Fabrizio Romano onthult: Berghuis was op 5 oktober dicht bij toptransfer

Zaterdag, 24 oktober 2020 om 12:24Yanick Vos • Laatste update: 12:37

Steven Berghuis was de afgelopen transferperiode dicht bij een transfer naar AS Roma. Volgens transferexpert Fabrizio Romano was de aanvoerder van Feyenoord vlak voor het sluiten van de Italiaanse transfermarkt op maandag 5 oktober een serieuze optie voor de Italiaanse topclub. Pas op het laatste moment zou de club uit de Serie A hebben besloten om niet door te pakken.

“Berghuis was op de deadline day dicht bij een transfer naar AS Roma, voordat ze besloten om een andere speler bij de club te houden", zegt Romano in Podcasten met Petersen van FC Afkicken. "Hij was een optie voor ze, omdat hij een afkoopsom van acht miljoen euro heeft. Roma volgde hem, het is een goede speler.” De Italiaanse journalist sluit niet uit Berghuis in een later stadium alsnog vertrekt bij Feyenoord. “Houd hem in de gaten in januari of volgende zomer. Dan kan hij zomaar naar Italië of Engeland vertrekken. Het is mogelijk vanwege zijn clausule.” Het contract van Berghuis in De Kuip loopt tot medio 2022.

Berghuis (28) maakte er geen geheim van dat hij Feyenoord afgelopen zomer had willen verlaten. Hij gaf aan toe te zijn aan een stap hogerop, maar wilde zijn huidige werkgever niet zomaar inruilen voor een club uit het buitenland. "Ik denk dat de Feyenoord-supporters heel goed weten hoe ik erin zit. Daar hebben ze mijn woorden niet voor nodig. Ik ben heel blij, met mijn rol, met het elftal en met de trainers. Wat dat betreft: er moet wel iets heel moois komen, wil ik daarover nadenken", zei hij vorige maand tegen FOX Sports. “Die deur ziet niet helemaal dicht. Maar momenteel is er niets, dus hoef ik er ook niet over na te denken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door primetime)

Dan kunnen we nog een paar maanden van hem genieten. Daarna beginnen de tranfersoaps weer opnieuw. Ik hoop wel dat hij zich weer snel herpakt want de laatste twee wedstrijden waren niet om aan te gluren. Ik houd in ieder geval het vertrouwen.

24 oktober 2020 om 12:46

Ik hoop dat we in januari nog mee doen voor de titel zodat berghuis zegt ik blijft en ga spelen voor de titel!! Is iig een extra reden om te blijven voor hem.

24 oktober 2020 om 13:01

Lijkt inderdaad alsof hij een mentaal een knauw heeft opgelopen bij het Nederlands elftal. Al denk ik ook dat de verdedigende instelling van Advocaat ervoor zorgt dat hij niet optimaal gebruikt wordt. De backs kunnen het nu niet belopen en ook middenveld zakt te ver terug, waardoor Berghuis op een eilandje staat en ook weinig ballen krijgt.

24 oktober 2020 om 13:09

Mañana 16.00 el duelo de los amarillos 😜 Berghuis zou wel passen in de Italiaanse competitie, maar dan wel bij een andere club, ben niet echt weg van Roma.

24 oktober 2020 om 13:52

Ja man, wederom tegen nummer 2 maar nu thuis ☹️ Zie Berghuis ook wel graag in Spanje. Kan best mee in de middenmoot.

24 oktober 2020 om 13:33

Hopelijk overwinteren we en dan verlengt hij misschien zijn contract met een jaar. Speelt die een goed EK en dan zullen top clubs bij hem kloppen, want als Ziyech naar een topclub kan dan kan berghuis dat ook

24 oktober 2020 om 18:24

De afgelopen 2 wedstrijden heb ik niet bepaald genoten van hem...........

Mooie club voor Steven. Ik zie dit in de winterstop alsnog gebeuren (helaas). Feyenoord schijnt het geld nodig te hebben. Weet iemand of de afkoopsom van 8 miljoen daadwerkelijk klopt?

24 oktober 2020 om 13:00

Waarom heeft Feyenoord het geld nodig dan? En dan kunnen ze hem alsnog verkopen in de zomer toch? Zolang hij niks gaat forceren denk ik niet dat Feyenoord zit te wachten op een winter transfer.

24 oktober 2020 om 13:07

Ik heb t contract niet ingezien, maar het wordt wel aan alle kanten geroepen dan wel bevestigd door Feyenoord watchers en andere kenners. Als t klopt kan Feyenoord het in ieder geval niet tegenhouden, als een andere club de afkoopsom op tafel legt.

24 oktober 2020 om 13:27

Hoe kom je erbij dat Feyenoord het geld nodig hebt. Wat een onzin, Feyenoord is heel erg gezond heeft zelf dit jaar bedrijfswinst gemaakt.

24 oktober 2020 om 13:44

Dan heb je het niet goed gelezen. Winst exclusief de transfers. Het eigen vermogen is met 1/3 afgenomen naar 18 miljoen. Maar wat nog een veel groter probleem is voor Feyenoord is dat in tegenstelling tot Ajax zij veel minder in staat zullen zijn te kunnen interen op het eigen vermogen als gevolg van de zwaar afnemende inkomsten door de Coronacrisis. Een leeg stadion scheelt miljoenen aan inkomsten.

24 oktober 2020 om 13:44

Door het boekwaardeverlies van 6.7 miljoen over 2019/2020, plus het feit dat ze niemand verkocht hebben deze zomer (voor veel geld althans) en de fin gevolgen van de coronacrisis. Arnesen was deze zomer ook heel stellig dat er in 'deze transferwindow' niets verkocht hoefde te worden. Liet bij mij de indruk achter dat dit in de winter anders zal zijn, maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet .

24 oktober 2020 om 14:42

Transferinkomsten en tegenvallers zijn eenmalig, bedrijfsresultaat is structureel. Althans in de ogen van financiele experts. In die zin is Feyenoord gezonder dan Ajax. Ajax heeft al paar jaar operationeel verlies en maakt winst op de transfers, wanneer dat een paar seizoenen tegenvalt, geen championsleage wordt bereikt maar de salarissen wel moeten worden betaald dan zijn er serieuze problemen. Stel dat, als, in het geval dat ...

24 oktober 2020 om 22:20

Transfer zijn investering. Begrijpend lezen blijft lastig. Je hebt vaste lasten en variabele lasten. De vaste inkomsten zijn dus hoger dan de vast lasten. Dat houdt in dat de bedrijf gezond is. Je hebt dus vorige bijna 7 miljoen geïnvesteerd in spelers die je hoopt te verkopen voor meer. Een investering betekent niet dat je geld hebt verloren omdat je de product=speler nog in bezit hebt. Mocht je hem niet kunnen verkopen voor meer, dan pas kan je spreken over verlies.

24 oktober 2020 om 16:57

Niet helemaal. Feyenoord kan vragen wat het wil maar men moet gaan praten bij een bod van minimaal 8 miljoen en alles wat er boven zit wordt 50/50 verdeeld tussen Berghuis en Feyenoord. Maw bij een bedrag van twintig miljoen pakt Feyenoord 14 en Berghuis 6.

Berghuis is altijd eerlijk geweest. Zodra ik de kans krijg ben ik weg. Gelijk heeft hij. Zo snel mogelijk financiële zekerheid en daarna voor je lol ballen. Niet andersom

24 oktober 2020 om 13:02

berghuis heeft een kind met nadine bamberger dochter van miljardair leslie bamberger.ik denk niet dat steven het voor het geld meer hoeft te doen.

24 oktober 2020 om 13:52

@Ryan030, van wie zijn die miljarden? Niet van Berghuis.

24 oktober 2020 om 14:05

Ja dus? zodra hij uit elkaar gaat met Nadine heeft hij niks te willen van de rijke Leslie, hij moet zijn eigen financieen veilig stellen lijkt mij, je reactie slaat nergens op Ryan.

Heeft Berghuis toch helemaal niks te zoeken? Hij is al hopeloos gefaald bij Watford, laat staan dat hij AS Roma aan kan. Hij loopt altijd als de grote meneer over het veld bij Feyenoord, kan het totaal niet hebben als hij een nobody is bij een club in een grote competitie.

24 oktober 2020 om 12:49

Loopt altijd als de grote meneer over het veld? Misschien omdat hij dat ook gewoon is. Momenteel de beste speler in de eredivisie als je het mij vraagt.

24 oktober 2020 om 13:43

@Lierse1997 dat is niet waar. Berghuis heeft ook die houding als ie een waardeloze serie wedstrijden neergezet. Bovendien is hij de eerste die verzaakt en met de pet ernaar gooit als het even tegen zit. Natrappen, vieze tackles, wegwerp gebaren etc. als jij hem momenteel de beste speler in de ED vindt let je niet goed op. Max van PSV, Kudus van Ajax, Texeira van Feyenoord laten veel betere prestaties zien. Berghuis doet het niet slecht maar jij doet nu echt alsof hij er met kop en schouders uitsteekt, da's niet waar. Hij wilt al te graag de grote meneer zijn maar levert vaak genoeg niet dan wel.

24 oktober 2020 om 13:46

Oneens. Ik vind de hele hype overdreven. Laat snel zijn koppie hangen en valt dit seizoen op door zijn wedstrijd in Oranje en zijn goals (5 penals?). Vond hem tegen oa. Twente en Sparta zeer slecht, hij has zelfs een negatieve invloed op het spel.

24 oktober 2020 om 14:08

Serieus Savano....gaan we spelers die 5 wedstrijden gespeeld hebben nu al boven Berghuis plaatsen? En beginnen over dat natrappen en tackels, terwijl hij dat al ruim een seizoen niet meer doet. En kijkend naar zijn cijfers levert hij juist vaker wel dan niet. Dus je roept een hoop onzin....over Bijlow eerder ook al. Ik kan wel raden dat jij tegen Feyenoord bent....

24 oktober 2020 om 14:09

Oenieboy, hoe kan je hem een hype noemen....zijn cijfers spreken voor zich. Daar doen twee mindere wedstrijden niks aan af

24 oktober 2020 om 14:14

Berghuis de laatste 4 seizoenen bij Feyenoord: in 17/18 18 goals en 14 assists in 31 partijen, in 18/19 12 goals en 12 assists in 33 partijen, in 19/20 15 goals en 7 assists in 24 partijen en dit seizoen 6 goals en 3 assists in 5 partijen. Natuurlijk speelt hij niet elke week goed, maar momenteel is er geen speler in Nederland die zo bepalend is voor zijn club als Steven Berghuis. En om te zeggen dat hij vaak genoeg niet dan wel levert, is stevig overtrokken naar mijn idee. En dan ga je Texeira (4 niet eens hele partijen), Max (4 wedstrijden) en Kudus (3 wedstrijden) als beter noemen?

24 oktober 2020 om 17:07

Ah fantastisch. Lekker vanachter het bord spaghetti 'analyseren' op basis van cijfers. Berghuis is niet of nauwelijks aanwezig in topwedstrijden, gaat niet voorop in de strijd en is nauwelijks een toegevoegde waarde als het niet loopt bij hemzelf, afgelopen donderdag wederom kunnen constateren. Dat hij bij een club als feyenoord dit aantal doelpunten incl assists heeft, logisch toch gezien het feit dat 60% van de tegenstanders van een minder niveau is. Interessanter (met de nadruk op er, cijfers geven een beperkt beeld van het geheel) is om te zien hoeveel van die doelpunten en assists zijn gemaakt tijdens belangrijke wedstrijden. O en de penalties mogen ook achterwege blijven.

24 oktober 2020 om 12:49

Bij Oranje is hij ook geen gearriveerde speler, en doet het daar over het algemeen prima. Verdedigt daar ook meer mee etc. Zou niet weten hoezo dat bij een club als Roma niet zou lukken. Daargelaten of de club/competitie bij hem zou passen.

24 oktober 2020 om 12:51

@PSVerein: om hopeloos te falen moet je wel de kans krijgen natuurlijk.

24 oktober 2020 om 12:51

@PSVerein Want een speler kan zich nooit meer ontwikkelen?? Berghuis is op een prima leeftijd terug naar nl gekomen en hoorde elk jaar gewoon in de top van eredivisie. Maakte een hoop goals elk jaar en europees hoorde die meestal bij de betere. Steven kan makkelijk mee op hoger niveau joh

24 oktober 2020 om 12:51

Als van der Sar,Bergkamp, Kluivert, de Bruyne en in mindere mate Memphis, Luuk de jong en nog vele andere die mentaliteit hadden na hun eerste buitenlandse club waren ze nooit de spelers geworden die zij uiteindelijk werden. Soms is het gewoon geen goede combinatie tussen club/speler.

24 oktober 2020 om 13:04

@bobo101, ik vind de stappen van de spelers die jij noemt wel anders. Al deze spelers op Luuk de Jong deden een stapje opzij of omlaag maar nog steeds in een top 5 competitie. Kluivert ging van Milan naar Barca dat is toch echt wel iets anders dan naar de nummer 3 van Nederland.

24 oktober 2020 om 12:55

Als PSVer moet jij toch begrijpen dat de ene club, de andere niet is. Kijk alleen bijj Luuk de Jong.......

24 oktober 2020 om 12:56

Dat jij zo'n afgunst richting een speler hebt is wellicht jouw probleem. Gewoon een prima voetballer en ja ook voor clubs uit een grote competitie interessant gezien zijn kwaliteiten in combinatie met zijn gelimiteerde transfersom. Snap best dat clubs als AS Roma zouden overwegen om dat gokje te nemen voor 8 miljoen. Niet dat Berghuis zomaar de Serie A op een hoop gaat spelen, maar een nuttige kracht kan hij er zeker zijn.

24 oktober 2020 om 13:08

Dat hangt van de speler af. Zie berghuis eerder slagen bij een club als roma dan bij een club als watford. Bij een club waar ze aanvallender spelen. Ziyech zou ook eerder slagen bij een roma dan bij een watford

24 oktober 2020 om 13:12

Wat een zure reactie zeg. Wellicht gefrustreerd omdat het centrum van je clubje niveau 3e divisie is? Berghuis is gewoon één van de beste spelers van de eredivisie en kan makkelijk een stap maken naar een betere competitie, mits hij bij een voetballend team terechtkomt en niet misbruikt wordt om als verkapte extra rechtsback 90 minuten te moeten verdedigen. Zoals bij Watford dus.

24 oktober 2020 om 13:29

Hoe kon je erbij dat hij hopeloos gefaald hebt bij waltford. Waltford spelde zonder echte buitenspelers, dat is waarom het niet uit pakte bij waltford. Know the facts before you talk bs.

24 oktober 2020 om 13:30

Jeetje wat zuur. Wijzen naar zijn periode bij Watford is ook zeer onterecht. Ten eerste, omdat ze daar in een 5-3-2 formatie speelde. Ten tweede omdat Watford tegen degradatie vocht, je moet een hele grote jongen zijn om een club dan te dragen. Ten derde heeft Steven flink meer vlieguren in de benen zitten en heeft hij zich ontpopt tot, aanvoerder, international, dragende kracht bij Feyenoord en de beste speler van de Eredivisie.

24 oktober 2020 om 13:46

@repuiztav, dat is niet waar. Heb Watford dat seizoen als Chelsea fan wel redelijk gevolgd omdat ik benieuwd hoe Ake het deed. Watford was dat seizoen geen moment in degradatiegevaar. Op de helft van de competitie stonden ze in het linkerrijtje

24 oktober 2020 om 15:35

Mwah. Ze werden toen 13e door een goede eindsprint met het oude bekende kick-and-rush in een 5-3-2 formatie. Verder niets mis mee, maar dat is niet het type spel waar Berghuis in zijn kracht komt.

24 oktober 2020 om 19:14

ze zakten juist af naar de 13e plek. Halverwege stonden ze echt wat hoger

24 oktober 2020 om 14:44

Is toch onzin wat je zegt. Hij is to h weer beter geworden en een Luuk de Jong laat nu ook zien dat hij het kan na eerder te zijn mislukt in het buitenland. Is nu gewoon basis bij Sevilla en dat had niemand eerst gedacht. Ik vind Berghuis nu de beste aanvaller na Memphis bij Nederland en hij doet het echt goed bij Feyenoord. Als hij de juiste club uitkiest kan hij nog een paar seizoenen schitteren in het buitenland.

Is dat wel de club waar hij naartoe moet gaan? Bij die Italiaanse clubs krijg ik het gevoel dat er te veel achterliggende redenen achter bepaalde transfers liggen (intern spelletje, trainer die een speler wilt en dan weer binnen de x maanden ontslagen wordt, handelshuis puur om winst te maken, ...), kijk maar naar Eriksen. Die is echt niet gehaald omdat ze hem per se wilde hebben zoals bv. een Lukaku dat wel had.

Nou dat heeft Raiola goed voor elkaar gekregen. 2 miljoen salaris en afkoopsom van 8 miljoen. Ben benieuwd waarom Berghuis, Raiola heeft ingewisseld voor Albers

Het is denk ik niet eens zo slecht voor Berghuis dat Roma niet heeft doorgepakt. Ze spelen net zoals Watford onder Mazzarri zonder vleugel aanvallers en dan kan je als Berghuis misschien weer snel op de bank belanden. Aangezien de Boer niet bepaald een fan lijkt (tot nu toe), had hij in zo’n scenario wie weet zelfs z’n zeker lijkende EK plek verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

55 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 30 17 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren