Ook Sparta meldt positieve coronatest voor duel met Vitesse

Vrijdag, 18 september 2020 om

Deroy Duarte moet de uitwedstrijd van Sparta Rotterdam tegen Vitesse aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder is positief getest op het coronavirus, zo meldt Sparta vrijdagochtend via de officiële kanalen. Aan de kant van de Arnhemmers ontbreken zaterdagavond acht leden uit de technische staf omdat zij ook besmet zijn met het coronavirus.

“Duarte vertoont geen klachten van het virus, maar uit de wekelijkse tests voor spelers en stafleden, kreeg hij een positieve uitslag”, meldt Sparta op de clubwebsite. “Duarte is onmiddellijk in thuisquarantaine gegaan. Sparta Rotterdam volgt hiermee de bestaande protocollen, de situatie van Duarte en de andere spelers en stafleden wordt dan ook constant gemonitord.”

Bij Vitesse ontbreken hoofdtrainer Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas vanwege corona. De KNVB heeft dispensatie verleend, waardoor technisch directeur Johannes Spors samen met Edward Sturing en Nicky Hofs zaterdag voor de groep mag staan voor het duel mte Sparta.

De thuisploeg moet het zaterdag op eigen veld ook doen zonder Sondre Tronstad. Volgens de Gelderlander is de Noorse middenvelder nog niet hersteld van zijn enkelblessure. Vitesse hoopt hem klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Ajax van volgende week zaterdag. Naar verwachting wordt hij vervangen door Thomas Bruns. Ook Max Clark (enkelblessure) en Filip Delaveris (voet) zijn er niet bij tegen Sparta.


Poll

Wat verwacht jij van Vitesse - Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door guust0)

Wordt een erg lastig seizoen zo, toch wel erg cruciaal dat de voetballers eigenlijk buiten de voetbal in een soort van thuisquarantaine gaan. Dat is natuurlijk erg moeilijk, maar wel de enige oplossing voor dit probleem lijkt me.

18 september 2020 om 10:52

Ja want buiten het voetbal hebben ze verder toch geen leven?

18 september 2020 om 11:01

Nou als je van je hobby je werk kunt maken, mag je er ook wel iets voor over hebben. Voetballers hebben ook niet aan mij gevraagd hoe het ging toen ik maanden thuis zat.

18 september 2020 om 11:05

@AjaxRosenberg, Wat een bullshit, dus hij mag zijn naasten eigenlijk ook niet meer zien omdat die wel met anderen in contact komen?

18 september 2020 om 12:31

Soort thuisquarantaine, als ze gewoon de bubble wat verkleinen waar ze mee omgaan dan zou het al een stuk schelen he. Het gaat er meer om dat je op Social Media genoeg voetballers zien die zich eigenlijk nergens aan houden en gewoon doen wat ze voor Corona al deden. Je mag die overbetaalde figuren wel verwachten dat ze zich op zijn minst aan dezelfde regels houden als de gewone man.

18 september 2020 om 10:57

Nee de enige oplossing die heeft meneer Rutte gisteren afgewezen, spectaculair debat, waar zelfs Rutte duidelijk aangeeft alleen testen als je sympthonen hebt, wat dus in het profvoetbal niet gebeurt, waarin dus ook duidelijk aangegeven dat de foutmarge eigenlijk nog veel groter is dan ik de afgelopen tijd hier heb aangegeven

18 september 2020 om 11:04

Inderdaad. En de kinderen van die voetballers ook niet naar school want die kunnen het virus anders ook mee naar huis brengen en dat zou de eredivisie kunnen schaden. En een jaartje school missen lijkt mij niet zo'n probleem.of de voetballers gewoon allemaal, zolang de crisis voortduurt, in quarantaine op de club / trainingscomplex en alleen naar buiten om te trainen of een wedstrijd te spelen, dat kan natuurlijk ook. Via facetimen kunnen ze dan gewoon contact houden met hun gezin, geen probleem toch.

18 september 2020 om 11:45

Man man man, wat zijn jullie een stel zeikerds hier op vz zeg. Je weet heus wel wat ik bedoel. Je ziet al die voetballers gewoon lekker uiteten en naar feestjes gaan, ze verdienen miljoenen, heb er maar wat voor over.

18 september 2020 om 12:48

Ze verdienen miljoenen? Hahaha grootste kolder die ik gelezen heb. Bij RKC, Sparta, VVV lopen jongens die 50-100k per jaar verdienen. Maximaal. Een enkele uitzondering daargelaten.

Dus als die niet getest was kon die gewoon voetballen want hij heeft nergens last van en merkt er ook niks van. Blijft toch merkwaardig. Ik zou dus besmet kunnen zijn en gewoon aan het werk omdat ik er niks van zou kunnen merken. Ik vind het minder geloofwaardig worden iig. Ik meld me sowieso nooit ziek, dus laat staan met een snotneus of kuchje

18 september 2020 om 11:03

Dat jij het na een half jaar nog niet begrijpt, betekent niet dat het niet zo is. Veel mensen zijn nou eenmaal asymptomatisch maar kunnen alsnog het virus overdragen aan anderen, die er wel ziek van kunnen worden

18 september 2020 om 11:13

Ik begrijp het prima, maar ik zie geen aanleiding om 10 dagen thuis te blijven als ik een snotneus heb o.i.d. Ik kan niet thuiswerken, dus zo makkelijk gaat dat ook niet. Ik heb overigens nergens last van, hoor. Geen klachten o.i.d, maar een snotneus heb ik wel eens doordat ik juist buiten werk . Maar andere mensen kunnen van zoveel dingen ziek worden. Volgens mij heeft 99% last van de maatregelen die voor 1% nodig zijn. Sommige maatregelen zijn nodig, hoor. Maar ze moeten er niet in doorslaan. Wat helpt het sluiten van de horeca om 01 uur ipv 04 uur bijvoorbeeld?

18 september 2020 om 11:32

Kansreductie? Iedere minuut dat de horeca langer open is, is een extra minuut met verhoogde kans op besmettingen. Vooral voor het tijdstip valt wat te zeggen. In de gemiddelde kroeg tref je na 01:00 uur genoeg mensen aan die niet meer zo helder zijn en het als logisch gevolg niet zo nauw nemen met de maatregelen. Dat hoeft niet eens bewust te gaan.. Persoonlijk ben ik blij dat de mensen die graag naar de kroeg gaan dit weer kunnen doen. Dat het nog niet tot in de late uurtjes kan dat is dan maar even zo.

18 september 2020 om 11:41

@jaimy vanaf 4 juli zijn in Engeland de kroegen en pubs weer open gegaan. Dat zijn er 47.600 waar per week zo'n 1000 mensen over de vloer komen. Dat betekent in 8 weken tijd zo'n 380 miljoen pub bezoekers. In die 8 weken tijd is het aantal besmettingen in Engeland constant gebleven. Ik zeg niet dat we in Nederland massaal weer naar de kroeg moeten gaan zonder afstand, maar t is ook niet zo dat we met zn allen gelijk dood neervallen.

18 september 2020 om 12:33

Volgens mij beweer ik op mijn beurt ook niet dat we gelijk met z'n allen doodvallen wanneer de kroegen hier tot 04:00 uur open mogen zijn. En het is hartstikke mooi dat het in Engeland goed lijkt te gaan met de kroegen. Los daarvan blijkt dat in de horeca in Nederland toch wel de nodige besmettingen plaatsvinden. Dus dat het in Engeland goed lijkt te gaan is nogmaals heel mooi, maar daar hebben wij hier in Nederland niets aan. Voor horeca zijn in Nederland ook de laagste eisen t.a.v. luchtverversing van toepassing. Volgers de kenners hebben ruimten met beperkte luchtverversing ook invloed op de besmettingskans.

18 september 2020 om 12:40

er zouden 113 horeca gerelateerde besmettingen zijn in Nederland. De meeste besmettingen vinden thuis plaats

18 september 2020 om 13:08

@salam dan moeten we nu per direct alles sluiten, niet tijdelijk, definitief. Ook aan griep en andere virussen gaan enorm veel mensen jaarlijks dood. Slaat werkelijk waar nergens op wat je zegt. Oh trouwens ik zou het autoverkeer ook stopzetten, er zijn meer dodelijke ongelukken dan corona doden. Ik zal ook adviseren dat mensen stoppen met lopen, want ook genoeg mensen zijn zomaar omgevallen terwijl ze een wandeling maakten. Ja ik reageer nu even als een extreme, want dat doen alle coronaliefhebbers ook. Het is ongelooflijk hypocriet hoe we nu gedragen. We mogen niks vanwege een virus met een stervingspercentage van 0,02, nagenoeg gelijk aan de griep inmiddels en dit percentage zakt alleen maar harder met het aantal testen. Binnen no time minder dodelijk dan de griep. Je hoeft overigens geen viroloog of arts te zijn om te beseffen dat de kracht van een virus bepaald hoe besmettelijk is. Zie Ebola, 50% van die mensen gaan dood. Maar de kans dat je Ebola krijgt is klein, om de hele simpele reden het is te dodelijk waardoor de virus niet goed van de een naar ander kan springen. Bij een griepgolf en bij covid zie je een enorm hoge besmettingsgraad maar een enorm lage sterfte en zelfs enorm lage IC (IC is vooral overbelast vanwege bezuinigingen zie 2018) Hoe hoger de besmettingsgraad, hoe minder dodelijk een virus is. Zo werkt het al sinds mensheid bestaat. Het is toch te zot voor woorden dat we nu gezonden mensen testen om zo hoog mogelijk besmettingsgraad te halen, terwijl we dit bij griep niet doen, als je nu op griep test haal je gewoon dezelfde cijfers (wellicht hoger, want test jij je griep? ik niet), werkgevers eisten zelfs bij de griep dat je gewoon sneller weer ging werken... Het zegt helemaal niks nopes nada. En de maatregelen zorgen juist voor extra doden. Zo post NOS vandaag over mondkapjes in de zorg, die volgens jullie legende Hugo de Jonge bij kort contact niet nodig was, dit heeft besmettingen gekost en dus levens. Continu wordt alles gewoon klaar gelegd, maar telkens word er niet naar gekeken. De PCR test is ook nog eens totaal niet betrouwbaar.

18 september 2020 om 11:07

Ja denk vooral aan jezelf en niet aan een ander he. Jij hebt geen klachten dus dan zal een ander dat ook wel niet hebben he? Zo werkt het helaas niet. Man man wat zijn mensen vaak eigenwijs Zeg.

18 september 2020 om 11:35

ik denk juist wel aan de anderen. Noem eens 1 land ter wereld met een slechte economie en een goede gezondsheidszorg. Inderdaad, die bestaan niet. Laten we dus ook aan de economie denken. En daarmee bedoel ik niet dat we met 50.000 man in een voetbalstadion moeten gaan zitten, of met 500 man in 1 klein bruin cafe. En jij zegt denk eens aan die andere mensen... Denk jij dan ook aan al die mensen die er door de maatregelen in de gezondsheidszorg nu te laat achter komen dat ze k*nker hebben en dus te laat behandeld worden.denk jij ook aan de 45% meer gevallen van beenamputaties door het te laat constateren van problemen omdat corona belangrijker was.ja je vriend heeft er nog heel veel last van, maar die mensen met k*** zijn overleden en andere mensen missen onnodig een been. Dat is lekker wil je zeggen?

18 september 2020 om 11:58

Juist als je verzwakt door de k***** (behandeling) bent dan vormt corona een extra groot gevaar. Gezonde mensen lopen weinig risico. Mensen met een slecht afweersysteem, of mensen bij wie het afweersysteem het al zwaar te verduren heeft (zoals k*****patienten) lopen extra risico. Dus ja de coronamaatregelen zijn zeker ook heel belangrijk voor de gene die k***** hebben.

Ik merk dat ik steeds moeilijker vind om mij in te houden op mensen die corona zien als een griepje, niet serieus nemen enz. iedereen is van harte welkom op mijn werk om een dag mee te lopen.ontop: Hoe is het mogelijk dat naast Vitesse nu ook hier de namen zijn vrij gegeven

18 september 2020 om 11:11

Ik raak er ook gefrustreerd van. Die mensen laten zich allemaal opnaaien door nepnieuws. Complot denkers die maar mensen blijven manipuleren. Degenen die het hebben meegemaakt die weten dat dit geen griepje is. De domheid van de mens is in deze crisis weer heel erg duidelijk geworden. Te triest voor woorden

18 september 2020 om 11:31

@soccerfan_1 vertel nog 1x het verhaal van je vriend...jij zegt: degene die het hebben meegemaakt die weten dit dit geen griepje is....maar 99 van de mensen die het meemaken zouden zonder test niet eens weten dat ze het hebben. Jij hebt het steeds over die paar uitzonderingen. Mijn buurvrouw zou gisteren naar het ziekenhuis moeten om de behandeling tegen k*** te starten. Maar ze moest woensdag 2x niezen en nu mag ze niet komen. Lekker is dat...voor hetzelfde geld weer een indirect slachtoffer door corona. En nee je moet het niet onderschatten, maar er is nog bijna niemand aan corona overleden. Corona is alleen de bezem die de boel even opschoont omdat wij krampachtig mensen in leven willen houden die sowieso binnen een paar maanden zullen overlijden. Dit jaar geeft corona het laatste zetje, volgend jaar is het weer een griepje. En ja, jouw vriend heeft er heel veel last van, en das ruk. Maar er zijn ook elk jaar gezonde mensen die 3 maanden last houden van een zware griep.

18 september 2020 om 11:48

Keurige reactie nederland79! Ik vermoede al dat soccerfan weer was te vinden in dit topic met het verhaal over een kennis... en ja hoor!! 😂 En dan tegen andere mensen zeggen dat ze bang zijn. Beetje omgekeerde wereld als je het mij vraagt. We laten liever het land kapot gaan. Alles moet gewoon kapot blijkbaar. Echt doodzonde!

18 september 2020 om 12:00

“Er is nog bijna niemand overleden aan Corona”. Nee inderdaad, bijna 1 miljoen mensen wereldwijd is inderdaad “bijna niemand”...

18 september 2020 om 12:08

Ik ben helemaal tegen het bagatelliseren van CoViD-19, maar 950.000 doden op een wereldbevolking van 7.700.000.000 mensen is natuurlijk vervelend maar niet het einde van de mensheid. Het zijn wel terechte vragen om te stellen: hoeveel economische schade is het beschermen van welke aantallen mensenlevens waard? Zeker aangezien dit specifieke geval van deze Spartaan nog maar weer eens aantoont: totaal geen symptomen, dus als hij geen voetballer was geweest, was hij vrolijk verder gegaan met zijn leven en had hij het virus ook vrolijk door kunnen geven. En dat geldt ook voor jou en mij - een soms onmerkbaar virus houd je alleen tegen met strenge maatregelen, niet alleen bij symptomen. Maar dat gaat wel ver hoor.

18 september 2020 om 12:09

@lierse1997 die mensen hadden corona toen ze overleden, maar de meesten zouden sowieso al binnen een paar weken/maanden dood gaan.voorbeeldje: oorzaak van overlijden bij mijn vader is volgens het verslag: longontstekingmijn vader had voor de 2e keer longk***, t was helemaal uitgezaaid en er was geen redden meer aan. Toen kreeg ie longontsteking en daar was zn lichaam niet meer sterk genoeg voor en ze schrijven op: overleden aan longontsteking. Ja feitelijk wel, maar anders was ie een week later overleden aan de griep, of aan een droge mond, of aan de hik en als hij nu nog geleefd had was hij overleden aan coronoa. Terwijl iedereen weet dat hij in principe overleden is aan longk***. T gaat er in het medisch dossier om wat het laatste zetje geeft. In 2019 zijn er in de zomer en herfst heel weinig mensen overleden aan ziektes in vergelijking met andere jaren, dat betekent dat het griepseizoen wat er op volgt veel meer doden maakt. In dit geval is het geen griep maar corona.zoals de hoofdarts in het ziekenhuis in Hamburg in april al zei. Er zijn hier 0 mensen overleden aan corona, maar wel 115 mensen met corona. We proberen tegenwoordig iedereen heel geforceerd zo lang mogelijk in leven te houden, zelfs als iemand uitbehandeld is of zelf al lang klaar met het leven.dan komt er elk jaar een griepseizoen en die schoont de ziekenhuizen op. En in dit geval is het geen griepje maar is het corona. Er zijn vast ook wat gezonde mensen die aan corona overlijden, maar dat gebeurt met de griep ook. Maar zoals ik al zeg...er zijn bijna 1 miljoen mensen overleden MET corona, niet Door corona

18 september 2020 om 12:15

Nederland79, stop toch eens met dat non-argument. Niemand sterft door HIV, maar met HIV en dat hebben we toch ook niet laten overwaaien? En ja volgens jouw redenering kunnen we beter dokters en ziekenhuizen afschaffen, want ja we houden toch maar iedereen kunstmatig in leven. Wat een onzin.

18 september 2020 om 12:17

@magnetics, die cijfers zijn natuurlijk alleen bevestigde gevallen. En ik durf echt te betwijfelen dat iemand die er aan sterft in een dorpje in het midden van India met zekerheid in de cijfers zit. En ik zeg trouwens niet dat het het einde van de mensheid is. Maar als we al gaan doen alsof 1 miljoen mensen “bijna niemand” is...

18 september 2020 om 12:19

ik heb het niet over iedereen.als de dokters in het ziekenhuis een jochie van 12 met leukemie genezen ben ik de eerste die op de tafel staat te dansen.maar ga eens kijken bij de groep boven de 75 of 80. Zwaar dement, zwaar verk***d, lichamelijk nergens toe in staat, hele dag pijn, 100% hulp behoevend...als ze al in staat zijn om nog helder na te denken en een goed antwoord te geven, zou een heel groot deel zeggen het is mooi geweest, we stoppen er mee.

18 september 2020 om 12:21

@lierse1997 er overlijden wereldwijd jaarlijks 600.000 mensen aan de griep.dat getal kan veel lager als we tijdens elk griepseizoen in lockdown gaan. Waarom doen we dat dan niet? waarom met griep niet en waarom met corona wel.is 600.000 mensen de moeite niet? telt het pas bij 1 miljoen?

18 september 2020 om 12:25

Valt idd best mee als je het afzet tegen de totale wereldbevolking. Ik vind het allemaal prima. Bevalt me prima zo lekker rustig op straat, reserveren voor Restaurants,zwembaden etc. waardoor het heerlijk rustig is overal. Van mij mag het nog wel even zo blijven!

18 september 2020 om 12:30

Op de hele wereld is dat inderdaad niet veel. Buiten dat leven er ook veel te veel mensen op de aarde. Ik vind het een geschenk van moeder natuur. Maja als je dat zegt word je gek aangekeken. Tja jammer dan! Ieder zo zijn eigen mening. De sterkste blijven over net zoals bij de diertjes

18 september 2020 om 12:59

Dus je gaat nu een situatie waarin we zowat de meest globale maatregelen ooit genomen hebben vergelijken met een gewoon griepseizoen waar er bijna niets gedaan wordt. Maar denk je nu niet dat dat cijfer van 1 miljoen een stuk hoger zou liggen als er geen globale maatregelen getroffen werden?

18 september 2020 om 13:01

Onzin dat de sterkste over blijven bij de diertjes want dan liepen er nu nog T-rexen rond. “Survival of the fittest” gaat niet over de sterksten, maar over degenen die zich het beste kunnen aanpassen.

18 september 2020 om 13:07

@lierse1997 dat is maar de vraag, aangezien veel van die maatregelen aantoonbaar geen effect hebben. En nogmaals...die 600.000 mensen vind jij dus niet erg? (dat zijn voor 99 dezelfde categorie mensen als die aan corona overlijden. Dood gaan ze toch op korte termijn, t is de vraag wat het laatste zetje geeft)

18 september 2020 om 13:15

Natuurlijk is dat erg. Maar het is een verschil van 50% en dat terwijl er bij griep geen maatregelen getroffen werden en bij Corona wel.

18 september 2020 om 13:33

even los van het feit dat de maatregelen bij corona dus aantoonbaar niet geholpen hebben... Stel ze helpen wel.. Stel dat je dan bij corona 2 miljoen sterfgevallen had en bij de griep 600.000.dus 2 miljoen is genoeg om de samenleving te ontwrichten maar jaarlijks 600.000 niet.klinkt echt logisch

18 september 2020 om 13:47

Bijna een factor 4 verschil. En nu speculeer je maar wat met cijfers dus echt een bijdrage levert het niet. Ik wil je er trouwens ook nog aan herinneren dat er nog 3,5 maand te gaan is dit jaar, dus de cijfers kunnen nog oplopen.

18 september 2020 om 13:49

nou dan 5 miljoen, of al zijn het er 10. Voor 600.000 zouden we ook in lockdown moeten.eigenlijk speculeer ik niet, want het zijn er gewoon 1 miljoen. Zoals ik al eerder zei is er al lang aangetoond dat de meeste maatregelen totaal geen effect hebben.dus het zijn er 1 miljoen ten opzichte van 600.000

18 september 2020 om 11:20

Je hebt helemaal gelijk hoor, maar dit lijkt me niet het goede topic om dit aan te kaarten, want juist de meeste voetballers die positief testen, worden niet echt ziek.

18 september 2020 om 11:26

Pas maar op, zometeen komen de reacties weer hoe we slecht testen, hoe Corona amper erger is, er minder doden zijn dan, hoe de regering slecht ermee omgaat, etcetcetc. Het maakt me wel een beetje moedeloos. Ik vind de hele discussie over overheids- en testbeleid helemaal niet van toepassing hier. We moeten het hier gewoon hebben over hoe Vitesse en Sparta het gaan opvangen. Constant zo'n stel thuisvirologen aan het woord laten (pro en con lockdown) is bloedirritant aan het worden.

18 september 2020 om 11:27

ik denk dat het juist verstandig is dat er in goed overleg namen worden vrijgegeven. Anders krijg je een hele hoop gespeculeer en iedereen ziet uiteindelijk wie er niet op komen dagen voor de wedstrijd.

18 september 2020 om 11:31

Nou moet ik eerlijk zeggen (ik heb t zelf gehad aantal weken geleden) ik heb griep gehad wat erger was dan corona. Zoveel jongeren / volwassenen hebben er geen last van als ze iets oplopen dat ik totaal begrijp dat mensen zeggen dat het maar een griepje is. Het kutste aan Corona hebben is het 10 dagen binnen zitten en niet eens de klachten. Dat zegt denk ik wel genoeg

18 september 2020 om 11:41

@jeron, waar jij het steeds moeilijker vind je in te houden, heeft de zijde met de tegenovergestelde mening dit ook. Waar jij op je werk het ene ziet, zal een ander wijzen op het feit dat Duarte positief testte terwijl hij geen symptomen vertoonde. Als hij geen prof voetballer was geweest had hij zich dus niet mogen laten testen. Waar ik persoonlijk het meest in geïnteresseerd ben is hoe verschillende aanpak van deze crisis (want dat is het) het beste uitpakt. De Zweedse/ijslandse aanpak lijkt op de lange duur beter om een 2e golf te voorkomen (bron: cijfers Who).

18 september 2020 om 11:45

@guust0 klopt, aangezien dat de normale aanpak is.elke griep en elk virus volgt de Gompertz curve.ook corona volgt de standaard curve die elk land/gebied elk jaar weer heeft.in de zomer zijn de klachten standaard minder dan in de winter.normaal hebben de meeste mensen een ziekte dus voor het begin van de volgende winter wel gehad of in ieder geval besmet geweest zonder klachten.daardoor krijg je geen 2e golf.nu met lockdowns en alles kon de 2e golf er wel eens komen, wie heeft dan slim gehandeld?

18 september 2020 om 12:03

Kan je in de toekomst kijken dan? En nee inderdaad. Italië heeft wel aangetoond dat het een onschuldig virusje is wat je wel kan laten overwaaien...

18 september 2020 om 12:13

@lierse1997 nee, wel in het verleden en daar kun je een hoop van leren. Ook alle maatregelen die ze in Italie hebben genomen hebben niks veranderd aan de curve zoals die er altijd uit komt te zien bij een virus.

18 september 2020 om 13:11

Verdiep je dan ook eens in Italie voor je wat roept, wij zijn geen Italie. Italie heeft echt een totaal andere lucht, Italianen hebben andere medische zorg en misschien nog het belangrijkste Italie heeft enorme vergrijzing. Maar ik stel jou de vraag ook. Als Covid-19 straks voorbij is, jij hebt een verkoudheidje, blijf je dan ook thuis voor de ouderen? Want een griep dood ook ouderen. Kans op overlijden door griep Dat de leeftijd voor de prik destijds is verlaagd van 65 jaar naar 60 jaar is niet voor niets volgens deskundigen. Griep op oudere leeftijd kan hele nare gevolgen hebben. ’’vanaf je zestigste heb je meer kans op ernstige complicaties, zoals blijvende schade of zelfs overlijden, en vanaf je zeventigste neemt dat nog meer toe”, vertelt Jan Kluytmans, arts-microbioloog van het Amphia Ziekenhuis in Breda. ’’wij zien elk jaar mensen op de intensive care belanden met ernstige complicaties als gevolg van griep, zoals een ernstige longontsteking. En ik zie ieder jaar een paar mensen die daaraan overlijden.’’ Onze griep. Herkenbaar?

18 september 2020 om 15:26

Je eerste reactie, was voor mij al alles zeggend: Corona is alleen de bezem die de boel even opschoont omdat wij krampachtig mensen in leven willen houden die sowieso binnen een paar maanden zullen overlijden. Dit jaar geeft corona het laatste zetje, volgend jaar is het weer een griepje. Echt gadverdamme man!je moest eens weten wat voor mensen/clienten/patienten ik moest los laten, die nagenoeg niks geen medische problemen hadden. Die door corona aan 15L zuurstof moesten!en weet je wat het rare is!als jij met je grote mond loopt te verkondigen dat het allemaal niet zo erg is, dat de bezem er lekker door kan enz.. uiteindelijk op zo'n bed komt te liggen, ik als nog niet zou zeggen... jou help ik niet want het was toch niks ergs?nee, dan sta ik er ook om jouw leven te redden!dan voor de anderen:bijna geen doden?ik heb heel wat mensen zien gaan, meer dan tijdens een griep/noro/rota cyclus.en diegene die het wel gehaald hebben zullen zeker de komende 2 a 3 jaar kei hard moeten trainen en herstellen om weer er bovenop te komen

18 september 2020 om 15:30

@guust0 hoezo had zij zich dan niet mogen laten testen?iedereen kan zich laten testen met klachtenvoetbalclubs hebben enkel de verplichting om ik dacht elke week of 2 weken te laten testen. Maar deze kosten moeten ze zelf dragen las ik

18 september 2020 om 15:34

Die liters zijn in 2018 ook geconstateerd bij de griepvirus. Rhino lijkt ongelooflijk veel op Covid-19, zal vast wel iets van verschil hebben want covid-19 valt niet te ontkennen. Maar ook voor jou de vraag Jeron. blijf jij na covid-19 tijdperk ook thuis als je verkouden bent? Hoe zit het dan met chronische verkouden patienten? Mogen die nooit meer naar buiten? Dit zijn circa 1 miljoen mensen in Nederland. Als ik nooit meer naar buiten mag, ga ik dood. Of is mijn leven minder belangrijk dan die van een ander?

18 september 2020 om 15:35

Je kan geen gezonde mensen testen, lees eens Nrc, luister eens naar debatten, het wordt zelfs erkend door Rivm. Je mag alleen testen met sympthonen. Voetballers worden getest zonder die sympthonen.

18 september 2020 om 16:31

@jeron, mensen zonder expliciete klachten komen wegens gebrek aan testcapaciteit sinds 13 Augustus niet in aanmerking voor testen. Bron: Rivm. Dus voetballers zoals Duarte komen enkel vanwege hun beroep wel in aanmerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller52
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper50
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

11 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 4 0 1 0
2019/2020 VVV-Venlo 6 0 0 0
2019/2020 PEC Zwolle 8 1 1 0
2018/2019 FC Groningen 18 2 4 0
2018/2019 Vitesse 8 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

Inzinking bij Oussama Tannane breekt Vitesse niet op in Den Haag

Vitesse heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag winnend afgesloten. Door twee doelpunten van Armando Broja keerden de Arnhemmers met een 0-2 overwinning huiswaarts vanuit het Cars Jeans Stadion. Vitesse stond...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren