Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Munir El Haddadi ziet kans om voor Marokko te spelen opnieuw in gevaar komen

Laatste update:

De FIFA maakte onlangs bekend zijn regelgeving wat betreft het switchen van voetbalnationaliteit te versoepelen en Munir El Haddadi leek een van de spelers te worden die hiervan zou gaan profiteren. De aanvaller van Sevilla speelde in 2014 ooit eens dertien minuten mee in een EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje en kon daardoor een interlandloopbaan voor Marokko vergeten. El Haddadi is nu na de regelwijziging opgeroepen voor de Leeuwen van de Atlas, maar moet een debuut in ieder geval voorlopig uitstellen.

De in de buurt van Madrid geboren El Haddadi is vanwege de afkomst van zijn ouders ook speelgerechtigd voor Marokko en vanwege een gebrek aan perspectief bij de Spaanse nationale ploeg zou hij graag zijn interlands voor het Noord-Afrikaanse land gaan spelen. De aanvaller leek na de regelwijziging van de FIFA ook de overstap te kunnen gaan maken, maar vindt zichzelf mogelijk binnenkort toch weer terug bij het hoogste sporttribunaal CAS.

De FIFA besloot maakte onlangs bekend dat spelers van voetbalnationaliteit mogen wisselen zolang zij niet meer dan drie interlands hebben gespeeld voor een land, geen van deze wedstrijden plaatsvond tijdens een eindtoernooi, de laatste interland minstens drie jaar geleden werd gespeeld en de speler niet na zijn 21ste voor een land heeft gespeeld. Die laatste bepaling zorgt nu echter voor problemen bij El Haddadi, aangezien hij volgens de FIFA na zijn 21ste verjaardag nog in actie is gekomen voor Jong Spanje.

De wereldvoetbalbond heeft toegevoegd dat deze beslissing door de Marokkaanse nationale bond en El Haddadi aangevochten kan worden bij het CAS. Deze partijen zullen de weg naar het sporttribunaal weten te vinden, aangezien zij in 2018 in de aanloop naar het WK ook al probeerden om El Haddadi, zonder succes, speelgerechtigd te krijgen voor Marokko. De aanvaller was al door bondscoach Vahid Halihodzic geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Senegal en DR Congo van vrijdag en aanstaande dinsdag, maar zal dan nog niet in actie mogen komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou geen probleem moeten vormen toch? Als je een wedstrijd voor Jong speelt mag je nog steeds kiezen

Hij zou echt een aanwinst zijn. Sevilla dan ook hofleverancier met En-Nesyri, Idrissi, Bounou en Munir. Ik vind dat de FIFA nu eigenlijk niet moeilijk moet gaan doen om interlands in Jong-Spanje. Marokko is echt weer aan een opmars bezig veel jonge spelers, waar er ook genoeg ervaring is. Een Afrika cup overwinning moet er dan eigenlijk wel inzitten.

8 oktober 2020 om 18:48

Ik vind dat speler alleen in het land waar hij/zij geboren is mag uitkomen. Dan is het juist niet moeilijk

8 oktober 2020 om 18:59

Dus jij vind dat Luuk en Siem de Jong beide voor Zwitserland hadden moeten uitkomen? Of Haaland voor Engeland?

8 oktober 2020 om 19:04

Dus als Robin Gosens en Marco Assensio heel graag voor Nederland zouden willen spelen dan zou jij daar tegen zijn? Maar ook een Edgar Davids en een Clearance Seedorf in het verleden.

8 oktober 2020 om 19:04

Ben ik niet met je eens. Buiten je opvoeding en de nationaliteiten van je ouders, krijg je gevallen waarbij je geboren wordt in een land waar je ouders voor even werkten, maar waar je niet bent opgegroeid. Neem een Thiago Alcantara, zijn vader speelde in Italie toen hij geboren werd. Dan zou hij nu voor Italie moeten spelen, terwijl hij totaal geen binding heeft met dat land.

8 oktober 2020 om 19:07

Niet gemeen bedoelt, maar ik hoop eigenlijk dat het uiteindelijk niet doorgaat. De selectie van Marokko bestaat teveel uit Europese spelers, zo krijgen Marokkaanse spelers uit eigen competitie bijna nooit de kans om voor hun nationale team uit te komen. Een Marokkaans vriend (correct me if im wrong) pleitte om meer Lokale Marokkanen in de selectie omdat volgens hem zij meer levender spelen dan spelers als Ziyech, Belhanda etc. Iets met Vaderlands trots. Ik hoorde van hem overigens ook dat een Lokale Marokkaanse speler besloten heeft om nooit meer voor het nationale team uit te komen puur omdat de "Europese spelers" eerder een voorkeursbehandeling krijgen.

8 oktober 2020 om 19:12

@ozward: jouw Marokkaanse vriend moet beter op de hoogte zijn haha. Van de 23 spelers die nu zijn opgeroepen zijn er volgens mij 11 spelers in Marokko geboren. Daarnaast is het onzin dat lokale speler niet wil spelen voor Marokko. Denk dat hij Hamedallah bedoelde en die heeft geweigerd omdat hij woorden had met een speler. Hij heeft nu excuses gemaakt en wil weer graag spelen.Dirar, Mendyl, Chebake, Chakla, Aguerd, Feddal, Tannane, En-Neseyri, Rharssala, Munir (keeper) en Beki zijn allen in Marokko geboren. Bounou heeft er ook een groot deel van zijn leven gewoond. Tannane is er een paar jaar opgegroeid en toen naar NL gekomen. De rest allemaal toen ze ouder waren. De meesten na hun 18de pas.

8 oktober 2020 om 20:02

@soccer81 zou best kunnen. Zoals ik zeg, dat heb ik van hem gehoord. Als de waarheid anders is, dan geloof ik het graag. Ik heb btw niet beweerd dat lokale spelers niet wil spelen in Marokko. Ik volg het Marokkaanse elftal niet dus ik kan er niet veel over zeggen. Maar als ik eerlijk mag zijn, vind ik 11 van de 23 nog steeds vrij weinig. Tel daar bij dat er ook een paar zijn die in Marokko zijn geboren maar in een andere land zijn opgegroeid. Maar ja, het is niet mijn elftal. Verder vind ik Marokko wel een leuk elftal, vooral op het WK had ik van hun genoten.

8 oktober 2020 om 20:45

@soccer81 - Los van de exacte aantallen is het natuurlijk wel erg veel dat een nationale ploeg uit zoveel spelers bestaat die niet in het land geboren en getogen zijn. Het is dan ook niet zo gek dat mensen daar dan iets van vinden. Ziyech sprak bijvoorbeeld de taal niet eens.

8 oktober 2020 om 20:56

Natuurlijk wordt er bijna niemand van de Marokkaanse competitie opgeroepen. Ik heb tijdens corona veel wedstrijden gevolgd en geloof me buiten de 2 topclubs is het niveau echt ongekend zwak. Zelfs een FC Groningen zou nog 3de kunnen eindigen in Marokko

8 oktober 2020 om 21:00

Ik vind het ook uit de hand lopen bij sommige landen. In het geval van Marokko: Naar verluidt is meer dan de helft geboren en getogen in Europa. In hoeverre ben je dan nog een nationale ploeg? Maar goed, dat is mijn mening.

8 oktober 2020 om 21:37

@ozward: het is ook niet tegen jou bedoeld bro. Weet dat het van een vriend komt en ik probeer het alleen uit te leggen. 11 is aardig wat als je het vergelijkt met een paar jaar terug, maar ik snap het vanuit jouw referentiekader.

In 2009 is door de huidige koning een academy (Mohammed 5 Academy) in het leven geroepen. Spelers als En-Neseyri en Hamza Mendyl zijn daar onder andere opgeleid. Daarnaast nog 19 andere spelers waarvan Aguerd die naar Dijon is gegaan en nu cv speelt sinds dit seizoen bij Rennes. Mohamed Amine Essahel is ook een speler die daar nu nog speelt. The Guardian heeft deze week een lijst met 60 spelers vrij gegeven waarbij zij de grootste talenten benoemen. Xavi Simons bijvoorbeeld maar ook deze jongen. Dus er is een grote verandering gaande.

Leuk dat je ervan hebt genoten. Ik ook, ondanks het resultaat. Was in Rusland en heb geen spijt gehad!

8 oktober 2020 om 21:51

@sirius: in vergelijking met Nederland is het inderdaad veel. Maar het komt veel vaker voor. Marokkanen zijn ook aardig verspreid over de wereld, dus dan heb je dat ook sneller. Mensen mogen er zeker wat van vinden, maar de dingen die men zegt die moeten wel kloppen.

Met open armen ontvangen in Marokko. Volgens vele hier worden zulke spelers in Marokko als land veradders gezien als ze voor een andere land kiezen(zoals bij vi). Maar ik vraag me af zou nl dit ook doen bij een ziyech bv en dat hij bv 15 min gemaakt had voor Marokko en vervolgen jaren niet word opgeroepen. Zou nl hem dan alsnog voor nl laten spelen of zo iedereen roepen nee nu hoeft het niet meer. Want wij zijn geen 2dekeus. Ik vraag me af!?

8 oktober 2020 om 19:29

Ik zou het toejuichen. Maar zoals zo vaak eerder is benoemd, die mannen moeten op hun gevoel afgaan. Als hij voor Marokko wilt uitkomen, dan is dat zijn goed recht. Ziyech is geen landverrader, wat een onzin.

8 oktober 2020 om 19:37

Ik zeg niet dat hij land verrader is staat duidelijk 2x voorbeeld. Maar ik geloof dat jij zo denkt, en dat is mooi. maar hoe zou de meerderheid denken. Of de knvb of van basten en derksen

8 oktober 2020 om 19:51

Ik weet niet of we zoiets mee gaan maken. Want met alle respect, als een speler al jaren niet opgeroepen zou worden door Marokko, lijkt het me sterk dat hij dan wel toekomst heeft in Oranje. Maar ik denk dat het allemaal wel meevalt. Er zullen heus mensen erop tegen zijn, maar je kan er ook voor kiezen die links te laten liggen.

8 oktober 2020 om 20:41

Omdat het op deze manier verdacht veel op clubvoetbal begint te lijken. In elke situatie met betrekking tot iedere nationaliteit ben ik geen voorstander van dit soort regels waarbij een speler in een later stadium alsnog kan switchen. Deze jongen kiest nu enkel voor Marokko omdat zij 'm wel willen hebben of hij koos eerder enkel voor Spanje omdat het z'n carriere wellicht goed had kunnen doen. Geen van beide situaties mag in mijn optiek een reden zijn voor interlandvoetbal. Je bent een ...(vul maar een nationaliteit in) en daar kom je gewoon voor uit, klaar.

8 oktober 2020 om 21:17

Maar je laatste zin is toch juist van toepassing bij El Haddadi? Hij heeft een Spaanse nationaliteit en kiest voor Spanje en wanneer ze hem niet willen gebruikt hij zijn Marokkaanse nationaliteit om voor Marokko te spelen. Persoonlijk vind ik ''gekozen is gekozen'' een prima oplossing. Als je om welke reden dan ook voor een land kiest zou je dat later niet terug moeten draaien. Zelfs niet als je alleen in oefenwedstrijden hebt gespeeld.

9 oktober 2020 om 00:39

Sterker nog, ik zou het doortrekken tot de jeugdteams. Als je nog geen definitieve keuze kan maken ga niet zomaar voor een land uitkomen. Het wordt allemaal een beetje te strategisch, terwijl interlandvoetbal gewoon gevoel moet zijn.

Als je ooit voor Spanje hebt gekozen en nu ze jou niet meer zien zitten graag voor Marokko wil uitkomen dan ken je wat mij betreft totaal geen schaamte, dat land was ooit niet goed genoeg en nu ineens wel!

8 oktober 2020 om 19:44

Ja ik vind het ook moeilijk.kijk ben je een land dat nooit eindtoernooi speelt begrijp ik je als land. Maar marokko speelt altijd Afrika cup en doet laatste tijd ook goed richting wk. En genoeg aanvallers die kunnen spelen dus jah

8 oktober 2020 om 20:36

Spanje liet hem bewust spelen zodat hij niet meer voor Marokko kon kiezen. Zijn oproep toen sloeg al nergens op.

8 oktober 2020 om 20:43

Hij had er anders geen enkele moeite mee om zich beschikbaar te stellen en op die bank te gaan zitten.

8 oktober 2020 om 22:57

Die jongen wilde dat toen toch en heeft toen toch de keuze gemaakt voor welk land hij wilde uitkomen? Dan is het inderdaad erg om er na een aantal jaar achter te komen dat je niet meer opgeroepen wordt om toch voor het andere land te gaan. Je had meteen de juiste keuze moeten maken.

Belachelijk als dit geen doorgang vindt. Jongen heeft bij fckn Jong spanje gespeeld en vervolgens paar min bij A elftal. Fifa moet nu echt niet zuur gaan doen, alsjeblieft zeg!

Gaat op deze manier helaas wel veel op een soort nationale ploegen transfermarkt krijgen. Ook met Curacao en Suriname die nu andere spelers willen gaan oproepen. Vond het principe gekozen is gekozen en bindende interland is bindend. Je voelt je immers maar echt thuis in één land.

9 oktober 2020 om 16:06

Je kan je prima thuis voelen in meerdere landen, maar lijkt me dat je het meeste binding hebt met een land. Wat jij zegt vind ik een goeie, dat je alleen mag uitkomen voor landen waar je voor je 18e al binding mee had. Maar haalbaar weet ik niet, aangezien we natuurlijk ook bijvoorbeeld Douglas of Kalou in Oranje wilden hebben. Daar zijn regels voor, en dat mag. Dus dan kan dat in Qatar of waar dan ook ook gewoon. Qatar heeft overigens al een half gekocht elftal, al hebben ze die spelers op jonge leeftijd in de Aspire Acadamy gezet. Voornamelijk Afrikanen.

Tegenwoordig worden landen als clubs ingewisseld. Erg jammer. Zou niet moeten kunnen. Net als buitenlandse bondscoaches overigens. Vind ik ook zo vreemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren