Arbitragezaak moet patsstelling RKC en weigerende Sow beëindigen

Dinsdag, 4 augustus 2020 om 10:17Rian Rosendaal • Laatste update: 11:11

RKC Waalwijk en Sylla Sow staan lijnrecht tegenover elkaar. De aanvaller is sinds eind juli niet op de training verschenen van de selectie van trainer Fred Grim, tot ongenoegen van de RKC-leiding. De KNVB bevestigt tegenover het Brabants Dagblad dat er inmiddels een arbitragezaak is aangevraagd, al is de exacte datum hiervan nog niet bekend. Sow lijkt een tussentijds vertrek uit Waalwijk te willen forceren.

Bovengenoemde krant meldt voorts dat in het geval van een spoedarbitrage het maximaal zes weken kan duren voordat beide partijen elkaar treffen in de rechtszaal. Reden van het meningsverschil is de in 2019 gelichte optie in het tot 2021 lopende contract van Sow. Volgens zaakwaarnemer Wessel Weezenberg was de aanvaller destijds pas net speler van RKC en zou de beslissing over contractverlenging pas later worden genomen. De zakelijk adviseur hoopt de RKC'er via een arbitragezaak een transfervrije status te kunnen bezorgen.

Het Laatste Nieuws meldde vorige week dat Sow zich mag verheugen op interesse van KAS Eupen, terwijl er volgens het Brabants Dagblad ook belangstelling vanuit Engeland is. In de tussentijd laat Sow de trainingen van RKC links liggen, al ontkent Weezenberg dat diens absentie met een aanstaande transfer te maken heeft. Zowel RKC als het kamp-Sow wil niet inhoudelijk reageren op de breed uitgemeten kwestie. Weezenberg hoopt in ieder geval op een snelle oplossing. De leiding van RKC houdt er rekening mee dat de arbitragecommissie van de KNVB tot een definitief oordeel komt.

Sow kwam halverwege het seizoen 2018/19 over van Jong FC Utrecht. De 23-jarige spits uit Nijmegen kwam in de afgelopen voetbaljaargang tot 5 doelpunten in 21 wedstrijden namens RKC. De formatie van Grim bezette de laatste plaats toen de Eredvisie in april vanwege de coronacrisis definitief werd stilgelegd. Desondanks oordeelde de rechter dat RKC ook komend seizoen op het hoogste niveau actief is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door drdoom)

Met je volle verstand een contract tekenen met een optie erin, om vervolgens te klagen dat die optie gelicht wordt. Daar gaat iets verkeerd volgens mij. Gok dat RKC hier gewoon gelijk krijgt en een ontevreden speler onder contract houdt.

4 augustus 2020 om 10:55

Precies wat ik bedoelde inderdaad. De club verliest altijd. Je raakt de speler 100 kwijt, en als je gelijk krijgt, kost het waarschijnlijk nog steeds een groot deel van het geld wat je kon vragen.

Vindt dit soort zaken altijd vrij jammer. Als voetballer ben je redelijk goed bedeeld en verdien je redelijk goed (natuurlijk niet top bij Rkc). Je hebt met je volle verstand een contract getekend waar de werknemer je aan houdt en dan ga je je zo opstellen. Ik vind persoonlijk dat Fifa/ Uefa zulke zaken onder de loep moet nemen en spelers hierin moet straffen zodat clubs beter beschermd zijn.

4 augustus 2020 om 11:33

Bij RKC verdien je echt niet heel veel hoor. Misschien nu iets meer omdat ze in de eredivisie spelen maar in de keuken kampioen divisie zijn veel spelers die maar rond de 2000 verdienen. Verder wel eens dat de speler dit niet kan maken, hij heeft het zelf getekent.

Mocht RKC dit winnen, waar ik wel vanuit ga, dan moeten ze die transfer niet door laten gaan. Laat meneer Sow maar een jaartje rondjes lopen op het trainingsveld.

4 augustus 2020 om 11:17

Kost te veel voor zon club

4 augustus 2020 om 12:25

Sow verdient een KKD salaris. Natuurlijk kan RKC dat geld goed gebruiken maar het is of betalen of hij heeft pech.

Zijn van beide kanten iets te zeggen. Hij heeft met zn volle verstand getekend. Echter is een mondelinge overeenkomst ook een geldige wettelijke overeenkomst. Als hun tegen hem gezegd hebben dat ze eerst een periode afkijken en beoordelen en daarna pas een besluit maken om er eenzijdig een jaar aan vast te plakken en vervolgens lichten ze die optie binnen een maand al, dan lijkt dat natuurlijk op het misleiden van een speler om wel te tekenen. Ik denk dat wij ook niet het fijne ervan weten, zulke berichten zijn er natuurlijk om sensatie te zoeken/creeeren.

4 augustus 2020 om 11:13

Die optie is in 2019 al gelicht. Een jaar later klopt er opeens iets niet?

4 augustus 2020 om 11:27

Nee een jaar later is er opeens interesse en wil je dit gebruiken om een transfer te forceren. Als er niemand had aangeklopt bij zn zaakwaarnemer dan was dit wss niet gebeurd. Plus het hoeft niet eens aan hem te liggen, kan ook zijn zaakwaarnemer zijn die uit eigen belang hem die hoek in schuift. Ondertussen hebben we allemaal onze oordeel klaar en weten we het fijne er niet eens van. Vast genoeg voorbeelden van spelers die zo voor n schijntje vertrokken zijn. Zal bij rkc ook wel gebeuren. Verwacht niet dat ze ala ajax vs el hamdoui hem er langs laten lopen.

Onzin vanuit Sow natuurlijk. RKC heeft alle recht om zijn optie te lichten, al is het na een dag als er geen beoordelingsmoment is afgesproken. Dat Sow ook zonder opgaaf van reden niet oo komt dagen (niet eens gemeld bij RKC of ze open staan voor een transfer maar meteen met gestrekt been erin) geeft zijn zwakke positie al aan. Het contract staat, en is van beide kanten met volle verstand getekend. Als meneer Sow een maand geleden zijn kniebanden had afgescheurd had RKC pech, nu heeft hij pech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. OostingUnknown
S. AdewoyeVerdediger
A. BüttnerVerdediger
J. GaariVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

Nederland
1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren