Ten Hag heeft slecht nieuws over Kudus en bespreekt ‘één transfer’

Donderdag, 1 oktober 2020 om

Ajax heeft de intentie om zich met nog één voetballer te versterken alvorens de transfermarkt maandagavond op slot gaat. Erik ten Hag erkende donderdagavond op een persconferentie dat de club nog één inkomende transfer probeert af te ronden en waarschijnlijk gaat dat om Davy Klaassen. Ajax en Werder Bremen zijn vooralsnog niet tot een vergelijk over een transfersom voor de middenvelder, die zelf graag terug wil naar Amsterdan, gekomen.

“Ik ga ervan uit dat we met deze selectie het seizoen ingaan. Maar tot 6 oktober kun je dat nooit met zekerheid vaststellen. Ik ga ervan uit dat dit de kleedkamer is, hopelijk nog met één inkomende transfer.” Ten Hag kreeg vervolgens een vraag over de eventuele komst van Klaassen. “Dat zou Klaassen kunnen zijn. Als we nieuws hebben, dan melden we dat. We hebben meerdere ijzers in het vuur. Dat hoeven we jullie niet altijd te vertellen. De selectie is, zoals hij nu is, in balans. Maar je kijkt altijd of je je kan versterken.”

Met de komst van Sean Klaiber speelt Ajax in op het vertrek van Sergiño Dest naar Barcelona. “Ik wilde Dest per se houden, dan hadden we zeven goede verdedigers gehad en daarachter nog eens Devyne Rensch. Het is bijzonder spijtig dat hij is vertrokken en dan moet je het gaan oplossen. Zes verdedigers is te weinig. Dan moet je op zoek naar een speler die het goed kan invullen, met een Nederlandse nationaliteit omdat we al veel buitenlandse spelers hebben en dan is het logisch dat je bij Klaiber uitkomt. Hij is na Dest, Noussair Mazraoui en Denzel Dumfries de beste rechtsback van de Eredivisie.”

Sean Klaiber: 'Het is nooit slim om dat in de media te zeggen'

Ten Hag blikte ook nog vooruit op de uitwedstrijd van zondag tegen FC Groningen in de Eredivisie. Ajax moet het dan waarschijnlijk stellen zonder Mohammed Kudus, die deze week op de training uitviel. De oefenmeester kon om privacyredenen niet zeggen om wat voor blessure het gaat. “Hij is uitgevallen en is op dit moment niet wedstrijdfit. We moeten afwachten hoe zich dat ontwikkelt.” Perr Schuurs, die zich tegen Vitesse al snel moest laten vervangen door een schouderblessure, en Ryan Gravenberch, die de afgelopen weken afwezig was om onduidelijke redenen, zijn mogelijk wel beschikbaar.

Ten Hag kreeg de vraag wie de geschorste Edson Álvarez gaat vervangen. “Als Álvarez geschorst blijft, dan heb iets in mijn hoofd zitten. Dat zullen jullie zondag zien”, benadrukte de oefenmeester zonder in zijn kaarten te laten kijken. Ten Hag hoopt dat alle spelers snel weer beschikbaar zijn. “In de voorbereiding speelden we met een bepaald blok op het middenveld. Vervelend dat Gravenberch wegviel. Het opbouwspel was stroperig, dat ging in de voorbereiding juist goed. Dat blok op het middenveld is heel belangrijk. Dat is de kop van het elftal, daar wordt alles bedacht. Daar moeten we snel naar terug, maar het voordeel was dat we andere spelers aan het werk konden zien.”

Ten Hag weet niet of Arjen Robben alweer inzetbaar is voor FC Groningen. "We zijn voorbereid op alle scenario’s”, zei hij. "Arjen is met zijn kwaliteiten een bepalende speler. Hij heeft veel invloed op het spel van FC Groningen dat in mijn ogen een frisse ploeg heeft. We zullen weer moeten knallen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door wolterx)

Gatver wat is dat gezeik om privacyredenen eng. Het is een topsporter, hopelijk na zoveel jaar toch wel gewend dat anderen horen dat ie een enkelblessure heeft ofzo?!

1 oktober 2020 om 21:12

Het is ook een slecht excuus. Ze kunnen gewoon toestemming vragen aan Kudus. Denk niet dat hij er bezwaar tegen heeft.

1 oktober 2020 om 21:22

Ze zeggen steeds niet wat het is als het om Corona blijkt te gaan. Ook bij Gravenberch en bij Thiago van Liverpool bijvoorbeeld.

2 oktober 2020 om 00:33

Dat ga je krijgen inderdaad. Logisch ook want anders wordt je geboycott terwijl er eigenlijk helemaal niet zoveel aan de hand is. Even thuis uitzieken en weer door.

1 oktober 2020 om 21:31

Aldus iemand die een anonieme naam gebruikt op voetbalzone. Toch fijn dat iets als privacy bestaat toch? Dat iemand een topsporter is geeft hem niet minder rechten dan jij.normaal enorm veel zin in FC Groningen - Ajax, vaak gelijkwaardige potjes, laatste tijd helaas paar x verloren en nog altijd boos om de worsteldoelpunt van Huntelaar. Maar nu, het kan me eerlijk gezegd gestolen worden of we winnen, gelijkspelen of verliezen. Voetbal zonder fans hoort gewoon niet. En ja er zijn allemaal regelingen dat supporters hun geld kunnen terug krijgen, ondanks dat clubs hopen dat fans dat niet doen, maar van solidariteit is ook niet echt sprake. Geen fans zou geen voetbal moeten betekenen. Meer respect voor amateurclubs die zich hevig verzetten (ook de clubs die geen entree vragen en amper kantinewinsten maken) dan de profs met het eeuwige jankgedrag over het aantal rust nemen etc in een seizoen. Een gemiddelde hoofdklasser speelt meer potjes dan een grijze muis als FC Groningen. Als ze in Engeland 4 duels in 8 dagen kunnen afwerken kunnen onze profs dat ook. Als Ajax op dinsdag thuis speelt tegen Liverpool kan het prima vrijdag tegen FC Groningen spelen en Maandag tegen Psv.

1 oktober 2020 om 22:48

Als de speler toestemming geeft, dan mag dit pas worden gedeeld. Ik vraag me daarom af of dit niet gewoon contractueel kan worden geregeld, zodat dit issue gewoon opgelost kan worden.

1 oktober 2020 om 22:52

Dus jij wilt dat mensen contractueel vastleggen dat ze geen beroep doen op hun privacy rechten? Behoorlijk enge uitspraak vind je niet? Snap echt totaal niet waarom mensen gelukkig worden als rechten beperkt worden.

1 oktober 2020 om 22:57

Misschien is het geen voetbalblessure?

2 oktober 2020 om 00:46

Das geen gezeik, maar wettelijk zo bepaald. Je mag domweg geen uitspraken doen over iemands gezondheid vanwege dus die privacy wet

Jammer dat kudus precies niet beschikbaar is nu Alvarez er niet is. Had graag kudus/gravenbergh gezien. Zal wel Martinez/gravenbergh worden.

1 oktober 2020 om 22:05

Martinez is juist de eerste van die 3 die ik in zou vullen op het wedstrijdformulier. Mag hopen dat hij er niet naast komt te staan straks voor alvarez

2 oktober 2020 om 11:37

Oh dat ben ik met je eens, ik zie ook veel liever Martinez dan Alvarez maar ik had een dubbele 6 met Kudus/gravenbergh gewoon wel graag een keertje willen zien.

Vind het wel mooi dat hij ook Dumfries noemt bij de beste rechtbacks van de eredivisie ondanks dat hij voor PSV speelt en niet voor Ajax

1 oktober 2020 om 21:15

Hij zou niet geloofwaardig over komen als hij Klaiber beter dan Dimfries zou noemen

1 oktober 2020 om 21:23

Ja wat moet hij dan, Dumpfries is toch al een paar jaar een van de betere en meeste constante PSVers denk ik.

Na Dest, Mazraoui en Dumfries de beste RB van de Eredvisie?ik schat Svensson toch ook beter. Na deze vier komt inderdaad Klaiber maar wel op een grote afstand.

1 oktober 2020 om 21:15

Dest soeelr niet meer in de eredivisie 😝

1 oktober 2020 om 21:20

Ten Hag noemt hem, dus dan wel zo netjes om de quote correct over te nemen.

1 oktober 2020 om 21:25

Want Svenson heeft een Nederlandse nationaliteit?

1 oktober 2020 om 21:27

Het gaat nergens over de Nederlandse nationaliteit, het gaat om de Eredivisie.met die logica vallen Dest en Mazraoui (voetballend gezien) ook niet in het rijtje.

1 oktober 2020 om 21:40

Het is dan niet goed overgenomen, want hij had het over over Nederlandse opties in de Eredivisie. Dat hij Dest en Mazraoui noemt lijkt me, als coach van Ajax, logisch. Ik denk ook dat hij meer bedoelde dat het geen vreemdelingenlegioen moet worden.

Jammer... vind Kudus echt krankzinnig lekker spelen. Mooie sierlijke voetballer die linies overloopt... jammer! Gelukkig is er een brede selectie, dus genoeg spelers om het gat in te vullen. Iemand idee wanneer bekend is of Alvarez daadwerkelijk wordt geschorst?

Ik had persoonlijk liever Svensson zien komen, ben ik toch erg van gecharmeerd en voetbalt ondertussen al een tijdje in Nederland. Snap op zich wel dat je Nl'ers in je team wilt maar dat moet toch niet het belangrijkste zijn. Kwaliteit moet altijd leidend zijn.

Kudus zal dan wel besmet zijn? Waarom op privacyredenen niet bekend maken?

1 oktober 2020 om 21:22

Uitgevallen op een training dus dat zou wel hele spontane Corona zijn dan!

1 oktober 2020 om 21:22

Ja tuurlijk op de training valt hij ineens besmet uit. Pfff

Denk inderdaad dat het met Klaassen erbij wel rond is, vind t alleen linksachterin wel heel mager. Lcv eigenlijk alleen Blind die toch een klein risicootje lijkt te zijn en LB alleen Tagliafico. In het komende seizoen met zowat elke 3 dagen een wedstrijd is dat niet veel. Martinez zal wel back-up van allebei worden, wel zonde want zie die liever op 6 dan Alvarez. Deed t daar toch gewoon prima, vraag me toch af waarim dat opeens zo is teruggedraaid. Misschien nog een linksbenige verdediger huren ofzo voor een keertje als er een mooie kans is, en anders doen we het hiermee, ook prima

Dus de volgende aankoop gaat ook een Nederlander worden. Onbegrijpelijk waarom ze per se Nederlandse spelers willen, de enige reden die ik kan bedenken die ergens op slaat is dat het de laatste week van de transfermarkt is. Elke buitenlandse optie zou nog moeten wennen en een Nederlandse speler kent de competitie en kan vooral sneller ingepast worden. Blijf het gek vinden dat je als scouting niet iemand kan vinden om hierop te anticiperen

Jammer dat ze dan niet ook nog gekeken hadden naar Mensah van United. Toch ook Nederlands en zit volgens mij meer rek in. Maar goed toch jammer dat Kudus er niet bij is komende wedstrijd zeker nu Alvarez niet kan spelen. Zie toch graag een middenveld met Kudus en Gravenberch staan, kan je Labyad er nu nog voor zetten en Tadic in de spits. Straks kan je dan uitkomen op Kudus, Gravenberch en Klaassen. Toch wel een prima middenveld met veel loopvermogen en voetbal.

1 oktober 2020 om 21:28

De transfer van Klaiber is 100% aan Ten Hag te wijten. Zonder hem was hij namelijk niet eens in beeld geweest denk ik. Fosu Mensah had ik veel liever zien komen, zit veel meer talent in. Klaiber is niet meer dan een (veel te dure) back-up.

1 oktober 2020 om 22:01

Fosu mensah klinkt als een leuke optie, maar feit is dat hij het nergens op de RB positie echt heeft laten zien. Daarnaast verdient hij bij united gewoon ruim 1,5 miljoen per jaar. Wat Klaiber krijgt durf ik niet te zeggen, maar ben er toch vrij zeker van dat die geen 1,5 mil per jaar pakt. Mazraoui is gewoon de 1e RB dit seizoen, waarom zou fosu mensah van de bank van united naar de bank van ajax willen komen? Ik ben als ajacied alleen maar blij dat dit soort bedragen ook binnen de Eredivisie uitgegeven worden, daar wordt de competitie alleen maar beter van.

Ajax wil meer Nederlanders dat kan ik nog begrijpen, maar had dan Malen teruggehaald voordat hij naar psv ging. En zo zijn er wel meer ex jeugdspelers zoals Mensah. Klaassen is wel een goede back-up aankoop, mits niet te duur. Hij is toch iemand die iets kan forceren wanneer nodig.

7 goede verdedigers én daarachter Rensch :-D Die staat er lekker op bij Erik

1 oktober 2020 om 22:48

Staat er heel goed op, met 17 gewoon genoemd worden als optie achter je kern is prima.

1 oktober 2020 om 23:22

Kunnen we hieruit concluderen dat Timber er definitief bij zit, Martinez bestempeld is als verdediger en Alvarez als middenvelder? Dan kom ik namelijk op zeven (Nous, Klaiber, Schuurs, Blind, Martinez, Timber, Nico).

2 oktober 2020 om 13:59

Timber heeft rugnummer 2 gekregen en is overgeheveld naar de A-selectie. Die zit er dus bij als optie ja. Die namen die jij noemt lijken mij ook de namen die Ten Hag op het oog heeft. Alvarez is gewoon 3e optie op RCV geworden achter Schuurs en Timber lijkt het. Terecht imo want Alvarez is gewoon een hele matige verdediger die totaal niet bij Ajax past.

Zeefuik is echt wel wat beter dan Klaiber en die had Ajac voor 2,5 miljoen binnen kunnen hebben want de transfer van Dest was echt wel zien aan te komen.

Hier kijkt Ten Hag dus duidelijk met een ajax bril op want Klaiber is echt niet beter als Svensson. En wat te denken van Nieuwkoop hoe hij aan het seizoen is begonnen. En vorig jaar bij Willem ll wekelijks een van de beste en trekt die lijn nu door

2 oktober 2020 om 08:17

Utrecht bril bedoel je dan? Als hij met een Ajax bril had gekeken had hij wel een betere speler voor minder geld gehaald..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren