‘Bayern München heeft opvolger Thiago binnen na deal in Barcelona’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om 13:22Robin Bruggeman • Laatste update: 14:14

Bayern München lijkt daags voor het sluiten van de transfermarkt nog van plan om zijn middenveld te versterken. Vanuit Spanje komt zaterdag namelijk het bericht dat der Rekordmeister een akkoord heeft bereikt met Espanyol over de overgang van Marc Roca. De verwachting is dat de deal op maandag, de laatste dag van de transferperiode, helemaal afgerond zal worden.

Roca wordt al langer in verband gebracht met een transfer naar Bayern en Cadena COPE meldt zaterdagmiddag dat er een akkoord is bereikt. De Duitse grootmacht betaalt de tweede club van Barcelona in eerste instantie dertien miljoen euro voor de 23-jarige middenvelder. Dit bedrag kan door middel van een aantal bonussen nog verder oplopen.

Roca, die zich voor vier jaar aan zijn nieuwe werkgever zal gaan verbinden, wordt in Duitsland gezien als de opvolger van Thiago Alcántara. Hij vertrok onlangs voor dertig miljoen naar Liverpool en liet daarmee een flink gat achter in de selectie van Bayern. De hoop in de Allianz Arena is dat Roca zich kan gaan ontwikkelen tot de nieuwe partner van Joshua Kimmich op het middenveld, of er in ieder geval voor kan zorgen dat Kimmich meer rust kan pakken.

Mundo Deportivo voegt toe dat Roca zaterdag al niet meer mee heeft getraind bij Espanyol en met toestemming van zijn club naar Duitsland is gevlogen voor de medische keuring. De international van Jong Spanje wordt na Leroy Sané, Alexander Nübel en Tanguy Kouassi de vierde aanwinst van Bayern voor het aankomende seizoen.


Poll

Een goede aanwinst voor Bayern München?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Veruit de best gerunde topclub ter wereld. Gestoord hoe goed Bayern altijd handelt, nu ook weer een prima opvolger voor een klein bedrag. Enkel L. Hernandez was een lichte miskoop qua prijs.

3 oktober 2020 om 13:32

L. Hernandez een lichte miskoop? Jij kijkt duidelijk niet naar de wedstrijden van Bayern. Laatst was hij ook alweer bizar goed, en ook voor z'n blessures deed hij het goed. L. Hernandez is juist een hele goeie aankoop.

3 oktober 2020 om 13:40

Hij zegt qua prijs.

3 oktober 2020 om 14:25

Zo Bayern koopt een Spaanse middenvelder voor 13 miljoen en meteen is het een meester zet. Als deze Roca een prima opvolger is voor Thiago had Liverpool Roca wel gehaald. Ze hebben daar ook nog ene tolisso rondlopen die ze voor 40+ miljoen hebben gekocht en die isnvoorbij gestreefd door cuissance. En nu dus naar alle waarschijnlijkheid door Roca.

3 oktober 2020 om 14:39

Ja beetje overdreven om alles wat Bayern doet zo op te hemelen. Bayern doet een soort Klaiber aankoop hier.

3 oktober 2020 om 14:43

Tolisso kostte 35/40mln en is vaak geblesseerd geweest. Maar als ie speelt speelt ie prima en pakt vaak een goal mee , zo ook tegen Dortmund. Tolisso is een prima speler maar hij heeft gewoon betere spelers voor zich thats it, maakt hem een uitstekende backup.

3 oktober 2020 om 13:33

Miskoop mag je hem niet noemen. Maar hij heeft z’n aankoopbedrag nog niet waargemaakt. Door blessures...

3 oktober 2020 om 14:03

Vooral door de doorbraak van Alphonso Davies en de verschuiving van Alaba naar het centrum. Hopelijk stelt Flick hem op ipv Alaba. Alaba begint zichzelf te onderschatten door de vervelende transfersaga. Laat hem lekker banken.

3 oktober 2020 om 14:31

Dat met Davies en Alaba is een beetje vergelijkbaar met wat Van Gaal destijds bij Ajax deed door Frank de Boer naar het centrum te halen en Bogarde te brengen als linksback.

3 oktober 2020 om 13:33

Hernandez is anders uitstekend bezig de laatste wedstrijden, misschien wel de beste op het veld. Heeft niet echt een kans gehad. Na zijn blessure stond opeens een uitstekende verdediging. Die wil je als trainer ook niet rouleren.

3 oktober 2020 om 13:39

Klopt GNST en de mensen boven jou. Maar kijk eens goed naar wat ajaxf1 zegt. Hij zegt dat het een lichte miskoop is qua prijs (!). Dus specifiek de prijs. Want ondanks dat Hernandez nu goed speelt, is die 80 miljoen echt veel te veel qua aankoopprijs.

3 oktober 2020 om 13:44

Dat is toch veelst te kort door de bocht als hij zich nog niet heeft kunnen bewijzen. Met die logica kan Hernandez 3x worden verkozen tot beste verdediger van de wereld maar dat men alsnog zegt dat 80 miljoen te veel is. Volgens mij moet je een speler beoordelen op zijn kwaliteiten en niet op zijn aankoop prijs. Als Hernandez deze lijn kan vasthouden dan is 80 miljoen niet veel te veel qua aankoopprijs.

3 oktober 2020 om 13:57

Sowieso kun je dat niet zeggen zolang de speler actief is bij zijn club, want misschien blijkt de 80 miljoen wel 'een koopje' als zo'n jongen zijn belofte alsnog inlost.

3 oktober 2020 om 14:07

GNST, als jij voor 80 miljoen gekocht wordt vind ik dat je een directe toegevoegde waarde moet hebben op een team. Je opmerking "met die logica kan Hernandez 3x worden verkozen tot beste verdediger van de wereld maar men alsnog zegt dat 80 miljoen te veel is" is natuurlijk gewoon onzin. Dan heeft die jongen namelijk bewezen dat hij dat prijskaartje waard is, dat heeft hij nu nog niet gedaan.

3 oktober 2020 om 14:20

Die jongen begon ook in de basis, en sterk ook. Raakte echter geblesseerd en er kwam een andere coach die een verdediging had neergezet die elke wedstrijd won. Zoals Gerben aangeeft hierboven. Je kan Hernandez nog helemaal geen stempel geven van miskoop of van een koopje. Daar is het in beide gevallen veel te vroeg voor. Die jongen heeft iig bij Atletico bewezen dat hij top of class is. Ten tijde van zijn transfer werd zijn marktwaarde geschat op 70 miljoen, zijn clausule was 80 miljoen.

3 oktober 2020 om 14:21

Gnst zoals een aantal al zeggen; ik vind 80 miljoen voor Hernandez gewoon teveel. Geen slechte verdediger maar als je kijkt naar het aankoopbeleid van Bayern vind ik dit een beetje een vreemde eend in de bijt. Zeker een prima cv met potentie maar tot nu toe geen 80 miljoen waard. 40/45 had ik schappelijker gevonden, al weet ik dat het een clausule betrof.

3 oktober 2020 om 13:52

Renato Sanches voor 35 miljoen??

3 oktober 2020 om 14:04

Er was geen ruimte om te onderhandelen met Atletico Madrid. Vandaar de 80 miljoen.

Roca is als ik goed tel toch echt de vierde en niet de derde nieuwe aanwinst voetbalzone. Wel een goede speler overigens. De Spaanse ploegen zitten duidelijk te slapen als je voor weinig geld zo'n goede middenvelder uit de segunda kunt halen

3 oktober 2020 om 15:57

Had een clausule voor 30 miljoen, maar door corona voor goedkoper op te pikken. Hoopte al tijden lang dat United hem zou oppikken maar iedereen ligt te slapen. Spijtig.

Nou, ik weet niet of ik heel erg warm word van deze aankoop hoor. Goretzka-Kimmich is super. En met Tolisso, Cuissance en Fein hebben we al drie back-up spelers. Ik had gehoopt op een nummer 8 die ook makkelijk op 10 kan spelen. We hebben nu enkel Muller als aanvallende middenvelder. Ik zou blij zijn als we voor Aouar gingen of Puig. Maarja Roca..

3 oktober 2020 om 13:31

Klopt maar Roca is voetballend top, verstuurd heerlijke pases! Goede aanwinst vind ik

3 oktober 2020 om 13:34

Ja is hij ook. En voor 13 miljoen kan ik begrijoen dat Bayern toehapt. Maar hij is niet als Thiago die ook dribbels naar voren maakt. Thiago kan namelijk op 6,8 en 10 spelen. Roca is toch meer een 6. Nu hebben naast Muller geen echte middenvelder die aan de rand vanbde 16 kan spelen.

3 oktober 2020 om 13:47

8 of 10 heb je in een Goretzka, daarvoor hoef je geen Roca. Echter is dit wel een interessante aankoop, als Roca vorig jaar zou zijn gekomen zou hij, gezien het aankoopbedrag, wel in de basis beginnen. Maar nu komt ie meer als nobody binnen, met andere woorden. Roca zal nu veel meer roulatie speler zijn. Wat weer ten goede komt voor de breedte.

3 oktober 2020 om 15:00

@GNST Goretzka is idd een 8, maar toch wel meer een box-to-box speler die veel bijdraagt met zijn kracht en intensiteit. Maar ik zie hem minder als 10. Voor de 10 positie had ik toch liever een spelers als Aouar of Isco. Of zelfs talentje Cherki halen en rustig laten komen.

3 oktober 2020 om 13:54

Cuissance is naar Leeds vertrokken dus deze middenvelder was wel nodig.

3 oktober 2020 om 14:17

Cuisance is niet door de medische keuring gekomen. Hij is dus weer terug in München.

3 oktober 2020 om 13:54

Tolissio is blessure gevoelig

3 oktober 2020 om 13:54

Fein kan zich op zijn gemak ontwikkelen

Toch wel ironische transfer. We zaten vorig jaar achter Roca aan en Espanyol wilde perse 40 miljoen waarop de deal afketste. Jaar later en Espanyol is gedegradeerd en we halen Roca op voor 13 miljoen. Absolute bargain. Brengt dat extra voetbal op het middenveld dat we misten na Thiago. Volgens bronnen is Bayern ook dicht bij de komst van Hudson-Odio, huur + koopoptie/verplichte koop. 4de winger die we wilden. Tevens ironische aankoop gezien wij vorig jaar achter hem aan zaten en Chelsea een bod van 40 miljoen afwees en hem een contact van 110K pond per weeg gaf. Nu nog een back up RB en we hebben een prima transferzomer voor redelijke Bedragen.

3 oktober 2020 om 13:37

Hudson-Odoi gaat zeker een goeie aankoop zijn. Dan hebben we nog dodelijkere wings dan City vorig seizoen. Alleen vraag ik me af of Hudson dat wel moet willen? Van Gnabry en Sane wint hij het nooit, en ook Coman is beter dan hem. Ik denk dat we met Perisic wel een goeie winger hadden die het niet erg vind om op de bank plaats te nemen. Verder hoop ik op Youcef Atal voor de rb positie. Met Pavard en Atal en evebtueel Kimmich zitten we dan goed. En volgend jaar dan maar Upamecano halen voor als Alaba vertrekt.

3 oktober 2020 om 14:33

Ja idd. Daarom is het ook niet gezegd dat PSV slechte zaken heeft gedaan met die Sangaré van het eveneens gedegradeerde Toulouse voor slechts 9 miljoen. Marktomstandigheden kunnen in een jaar tijd extreem veranderen.

Roca is een speler met potentie. Maar van Espanyol naar Bayern is een gigantische stap. Hij had liever eerst naar Sevilla ofzo kunnen gaan. Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren