‘Extraverte superster’ bij PSV: ‘Hij werd onlangs nog gearresteerd’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

Eran Zahavi is een relatief onbekende speler in Nederland. Oren Josipovich, de biograaf van de nieuwbakken aanvaller van PSV, volgt de inmiddels 33-jarige spits echter al een behoorlijk tijdje. Uit de anekdotes van de auteur blijkt dat Zahavi een behoorlijk excentriek persoon is, iets wat hem in het verleden lang niet altijd in dank is afgenomen.

Sinds zijn tijd bij Maccabi Tel-Aviv juicht Zahavi door met zijn handen het afvuren van een pistool na te doen. "Hij komt uit de opleiding van stadgenoot Hapoel, probeerde het een tijdje in Italië (bij Palermo, red.) en stapte daarna over naar Maccabi. Dat werd hem bepaald niet in dank afgenomen ", vertelt Josipovich in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hapoel-fans bekladden zijn huis met graffiti en lieten daarnaast hun afkeuring duidelijk merken tijdens wedstrijden. "Op het moment dat hij in een derby scoorde, heeft hij dat gebaar met de pistolen naar de aanhang van Hapoel gemaakt. De stemming werd daardoor grimmiger, maar hij is het blijven doen en nu is het zijn handelsmerk na een goal."

Josipovich kwam in 2013 in contact met Zahavi, die na zijn mislukte periode bij Palermo terugkeerde in zijn thuisland. "Israël kent niet zoveel sterren. Maar om de een of andere reden had ik altijd het gevoel dat Eran een superster kon worden", vervolgt de biograaf zijn relaas. "Hij is een extravert persoon en heeft de uitstraling van een leider. Onlangs werd hij gearresteerd in zijn woonwijk in Israël omdat er te veel lawaai uit zijn woning zou zijn gekomen. Hij vond de gang van zaken enorm onrechtvaardig en dat zie je op beelden ook terug (er zijn verschillende filmpjes terug te vinden op internet, red.)."

Zahavi: 'Donyell en ik hebben een goede connectie'

Volgens Josipovich is Zahavi iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. "Hij is een magneet: of hij stoot je af, of je vindt hem razend interessant. Als voetballer stelde hij voor 2013 nog niet zoveel voor. Pas op latere leeftijd heeft hij zich spectaculair verbeterd. Ik denk dat hij nu op 33-jarige leeftijd vele malen beter is dan tien jaar geleden. Eran weet altijd de weg naar de goal te vinden en heeft in China nooit op zijn lauweren gerust. Hij is zich blijven ontwikkelen, trainde elke dag knalhard en oogt fitter dan ooit", aldus de Israëlische auteur.

Zahavi wordt wellicht gedreven door eerzucht. "Misschien komt het door zijn thuissituatie", probeert de schrijver een oorzaak te vinden voor de ambities die de routinier heeft. "Zijn vader heeft het gezin verlaten op een moment dat Eran nog een jonge tiener was. Dat heeft zijn leven zeker beïnvloed. Op dit moment hebben ze geen contact met elkaar, hoewel hij zich wel soms meldt als hij geld nodig heeft. Een keer heeft Eran hem iets gegeven en dat geld was heel snel op. Daarna was het afgelopen."

De nieuwe topschutter van PSV is een emotioneel maar ook eerlijk en rechtvaardig mens, zo oordeelt Josipovich. "Ooit werd hij door het Israëlische publiek uitgefloten bij een interland, waar hij aanvoerder was. Op een gegeven moment heeft hij zijn band van de arm getrokken en in de lucht gegooid. Daarna is Eran een jaar geen speler van de nationale ploeg geweest, maar inmiddels zijn de betrekkingen hersteld. De afgelopen twee jaar speelde hij werkelijk fantastisch en scoorde hij aan de lopende band."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door constant kante)

Met zijn doelpunt tegen Rosenborg en plaatsing voor de groepsfase heeft hij de investering in hem al in ieder geval terugverdient. Ik heb goede hoop dat Zahavi ook los gaat in de Eredivisie.

3 oktober 2020 om 11:06

🤣mwaw, vergeet niet dat zijn salaris tegen de 3.5mil zit.. plaatsing europa leaugue brengt 400 000 op.. nog een lange weg te gaan

3 oktober 2020 om 11:08

Sow, 3,5 miljoen salaris. Waar heb jij die info vandaan?

3 oktober 2020 om 11:17

Maar dat lijkt me inclusief een tekenbonus? Verkapte vorm van een transfersom.

3 oktober 2020 om 11:19

Nog ff Dylan.. plaatsing Europa League leverde PSV vorig jaar 7,05 miljoen op. Ten eerste is er een gegarandeerde premie van 2,92 miljoen, PSV staat vgm hoogste op coëfficiënten lijst , maar dat zou in dat geval al 2,86 miljoen op leveren. Vervolgens nog 4,2 miljoen gedeeld door 3 ( PSV, AZ, Feyenoord ) ook nog 1,27 miljoen. Ook door prestaties zal het geld nog oplopen.

3 oktober 2020 om 11:20

Rik elfrink heeft aangegeven dat zijn salaris zo rond de 2 miljoen ligt. Het zal dus zeker geen 3.5 miljoen zijn zoals jij beweert.

3 oktober 2020 om 12:32

@dylanvan Eenen: Je zit er behoorlijk naast Plaatsing voor de groepsfase levert PSV een gegarandeerde premie van 2,92 miljoen op, plus een coëfficiëntenpremie van 2,9 miljoen, plus enkele tonnen tv-geld. Daar komt nog 190.000 euro per gelijkspel en 570.000 euro per overwinning bij. En win je de poule, dan krijg je daar 1 miljoen extra voor. En in elke volgende ronde die je haalt komen er weer allerlei extra premies bij. Zahavi is gratis gekomen, verdient 2,5 miljoen per jaar (niet 3,5) en heeft donderdag met een goal en assist een groot aandeel gehad in de plaatsing voor de poulefase van de EL. Dus inderdaad, wat mij betreft heeft hij de investering nu al terugverdiend.

3 oktober 2020 om 12:47

Die overwinnings premie is toch CL? Of zijn die het zelfde? Weet ik niet precies. Maaruh Alvarez kopte ons ook de CL in. Dat zegt opzich niet zo heel veel. Vind Zahavi op het eerste oog een prima aankoop, hier kan PSV nog wel eens veel plezier aan gaan beleven.

3 oktober 2020 om 11:21

Ja die gaat ook los in de Eredivisie. Voetbalt ook enorm makkelijk die Zahavi.

3 oktober 2020 om 12:08

Dit vindt ik altijd zo'n dooddoener, alsof een speler met 1 goal alles al heeft betekend voor de club en daadwerkelijk de investering heeft terug betaald, dit is niet zo.

3 oktober 2020 om 12:46

Dat doelpunt had elke andere spits ook gemaakt en zonder dat doelpunt was PSV ook wel echt doorgegaan. Neemt niet weg dat ik denk dat dit een uitstekende aanwinst kan zijn.

"Hij is heel excentriek." Dat zeggen ze vaak over iemand die eigenlijk een rotzak is, maar waarvan zijn fratsen wordt goedgepraat, vaak omdat hij beroemd is of geld heeft. Vaak beiden. Ik ken hem niet, maar ik ben ook niet echt onder de indruk van die anekdotes. Naja, hopelijk gaat het vooral over voetbal met Zahavi in Nederland, want als je dit leest, dan kan je een momentje wel verwachten van hem bij PSV.

3 oktober 2020 om 11:19

Ja ik hoop t niet en dat gebaar na een goal mag die van mij ook wel afleren. Zullen veel (vooral Palestijnen) niet leuk vinden om te zien als een Israëliër schietgebaren gaat maken. Ik meen dat Cavani daar ooit een schorsing voor gekregen heeft?

3 oktober 2020 om 11:39

Mijn hemel zeg. Wat een slap gelul altijd als er ook maar iets is wat over een Israã«liã«r of iets dergelijks gaat. Zodra Luis Suã¡rez 'El Pistolero' het doet, is er niks aan de hand. Er staat toch duidelijk in het artikel waar het vandaan komt. Zahavi is bij de nationale ploeg omringt met moslims en zelfs de aanvoerder (bibras Natcho) is moslim. Dus kap een keer ajb met deze onzin. In een andere Derby tegen Hapoel is Zahavi door een fanatieke supporter op het veld zelfs aangevallen en kreeg vervolgens rood van de scheidsrechter (hij deed amper wat en verdedigde zichzelf). Raar dat dat niet genoemd wordt in dit artikel trouwens. Uiteindelijk werd die wedstrijd gestaakt. Maar goed, Zahavi is idd een bijzonder persoon die het beste uit zichzelf wilt halen.

3 oktober 2020 om 12:18

Ja, echt zeer discriminerend dat gebaar. Is hier al een actiegroep over gemaakt? Laten we allemaal bij de aankomende wedstrijden van PSV demonstreren bij het Philips Stadion tegen deze gewelddadige gebaren!

3 oktober 2020 om 15:56

Een Israëllier waar het land constant mensen uitmoord is dat niet een goed gebaar, het moet kunnen normaal gesproken maar niet hij. Cavani deed ook die schietgebaartje toen heel Europa geschokt was van een terroristische aanslag. Dan is dat geen goeie moment om te sniperen dan krijg je zeker rood geen besef van de samenleving.Vooral Zahavi die uit een oorlogsgebied komt, dat komt persoonlijk aan.

Waar ik hele voorbereiding stellig was dat Ajax met 102 punten kampioen gaat worden, zie ik nu 1 reden dat Ajax het toch misschien nog beetje lastig kan krijgen. Wat een geweldenaar en hoop dat er meer van dit soort pareltjes in de eredivisie terecht komen.

3 oktober 2020 om 12:22

Geweldenaar? Die jongen is 33 en mislukt wanneer hij op een beetje niveau ging spelen. Als het echt zo’n geweldenaar is, had hij wel voor betere clubs gespeeld.

3 oktober 2020 om 14:52

@afca_yiddo Wat kortzichtig ben jij. Helemaal als Ajacied zou je dit moeten weten. Tagliafico had het ook niet gered op het tweede niveau van Spanje en is nu een van de betere Lb's van de wereld. Ik zie in Zahavi heel veel kwaliteiten. Soms zijn de omgeving, de speelstijl, het land, de manager niet de juiste variabelen die je laten presteren. Bovendien is die nu ervaren.

3 oktober 2020 om 12:22

"waar ik hele voorbereiding stellig was dat Ajax met 102 punten kampioen gaat worden, zie ik nu 1 reden dat Ajax het toch misschien nog beetje lastig kan krijgen." Het is leuk dat je een woordkunstenaar als Aquarium probeert uit te hangen, maar het punt wat je probeert te maken is sowieso onrealistisch. Hoe lang is het geleden dat Ajax met overgrote macht kampioen werd? Juist; ergens diep in de jaren 90' Verder ben ik ook wel benieuwd of deze Zahavi de eredivisie aan diggelen gaat schieten.

3 oktober 2020 om 12:33

102 punten is overdreven, maar ik heb hier altijd geroepen dat Ajax met overmacht kampioen zou worden, dat het niks aan is en dat we pure monopoly ala Duitsland hebben. Ik denk dat we komende jaren geen titelstrijd op speelronde 34 hebben. En daar hoop je als voetballiefhebber wel op. Ik snap de vergelijking met Akwasi overigens niet. Ik bedreig niemand, ik wens niemand dood, ik zeg alleen dat deze spits enorm veel kan scoren in de eredivisie en het daardoor misschien iets spannender wordt.

3 oktober 2020 om 14:31

Huh, monopoly? Geen titelstrijd? Welke competitie kijk jij? Je bent vergeten dat Ajax in de laatste 5 seizoenen slechts 1x kampioen is geworden? Met nota bene 3 punten verschil.....

3 oktober 2020 om 14:37

Dat is wat ik voorspel voor de toekomst. Ajax is gewoon te rijk geworden, zelf verdient he, neem ze niks kwalijk. Maar denk dat als Ajax geen wanbeleid toont het komende jaren niks aan is.

3 oktober 2020 om 19:04

Het staat iedereen vrij lekker te dromen en dit soort dingen te vinden. Of daarop te hopen zelfs. Maar je voorspelling is zo nutteloos als dat die onwaar is. Wat is 'te rijk'? Behoor jij tot die groep die echt denkt dat Ajax vanwege het eigen vermogen dus maar kan doen wat het wil en iedereen kan kopen zomaar? Dan zit je er echt naast. Er zit een gat tussen PSV en Ajax, maar dat gat is niet zó groot dat Ajax daarmee een garantie heeft om, bijvoorbeeld, de komende 6-10 jaar op rij kampioen te worden. Ajax draait nog steeds operationeel verlies. En dat vooral omdat de kosten de pan uit rijzen. Dus een paar miskopen, een jaartje of wat geen CL voetbal en de zaak stort zomaar in. Sowieso, Ajax presteerde het ooit één keer om vier keer op rij kampioen te worden. Tussen 2011 en 2014. PSV deed dat tweemaal. Maar over eeb langere periode op rij kampioen worden is nog nooit vertoont. Je optimisme is net zo aanstekelijk als onbegrijpelijk.

3 oktober 2020 om 12:29

102 punten gaat wel heel erg ver, maar tegen de 90 zou moeten kunnen als Ajax al 2 maal wint met 10 man waaronder tegen Vitesse met een Tanane en Bazoer in bloedvorm; de analysten rolden over elkaar heen om te benoemen hoe goed die twee waren. Nu Zahavi al een geweldenaar te noemen zou ik mee op willen passen, want hij lijkt mij veel te klein en tenger voor een spits. Daarnaast is Rosenborg van het niveau degradatiekandidaat in de Eredivisie, een club als Heracles is b.v. veel sterker. Maar goed, ik laat mij graag verrassen, want wellicht flikt hij het ook tegen b.v. AZ, Ajax, Feyenoord, Utrecht, Vitesse, Paok en Granada. Een spannende competie kan geen kwaad.

3 oktober 2020 om 12:31

Mee eens, was het niet dat Rosenborg Ajax gewoon uit Europa wist te houden? Helden als Ziyech, Tadic e.a. konden het niet.

3 oktober 2020 om 12:49

Was dat niet amper een week of drie na het hele geval van Nouri? Want dan valt er wel wat voor te zeggen dat de motivatie wat anders was dan normaal.

3 oktober 2020 om 12:57

@Groninger Hopp, zoals FWR hierboven zegt: daar was wel een goede reden voor.

3 oktober 2020 om 14:40

Rosenborg, recordkampioen van Noorwegen, is de laatste 20 seizoenen 13 keer in de CL uitgekomen maar inderdaad, Heracles is veel sterker......

3 oktober 2020 om 19:10

Doncoxx. Wellicht maakt hij een hattrick tegen Ajax. Die hebben hem mooi gemotiveerd, weet je nog, door hem een hele laghe en respectloze aanbieding te doen toch? We zullen het wel zien. 90 punten moet kunnen voor Ajax. 102 ook nog. 80 punten kan ook nog. Want weet je, het is nog nooit in de geschiedenis van het Nederlndse voetbal voorgekomen dat een team dat kampioen werd een seizoen lang perfect in vorm en perfect draaiend was. Elk team heeft altijd mindere periodes dat het minder loopt of wegzakt. Ajax, uiteraard, gaat dat dus ook krijgen. En het kan nu allemaal voor de wind gaan, als straks het weer weer slechter wordt, Ajax en druk schema heeft in de CL dan gaan we het wel zien of deze groep de druk aan kan.

3 oktober 2020 om 19:13

'kyle, klopt ja. Daar was een reden voor. Namelijk de reden dat Ajax wel vaker heel goed speelt tegen de topclubs van Europa (want die willen zelf ook voetballen en geven ruimtes weg) maar het bijzonder lastig heeft tegen ploegen die niet voetballen, weinig ruimte weg geven en fysiek spelen. Steau Boekarest, Rapid Wien, Getafe. Noem maar op. Wat met Nouri is gebeurd is een grote tragedie en die had natuurlijk een grote impact op de groep. Maar in al die andere jaren dan? Wat was toen de reden?

Ik kende hem alleen van zijn omhaal bij Maccabi Haifa. Verder weet ik helemaal niks van deze Zahavi.. Maar komt een beetje over alsof hij zichzelf helemaal geweldig vind.. Beetje een egotripper lijkt het mij.. Maar dat is wat ik zie en dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn..

3 oktober 2020 om 15:55

Dat was niet met maccabi haifa maar met hapoel Tel Aviv tegen Lyon in 2010 in de CL, pracht goal!

“Extraverte superster” Grappig, de ene krijgt een stempel “lastige jongen” en de andere “extravert”. Waar is die grens? Moet je eens nagaan als een jongen als Bazoer gearresteerd zou worden. Ik denk niet dat PSV of Ajax het ooit zou aandurven om zo iemand te halen, maar Zahavi blijkbaar wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 5 1 0 0
2020 Guangzhou R&F 7 4 1 0
2019 Guangzhou R&F 28 29 2 1
2018 Guangzhou R&F 26 20 3 0
2017 Guangzhou R&F 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf benoemt vier PSV'ers die 'weerstand' tonen tegen Zahavi

Meer en meer sijpelen negatieve geluiden door over Eran Zahavi bij PSV. Valentijn Driessen van De Telegraaf claimt vrijdag dat minimaal vier aanvallend ingestelde spelers van de Eindhovenaren het niet zien...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren