Wie is Ibrahim Sangaré, de nieuwe topaankoop van PSV?

Dinsdag, 29 september 2020 om 14:40Justus Dingemanse • Laatste update: 14:52

PSV presenteerde in het Philips Stadion een aanwinst van 1.91 meter: de 22-jarige Ibrahim Sangaré. De nieuwe nummer zes van de Eindhovenaren is door technisch directeur John de Jong voor naar verluidt negen miljoen euro losgeweekt bij het Franse Toulouse. Dat is best bijzonder te noemen, want de Ivoriaan stond onder stevige interesse van verschillende clubs uit de Premier League.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Heeft John de Jong deze zomer goede zaken gedaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ben met deze jongen echt heel benieuwd wat hij gaat brengen. Het is in ieder geval al een veel leukere transferperiode geweest dan afgelopen seizoen. De media heeft afgelopen dagen al lekker afgegeven op de nieuwe tactiek van Schmidt, maar ik zie het nog steeds erg positief in

28 september 2020 om 23:03

Gelukkig, ik dacht dat ik de enige was in Nederland die een beetje verfrissing van een gerenommeerde nieuwe trainer wel toejuicht. Nee, alles loopt nog niet vlekkeloos. Maar vergeet niet dat Schmidt het grotendeels en tot voor kort zelfs zonder versterkingen moet doen met selectie waar Mark van Bommel al sinds Emmen uit in januari 2019 geen potten mee weet te breken. Niet dat Van Bommel met zijn eenzijdige, defensieve dogma's en zijn meten met twee maten helemaal vrijuit gaat, maar dat Schmidt er gaandeweg achter komt dat zijn spelers technisch, tactisch en/of mentaal gewoon (nog) niet toegerust zijn op een strijdplan dat wat meer vergt dan de standaard smaken mag ook een groot verwijt zijn richting John de Jong en Psv's povere scoutingsapparaat. Schmidt lijkt deze zomer carte blanche te krijgen en trekt met Max, Zahavi en Sangaré een kaliber spelers aan dat zonder de Duitser buiten Psv's bereik hadden gelegen. En alle drie - en in een nieuwe CV wellicht nog een vierde - lijken het me spelers die iets extra's brengen waar spelers als Malen, Gakpo, Rosario en Teze zich aan op kunnen trekken in een onderlinge samenwerking. Maar nee, waar de zure pers in Nederland zich op focust is hoe een chagrijnig wonderkind geprikkeld wordt met enkele wisselbeurten. Terwijl Schmidt die jongen in the end een groot plezier doet door hem eens van zijn voetstuk te halen, slijpt het journaille de messen om de trainer te kielhalen. Dat hij te zwaar en ongemotiveerd op de training verschijnt ligt volgens de experts simpelweg aan het overlijden van zijn vader vorig jaar; hoe durft Schmidt dat uit het oog te verliezen en niet een systeem voor zijn 18-jarige sterspeler te verzinnen?

29 september 2020 om 00:29

Zeker niet de enige. Het is een frisse wind waar PSV aan toe was, in mijn opinie. Iedereen staat weer op scherp. Jongens die op de bank zaten krijgen nieuwe kansen. Het is toch harstikke mooi dat Teze zoveel minuten maakt en dat ook Boscagli eigenlijk positief verrast. Daarnaast kan PSV door zijn aanwezigheid inderdaad uit een andere vijver vissen. Jongens waarvan ik overtuigd ben dat zij zonder Schmidt als trainer nooit gekomen waren. De media is helaas nogal snel van het afbranden van bepaalde zaken. Ik geef het echter wat meer tijd. PSV is nieuwe koers gaan varen met de komst van Schmidt. Het duurt even voordat zo'n speelwijze volledig in de ploeg is geslepen. Zie bijvoorbeeld Bosz, die heeft ook altijd even nodig. Wanneer PSV tegen het eind van het seizoen als een geoliede machine begint te spelen en zodoende het volgende seizoen ongenadig hard kan vlammen, vind ik het plan geslaagd. Wanneer er eind dit seizoen er nog steeds geen spraken is van een duidelijk systeem, dan begint te tijd echt te dringen en lijkt het plan mislukt. Ik ben zeer benieuwd hoe snel we vooruitgang gaan boeken wat betreft speelwijze en of deze Sangaré, maar ook Zahavi, goede spelers blijken te zijn. Het lijkt erop van wel. Betreft Ihattaren, ik vind het helemaal niet zo erg wat er nu gaande is. Het is nu aan die jongen om inhoud te tonen en over deze situatie te komen. Zeer benieuwd.

29 september 2020 om 00:58

gomes1psv, ten eerste moet ik toegeven dat ik altijd puur geniet van je lekker bekritiseerde kijk op ons Psv. Zijn maar weinigen die ik zo flink tekeer kan zien gaan op een forum. Ben je ook al onderdeel van het eigen PSV forum op de website? Ik gok dat je daar echt helemaal op je plek zou zijn. Verder ben ik het volledig met je eens. Max, Zahavi en Sangare zijn aankopen die veel meer tot de verbeelding spreken op transfer gebied dan Boscagli, Bruma en Baumgartl waar iedereen vorig seizoen vanaf het begin zijn vragen over had. We gaan denk ik echt veel plezier beleven komend seizoen. En ook al gok ik dat het nog iets te vroeg is voor een kampioensschap van PSV ben ik echt nog niet onder de indruk van het spel dat Ajax vertoond. Daar waar ik de afgelopen twee seizoenen met een klein beetje tegenzin heb geapplaudiseerd voor wedstrijden in Europa en tegen de grote eredivisie clubs. Ik zie het spel dit seizoen nog niet en ben alleen onder de indruk van Anthony, Mazraoui en Kudus tot noch toe.

29 september 2020 om 07:19

Natuurlijk blij met de frisse wind. Maar de tacktiek is inmiddels zo vaak besproken dat tegenstanders er op in gaan spelen. Als heracles dat al lukt dan vrees ik het ergste voor de (sub)top. Ajax pakt de puntjes tot nu toe niet overtuigend maar psv heeft de eerste alweer gemorst. Ben bang dat het uiteindelijk niet genoeg is.

29 september 2020 om 07:53

Ik denk dat dit de beste coach is voor PSV op dit moment en dat het een heerlijk eredivisie seizoen gaat worden. Als PSV de beginfase doorkomt zonder al te veel kleerscheuren dan gaat t spannend worden. Hopelijk gaat Ihataran erin mee. Probleem van hem blijft natuurlijk het gebrek aan spelers waar hij tegen op kn kijken in de selectie. Nu moet de trainer hem corrigeren. Over Ajax valt m.i. weinig te zeggen. Ajax speet 2x lange tijd met 10man, waarbij tegen Vitesse men dit zeer behoorlijk deed. Probleem blijft het opvangen vd Ligt en de Jong al 2seizoenen. Schuurs moet alles aangeleerd worden zo een beetje en zeker snelheid. Dat is trouwens het bijzondere aan Mazraoui iemand enig idee wat voor extra training die gevolgd heeft? Die is in ene snel geworden!

29 september 2020 om 07:58

T is tot nu toe ook weinig vernuftig. Veel direct spel, slordige passing en alles naar voren op kracht en snelheid. Teams die psv van de helft durven houden en in balbezit niet teveel risico nemen (emmen, Heracles, ...) blijven lang overeind.

29 september 2020 om 08:13

Tuurlijk gaan teams zich erop inspelen, echter komt dit ook nog niet in de buurt van het voetbal dat ze willen spelen. Kijk de red Bull clubs en liverpool, daarvan weet ook iedereen hoe ze gaan spelen maar toch lukt het veel teams niet om er wat tegen te doen.

29 september 2020 om 08:31

Hélemaal mee eens. Ben een groot fan van Ihataren maar Schmidt helpt hem alleen met deze aanpak. Ik hoop dat ze de komende weken met name de kwalificatie voor de EL, goed doorkomen. Dat er grote progressie wordt gemaakt kan niemand ontkennen.

29 september 2020 om 09:14

Ik ben erg enthousiast over Schmidt. Maar afgelopen zondag heeft hij mij wel teleurgesteld. Niet zozeer vanwege de situatie rondom Mo, maar gewoon vanwege de elf die hij het veld instuurt. Zoals ik na de wedstrijd ook al zei, het is al moeilijk genoeg met onze beste 11, 12 of 13. Maar dat is misschien iets wat alleen wij als supporters begrijpen na een dramatische periode onder van Bommel (na de eerste succesvolle reeks). Schmidt lijkt nog te denken dat je uit tegen Heracles nog flink kan gaan rouleren en Bruma even 90 minuten kan geven in de hoop dat die man dan opeens wel goed kan voetballen. Geef dan gewoon Madueke 45 minuten en Mo 45 minuten op RAM en zet iig één echte spits voorin door Malen 45 minuten te geven en Piroe 45 minuten te geven. Laat staan de plotselinge basisplekken voor Sadilek én Viergever. Begrijpelijk an sich, maar niet dit allemaal in één wedstrijd waar het sowieso al vrij stroef loopt.

29 september 2020 om 13:49

@glenn, ik denk dat PSV die eerste periode echt wel goed doorkomt. En is in mijn ogen ook de grote concurrent van Ajax voor de titel.stel dat deze jongen echt brengt wat men in Eindhoven verwacht, en daarmee Rosario eruit speelt. Dan die nieuwe spits inpassen, die best wel zijn goaltjes meepikt, dan heeft PSV echt wel een goed team in het veld en ook genoeg kwaliteit op de bank.linksback weet ik zeker dat nu de hoofdbrekens weg zijn.die gaan het goed doen dit seizoen.az en Feyenoord gaan langere tijd mee, mede omdat de andere teams niet opgewassen zijn tegen de door mij genoemde 4. Maar komen dan in mijn optiek toch kwaliteit tekort waarbij ik AZ hoger inschat en dus 3e laat worden.oneens over Schuurs: talentvolle jonge verdediger die je echt niet alles aan hoeft te leren. En is 1 van de snellere spelers in de selectie van Ajax.

29 september 2020 om 14:21

Maar is dat gek? Ik vind zeker dat Schmidt met zoveel wijzigingen heeft geblunderd en vooral met 90 minuten voor Bruma echt onbegrijpelijk heeft gehandeld, maar dat het nog niet altijd even geolied loopt kun je zo'n man nu toch niet kwalijk nemen? Bij welk team gaat het nu wel al top? Feyenoord en Ajax zijn ook niet om aan te gluren, AZ faalt zelfs jammerlijk en FC Utrecht is als hemelbestormer ook niet spetterend aan het seizoen begonnen. Geef Schmidt en vooral ook de (beoogde) versterkingen wat tijd en ruimte en dan weet ik zeker dat het straks beter gaat. Vergis je ook niet dat De Jong hem achteraf met een hoop spelers heeft opgezadeld die ten eerste niet goed genoeg zijn voor het niveau PSV en al helemaal niet voor het volgassfussball van Schmidt.

Maar het belangrijkste is: kan hij meevoetballen?

28 september 2020 om 22:03

Nee maar dat kan Bruma ook niet!

29 september 2020 om 11:14

Burma heeft dit seizoen al 2 assists !!

Lijkt me een aardige dobber om fysiek langs te komen. Bewuste keuze om in Nederland ff 2 jaar de beest uit te hangen en dan hogerop te komen? Lijkt te passen in een tactiek waarin PSV zelf hoog druk zet en als de tegenstander omschakelt er nog ff een flinke atleet loopt als vangnet.

Ik ken deze speler niet, dus ben maar wat filmpjes gaan kijken van hem (net zoals de scouting van psv, of zouden die met de aankopen van schmidt helemaal niet worden gevraagd om hun mening?). Na drie compilaties heb ik niks spectaculairs gezien. Maar dat hoef je misschien ook niet te verwachten van een speler die vooral ballen moet afpakken. Want dat wordt zijn rol toch? Al hoop ik dat we voor dit geld een speler hebben die meer kan dan ballen afpakken. Ik heb echter geen voorbeelden gezien waarbij hij onder druk wordt ingespeeld, balbezit houdt en oplossingen vind. Meeste spelmomenten in balbezit waren in de omschakeling van Toulouse. Dan kan hij wel tempo maken met zijn lange benen. Ik ben benieuwd of deze jongen vaak in scoringspositie zal komen vanwege zijn snelheid in de omschakeling. Veel goals heb ik niet gezien. Opvallen vond ik verder dat hij een wat aparte manier heeft van passen. Een beetje een ongelukkige binnenkant voet. Na Bruma, Romero, Doan en Baumgartl hoop ik dat deze miljoenenaankoop wel iets extra’s gaat brengen.

29 september 2020 om 08:15

Als je die compilaties ziet van die scout YouTube kanalen zie je nagenoeg altijd dat die op bijna alle vlakken goed scoort, komt iig er altijd als een all round speler uit.

Precies de positie waar je iemand wil die goed Nederlands spreekt en de lijnen kan uitzetten.. slim psv

29 september 2020 om 09:43

In welke tijd leef jij? De tijd dat er alleen maar Jan, Kees en Piet in een team spelen ligt al ver achter ons. Overal wordt Engels gesproken bij clubs. Dit noemen ze een samenkomst van verschillende culturen en talen.

Met en Rosario en deze jongen heb je centraal op t middenveld een beperkt voetballend vermogen. Omdat ik Rosario ook afg weekend weer erg matig vond vraag ik me af of je niet meer voor een voetballend type had moeten gaan. Nu zou thomas dus naar de bank verdwijnen begrijp ik. Al hoop ik dat deze Sangare juist met Thomas komt te spelen ipv Rosario

afwachten dit, denk wel dat dit pure power is. Dat werkt tegenwoordig vaak goed en denk in de eredivisie en europa league al helemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren