‘Onvrede bij Real Madrid: Koeman heeft lot van Zidane in handen’

Vrijdag, 23 oktober 2020 om 09:27Tim Siekman

Zinédine Zidane wordt ontslagen als Real Madrid in de komende twee duels geen goede prestaties neerzet. De trainer ligt onder vuur na nederlagen tegen Cádiz (0-1, in LaLiga) en Shakhtar Donetsk (2-3, Champions League). Volgens het Franse l'Équipe en het Spaanse TVE is de toekomst van Zidane onder meer afhankelijk van de topper tegen het Barcelona van trainer Ronald Koeman.

Real draait dit seizoen niet optimaal, hoewel er vooralsnog geen reden is tot grote paniek. De Koninklijke bivakkeert na vijf competitieduels, met tien punten, op de derde plek in LaLiga en heeft bovendien een duel minder gespeeld dan Villarreal en koploper Real Sociedad; beide clubs hebben elf punten. Rivaal Barcelona staat na vier wedstrijden op zeven punten en is op de negende plek op de ranglijst terug te vinden.

Komende zaterdag vanaf 16.00 uur strijden Barcelona en Real in het Camp Nou tegen elkaar. Bij een slecht resultaat voor de bezoekende ploeg moet Zidane zich zorgen gaan maken om zijn baan, zo klinkt het. Bij een volgende verliesbeurt tegen Borussia Mönchengladbach komende dinsdag in de Champions League is een ontslag zeer reëel, zo weet ook Zidane zelf.

"Zidane weet hoe het gaat. Hij weet dat geduld niet het sterkste punt is van de leiding van Real. Hij weet dat voorzitter Florentino Pérez niet zal aarzelen hem opzij te zetten (bij twee nederlagen, red.). Zidane maakt zich geen illusies en bereidt zich voor op het ergste", zo valt te lezen in de Franse sportkrant. Zidane ligt momenteel tot medio 2022 vast in het Santiago Bernabéu.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door conchaespina)

Hopelijk kan Real een goed resultaat neerzetten dit weekend, zie Zizou liever nog niet vertrekken bij Madrid.

Totale onzin als dit waar is. Zidane heeft letterlijk alles uit dit team gehaald. Het is nu gewoon op. Doorselecteren was gewoon moeilijk tot onmogelijk door corona. Heeft geen nieuwe spelers gekregen (Perez maakte dit al snel kenbaar na het kampioenschap). Dus dit seizoen is helaas gewoon een soort tussenjaar. In dit jaar moeten we gewoon hopen dat de talenten wat meer van hun potentie laten zien en dat Hazard fit wordt en zijn niveau haalt. Zidane moeten ze imo dus totaal niet ontslaan na een slecht resultaat morgen.

23 oktober 2020 om 12:10

Tussen jaren bestaan er (helaas) niet bij topclubs

23 oktober 2020 om 13:05

Niet mee eens. Tot op een bepaalde hoogte ja maar zowel vorig jaar als dit jaar zijn eigenlijk tussenjaren waarin Zidane niet echt vooruit aan het werken is. De jonge jongens krijgen te weinig kansen en worden niet beter, dat reken je de coach aan, hij moet ze beter maken. Daarnaast lijkt Zidane ook foute keuzes te maken imo en keer op keer dezelfde vergissingen. Beginnen zonder Casemiro is onbegonnen werk. En wanneer dat moet kan je absoluut niet met Modric en Kroos samen starten, dan heb je loopvermogen nodig door Valverde te laten starten. Als je zonder Case speelt kan Marcelo ook absoluut niet, dan heb je de defensieve kracht en werkethiek van Mendy nodig. Een laatste fout is dat Zidane met duizend en een verschillende tactieken en opstellingen komt. Er zit geen gedachte in, geen identiteit of spelopvatting. Dat maakt het ook moeilijker voor de speler omdat ze zich constant moeten aanpassen. Zeker met jonge, onervaren spelers is dat heel lastig. Met ervaren jongens iets minder. Zidane is wellicht de beste coach ter wereld als je een team hebt met ervaren sterren, vedettes en veel kwaliteit. Niemand ter wereld managet ze beter. Wanneer je een jong team hebt en zelf spelers beter moet maken en een identiteit wil smeden dan is Zidane geen goede keuze naar mijn mening.

23 oktober 2020 om 13:54

Ik kan het vinden in sommige dingen, maar vergeet niet dat Real 60 wedstrijden per jaar speelt. Een speler als Casemiro kan niet alle wedstrijden spelen. Llorrente kiest er zelf voor om weg te gaan en Kovacic the same bijvoorbeeld. Zulke dingen heb je niet in de hand. Hetzelfde geldt voor spelers als Hakimi en Reguillon die gewoon aan spelen toe wilde komen en niet vechten voor hun plek na een goed jaar voor beiden. Dus Zidane is genoodzaakt om spelers te rusten tegen mindere tegenstanders. Helaas kunnen spelers als Marcelo, Isco, Vazquez, Jovic etc. gewoon niet meer. Maar als je niets hebt gehaald dan wordt het gewoon heel moeilijk. Vandaar dat dit gewoon als tussenjaar gezien moet worden kijkend ook naar de covidsituatie. Een Guardiola mag elk jaar aanhouden na Europese blamages en elk jaar grote aankopen verwelkomen. Zidane heeft 3x de CL gewonnen achter elkaar, krijgt vervolgens een team zonder Ronaldo die 50+ goals maakt jaarlijks en zonder echte aankopen. Wordt nog kampioen met het team vorig seizoen en nu gaat het wat minder. Geef de man wat tijd met de juiste middelen. Als iemand die kans verdient dan is het Zizoe wel.

23 oktober 2020 om 20:05

Het verwijt dat ik inmiddels heb is ook dat Zidane niet meer zo moet rouleren met formaties en ook niet met de spelers. 433 bijv. moet hij van weg blijven. Gewoon 4312 spelen en de automatismen erin krijgen. En sommige spelers niet laten spelen want ze laten je gewoon in de steek met hun luie inzet. Maar we hebben een groter probleem en dat is gewoon de ongebalanceerde selectie. Dan heb je blessures, met Hazard, Ode, Mariano, Carva en Odrio en als Ramos weg valt hebben we ook meteen een probleem. En betreft de jonkies, we zijn geen Arsenal of Dortmund, je kan niet te veel op hun vertrouwen omdat ze niet constant goed genoeg zullen zijn. Valverde had ook een dip en daartegenover heb je vedettes die dat niet zullen accepteren als je hen elke keer aan de kant zet. Het is allemaal erg lastig te managen. En dan heb je onze aanval wat gewoon zwak is. Hebben geen 1 koelbloedige afmaker voorin of 1 topaanvaller die fatsoenlijk spelers kan voorbij spelen, met individuele acties en om een man meer situatie te creeeren. Het is erg armoedig.

Ik zie Zidane het liefst vertrekken. Dit team heeft een nieuwe trainer nodig. Zidane hanteert dezelfde tactiek en er zit geen stijgende lijn meer in. Ik zou een trainer als Pochettino willen zien. Constant dezelfde spelers opstellen, nieuwe spelers geen eerlijke kansen geven. Spelers die hier nog konden schitteren weg doen. Ik zie het gewoon niet meer zitten in hem

23 oktober 2020 om 10:06

Kakaronaldo,geef hem ongelijk. Elke keer als hij andere mensen dan the usual suspects een kans geeft, komt er niks uit. Een Rodrygo heeft toch totaal geen rendement? Ik denk dat Zidane nog het maximale haalt uit deze matige selectie.

23 oktober 2020 om 12:09

Odegaard staat toch basis dit jaar? Die is wel nieuw in het elftal gekomen dit jaar. Dus ik snap je kritiek niet zo goed

Er valt op dit moment toch niet meer uit deze selectie te halen? Er zijn nauwelijks alternatieven beschikbaar voor een Benzema, Modric, Kroos en Casemiro.ik vind niet dat Zidane hier schuldig is, de selectie is gewoon niet goed genoeg. In defensief opzicht hangt alles af van Ramos en Courtois en in aanvallend opzicht hangt alles af van Benzema. Jovic kan er helemaal niks van, op Vini kun je niet vertrouwen, Rodrygo wordt met de wedstrijd minder en minder, Lucas is geen Real-materiaal. Isco heeft geen rendement en Asensio is ook erg wisselvallig. Tot overmaat van ramp is Hazard een man van glas geworden. In de hele selectie is er maar 1 back die het Real-niveau heeft en dat is Mendy. Kortom, we moeten gewoon leven met het feit dat dit een tussenjaar is en we moeten hopen op vers bloed aankomende zomer. Dit is een verloren seizoen.

23 oktober 2020 om 10:11

Zidane is wel degelijk schuldig. Je zegt het zelf: " Er is maar 1 back die het Real-niveau heeft". Nou, dat hadden er 3 kunnen zijn. Reguilon en Hakimi moesten weg van Zidane in plaats van Marcelo en Odriozola. Daarnaast zit er genoeg kwaliteit in dit elftal om van teams als Cadiz te kunnen winnen. Het spel is al twee seizoenen niet om naar huis te schrijven. Als het voetballend niet lukt, dan maar met vechtlust. Zelfs dat is teveel gevraagd tegenwoordig.

23 oktober 2020 om 10:46

Dat zijn inderdaad hele rampzalige keuzes. Maar ik denk dat Florentino hier ook een behoorlijk aandeel in heeft gehad. Het lijkt erop dat Real gewoon budget aan het creëren was voor komende zomer en daarvoor zijn spelers met een behoorlijke waarde als Hakimi opgeofferd. Ik vind de verkoop van Hakimi ook echt heel dom trouwens, laat dat duidelijk zijn.

23 oktober 2020 om 11:23

Lukamodric// indd. En hij heeft onze toppers weggedaan voor een habbekrats en maakte er geen gebruik van toen ze er nog waren. Nou dan moet hij maar laten zien waarom hij dat heeft gedaan en waarom hij in deze aanvallers wel geloofde. Het zijn gewoon heel slechte keuzes die hij maakt en het lijkt erop dat hij alleen met spelers wilt werken die hij mag.

23 oktober 2020 om 10:15

Terwijl je in potentie de beste rb laat gaan..Hakimi) en dan gisteren mendy op rb zetten die meer links dan rechts is..ik volg het soms allemaal niet daar in Madrid. Zelfde als met reguillon laten ze zo gaan die jonge Terwijl het eigen jeugd is !

23 oktober 2020 om 10:44

Het zoveelste tussenjaar bedoel je? Real mag bidden dat Mendy, Asensio, Modric en Benzema nog even blijven anders wordt het gewoon middenmoot Laliga

23 oktober 2020 om 10:57

Er valt natuurlijk wel meer uit te halen dan verliezen tegen Cadiz en Shaktar B. Dat is gewoon bizar. Dat gezegd hebbende ben ik tegen een ontslag van Zidane.

23 oktober 2020 om 11:25

Het lijkt mij een combinatie tussen Zidane en Perez eigenlijk Fr4evah. Op dit moment met blessures zijn er inderdaad minder alternatieven, maar er zijn ook meerdere spelers verkocht die absoluut van meerwaarde hadden kunnen zijn. En dat is een combinatie tussen Zidane en Perez qua schuldigen. Zidane stelde bepaalde spelers structureel niet op en Perez wou geld binnen harken voor een Galactico transferzomer in 2021. Als je bijvoorbeeld kijkt dat Zidane het niet ziet zitten in Ceballos of in James Rodriquez, dan baal je op zulke momenten wel als fan gok ik? Want jij praat over een gebrek aan goede back-ups, maar die had je dus wel. En daar komt Zidane toch wel in beeld in mijn optiek. Hij maakt namelijk het liefst gebruik van de vedettes, totdat deze helemaal op zijn. En ondanks dat bepaalde vedettes juist belabberd slecht speelden, wisselde hij hen niet. Kijk naar zo'n Marcelo bijvoorbeeld, of Carvajal. Mede daarom ben je nu Hakimi kwijt en Requilon.

23 oktober 2020 om 11:43

Precies. En topspelers als James en Bale werden gewoon gedeklasseerd tot een derde rangs speler die achter de pikorde van ascensio, rodrygo, vini en Lucas zaten terwijl zij natuurlijk veel beter zijn. Een ceballos moet gewoon weg van zidane terwijl die verschrikkelijk goed kan voetballen en over de keuzes van requillon en Hakimi wil ik het niet eens hebben want die hadden de linksback en rechtsback dit jaar moeten zijn. Zidane is hier gewoon schuldig aan met zijn ideale schoonzonen politiek.

Ik ben Zidane dankbaar voor zijn eerste periode als trainer. Maar het is nu beter om te vertrekken. Hij is echt een goede people manager die het beste uit wereldspelers naar boven haalt. Maar nu Real moet doorselecteren, zie je dat hij niet de juiste man daarvoor is. Was al te verwachten omdat hij moeite heeft om afscheid te nemen van spelers waarmee hij veel heeft gewonnen. Spelers als Marcelo, Nacho en Lucas Vazquez kunnen echt niet mee op dit niveau en hadden allang verkocht moeten worden. Daarnaast is het al twee seizoenen erg saai om naar de wedstrijden van Real te kijken. Er zit geen idee achter en het is telkens maar voorzetten geven op een Benzema die tussen 4 verdedigers staat. Ook het drukzetten ziet er zo slapjes uit. De ene helft zet druk en de andere helft loopt rustig mee. Daardoor kunnen zelfs teams als Cadiz en Shakthar B team nog makkelijk combineren. Dat is gewoon schandalig slecht en een Mbappe zal hierin niet het verschil maken. Het is al een lange tijd duidelijk dat 433 met de punt naar achter niet meer werkt. Daarvoor heb je een prime Cristiano en Bale nodig. Maar die zijn er niet, dus moet je kijken naar iets anders. Tegen Betis vond ik de 442 formatie bij vlagen prima werken. Ik zou zeggen probeer daarmee voor een langere tijd te spelen zodat je automatisme kan brengen in het spel. Maar Zidane kiest liever elke wedstrijd voor andere spelers en formaties. Zo zie je ook dat met name de aanvallers zonder vertrouwen spelen. Rodrygo die twee wedstrijden basis staat en de volgende vier wedstrijden niet mag invallen. Achja, ik kan wel uren door typen wat er allemaal mis gaat bij Real. Maar ik hou het hierbij....

23 oktober 2020 om 10:40

"maar nu Real moet doorselecteren, zie je dat hij niet de juiste man daarvoor is"maar dat was eigenlijk al wel bekend toch. Ik vond zn aanstelling dan ook heel vreemd, maar ja, veel bestuurders in het voetbal leven bij de waan van de dag.als die clown bij Barca er niet zo'n zooitje van had gemaakt, was de landstitel niet naar Madrid gegaan en was hij vorig jaar al ontslagen.maar is dat zijn schuld? Nee, hij had gewoon niet aangesteld moeten worden.

23 oktober 2020 om 11:21

Kan nog herinneren dat Zidane op het begin had gezegd dat ie zou zorgen voor verandering. Tot nu toe heeft alleen Mendy een basisplek en soms Valverde. Voor de rest is er niet zoveel veranderd. Hij laat ook zien dat talenten onder hem niet kunnen ontwikkelen. Vinicius scoort bijvoorbeeld nu meer, maar onder Solari vond ik hem beter. Ik zou niet weten hoe dat komt, maar het heeft zeker iets te maken met vertrouwen. Het zegt ook al genoeg dat Zidane niet eens drie keer achter elkaar dezelfde formatie/opstelling heeft gebruikt.

23 oktober 2020 om 12:46

Ik heb nooit het vermoeden gehad dat Zidane kon bouwen aan een speelstijl, spelers beter kon maken, kan slijpen met een ploeg. In zn eerste periode kreeg hij een perfecte selectie onder zn hoede, wat je ook kunt zien aan t feit dat hij in 3 jaar nauwelijks aankopen heeft gedaan. De selectie werd alleen slecht gemanaged door Benitez. Zidane heeft dat perfect op gepakt en ze lekker laten voetballen. Nu moet ie een team bouwen en beter maken en patronen erin krijgen enz, maar das wat heel anders natuurlijk.

Ik denk niet dat Zidane zich voorbereid op het ergste. Ik denk dat ie lekker door gaat met zn werk en mocht die wispelturige voorzitter hem wel ontslaan, dan neemt ie zn oprot premie mee en gaat lekker in de zon liggen met zn vrouw tot er weer een mooie baan langs komt of niet.die zal nergens wakker van liggen.

Deze man heeft alles.. maar ook echt alles gewonnen wat er maar te winnen valt. Hielp bij zijn terugkeer Real weer uit het ravijn om nog maar eens wat prijzen te winnen. Een paar slechte resultaten en hij zit weer op de schopstoel. Respectloos. Als dit soort geruchten de rondte doen, en vanuit de club wordt er ook echt over gesproken, dan zou ik een dikke middelvinger opsteken en zelf lekker vertrekken. Doei! Zoek het lekker uit.

23 oktober 2020 om 11:05

DIt dus. Toen zijn voorganger het slecht deed, waren de real-supporters aan het schreeuwen Zidane zsm weer aan te stellen. Nu is het wat 1,5 jaar later?. En nu mag hij alweer vertrekken na een paar slechte resultaten. Ik vind het ook echt respectloos

23 oktober 2020 om 11:13

Ik volg real niet op de voet, maar had het idee dat ze naar een nieuwe generatie topvoetballers wilde werken. Hadden ze dan niet beter een trainer kunnen aanstellen die echt goed is met jeugd?

23 oktober 2020 om 12:52

Gelul, natuurlijk. Zidane heeft getoond uitmuntende peopleskills te hebben en wist het beste te halen uit spelers die al op wereldniveau opereerden (cristiano, Sergio Ramos, Modric, Kroos, etc), maar tactisch gezien is ie gewoon te zwak voor dit niveau. Daarnaast heeft ie geen enkele speler significant beter weten te maken. Verleden jaar werden ze kampioen omdat Barça het helemaal liet gaan. Zidane is, ondanks zijn palmares, gewoon geen toptrainer voor clubs. Hij is iemand die met absolute vedettes moet werken en daarbij gebruikt maakt van zijn status. Daarom zie ik in hem een veel betere landencoach.

23 oktober 2020 om 14:40

Real werd kampioen dankzij het aangepaste speelschema door Corona. Om de drie dagen wedstrijden spelen heeft Barca met haar bejaarde spelers gewoon de das omgedaan. Bovendien was Real op het moment na de Corona- onderbreking in betere vorm, terwijl ze daarvoor juist rijp voor de slacht waren.

23 oktober 2020 om 16:16

Volledig mee eens met jou. Het is het perfecte moment voor hem om binnen te stappen bij het Franse nationale elftal. Madrid heeft nu veel meer nodig dan een people manager. Bij Modric, Ronaldo,.. kan je vertrouwen op hun kwaliteiten. Die jonge spelers hebben veel meer richtlijnen nodig. Als je Vinicius niet bijstuurt bijvoorbeeld gaat die altijd maar blind naar voor lopen.

Real speelt al jaren matig onder Zidane, zonder tactisch plan en met een gatenkaas van een verdediging als jewelste. Maar hij behaalt resultaten, en ik denk dat Real daar gewoon naar moet kijken. De selectie is bij lange na niet de beste die ze ooit gehad hebben en ik denk dat een andere coach het niet beter zal doen. El Clasico is een wedstrijd apart, en ik geef ze een 50/50 kans tegen het wisselvallige Barcelona. Een ingeknikte corner door Casimero en een goedkope panenka van Ramos en Zidane is gewoon weer veilig. Waan van de dag.

23 oktober 2020 om 13:56

"gatenkaas" na 5 wedstrijden. Vorig seizoen minste aantal doelpunten tegen in de hele competitie, maar goed verhaal verder man (Y) Real 25 tegen, barca 38 (!)

24 oktober 2020 om 21:23

Kijk vooral naar alle seizoenen onder Zidane. Ook in de Champions League wedstrijden. Zonder Courtois was dat aantal natuurlijk veel hoger.

Ik zou Wenger wel eens bij Real willen zien. Zeker met die jonge jongens. 1 of 2 jaar met Wenger en dan Intern een trainer opleiden, iemand die wat met Real Madrid heeft, Xabi Alonso of een Guti.

23 oktober 2020 om 14:19

Deels wel en deels niet gloryunited. Wenger maakt zeker jonge spelers beter, maar Wenger geeft ze ook te veel krediet. In mijn optiek was Wenger altijd al zeer goed geweest voor het Real met de persoonlijkheden van Ramos erin, want dat is wat Wenger al die jaren mistte en niet wist in te kopen. Wenger in zijn beginjaren bij Arsenal was goed omdat hij spelers had die kwaliteit combineerden met persoonlijkheid en mentaliteit. Wenger vertrouwt 200% op zijn spelers en is een coach die wil dat zijn spelers zelf tot de juiste beslissingen komen. Dat is bewonderenswaardig, maar kan niet met alle spelers. Dat werkte lange tijd wel omdat je spelers als Vieira, Adams, Campbell, Henry, Bergkamp, Lehmann, Keown etc etc niet hoeft te vertellen dat ze inzet moeten tonen. En als één het niet doet, dan spreken de andere 5 hem erop aan. Dat hebben veel van de huidige spelers echter niet. Bij Real heb je daarvoor Ramos, maar je ziet duidelijk dat als hij niet meespeelt dat Real er moeite mee heeft. En daarom denk ik dat Wenger er ook moeite mee gaat krijgen. Al zou hij wel goed zijn voor de ontwikkeling van de jonge spelers.

Real Madrid zit in een overgangsfase, Hebben niks uitgegeven en hebben veel jonge spelers die de volgende generatie moeten worden. Puur omdat het de naam Real Madrid is word altijd het hoogste verwacht. Dat kan je Zidane niet aanrekenen

Als grote fan van real zie ik het niet meer zitten in Zidane als trainer van real. Om de 3 dagen speelt hij met een nieuw elftal, geen filosofie, structuur etc... Zijn transfers trekken op niks. En de de druppel is dat hij hakimi en reguilon heeft laten gaan...En achterin zonder ramos loopt iedereen erbij als kippen zonder kop. Varane is een grote amateur zonder Sergio ramos!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4268 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren