel geld in de Eredivisie.

25 oktober 2020 om 11:54

Sulejmani vergeten? Maar Alvarez is gewoon een enorme miskoop. Defensief niet bijzonder, voetballend schrikbarend slecht op het middenveld. In de defensie past hij ook niet in ons systeem naast Blind. Alvarez is denk een uitstekende speler voor clubs die een stuk defensieve spelen en er voetballend minder wordt verwacht van verdedigende spelers, maar bij Ajax mist hij de snelheid en voetballende kwaliteiten. Zijn basistechniek is gewoon al om te janken.

25 oktober 2020 om 11:50

Guti en Alvarez vind ik zeker niet slecht. Ze worden alleen verkeerd gebruikt bij hun clubs, zeker Ten Hag heb daar een stevig handje in met het verkeerd neerzetten van de poppetjes.

25 oktober 2020 om 11:55

Dat zeg ik toch ook? Dat ze niet passen bij de clubs? Verder heeft Alvarez voor elke positie enkele grote minpunten, dus die hoort gewoon niet in de basis.

Mooi dat Stevens een beetje tegengas geeft bij het peloton papagaaiende nepanalisten.

25 oktober 2020 om 12:14

Ja, zoiets zouden ze van mij vaker mogen doen. Huub Stevens heeft altijd een uitgesproken mening en, omdat hij gestopt is, kan hij ook vrijuit zien mening geven. Hij heeft ook een schitterend verleden, heeft bewezen het spelletje goed te zien en kan mooie anekdotes vertellen. Ik luister altijd wel graag naar zulke trainers. Ook Van Gaal of Advocaat bijvoorbeeld. Ook voetballanden als Kwakman, Ronald de Boer, Bruggink en Perez vind ik vaak prima. Ik hoor liever zulke mannen dan Schelvis, Driessen, Borst.. Of mannen die helemaal niks met voetbal hebben, maar wel aanschuiven.. Doe mij maar zoveel mogelijk voetbal knowhow aan tafel en een inhoudelijke analyse.

25 oktober 2020 om 12:26

Wat ik vooral mooi vind aan Stevens is dat hij een inkijkje geeft in het Duitse voetbal. Vind dat de kennis daarover in Nederland nog vrij beperkt is. Vanuit het verleden willen mensen als Derksen en Gijp daar graag nogal meewarig over doen. Dat mag best want in Duitsland is ook niet alles hosanna, maar onderbouw dat dan en kom niet met dooddoeners over scoren in de laatste minuut of kinderachtige grappen over de oorlog.

25 oktober 2020 om 12:28

Aan de andere kant is het best waarschijnlijk dat John de Jong advies in heeft gewonnen bij Stevens voordat hij Baumgartl aantrok (zou in ieder geval logisch zijn, gezien de connectie tussen Stevens en Psv). Maar dat betekent juist dat Stevens totaal niet objectief is in deze, en dat hij er met zijn oordeel over Baumgartl gewoon helemaal naast zat. Want ik heb echt zelden zo'n slechte verdediger in ons mooie PSV-shirt gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
18 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren