Man United koppelt Maguire mogelijk aan landgenoot van 55 miljoen

Maandag, 12 oktober 2020 om 11:25Robin Bruggeman • Laatste update: 12:08

Manchester United haalde in de afgelopen transferperiode met spelers als Donny van de Beek, Alex Telles en Edinson Cavani een aantal versterkingen binnen. The Red Devils werden in de afgelopen maanden ook nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van een nieuwe centrale verdediger, maar slaagden er uiteindelijk niet in om een nieuwe stopper aan te trekken. Het versterken van deze positie geldt volgens The Athletic daarom nog altijd als een prioriteit.

Manchester United heeft volgens de berichtgeving een shortlist met drie man opgesteld voor de transferperiode van deze winter, of van aankomende zomer. Naast Kalidou Koulibaly (Napoli) en Dayot Upamecano (RB Leipzig), die al langer in verband worden gebracht met een verhuizing naar Old Trafford, zou ook de naam van Burnley-verdediger James Tarkowski op deze lijst staan.

De tweevoudig international van Engeland wordt naar verluidt gezien als een goedkoper alternatief voor Koulibaly en Upamecano, al valt nog te bezien hoeveel hier van waar is. Leicester City en West Ham United waren namelijk ook in de markt voor Tarkowski en kregen destijds van the Clarets te horen dat de 27-jarige verdediger 55 miljoen euro op zou moeten leveren.

Tarkowski zou in dit geval de beoogde nieuwe verdedigingspartner van Harry Maguire worden. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft op dit moment ook de beschikking over onder meer Victor Lindelöf en Eric Bailly, maar zij weten nog geen onuitwisbare indruk achter te laten. Vooral na de 1-6 nederlaag tegen Tottenham Hotspur van ruim een week geleden begint de roep om een nieuwe centrale verdediger weer luider te klinken onder de achterban van de Engelse grootmacht.


Poll

Zou jij James Tarkowski een goede aanwinst vinden voor Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Haal nu gewoon Koulibaly. Er zijn twee centrale verdedigers nodig en een echte spits (Cavani is noodverband) en winger/ vleugelaanvaller.

12 oktober 2020 om 11:57

Je kunt beter voor upamecano gaan. Is een stuk goedkoper en heeft onwijs veel potentie. Laat ook al op jonge leeftijd onwijs veel indruk achter.

12 oktober 2020 om 12:07

Ik lees her en der dat Upa voor 40mil op te halen is. Als dat klopt, kan United inderdaad voor Upa gaan. Deze Tarkowski is, met alle respect, leuk voor een Leicester of Everton maar niet het niveau speler voor Man Utd. Of alleszins het niveau dat een club als Man Utd zou moeten nastreven...

12 oktober 2020 om 12:57

Als Upamecano op te halen is voor 40 miljoen. Dan moeten ze beide spelers halen. Tarkowski is degelijk. Doet nooit gekke dingen maar zal ook nooit uitblinken en Upamecano kan je dan laten wennen en inspelen.snap eigenlijk niet waarom Smalling niet nog een kans kreeg.

12 oktober 2020 om 13:13

Ik zeg geef Mengi en Axel een kans samen zoveel minder kan het niet zijn

12 oktober 2020 om 13:24

glory, omdat ze bij Utd er blijkbaar alles aan willen doen om Maguire te laten slagen. Zal met zijn nationaliteit te maken hebben denk ik.

12 oktober 2020 om 13:46

geen gekke gedachte als je zoveel geïnvesteerd hebt in iets. Alleen op een gegeven moment moet er toegegeven gaan worden aan het feit dat hij waarschijnlijk nooit optimaal zal slagen.

12 oktober 2020 om 13:49

Ik zie Upamecano eerder naar Bayern gaan. Zeker als er volgend jaar meer clubs evt kunen uitgeven. Zijn er wel betere opties dan United. Als United zulke spelers wilde halen. Hadden ze dat afgelopen transfer window moeten doen. Zonder concurrentie.

12 oktober 2020 om 14:18

@samcroof misschien gewoon met het feit dat die man meer dan 80 miljoen heeft gekost en ze nu op een goede dag maximaal 30 miljoen voor hem zouden krijgen?als je een speler voor 80 miljoen haalt dan doe je er alles aan om hem te laten slagen. Lijkt me nogal logisch.

12 oktober 2020 om 21:49

Maguire is anders wel een cv met voetballend vermogen hij heeft leiderschapskwaliteiten en heeft de engelse nationaliteit die vind je niet zo snel voor minder dan 70 miljoen. Ja hij komt verdedigend wat te kort maar met een breker naast hem zou het voldoende moeten zijn.

Stop nou eens met het betalen van zulke bedragen voor middelmatige spelers. Kijk naar Maguire bijvoorbeeld die is net als deze jongen geen topper. Dit worden geen wereldverdedigers. Vraag me soms echt af of wij nou zo slim zijn en het beter weten of dat ze gewoon voor de grap random spelers kopen bij sommige clubs. Haal gewoon een topper als Gimenez of Koulibally.

12 oktober 2020 om 11:57

Zodra je 'gewoon een topper' haalt ben je net zo aan het inkopen als City de laatste jaren en dus zonder een gedachte een beetje aan het aanrommelen.... Ga dan Fifa spelen zou ik tegen die directeur willen zeggen

12 oktober 2020 om 12:09

Bwa United heeft effectief iets extra nodig om de defensie te versterken. Vraag is of je dit doet met een Tarkowski ( Maguire 2.0?) of je gaat voor een gevestigde naam? Optie 3, en dat is wat ik zou doen, is dat je toekomstgericht aankoopt en iemand als Upamecano aantrekt. Zou blijkbaar voor 40 miljoen op te halen zijn volgende zomer...

12 oktober 2020 om 13:30

@Schop1989 als United daadwerkelijk met een gedachte zou kopen, dan zouden ze a la Leicester spelers kopen die passen binnen een visie en die de potentie hebben om in 2 of 3 jaar top te zijn. De enige duidelijke visie die ik bij United kan bespeuren onder OGS is dat ze voor Britse spelers gaan om United weer vanuit de basis uit Britten te laten bestaan. Nou, op sommige posities kan dat zeker, zoals de backs, het middenveld of de aanval. Alleen centraal achterin is Engeland allesbehalve sterk en mocht deze transfer echt plaatsvinden, betaalt United 140 miljoen voor twee middelmatige centrale verdedigers. Voor dat geld had je inderdaad makkelijk twee wereldtoppers kunnen kopen waarmee je een bizar goede laatste linie krijgt

12 oktober 2020 om 20:19

@Schop1989 Zeer zeker dat er een gedachte achter zit bij City. Alle posities dekken met 2 spelers die basiswaardig zijn. En vertrekkende spelers ook vervangen voor een basiswaardige speler. Dat kost veel geld, dat is een keuze. Het is natuurlijk ook een luxe positie. Er zijn veel verdedigers gekocht, omdat er ook veel verouderde verdedigers zijn vertrokken.

12 oktober 2020 om 20:20

@Martijn Wat natuurlijk bij United niet meehelpt is dat elke trainer nieuwe spelers heeft geprobeerd te zoeken voor zijn manier van spelen. Dat staat los van dat veel spelers ook uiteindelijk te kort bleken te komen. Dat kan je verwijten aan matige scouting, maar ook het werk can de coach om er wat van te maken.

12 oktober 2020 om 21:54

@silvacity dat is juist niet het geval en dat is het probleem alleen woodward bepaalt wie er komt en de trainers moeten het ermee doen. Elke trainer komt weer met ewn specifieke speler die die nodig heeft maar woodward weet het weer beter.. overigens vind ik de inkoop van utd veel meer toekomstgericht en daardoor beter dan die van city. Ook deze transferperiode zijn er 2 supertalenten ingekocht

13 oktober 2020 om 11:28

@Martijnovic Toekomstgerichte aankopen zijn leuk als je basis XI al helemaal top is. United heeft behoefte aan spelers die het team op sleeptouw nemen. Niet aan spelers die er misschien over 4 jaar staan. Daar is Man United als club veel te groot voor. City koopt veel spelers van tussen de 19-23. Dat is ook toekomstgericht en het zijn spelers die al meteen er staan omdat ze al wat bewezen hebben.

Goede bewezen verdediger van defensief voetbal, dus vind het geen match voor een team wat aanvallend voetbal zou 'moeten' ambiëren. Als je in eigen competitie kijkt, kun je beter bij Wolves of Leicester gaan shoppen....

12 oktober 2020 om 12:34

Bij Leicester hebben ze al geshopt. Resultaat: Maguire. Ze moeten echt hoger gaan mikken dan Tarkowski. Pure middelmaat maar ja, Engels...

United moet Maguire niet koppelen aan een nieuwe verdedingspartner, maar juist compleet ontkoppelen van het hele team. En voor een nieuw duo gaan.

Tarkowski is absoluut geen slechte speler, maar gaat hij United beter maken? United moet spelers kopen die de club op korte of lange termijn beter gaan maken, Tarkowski is aanpappen en nathouden. Is niet beter dan Lindelof, Bailly of Maguire.

12 oktober 2020 om 14:13

Nee, hij gaat United niet beter maken. Tarkowski als breedteaankoop? Geen probleem, maar daar ga je toch geen 50+ miljoen voor neerleggen? Ook al 27 jaar, maakt het er niet interessanter op. Ze zijn de weg kwijt in Manchester.

12 oktober 2020 om 14:20

Tarkowski zal gewoon een Maguire 2.0 worden. Prima bij een club zonder druk en zonder echte ambities, maar bij United word je het vuur aan de schenen gelegd vanuit iedere mogelijke hoek.

12 oktober 2020 om 20:23

Man United heeft als rijkste club van Engeland vooral een tekort aan spelers die ze een niveau hoger brengen. Ik zeg rijkste, omdat United de middelen heeft om spelers van wereldtop niveau aan te trekken. Naar mijn idee is dat te weinig gedaan / zijn er ook een paar goed mislukt zoals Di Maria, Falcao, Sanchez. Matic was bij Chelsea ook geweldig en bij United nog niet helemaal.

Man man man, heb het even opgezocht. Manchester United heeft in vijf jaar tijd €764.38 miljoen uitgeven aan transfersommen. Daarnaast natuurlijk ook een godsvermogen aan salaris dat moet worden betaald maar dat is in deze niet relevant. Daartegen over staan €219.48 miljoen inkomsten uit transfers in vijf jaar tijd. Dat is een negatieve balans van ongeveer €550 miljoen dan heb je vorige wedstrijd een verdeding bestaand uit: Maguire, Bailly, Shaw en Wan-Bissaka. Ik vraag me dan oprecht af of je directie bekwaam genoeg is en dan kom je nu aanzetten met een 27-jarige Tarkowski? Investeer dan in een groot talent zoals Upamecano of Kabak

12 oktober 2020 om 12:21

Tuurlijk zijn ze niet bekwaam. Er wordt over mijn club wel eens gezegd dat we koning miskopen zijn, maar als je ziet wat er bij United is binnengehaald.. Die achterhoedespelers zijn werkelijk van geen enkel niveau.

12 oktober 2020 om 12:43

Maar eerlijk is eerlijk, dat valt niet te ontkennen de laatste jaren toch?

12 oktober 2020 om 12:50

United is inderdaad een goede nummer 2 wat betreft miskopen. Maar Barca stoten ze niet van de troon.

12 oktober 2020 om 14:31

Ik ontken het ook geenszins, maar ik vind het wel schrikbarend om te zien wat ze neertellen. Overigens vind ik van onze aankopen Dembele echt behoorlijk overbetaald, voor Griezmann en Coutinho kon je zulke bedragen verwachten. Dat ze niet renderen is een tweede natuurlijk. Maguire is z’n transfersom nooit en te nimmer waard geweest.

12 oktober 2020 om 15:48

griezmann staat op plek 6 en Coutinho op plek 2 van duurste transfers. Ik vond ze toentertijd ook weer niet zo goed. Maargoed 40 miljoen voor een malcom of 60 miljoen voor een Pjanic helpen ook niet echt mee. Maguire is het inderdaad niet waard en als hij een Duitser was geweest ipv een Brit was hij wss nog geen 60 miljoen waard geweest

12 oktober 2020 om 20:28

@FCB_Catalunya Het is een combinatie van de juiste speler halen, maar ook hoe de speler door de manager wordt gebruikt. Daarnaast kan je pech hebben met blessures of de speler zelf is aan het aftakelen. Het is altijd een beetje een ingewikkeld verhaal. Maar naar mijn idee heeft United te weinig top spelers gehaald die de kar voor ze zou gaan trekken. De wereldtoppers die het niveau van je team omhoog tillen. United heeft er een paar gehaald, maar er lijken er ook veel te mislukken: Di Maria, Falcao, Sanchez en zelfs Matic. Pogba heeft goede wedstrijden, maar ik denk dat we ook meer van hem hadden verwacht.

12 oktober 2020 om 12:50

Dat betekent dus dat je per jaar ongeveer netto 110 miljoen uitgeeft. Zo klinkt het al een stuk minder extreem.

12 oktober 2020 om 12:52

Ja nu je het zegt. 110 miljoen per jaar is opzich niks.

12 oktober 2020 om 12:55

Het is niet zo alsof andere clubs niet aan dat soort bedragen komen per transferperiode. Natuurlijk geeft United erg veel uit en zitten er veel miskopen bij maar je doet nu alsof ze daar alleen in staan en het extreem is hoeveel ze uitgeven. Clubs als Chelsea, City en Barca hebben in die 5 jaar meer uitgegeven.

12 oktober 2020 om 13:11

Daar ben ik het helemaal mee eens hoor dat zoveel clubs inmiddels zulke bedragen uitgeven, maar dit wil je toch niet als United supporter? Waarom verhuist een Jude Bellingham naar Dortmund voor 23 miljoen terwijl je vd Beek koopt voor 44 (bijna het dubbele). Bellingham is ook nog eens een home-grown speler en jonger.

12 oktober 2020 om 13:19

@gloryunited, bij mij is 764 miljoen delen door 5 jaar nog altijd rond de 153 miljoen per jaar, niet 110. Je moet de uitgaande transfers niet eraf trekken. Want je praat hier over wat ze uitgeven, niet wat hun winst/verlies is op transfers.

Leren van fouten doen ze daar in Manchester schijnbaar niet aan, weer veel te veel betalen voor een speler omdat hij Engels is en al in de Premier League speelt. Tarkowski is toch de redder in nood niet.. Met Koulibaly en Upamecano haal je veel meer kwaliteit in huis.

Tarkowski, degelijke verdediger maar niet de wereldklasse waar Manchester United naar moet gaan streven. Voor achterin hadden ze gewoon een absolute topper moeten halen.

Maar ziet niemand in dat Maguire het probleem is ? Hij wordt als goldenboy gezien terwijl hij gewoonweg veel tekort komt voor de top

12 oktober 2020 om 13:03

Misschien is het artikel verkeerd vertaald en probeert United Maguire bij Burnley te slijten voor 55 miljoen. Is hij nog steeds partner met Tarkowski.... Nee zonder dollen. United heeft een no-nonsens verdediger nodig om achterin de boel onder controle te houden

Haal anders nog een dure Engelse net niet verdediger.tarkowski, Coady, Maguire, Stones, Jones. Al die Engelse verdedigers wordt je toch niet blij van.allen komen te kort voor het niveau waar Manchester United naar toe wilt. Nu spelen sommige al bij Man Utd (maguire, Jones en voorheen ook Smalling). En nu weet ik dat zo'n Coady/stones ook niet gelinkt wordt aan Man Utd, maar ook daar ga je te veel moeten betalen voor een middelmatige Cb.allermooiste is dat Smalling gewoon een meer dan prima seizoen bij AS Roma had en dat Man Utd het presteert om Smalling weg te doen, maar Jones, Rojo, & Lindelof te behouden... Maguire daargelaten...haal nu gewoon één absolute topper centraal achterin voor naast Maguire. Wellicht krijgt hij met een Koulibaly, Upamecano, Skriniar, Marquinhos, Kimpbembe, de Vrij of Gimenez bijvoorbeeld ook een opleving en gaat hij opeens beter spelen...verder zijn er nog zat talentvolle verdedigers die Man Utd echt wel aan zou kunnen trekken. Denk hierbij aan spelers als Badiashile van AS Monaco, Konate van Leipzig of Evan Ndicka van Frankfurt. Nu is die laatste ook vaker als LB spelend, maar die kan goed als LCV van start.

12 oktober 2020 om 13:01

Smalling en Jones kwamen in respectievelijk 2010 en 2011 en waren toen 20 en 19. Dat werden gehaald als talenten. Dat ze na 10 jaar en 9 jaar ontwikkeling staan waar ze nu staan, had ook niemand gedacht in 2010 en 2011. Zeker Smalling begon erg sterk en had veel potentie. Beide heren hebben nog geen 30 miljoen gekost toen dus ze vallen niet in je rijtje van dure net niet speler.

Ed Woodward kennende zal hij hier wel weer voor gaan en hoe grappig dat ook klinkt, ik bedoel het niet eens ironisch.

De enige Engelse speler die de verdediging van United sterker kan maken in mijn ogen is Declan Rice. Staat nu veelal nog als verdedigende middenvelder opgesteld, maar denk dat hij als centrale verdediger wel echt bij de top kan gaan horen. Denk dat daarom Chelsea en Lampard ook achter ‘m aanzitten, aangezien hij van z’n middenvelders hele andere dingen vraagt. Overigens zou ik Scott McTominay ook wel graag eens als CV zien. Denk dat hij een linie terug in de toekomst ook van veel meer waarde kan zijn voor United.

Beide clubs uit Manchester hebben blijkbaar wel een grondig probleem met centrale verdedigers scouten. Samen hebben ze meer dan €400 miljoen uitgegeven aan die positie sinds 2016 (dus zonder uitgaven aan backs meegerekend) en er loopt toch geen enkele centrale verdediger rond waarvan je het gevoel hebt dat je er de komende jaren op kunt bouwen (ake en Dias zijn nieuw bij City en kunnen zich nog wel bewijzen).

12 oktober 2020 om 20:31

@BuffaloBij City doet Laporte het uitstekend en Dias laat een uitstekende indruk achter tot nu toe. Al is dat heel erg kortdag. Stones is doorgegroeid in de spelers die we hadden willen zien. En Ake is afwachten. Al verwacht ik daar geen spannende dingen van. Otamendi vond ik overigens een goede verdediger. Maar niet per se in het systeem van City. Maarja, dat was nog een aankoop van Pellegrini. Mangala was wel een flop van Pellegrini, terwijl Demichelis het goed invulde voor zijn prijs en leeftijd.

United is geen schim meer van wat het was onder Sir Alex Ferguson. Ben bang dat ze de Ac Milan van Engeland worden.

United heeft de afgelopen jaren, ook onder Van Gaal zulke rare transfers gedaan. Kapitaalvernietiging en nog staat er geen ploeg. Individueel vind ik de meeste spelers van Man U echt heel erg zwak. Maguire is het toppunt. Pogba vind ik drie keer niks. Bij Juventus was hij nog een interessante speler maar bij United vind ik hem zonde van het geld. Spelers als Bailly, Lindelöf, Shaw, Phil Jones, Fred die moeten toch gewoon weg. Je hebt buiten deze spelers een paar goede spelers in je elftal en daarnaast wisselgarnituur. Geen topploeg meer en die Tarkowski gaat ze ook geen stap verder brengen. Ik denk dat de beste aankoop voor United een nieuwe technische directeur moet zijn.

Vasthouden aan McGuire is juist verkeerde.... Hij is vooral de zwakke schakel in die verdediging ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper80
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

0 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Burnley 29 0 4 0
2019/2020 Burnley 38 2 10 0
2018/2019 Burnley 35 3 8 0
2017/2018 Burnley 31 0 5 0
2016/2017 Burnley 19 0 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren