‘Ajax deed Luis Suárez concreet salarisvoorstel van vele miljoenen’

Dinsdag, 25 augustus 2020 om 14:15Tim Siekman • Laatste update: 14:30

Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft tegen Luis Suárez aangegeven dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Het is nu afwachten waar de toekomst van de 33-jarige Uruguayaan ligt. Ajax wordt de laatste tijd gelinkt aan de routinier, maar naar verluidt ziet hij een terugkeer in dit stadium van zijn loopbaan nog niet zitten. Volgens transfermarktspecialist Gianluca Di Marzio en het Catalaanse Sport had Suárez al een concrete aanbieding van de Amsterdammers op zak.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Luis Suárez ooit als speler terugkeert bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door lausho)

Die gaat niet terugkomen dit seizoen, ik ben bang dat ook hij zijn woorden om ooit bij ajax terug te keren niet waar gaat maken.

25 augustus 2020 om 14:24

Is ook te mooi om waar te zijn. Nog steeds een hele grote speler. Achja je kan het hem ook niet kwalijk nemen, van 25 miljoen bruto naar 3 miljoen netto is niet niks om in te leveren.

25 augustus 2020 om 14:27

Dat is natuurlijk waar, maar als je echt van de club houdt zoals hij beweert moet je toch wel bereid zijn om in te leveren in de herfst van je carriere, hij is wel al 33 jaar en heeft al verschrikkelijk veel binnen gehaald bij Liverpool en Barcelona.

25 augustus 2020 om 14:32

Hoe oud was Huntelaar toen hij terugkwam naar Ajax?

25 augustus 2020 om 14:32

Hij zal wel iets willen inleveren. Maar van 25 naar 3 miljoen is niet gewoon wat inleveren natuurlijk.

25 augustus 2020 om 14:48

Het meer is bij sommige spelers nooit vol;-))

25 augustus 2020 om 15:11

In Spanje betalen voetballers sinds 2017 52% belasting, dan houdt Suarez zo'n 12 miljoen over. Maar dat is geen maatstaaf meer, daar zijn contract wordt ontbonden. Dan krijg je de vraag hoeveel clubs in Europa meer betalen dan 3 miljoen netto. De meeste subtoppers in Spanje en Duitsland niet en ook in Italië zullen de meeste clubs dat niet betalen. Dan hou je Engeland over. Een Engelse club betaald ruim 15% meer belasting dan een Nederlandse club voor Buitenlandse voetballers om tot hetzelfde netto loon te komen. Welke Engelse club zit te wachten op Suarez die ook meestrijdt om de CL tickets, ervan uitgaande dat Suarez CL wilt blijven spelen? Zolang Juve, Inter, Napoli (?) of PSG geen poging waagt, is Ajax echt niet kansloos mits Suarez in Europa wilt blijven voetballen.

25 augustus 2020 om 15:15

Voor spelers als Suarez is er bij clubs als Tottenham Hotspur, Arsenal en Newcastle United (na de overname) natuurlijk altijd plaats en geld. Hij zal daar in een topcompetitie spelen en het veelvuldige kunnen verdienen ten opzichte van Ajax.

25 augustus 2020 om 15:32

Als wisselspeler misschien, maar of Suarez daar trek in heeft?

25 augustus 2020 om 15:50

Newcastle overname ging toch niet meer door, of heb ik dat verkeerd?

25 augustus 2020 om 15:57

Spurs staat toch wel bekend als 1 van de zuinigste clubs qua salaris. Van de Engelse top dan. Maar voor een Suárez kunnen zij natuurlijk wel nog altijd hoger gaan dan Ajax. Maar geloof dat Eriksen daar bijv nooit meer dan €3m gehad heeft.

25 augustus 2020 om 16:25

Dit is dan ook niet de juiste vergelijking..die 25 is bruto en die 3 is netto dus het is meer iets als: van 25 naar 6 (of van 12 naar 3). Uiteraard een enorme stap terug maar niet zo groot als dat je hier neer zet

25 augustus 2020 om 17:09

Als hij gewoon bij Barca blijft zal barca moeten blijven betalen. Contract is contract.

25 augustus 2020 om 14:28

Tuurlijk niet. Beetje naïef ook om te geloven dat een vedette als Suarez op dit moment in zijn carrière zou terugkeren naar Ajax. Niet alleen sportief een enorme stap terug maar ook financieel. Van spelen tegen Bilbao, Sociedad, Betis,.. naar spelen tegen RKC, PEC en NAC. Van spelen met Messi, Griezmann, Piqué, Busquets,... naar spelen met Tadic, Blind, Promes. Van 25 miljoen bruto per jaar naar 3 miljoen euro netto. Samengevat: kansloze missie.

25 augustus 2020 om 14:30

Maar hoeveel andere keuzes heeft hij? Bij Barca is blijkbaar gezegd dat ie weg mag en bij Ajax spelen is op dit moment een hele leuke uitdaging met de ambities die ze hebben. Ook word er gezegd dat er interesse van PSG is, maar hoeveel ga je daar spelen met een Mbappe en Neymar daar? Di Maria is er ook nog en die schat ik echt hoger in dan Suarez in deze vorm.

25 augustus 2020 om 14:33

Een leuke subtopper uit Engeland of iets dergelijks? Er zullen wel genoeg teams zijn die hem heel veel willen betalen in een betere competitie.

25 augustus 2020 om 14:39

@Ajax1812 we moeten dit aub realistisch zien. Suarez zelf heeft een beeld dat hij nog wereld top is. Er zijn mensen om hem heen die dat ook vinden en zeggen. Er zijn clubs die hem maar al te graag willen hebben met zijn scorend vermogen en assists. Dan ga je niet van 25 b naar 3 n in Nederland. Zijn liefde is zeker aanwezig maar niet zo groot om dat nu te doen terwijl hij zichzelf nog top vind. Spelers die hun belofte wel inlossen zijn vaak spelers die bewust zijn van einde carrière of afbouwen en in deze fase zit hij nog niet. Als Juventus komt prikkelt dat je ego en zal dat een mooie club zijn.

25 augustus 2020 om 14:40

Gebruik dan wel een goede vergelijking, je hebt gewoon gelijk, maar subtoppers in Spanje noemen en dan laagvliegers (en een tweededivisionist) in Nederland is niet helemaal fair.

25 augustus 2020 om 15:09

Ik volg het NL voetbal niet actief dus kan moeilijk inschatten wie de laagvliegers zijn. Wou gewoon Real Madrid niet beginnen vergelijken met PEC want dat zou niet helemaal eerlijk zijn😀

25 augustus 2020 om 14:34

ik vind dot geen kwestie van waarmaken of clubliefde. Ajax doet het heel goed door een voor NL uitzonderlijk salaris te bieden om het mogelijk te maken. Maar kan me van Suarez ook voorstellen dat ie bij aanbiedingen van echte dikbetalers daar voor kiest. De man komt uit een arm milieu in Uruguay en dit is zn enige kans om zn familie voor altijd binnen te spelen. Als je uit Abcoude komt en je hebt je hele jeugd bij Ajax doorgebracht vind iedereen het normaal dat ie voor zn kans gaat op zn 19e maar als Suarez uit de slums van Uruguay voor het geld gaat, is dat raar?

25 augustus 2020 om 16:16

Nee, maar meneer is al 8 jaar veelvoudig miljoenen aan het binnenhalen bij Liverpool en Barcelona dus die kan zijn toekomstige bet-bet-achterkleinkinderen nog nog steeds een goed leven geven hoor.

25 augustus 2020 om 15:57

Als hij dit seizoen niet terugkomt, dan mag die van mij ook wegblijven. Begrijpelijk dat ie niet zoveel wilt inleveren, mocht dit waar zijn, maar tevens begrijpelijk dat Ajax ook verder moet als club zijnde. Nu is hij nog van grote waarde voor Ajax, maar over 2 jaar echt niet meer. Wie weet waar Ajax dan weer staat? Wie weet zijn talenten op dat moment vaste basisspelers? Het is nu of nooit.

Tja het wordt wel een beetje nu of nooit zoals bij Vertonghen. Over 3 jaar betwijfel ik of hij nog van veel waarde kan zijn. Als hij nog hoge ogen wil gooien met zijn ‘liefde’ is dit wel het moment.

25 augustus 2020 om 14:25

Dit is de laatste kans. Als hij nu naar een andere club gaat zit hij daar ook minimaal 2/3 jaar. Iemand van 36 terug halen voor een dik salaris zie ik Ajax niet doen.

25 augustus 2020 om 15:59

36 jaar moet je dan inderdaad niet meer willen. En daarnaast zegt het natuurlijk ook wel wat, als Suarez nu iets boven Ajax kiest. Dan valt het allemaal wel mee met de club liefde

25 augustus 2020 om 23:54

Kan wel, maar inderdaad niet voor een dik salaris.

Ach, was even leuk om te dromen maar gaat niet gebeuren. Overmars heeft het in ieder geval geprobeerd, dus kan hij daar ook geen spijt van krijgen als hij het niet had gedaan.overigens hoop ik wel dat er een goede spits komt, vaste basis materiaal. Traore erachter en Huntelaar af en toe nog als pinchhitter. Brobbey moet mijn inziens nog even jaartje bij Jong.

Dat vind ik voor Nederlandse begrippen al een extreem salaris. Dat is dus 6miljoen bruto.

Nee joh, die komt niet meer. In Zuid Europa is het lekker warm, spreken ze Latijnse talen en is het belastingklimaat gunstiger. Daarnaast hoeft ie zich niet meer in de kijker te spelen. Die gaat lekker naar Parijs, Lissabon, Milaan of Rome.

25 augustus 2020 om 14:32

Haha, Parijs is niet meer zuid europa héverder heb je gelijk en misschien wel een avontuur in Amerika. Dacht paar weken geleden te lezen dat die club van Beckham hem wilde halen.

25 augustus 2020 om 14:42

Hahaha touche, oke, dat is West Europa, maar wel Latijns getaald. Ja VS is ook een optie, hoewel dat qua niveau toch echt wel heel veel treetjes naar beneden is.

Mensen hebben het over de belofte van Suarez. Maar vergeet niet dat hij zelf ook niet kon voorzien dat hij op zijn 33e nog 12 miljoen bruto zou verdienen. Zou hij nu voor 5 miljoen bruto ergens voetballen dan was het een stuk makkelijker.

De echte wereldtoppers keren gewoon niet terug. Die hebben zelf zo'n gigantisch inkomensschaal opgebouwd in de loop der jaren. Die kiezen dan niet in eens voor een 'fabel-achtige' terugkeer in Nederland. Ergens begrijpelijk. Ook al ben je nog zo steenrijk. Zo'n hoog inkomen is voor de wereldtoppers de standaard geworden. Als je dan in eens zo'n 70 procent aan salaris in moet gaan leveren om bij je oude club terug te kunnen keren... Nee, niet echt haalbaar dit.

Jammer, maar dat salaris is gewoon gigantisch, daar valt niet tegen op te boksen.

Dat salaris van Luis Suarez bij Barcelona wordt met elk nieuwsbericht hoger zeg! Zo'n twee weken geleden verdiende hij nog 15 miljoen, daarna 18 miljoen en nu zelfs 25 miljoen euro. Ook ben ik wel benieuwd waar al die kranten hun informatie vandaan halen over hoe een Suarez hier in staat.

25 augustus 2020 om 14:51

Hij verdient naar verluidt 450.000 per week. Dat bedrag heb ik al vaker terug zien komen. En dat komt dan ook redelijk in de buurt van 25 miljoen per jaar.

Die gaat lekker naar Inter. Lautaro Martinez naar Barca. Suarez naar Inter. Grote competitie en een lekker salaris.

25 augustus 2020 om 15:20

Dat zou wel eens kunnen gebeuren idd. Suarez + 60 mil voor Lautaro. En Inter vind het wel prima om oude spelers binnen te halen. Dat wordt wel leuk. Zeurende Suarez met de zeurende Lukaku lol.

Het is nu of nooit. Deze zomer niet dan gewoon nooit meer. Weer een speler die roept beslist terug te keren naar vervolgens geld toch belangrijker vindt. Ik zie het hem nog roepen. Dit was niet mijn laatste training hier, ik wil terug.
Ja beetje conditie op peil houden zal het dan worden in de toekomst.

25 augustus 2020 om 14:53

Helemaal mee eens, het is inderdaad nu of nooit. Over twee/drie jaar zal hij waarschijnlijk niet meer van het niveau zijn wat je wilt nastreven en is hij dan gewoonweg te oud. Aan de andere kant snap ik het bij buitenlandse spelers nog wel vaak dat ze uiteindelijk toch niet terugkeren. Dan kan je beter terug gaan naar je eigen land of in het land blijven waar je al lang speelt of waar je de taal spreekt.

25 augustus 2020 om 16:05

Hahaha, ja of hij wilt een staff-functie binnen Ajax. Ik ben het volkomen met je eens. Het is nu of nooit. Als hij naar een andere club gaat, dan tekent hij daar voor minimaal 2/3 jaar. Tegen die tijd is Suarez alweer 35/36. Ajax is dan, wie weet, nog verder dan nu qua kwaliteit. Daarbij zal die ten allen tijden wel goed willen verdienen, ook bij Ajax, dus dat gaat 'm dan nooit meer worden. Sowieso had ik me best kunnen voorstellen dat als hij zoveel met Ajax/amsterdam/nederland heeft, dat ie wellicht zou willen doorgroeien binnen Ajax na zijn spelersloopbaan. Ajax lijk me ook een club die dat zou kunnen aanbieden. Tsja, als die dat ook niet wilt dan houdt het gewoon echt op.

Dat zag je toch aankomen. Ook iemand die zo loaded is gaat geen 8 miljoen netto inleveren. Ook de mythe dat vd Beek naar Barcelona gaat kunnen we ook meteen naar de prullenbak verwijzen, zeker als ajax vasthoudt aan de exhorbitante vraagprijs blijft hij lekker in amsterdam komend jaar.

Tot zover de liefde van Suarez voor Ajax. Kunne we dit hoofdstuk ook weer overslaan. Jammer voor de eredivisie, beter voor de talenten van Ajax.

Even los van de mening of het wel of niet goed is voor Ajax. Er is volgens mij maar 1 optie om Suarez binnen te hengelen. Contract bij Barca ontbinden, 10 a 20 miljoen tekengeld en 1-2 een topsalaris. Het tekengeld moet dan de doorslag geven.

Sowieso goed voor media aandacht wereldwijd dit hele verhaal 👌🏻

Kan hij wel willen niks inleveren , welke club gaat dit betalen voor een speler met zijn leeftijd .
Begrijp niks meer van bepaalde mensen , wanneer heb je dan geld genoeg en gaat club liefde meetellen .

Ik Wil suarez ook niet terug zien,hij Kan niet goed omgaan met talenten.De manier hoe hij die fathi behandelde tijdens wedstrijden Kan gewoon niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren