Feyenoord weigert ‘voor de muziek uit te lopen’ in jacht op Ajax en AZ

Zaterdag, 25 juli 2020 om 07:11Chris Meijer • Laatste update: 07:26

Feyenoord versterkte zich deze zomer voorlopig met Mark Diemers, Christian Conteh en Bryan Linssen. De kans bestaat dat het hierbij blijft, want het Algemeen Dagblad schrijft dat de Rotterdammers voorlopig geen budget hebben om een transfersom op tafel te leggen. Ondanks dat er met bijvoorbeeld Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Justin Bijlow ‘genoeg waarde’ op het veld staat, weigert Feyenoord voorlopig ‘voor de muziek uit te lopen’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Feyenoord komend seizoen als titelkandidaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ondanks alle aankopen verwacht ik niet dat Feyenoord om het kampioenschap gaat strijden. Ondanks de mooie serie van onze Dick afgelopen seizoen, wat aangeeft dat veel winnen echt wel kan, is een heel seizoen zo constant presteren een hele andere kluif. Zou echter wel mooi zijn als Ajax, AZ, PSV met hun nieuwe trainer (wie weet tovert hij wat leuks uit z’n hoed) en Feyenoord tot de laatste speeldagen uit gaan maken wie CL en voorronde CL gaan spelen.

25 juli 2020 om 07:48

Zou je niet kunnen zeggen dat juist door de aankomen ze geen kampioen gaan worden in plaats van ondanks de aankopen? Het zijn allemaal spelers waar je niet te veel van kan verwachten. Kans is best groot dat het ook geen basisspelers zijn. Ik hoop op een spannende strijd bovenin maar verwacht dat het dit jaar weer tussen psv en Ajax gaat. En dat Feyenoord met az om plek 3 speelt.

25 juli 2020 om 09:55

@Jeroen-AMF Ik vind niet dat je kunt zeggen dat ze door de aankopen geen kampioen worden. De selectie is juist een stuk breder nu. Nu Sinisterra nog geblesseerd is hoef je bijvoorbeeld niet met Haps op linksbuiten te spelen. Bozenik is nu al een stuk meer gewend bij Feyenoord en Diemers is een extra optie voor het middenveld waar we het vorig seizoen ook lastig mee hadden. Conteh is een mooie toekomst aankoop en deze contractverlengingen zijn zeer veel belovend. Het voelt alsof Feyenoord er weer in gelooft en dat het weer echt topsport aan het worden is.

25 juli 2020 om 11:21

Toch hoef je in de Eredivisie geen uitzonderlijk elftal te hebben om mee te doen om de titel. Op de top 4 na stelt de weerstand niet veel voor. Met een hecht team kan je hier al heel ver komen

25 juli 2020 om 13:16

Dat is het idd, je hebt wel mazzel met blessures nodig en de vorm van de sleutelspelers, maar dan kan je een eind komen. Ajax is inmiddels financieel (en daarmee de selectiekwaliteit) wel zo gigantisch ver uitgelopen op de rest dat die ook als het minder lekker loopt toch op kwaliteit wel het seizoen kunnen redden (of iig serieus blijven meedoen voor de titel), maar de rest heeft die luxe niet echt, als het daar even slecht loopt is het seizoen verloren.

25 juli 2020 om 09:07

AZ en Ajax en in mindere mate Feyenoord gaan vechten voor het kampioenschap. PSV mist kwaliteit in de achterhoede en op het middenveld. AZ heeft weinig wijzigingen, Ajax een paar sterke aankopen en alleen Hakim is vertrokken tot nog toe. Feyenoord heeft dit jaar een veel bredere selectie. Knap werk van Arnesen. Kan echt spannend worden dit jaar.

25 juli 2020 om 12:46

Natuurlijk is het lastig om een heel seizoen zo constant te presteren, maar het is niet onmogelijk. Kijk naar Liverpool bijvoorbeeld. Ja, ik weet dat dat andere koek is, maar de tegenstand is ook een stuk groter. De Eredivisie zelf stelt niet super veel voor en ik verwacht dat Dick ze in ieder geval nog een jaar scherp kan houden. Als Berghuis gewoon zijn ding doet, Senesi en Bijlow het achterin neerzetten en Fer/Kokcu hun niveau weer halen, staat er gewoon een prima vaste kern, aangevuld met Haps/Malacia die beide basiswaardig zijn, Toornstra die zelden verzaakt.. Feyenoord is nog geen absolute titelkandidaat, maar er worden goede stappen gezet en dat is iets wat ik ook al tijden niet gezien heb.

Feyenoord voert nu eindelijk sinds tijden echt goed beleid. Slim dat ze het op deze manier aanpakken. Met de huidige selectie is iig top 4 wel zekerheidje, dat zal toch ook wel de doelstelling zijn. Met de latere verkoop van ern van de eerdergenoemde sterkhouders kan Feyenoord de volgende stap wellicht maken. Maar dit jaar kan meer als overbruggingsjaar gezien worden imo

25 juli 2020 om 07:47

Wat ik wel bijzonder vind is dat er 3 mil op Ie word geboden. Ik zie nu liever een jonge gast erbij komen die je klaar stoomt voor volgend jaar

25 juli 2020 om 07:55

Ik hoop echt dat dat een loos gerucht is. Le was bij vlagen leuk, maar meestal billenknijpen. Zo een die ieder moment iets raars kan gaan doen.

25 juli 2020 om 08:04

Waar heb je dat gelezen dan? Kan het niet vinden op Voetbalzone of andere Feyenoord fan sites.

25 juli 2020 om 08:08

Soccernews en nog wat twitteraccounts.

25 juli 2020 om 09:45

Als het op soccernews staat weet je eigenlijk al zeker dat het niet waar is

25 juli 2020 om 12:46

Je sterkhouders verkopen is eerder een stap terugzetten. De top 4 is in Nederland wel makkelijk te halen als Feyenoord zijnde, buiten Ajax, AZ en Psv is het verder vrij middelmaat in de eredivisie.

Ik zie Feyenoord en AZ als zeer gevaarlijke outsiders. En dat zouden ze eigenlijk niet mogen zijn. Bij Ajax is het nog erg afwachten wat alle exotische verassingen gaan brengen en Psv doet uberhaupt niets. Die zitten als een verstijfd konijn in de koplampen te staren. Misschien dat Arnesen met zijn contacten nog een a twee echt goede spelers bij Chelsea kan huren. Defensief nog een klein beetje echte kwaliteit en Feyenoord wordt een van de favorieten.

25 juli 2020 om 08:29

Waarom zou het een lang seizoen worden? Ik geniet (vrijwel altijd) van mijn club, ook wanneer er geen zicht is op de titel. Dat geldt denk ik voor 95 procent van de voetballiefhebbers hier met betrekking tot hun eigen club. Voor hoge voetbalkwaliteit in de breedte moet je over de landsgrenzen kijken.

25 juli 2020 om 08:44

@Moridin, ik begrijp je sentiment. Uit je woorden maak ik op dat je zou verwachten dat vooral Ajax en in mindere mate PSV een grotere voorsprong zouden hebben? Ik ben het daar niet mee eens. Het is elk jaar weer lastig gebleken voor een Eredivisieclub om het vertrek van meerdere basisspelers op te vangen. Voor Ajax geldt dat ook komend seizoen weer, mits Tagliafico, Onana en van de Beek in navolging van Ziyech verkassen. De opmerking van PSV vind ik nergens op slaan. Het lijkt me volkomen logisch dat de nieuwe trainer eerst goed zicht wil hebben op de kwaliteiten van de selectie. Er zijn meerdere spelers teruggekomen van blessures of verhuurperiodes. Misschien passen een aantal spelers wel prima in de speelstijl van Schmidt. Al met al ligt het volgens mij niet zo ver uit elkaar en is het vooral afwachten hoe de verhoudingen werkelijk zijn. Stiekem hoop ik op een lange titelstrijd tussen vier mooie clubs. Hoe gaaf zou dat zijn!

25 juli 2020 om 09:01

Dat heb je goed geconcludeerd. Ajax zou geen enkele concurrentie mogen hebben gezien de mogelijkheden, maar is voor kwaliteit aangewezen op risicovolle buitenlandse spelers. Wat gaat bv je groep doen met een verzameling buitenlanders die vanwege hun prijs allemaal de ster willen zijn. En dat moet gemaneged worden door een lompe Drent. A Recipe for disaster in mijn ogen. Wat betreft psv hebben die naar mijn idee echt schokkend weinig kwaliteit. Vorig jaar onstegen ze de subtop al nauwelijks. In wondertrainers geloof ik niet zo. Zeker niet als je volle bak wil aanvallen, dan is kwaliteit essentieel. Az is niet veel veranderd en dus gewoon goed. Feyenoord is vooral degelijk met voorin extra kwaliteit om altijd te scoren. Een race met vier ploegen zou zeker mooi zijn.

25 juli 2020 om 10:41

We moeten bij Feyenoord toch ook afwachten of ze de constante vorm kunnen volhouden en of de aankopen goed landen? Met alle respect, maar ik vind een Diemers bijvoorbeeld helemaal geen zekerheidje. Natuurlijk, Ajax moet Ziyech vervangen en dat is enorm zwaar, maar ze hebben nog steeds een enorme overdaad aan kwaliteit. Vergeet niet dat ze vorig jaar op een gegeven moment nagenoeg al hun diepgang/vleugelspelers kwijt waren.

25 juli 2020 om 12:37

Ik denk dat Feyenoord best wel last gaat krijgen door de Corona crisis. Geen publiek betekend dat het in de eigen Kuip een stuk lastiger wordt dan normaal.

25 juli 2020 om 12:47

Psv kan ook niet veel. Ze hebben wat miskopen gedaan en ook niet echt winst kunnen maken.

Moet eerlijk zeggen dat ik niet zo onder de indruk ben van de aankopen. Ben benieuwd of dit Feyenoord echt beter maakt. Ben bang dat het weer een lang seizoen gaat worden voor de Feyenoord fans.

25 juli 2020 om 10:28

Met dit elftal heeft Feyenoord volgens mij de meeste punten gehaald sinds Dick is aangesteld? Daarbij hebben ze wat breedte aankopen erbij, dan zal het ineens minder worden? Maar goed dat de verwachtingen eens niet veel te hoog zijn.

Ik denk dat iedere Feyenoord graag Van Hecke ziet komen. En misschien gebeurt het ook wel hoor. Hij is namelijk nog steeds niet weg bij NAC... Feyenoord heeft momenteel geen geld maar misschien is er bij de volgende transferperiode wel weer wat mogelijk, laten we het hopen!

25 juli 2020 om 09:48

Hij wil graag naar Feyenoord alleen heeft de club op dit moment het geld niet om hem te halen. Ik verwacht dat dat nog wel goedkomt.

25 juli 2020 om 10:29

Ik verwacht dat er wel eens een van de miljardairs of multimiljonairs opstaat om deze transfer te dekken, daar zit genoeg potentie in om ook een mooie winst te maken over een jaar of drie.

Feyenoord hoeft toch ook helemaal geen kampioen te worden. Ze zullen wel boven PSV eindigen die komend seizoen de zwakste selectie hebben van de afgelopen 20 jaar. Bij AZ zullen ook wel een paar grote talenten vertrekken. Dan kan Feyenoord prima 2e worden en voorronde CL halen en dan zal er niemand morren denk ik.

25 juli 2020 om 11:23

Ik vind PSV ook een matige selectie hebben maar ze hebben met Malen en Ihatarran wel twee geweldige spelers. Als die fit blijven kan PSV ook zomaar gaan verrassen

25 juli 2020 om 12:51

Dat is nou juist het probleem denk ik. Ihattaren en Malen zijn, Malen wel iets minder, zijn voor het mooie nog te jong om een heel seizoen de kar te trekken. Daarom bouwt Feyenoord al jaren op Berghuis. Die jongen is ervaren en men mag er vanuit gaan dat hij een heel seizoen beslissend mag zijn. Ajax haalde bijv. Blind terug met ervaring en kwaliteit, maar wie is die speler bij PSV? Je moet PSV sowieso niet afschrijven, zeker niet omdat ze toch wel enigszins verrassend toen Schmidt hebben aangesteld, maar PSV is qua huidige selectie gezien en hoe alles draait toch wel de zwakste imo. Kan natuurlijk nog verandering in komen en biedt natuurlijk geen garanties dat ze het ook het minst gaan doen van de vier.

Het begint zo langzamerhand op verstandig beleid te lijken bij Feyenoord. Wanneer ze dit een aantal jaren volhouden en telkens enkele spelers voor vele miljoenen weten te verkopen dan kan het weer wat worden. Goed voor de NL competitie.

Ajax heeft de laatste twee seizoenen laten zien, dat een surplus aan kwaliteit op het veld niet automatisch een grote voorsprong in de competitie garandeert: 2019 drie punten voor op Psv, 2020 op doelsaldo voorbij AZ.

25 juli 2020 om 12:51

Afgelopen seizoen heeft Ajax ook veel pech gehad met blessures, ze stonden op een gegeven moment gewoon fier aan kop. Vanaf Valencia thuis zakte ze in door het missen van bepalende spelers

25 juli 2020 om 13:31

Het verschil is vooral dat als Ajax een beroerd jaar draait qua vorm/blessures (bv Blind met zijn hartoperatie) ze nog altijd titelkandidaat zijn, PSV of Feyenoord zakt in zo’n geval ver weg. Om een idee te geven, Ajax had vorige zomer op 1 Juli een selectie waarvoor 218 miljoen aanschafprijs betaald was, en betaalde vorig seizoen 92m salaris, Feyenoord had een selectie van 48m (en 35m salaris). Je vraagt dan wel heel erg veel van je scouts en trainers als je een gelijkwaardig elftal wil neerzetten, of je moet hopen dat Ajax allemaal miskopen haalt. Maar een Willem II of Vitesse kijkt met dezelfde ogen naar Feyenoord.

25 juli 2020 om 14:58

Gelukkig zegt geld nog niet altijd alles, zie Atalanta vs Inter, Leicester vs Arsenal/Spurs, Maar ook dat een club als Ajax (incidenteel) nog eens echt leuk mee kan doen in een CL.

Ik hou toch m’n hart weer vast voor komend seizoen. Conteh ken ik niet, Linssen is wel ok, geen topper maar ook niet slecht, maar Diemers moet ik nog maar zien. Feyenoord kon echt wel een paar goede aankopen gebruiken. De spoeling is nog wel erg dun en vorig jaar zaten ze in de winning mood. Zou toch leuk zijn als ze weer wat beter en structureler kunnen gaan aanhaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 22 1 2 0
2019/2020 Feyenoord 20 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 22 2 3 1
2017/2018 Feyenoord 12 0 2 0
2016/2017 Feyenoord 34 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Kökçü: ‘Het is normaal een heel lieve jongen, maar hij was nu echt boos’

Het gelijkspel tegen Heracles Almelo voelt voor Orkun Kökçü als een nederlaag. De middenvelder van Feyenoord opende de score in de tweede helft, maar zag Heracles uit een discutabele strafschop langszij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren