PSV lijkt door tweede Engelse gegadigde en bod van 13 miljoen kansloos

Maandag, 21 september 2020 om

De naam van Kim Min-jae werd eerder deze zomer nadrukkelijk in verband gebracht met PSV. De kans lijkt echter klein dat de Eindhovenaren aan de haal gaan met de 23-jarige centrumverdediger van het Chinese Beijing Guoan. Het Engelse 90min claimt dat met Leicester City zich een tweede Premier League-club in de strijd om Kim gemengd heeft, terwijl Tottenham Hotspur al een bod van dertien miljoen euro geweigerd heeft zien worden.

In een eerder stadium werd de dertigvoudig international van Zuid-Korea al gelinkt aan Tottenham Hotspur. The Spurs zijn volgens 90min nog altijd nadrukkelijk in de markt voor Kim en hebben zelfs een bod van dertien miljoen euro uitgebracht bij Beijing Guoan, dat overigens door de Chinese club naar de prullenbak is verwezen. Beijing Guoan zou minimaal vijftien miljoen euro willen ontvangen voor Kim, die tevens in de belangstelling van Lazio en Watford zou staan.

Naast Tottenham, Lazio, Watford en PSV heeft nu dus ook Leicester City zich in de strijd om Kim gemengd. The Foxes kampen in defensief opzicht met personele problemen, daar Filip Benkovic en Wes Morgan momenteel met blessures aan de kant staan. Leicester City zou spoedig nog twee centrumverdedigers aan de selectie willen toevoegen. Naast Kim staat de naam van Saint-Étienne-verdediger Wesley Fofana hoog op het verlanglijstje bij Leicester City.

Desondanks heeft Tottenham mede door de aanwezigheid van landgenoot Heung-Min Son momenteel de beste papieren om Kim binnen te halen. De aanvaller heeft er bij de clubleiding van the Spurs op aangedrongen om het bod bij Beijing Guoan te verhogen. Zijn contract in China loopt nog door tot december 2021 en de club zou hem het liefst willen behouden. Kim werd in januari 2019 voor 5,25 miljoen euro naar Beijing Guoan gehaald en werkte daar kort samen met de huidige PSV-trainer Roger Schmidt.


Poll

Zie jij Kim Min-jae naar PSV vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Wie is nu de TD bij PSV, John de Jong of deze Duitser.

21 september 2020 om 12:05

Johnnie natuurlijk! Schmidt kan alleen een grote rol spelen in de aanstelling van spelers, door zijn status.

21 september 2020 om 12:12

Ik vind de gang van zaken bij PSV toch wel weer uiterst opmerkelijk deze transferperiode. Alle spelers die tot nu toe zijn gehaald komen uit de koker van Schmidt en er is nog geen enkele versterking gekomen op de posities waar dat het meest nodig is. En dat terwijl de competitie alweer 2 weken op gang is en we donderdag Europees spelen. Wordt tijd dat John de Jong het heft in eigen handen gaat nemen maar daar heb ik nou net 0 vertrouwen in.

21 september 2020 om 12:15

Was Max niet extreem nodig volgens jou? Wilde jij liever een blinde met een stok en 1 been op de linksback positie zien?

21 september 2020 om 12:19

John de Jong is redelijk niet als TD. Toen hij zijn eigen keuzes maakte qua transfers zag je dat de toenmalige hoofdtrainer daar schijt aan had. Die liet die aankopen vaak bewust banken of wist ze niet in hun kracht te gebruiken. Spelers als Lato, Mitroglou, Bruma, Doan, Baumgartl hadden echt wel meer toe kunnen voegen/beter in hun kracht gebruikt kunnen worden. Als je als trainer echter liever kiest voor spelers als Rosario, Sadilek en Hendrix en niet het type voetbal speelt om het beste eruit te halen dan houd het op... Denk dat De Jong niet weer die fout wil maken. Als Schmidt al goed heeft gewerkt of een goed beeld heeft van bepaalde spelers, kan je dat zeker in je voordeel gebruiken. Het kan ook juist een teken van sterkte zijn dat De Jong zich ook meegaand op kan stellen en niet perse eigenwijs zijn eigen stempel moet drukken.

21 september 2020 om 12:20

@bramthijs, Max was zeker nodig maar versterking in de as nog veel meer. Centrale verdedingsduo is het fundament van je elftal, dat hebben de jaren met Derijck en Marcelo ons geleerd. Met een beperkte linksback kun je daarentegen gewoon kampioen worden, zie periode met Brenet.

21 september 2020 om 12:21

Goortste zwaktepunt is linksback en die is nu overgenomen door een speler die en uitstekende indruk achterlaat tot nu toe. Met het vertrek van Lammers is een veelscorende spits gekomen en de keeper heeft 178 van de 180 minuten uitstekend gekeept.het verdedigend duo heeft in twee wedstrijden vrijwel geen kansen weggegeven en Schmidt heeft zelfs Rosario weer aan de praat gekregen.ik ging zonder vertrouwen het seizoen in, maar na de afgelopen twee wedstrijden, en het spel daarin, heb ik nu weer hoop op een mooie seizoen.

21 september 2020 om 12:39

Als twee wedstrijden tegen een uiterst zwak Groningen en Emmen de graadmeter zijn kunnen we iedereen wel op gaan stellen. Uiteindelijk zijn Teze en vooral Boscagli gewoon twee beperkte backs die intrinsieke kwaliteiten missen om de CV-positie naar behoren in te vullen. Zeker Boscagli (mist snelheid, kracht, lengte), die werd nog niet zo lang geleden volledig dol gedraaid door een 40-jarige Berry Powel van Gvvv. Verder vind ik alle enthousiasme omtrent Rosario zo enorm overdreven, een goede wedstrijd tegen Groningen en een goede helft tegen Emmen en iedereen lijkt de karrevracht aan verschrikkelijke wedstrijden te zijn vergeten die hij de afgelopen 2 jaar heeft gespeeld.

21 september 2020 om 12:43

Een linksback was enorm nodig, en max lijkt zo sterk te zijn dat hij hierdoor ook het centrale duo ontlast waardoor hij daar ook nog eens een versterking voor is. Spits weg, spits er voor terug.

21 september 2020 om 13:00

En daarbij ben je gewoon aan het bashen. Noem 1 topclub waar de trainer geen inspraak heeft op de aankoop van spelers. En als Guardiola een nieuwe speler wil dan probeert hij dit door te drukken. Ongeacht die positie dun bezet is of niet.

21 september 2020 om 13:03

@Davilla_7 Complimenten dat jij objectief blijft kijken ipv roze bril op. Ik zie veel PSV-ers opeens roepen dat elftal geweldig is en kanshebber op kampioenschap, maar snap niet waar het op gebaseerd is. Keeper ga ik niet over oordelen. CV koppel is heel jong en onervaren. Kunnen die seizoen lang focus ophouden? Hoe gaan zij zich staande houden tegen lepe ervaren spelers als Tadic, Promes, Berghuis en Jorgensson. Thomas en Rosario is gewoon beperkt en komt kwaliteit te kort. Heb je al 4 spelers in je as, waarbij ik 5e de keeper buiten beschouwing laat. PSV heeft wel paar geweldige talenten met Ihattaran, Malen, Madueke en Gakpo. Aangevuld met goede spelers als Max en Dumfries. Als ik PSV was of fan van die club zou ik echt hopen/smeken om een goede CV en middenvelder te halen. As is belangrijk en daar heeft PSV gewoon te kort aan kwaliteit

21 september 2020 om 13:39

Davilla je speelt toch de hele competitie tegen teams als Emmen en Groningen? Uiteindelijk wordt je kampioen tegen deze clubs. Buiten Feyenoord, Ajax, Az en Vitesse stelt eredivisie toch niks voor.

21 september 2020 om 15:03

@barcalover123 Volgens mij wil PSV Europees ook een rol van betekenis gaan spelen. Ik denk serieus dat de uitwedstrijd tegen Rosenborg of Alanyaspor al een hele opgave gaat worden met Boscagli, Teze, Rosario en Thomas op het veld. @mrkrillin helemaal mee eens. Veel PSV-supporters vergeten dat de as het belangrijkste onderdeel van je elftal is en wuiven kritiek op de selectie weg, wijzend naar de (relatief) goede aanval en backs. Dat zijn echter precies de minst cruciale posities. Zolang er geen goede CV en goede CM bijkomt voorzie ik een moeizaam seizoen.

21 september 2020 om 15:07

Welke intrinsieke kwaliteiten mist Teze dan volgens jou? @davilla_7

21 september 2020 om 15:10

@MrKrillin, je kaart spele ervaren spelers aan zoals Tadic, Promes, Berghuis etc. In die zin is het dan toch goed dat PSV Zahavi heeft gehaald? Dat is iig weer een ervaren man erbij en, gezien zijn statistieken, een lepe speler.

21 september 2020 om 15:16

Mist lengte en is uberhaupt niet sterk in de lucht. Ik vind Teze wel een speler met potentie maar als CV gaat hij het echt heel moeilijk krijgen met een sterke spits tegenover hem. Moet zich lekker op de rechtsbackpositie focussen in mijn ogen

21 september 2020 om 12:12

Ik neem aan dat John de Jong plaats neemt aan de onderhandelingstafel en niet Schmidt. Lijkt er op dat De Jong in opdracht van Schmidt werkt.

21 september 2020 om 12:16

Lijkt er verdacht veel op dat de scouting dit jaar niet nodig is geweest. Komen allemaal uit de koker van de trainer. Niks mis mee zolang het goeie aankopen zijn. Alleen zou ik persoonlijk een trainer niet alle ‘macht’ geven.

21 september 2020 om 12:22

Dat alle aankopen gerelateerd aan Schmidt lijken te zijn, hoeft niet perse slecht te zijn. Als zijn aanwezigheid het voor AZ mogelijk maakt om in een betere vijver te vissen...

21 september 2020 om 12:34

Lijkt me fantastisch voor AZ als Schmidt daar wat spelers heen brengt.

21 september 2020 om 12:36

Is niet helemaal waar hoor,zowel de keeper als Max stonden al eens op de scouting lijsten .die Kim komt wel uit de koker van de trainer.,is voor PSV wel een plus geweest dat we nu deze trainer hebben,anders zou waarschijnlijk Max niet zijn gekomen.en de keeper ook niet,was misschien wel beter geweest...hahaha

21 september 2020 om 22:50

Niet alleen Max maar ook Zahavi geeft aan dat hij mede door Schmidt richting Eindhoven komt. Ik vind het wel een prima ontwikkeling hoor. Je ziet nu al een beter gestructureerd elftal in het veld. Je kan de hand van Schmidt al langzaam zien wat getuigd van visie. Iets waar het de laatste jaren toch aan ontbrak. Aan wie dat lag laat ik in het midden. Dat Schmidt nu spelers mag halen die in zijn optiek sterk zijn en in het aanvallende pressie spel passen is alleen maar gunstig, want hij heeft gewoon aangetoond veel kijk op het spelletje te hebben.

21 september 2020 om 12:18

Wil je gewoon zeiken om te kunnen zeiken? Schmidt denkt dat deze speler bij PSV past, geeft door aan JDJ en klaar. Als die zelf een speler haalt zonder dat Schmidt het aangeeft ben je vast degen dei vooraan staat om te zeggen dat hij een faalhaas is?

21 september 2020 om 12:50

Als Psv kiest voor een trainer met een duidelijk visie dan is het logisch dat die trainer zeggenschap heeft in de spelers die moeten komen.

Ik geloof dat PSV al een paar weken geleden afgehaakt was omdat de vraagprijs simpelweg te hoog was. Oud nieuws dus. Ben wel benieuwd wat hij bij Tottenham moet, die hebben denk ik met Sanchez, Alderweireld, Dier en Tanganga vier prima cv's

21 september 2020 om 12:06

Denk eerlijk gezegd dat de vraagprijs maar 1 obstakel was die te overbrughen was met constructies. Het gaat denk ik om vele factoren.

21 september 2020 om 12:26

Ja, oké, maar als PSV echt graag wil hadden ze het ook al concreter opgepakt. Die lijntjes waren dan al lang uitgegooid. Met Hiddink, Park, Lee en Schmidt genoeg geschikte tussenpersonen.

21 september 2020 om 12:27

Ja, oké, maar als PSV echt graag wil hadden ze het ook al concreter opgepakt. Die lijntjes waren dan al lang uitgegooid. Met Hiddink, Park, Lee en Schmidt genoeg geschikte tussenpersonen.

21 september 2020 om 16:15

@rubentje13zo goed zijn de Cv's van Tottenham anders niet hoor. Sanchez en Alderweireld zijn prima, waarbij Sanchez een solide CV naast zich nodig heeft. Dier komt tekort en Tanganga is wat jong om een volledig PL seizoen te draaien. Ofwel, de spoeling is aan de dunne kant. Spurs kan absoluut nog een goede CV gebruiken. Of deze Kim Min-Je dat is, zou ik niet durven zeggen.

21 september 2020 om 18:11

Het zijn niet de top top verdedigers zoals Van Dijk en Laporte, maar ik denk niet dat de verdediging van spurs slecht is. Als ze een betere zouden willen halen, kunnen ze dat denk ik financieel ook wel, maar ze focussen zich nu op een spits, wat denk ik ook aantoont dat José zijn verdediging nu goed genoeg vindt (al moet er denk ik wel een vervanger voor Aurier komen als die vertrekt - staat in de belangstelling van Spartak).

Vind het vreemd dat Baumgartl helemaal uit de picture is. Hij kon echt wel wat in Duitsland maar in onze Eredivisie bakt hij er niks van zelfs een Duitse trainer ziet het niet in hem zitten.

21 september 2020 om 12:08

Teze heeft het in de voorbereiding goed gedaan en krijgt de voorkeur. Voor de rcv positie staat ie nu dus op het tweede plan.

21 september 2020 om 12:11

Terecht natuurlijk maar vind het raar dat een Duitse verdediger die in Duitsland het iets van gekund te jebben hier niks kan.

21 september 2020 om 14:01

Ik meen me nog verhalen te herinneren dat ze in Duitsland verbaasd waren dat Psv interesse had in een speler met deze beperkte kwaliteiten.

21 september 2020 om 12:10

Nou, met de tweede zin geef je eigenlijk al aan dat het helemaal niet zo vreemd is. Vind het wel verfrissend, een trainer die simpelweg kiest voor kwaliteit ongeacht wat. Aankoopbedragen en status boeien hem geen reet, of je goed traint en presteert des te meer.

21 september 2020 om 12:11

Vind het meer vreemd dat hij er geen bal van kan lijkt het.

21 september 2020 om 12:29

Dat vind ik ook vreemd. Baumgartl is echt geen slechte verdediger. Ben ervan overtuigd dat hij ook bij clubs als AZ en Feyenoord een onbetwiste basisplaats zou hebben. Qua niveau vind ik hem vergelijkbaar met Schuurs.

21 september 2020 om 13:06

@De Toekomst alleen heeft Schuurs meer snelheid, kracht, betere (cross)pass en betere dribbel. Qua niveau ligt Schuurs momenteel echt wel paar niveautjes hoger dan Baumgartel.

21 september 2020 om 14:08

Vind schuurs op dit moment ook beter, laat staan als hij zijn potentieel waar maakt. Ik denk dat Baumgartl gewoon (wederom) verkeerd gescout is. Net als met Bruma en Doan

21 september 2020 om 12:55

Baumgartel mist snelheid om het spel vd trainer (hoog druk zetten, ver van de eigen goal) te spelen. En is positioneel niet in staat dit te compenseren zoals bijv Daley Blind dit wel kan.

21 september 2020 om 14:55

Inderdaad, en dat laatste voordeel heeft Boscagli bijvoorbeeld ook t.o.v Baumgartl.

Moet je niet aan beginnen. PSV heeft genoeg geld uitgegeven, jammer dat een deel van dat geld wel uitging naar de huur van Mvogo. Obispo was vorig seizoen niet zo heel slecht, ik vind dat hij een kans verdient.

21 september 2020 om 12:21

Op basis waarvan. Groot gedeelte van voorbereiding geblesseerd geweest. Omdat ie het vorig seizoen niet zo heel slecht deed?

21 september 2020 om 12:37

Als je Unnerstall en Zoet hebt, is het sowieso onzin om een keeper te halen, tenzij die verschrikkelijk goed is.

21 september 2020 om 12:40

Zoet is al weg

Leicester wil nog twee Cv's toevoegen, dat lijkt me wel heel veel van het goede. Benkovic en Morgan zijn weliswaar geblesseerd, maar dan met Söyüncü + Fofana en deze Koreaan heb je straks wel heel veel keuze als die twee weer fit zijn. Lijkt me dat het of Fofana of Kim wordt.

Tja de verdediging kan natuurlijk beter maar zo slecht is het ook weer niet. Ik zou liever zo’n Joey Veerman naast Rosario willen zien, maar die zal wel veel kosten.

Ga nou niet die fout maken om veel spelers te halen waar hij eerder mee gewerkt heeft. Dat is niet altijd een positief iets hè. Iets verder kijken kan ook.

Beetje OT, waarom stromen er zo weinig verdedigers door vanuit de jeugd van PSV naar het eerste? Vind Obispo maar matig, Teze die nu wel zijn kansen krijgt. Maar jarenlang geen verdedigers uit eigen jeugd. En als ik naar de jeugdteams kijk van PSV dan zie ik ook niemand echt waarvan ik denk dat diegene het eerste zal halen.

21 september 2020 om 15:05

In je laatste zin staat het antwoord op de vraag uit je eerste zin.

21 september 2020 om 15:27

Naja bedoel eerder waarom er zo weinig goede verdedigers in jeugd lopen.

Psv krijgt ook overal kritiek op. Willen ze een verdediger die begeert wordt door de Engelse subtop, projecteert men zich op de macht van JDJ of Schmidt. Misschien werken ze wel samen en gebruiken ze momenteel grotendeels het netwerk van Schmidt. Een ander vaatje. Jammer dat het niet lijkt te lukken in deze.

21 september 2020 om 16:11

Ach, er moet altijd wat te zeiken zijn natuurlijk. Niet alleen bij Psv, maar ook bij alle andere clubs is dat het geval. Spelers uit de duurdere categorie zijn onverantwoord, spelers uit de goedkopere categorie gaan niks toevoegen. Transfers van oudere spelers zijn over de top en zit geen restwaarde op en jongere spelers missen ervaring (al dan niet op topniveau). Inherent aan (voetbal)nieuws en ook waar sites als Voetbalzone op bestaan. Daarnaast zijn wij Nederlanders van nature ook kritisch, de 17 miljoen bondscoaches zullen het immer beter weten dan beleidsbepalers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren