‘Barcelona was zeker weten beter geworden, maar Matthijs de Ligt niet’

Vrijdag, 10 juli 2020 om

Matthijs de Ligt maakte voor de buitenwacht een aantal moeilijke eerste maanden door na zijn overstap naar Juventus. De van Ajax overgenomen centrale verdediger haalde de kranten met een aantal ongelukkige handsballen en leek op een gegeven moment ook zijn basisplaats te verliezen aan Merih Demiral. Volgens Michele Santoni, in het verleden onder meer video-analist bij Ajax en Internazionale, jeugd- en techniektrainer bij Lazio en Cagliari en aankomend seizoen assistent-trainer bij ADO Den Haag, werd er binnen Juventus echter nooit zo tegen De Ligt aangekeken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Michele Santoni?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door 29er)

Dit is ook wat de Ligt zelf had aangegeven toen hij voor Juve koos. Dat hij zich als verdediger wilde ontwikkelen. Wat dat betreft heeft hij natuurlijk een goede keuze gemaakt. Het financiële plaatje zal ook mee gespeeld hebben. Hij is er op beide fronten goed op vooruit gegaan

10 juli 2020 om 08:43

Ja, toch grappig dat de publieke opinie nu langzaam aan het keren is. Van “verkeerde keuze” en “alleen voor het geld gekozen” naar “verstandige keuze”. Laten we eerlijk zijn, Barcelona is momenteel sowieso een zinkend schip.

10 juli 2020 om 09:00

Ja in het begint zeiden de meeste analisten dat hij naar Barca moest ,omdat ze het zelfde type voetbal als Ajax spelen. Gelukkig heeft hij voor Juve gekozen , zeker met het oog op zijn ontwikkeling. Natuurlijk is het even wennen voor zo'n jonge, uiteindelijk is hij er sterker uit voort gekomen.

10 juli 2020 om 09:34

Het had voor de Ligt beter geweest als hij met Chiellini had kunnen spelen in plaats van Bonucci

10 juli 2020 om 10:00

@TheShins precies Mathijs was nog net geen landverrader en men ging ook helemaal los op Mino Raiola. Alleen voor het geld blabla bla terwijl Barca zoals bekend meer salaris dan Juve bood. Men trekt nu langzaam de keutel weer in op VZ en de alwetende analisten als Derksen, Bruggink en Van Gelder. Om over Valentijn Driessen te zwijgen ... Barca is niet meer het Barca van weleer, Cruijffs visie is zo verwaterd als maar kan. Kopen, kopen en nog eens kopen doen ze daar en kijk hoe dat uitpakt. Men moet echt objectiever naar die club kijken voordat al onze toptalenten daarheen worden geschreeuwd en geschreven. Goede keus van Mathijs, waarschijnlijk zagen ze bij de gesprekken met Bartomeu al dat dit Barca los zand was. Italië is top voor een verdediger, De Vrij kan er over mee praten. Frenkie moet uitkijken daar aangezien Busquets zeker nog 3 jaar blijft dus ja 100% op zijn eigen positie spelen zit er voorlopig ook niet echt in. La Masía levert ook veel minder af dan voorheen of misschien moet ik zeggen er wordt minder gebruik van gemaakt dan voorheen. Zonde zonde zonde, nou tel uit je winst als Messi straks ook terugkeert naar Argentinië.

10 juli 2020 om 08:44

Ik denk dat een rondleiding bij de Oude Dame onder leiding van Nedved ook wel indruk maakt op je. Dan nog het feit dat je met Bonnuci en Chiellini 2 absolute topverdedigers rond hebt lopen waar je enorm van kan leren. (chiellini als pure verdediger en Bonucci het voerballende aspect) Dan nog eens de zekerheid op minimaal 1 grote prijs (kampioenschap) per seizoen. Een betere club kun je niet wensen als verdediger.

10 juli 2020 om 09:03

Ik zie de Ligt na zijn periode wel naar Engeland gaan. Het is denk ik toch wel een ervaring om daar bij een Engelse topper te spelen .

10 juli 2020 om 10:11

@nl_modric dat is natuurlijk onzin als je als speler zelf een beetje na kunt denken.bij Real krijg je een rondleiding van Raul, bij Barca van Puyol, bij man Utd van Fergusson of Giggs, bij Bayern van Beckenbauer, bij AC Milan van Maldini.die foefjes zetten ze natuurlijk overal in. Dat kan nooit een reden zijn om voor een club te kiezen.

10 juli 2020 om 08:57

Inderdaad! De Ligt gaf dit zelf toen ook al aan. Ik denk ook voor het Nederlands elftal niet verkeerd! Vaak werden Nederlandse verdigers verwijt dat ze wel leuk mee konden ballen maar niet konden verdedigen. Nu heb je met Van Dijk en De Ligt twee verdedigers die beiden kunnen, en ook af en toe nog een (kop)goaltje meepikken.

10 juli 2020 om 09:19

Mooi hoor dat Oranje nu ijzersterke verdedigers heeft,maar 1 goed afstandschot of goeie combinatie kan ook v Dijk en De Ligt verschalken.

10 juli 2020 om 09:27

@messibarca, wat is dit dan voor een dooddoener? De Ligt & Van Dijk is toch gewoon een wereldduo. Natuurlijk worden ook top-verdedigers eens verschalkt; Maldini en Nesta kregen ook wel eens een doelpunt tegen. Denk dat iedereen dat wel begrijpt. Maar het is in ieder geval een stuk sterker dan Mathijssen en Ooier samen achterin.

10 juli 2020 om 09:56

En De Vrij niet te vergeten Daarom zie ik Oranje het liefst in een 3-5-2. Buiten Depay hebben we namelijk geen wereldaanvallers waar deze drie verdedigers wel wereldtoppers zijn. Onze backs kunnen ook niet verdedigen dus 3 verdedigers zpu dat probleem ook meteen kunnen oplossen

10 juli 2020 om 10:14

Met je eens Japie, persoonlijk zou ik dan Dumfries op Promes op Rwb zetten en van aanholt of wijndal op lwb.

10 juli 2020 om 10:14

Alleen speel je dan met 5 verdedigers omdat je ook 2 vleugelverdedigers nodig hebt. En de kracht van het Nederlands elftal ligt in de as, waar je er dus 1 van moet vervangen op het middenveld. Je gaat er dan eerder achteruit op dan vooruit

10 juli 2020 om 10:24

Wie moet je vervangen op het middenveld dan? Als we 4-3-3 spelen spelen we toch ook met 3 middenvelders net zoals in een 5-3-2 of 3-5-2 systeem? Er gaat alleen 1 aanvaller uit

10 juli 2020 om 10:37

Ben het met je eens Japie dat je als trainer moet proberen je formatie/tactiek aan te passen aan je (beste) spelers. Alleen Van Dijk en De Ligt spelen allebei in een 4-mans verdediging. Enkel De Vrij speelt wekelijks in een 3-mans verdediging. Ik denk dus niet dat Koeman zijn 1e twee Cv's keuzes (van Dijk & De Ligt) voor één toernooi in een 3-mans verdediging gaat plaatsen, zodat De Vrij kan spelen.

10 juli 2020 om 10:44

@mick-94 toch denk ik dat dat beter zou gaan als nu. Blind is voetballend best aardig maar kon het als back zelfs niet bolwerken tegen de rechtsbuiten van Noord Ierland. Dumfries is verdedigend wel goed in Oranje maar brengt voetballend weer te weinig. In een 3-5-2 kan je er eventueel ook nog de backs van Atalanta ingooien die het daar geweldig doen en verdedigend zijn we ook meteen minder kwetsbaar

10 juli 2020 om 10:47

@japie, ben het met je eens dat als je naar het spelersmateriaal kijkt een 343/352 beter zou passen. Maar verwacht simpelweg niet dat Koeman het systeem gaat omgooien voor zijn 3e keuze CV (De Vrij). Als je ziet dat bij Inter bijvoorbeeld nu Skriniar en Godin compleet schutteren (terwijl dat toch prima spelers zijn), omdat ze gewend zijn in een 4-mans verdediging te spelen, denk ik niet dat Koeman dat risico gaat nemen met De Ligt en Van Dijk die dat niet gewend zijn. Je hebt als bondscoach te weinig tijd om te trainen met een nieuwe tactiek/formatie. Hateboer zou er inderdaad goed inpassen, Gosens verwacht ik niet dat hij voor Oranje gaat spelen.

10 juli 2020 om 11:36

Het zal van de tegenstander afhangen denk ik. Tegen bijvoorbeeld Brazilië of Duitsland is een 5 mans verdediging aan te raden, omdat je simpelweg voornamelijk zal verdedigen. Dan heb je niet zoveel aanvallers nodig. Tegen gelijkwaardige of zwakkere landen kun je dan weer beter kiezen voor 2 centrale verdedigers en aanvallende backs. Het middenveld is met Wijnaldum en de Jong goed bezet, ongeacht of je daar de Roon, Vd Beek of iemand anders neerzet. Aanvallend heb je eigenlijk vooral te kiezen uit snelle spelers die graag met ruimte spelen (Depay, Malen, Bergwijn), dus dat is makkelijker kiezen.

10 juli 2020 om 12:00

Ja want Juventus is niet een van de grootste clubs van de wereld. Alsof die een subtopper heeft gekozen boven Barca om een betere verdediger te worden. Hier word hij een betere verdediger maar hij kan ook precies dezelfde prijzen winnen als bij Barcelona

Prachtige woorden voor Matthijs. Sluit me er overigens ook volledig bij aan.

Dat komt ook omdat De Ligt, naast voetbaltalent, ook gezegend is met een goede kop. Hij weet waar hij aan begint, loopt niet naast zijn schoenen en blijft werken. Met het duo De Ligt - Van Dijk heeft ook Oranje weer eens een koningskoppel achterin van internationaal topniveau, heb je De Vrij er nog achter ook. Alleen die ongelukkige handballen he. Man man man, die regel moet eruit wat mij betreft.

10 juli 2020 om 09:16

De Ligt heeft een goede keuze gemaakt. De Italiaanse manier van verdedigen vereist veel en dat is een goede leerschool voor hem geweest. Ja, we hebben voor Oranje 3 Cv's van topniveau. En daar achter zit ook nog eens Ake. Een ongekende luxe.

Van de Europese topclubs is er niet eentje die de laatste jaren zo slecht wordt geleid als Barca (en Milan is tegenwoordig subtopper) De verschrikkelijke neiging om alleen maar aanvallers te halen die te weinig extra brengen (tov eigen jeugd), dezelfde types middenvelder, de instabiele verdediging.. ongelofelijk. De jeugd rent de opleiding uit en een paar hopen nog op een doorbraak (denk dat er weer aantal weggaan dit jaar, het zit er niet in) Afgezien van Messi is het ook nog eens dramatisch om naar te kijken. CL liggen ze zo weer uit en dan hebben ze toch einde van carriere Messi behoorlijk om zeep geholpen (al sluit ik niet uit dat Messi daaraan bijdraagt qua input transferbeleid) Enfin, de Jong zal nog wel meedraaien maar verschil niet maken en weinig prijzen pakken. Geniet maar vd stad en t weer, veel verder kom je daar niet meer.

Talent komt altijd boven drijven en als er 1 land is waar ze verdedigers beter kunnen maken dan is het Italië. Al sinds de Romeinse tijd spelen ze daar compact en winnen ze door af te wachten tot de tegenstander een fout maakt. Zo vaak Ajax tegen een Italiaanse ploeg zien spelen dat je denkt dat Ajax veel sterker is, maar (Met name Inter) als winnaar uit de bus kwam.

De man is echt een beest en nog altijd zo jong. Koeman zal in oranje toch even moeten gaan bekijken of het mogelijk is om met 3 man achterin te spelen. Met De Ligt, VVD en De Vrij heb je het beste blok ter wereld volgens mij. Zet daar 2 backs die de hele flank pakt er naast, Frenkie en Gini ervoor en laat er 3 voorin hun ding doen. Dat moet toch kunnen werken.als een van de Cv's weg valt, kan je altijd nog terug schakelen naar 4-3-3.Ben benieuwd of Sarri De Ligt inderdaad 'gewoon' opstelt in de CL. Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen dat hij anders beslist, maar je weet het nooit natuurlijk.

Waar zijn al die mensen die tegen de klaagmuur liepen te klagen dat hij op de verkeerde positie speelde? Het is nu duidelijk dat het niks te maken had met links of rechts. Nu dat Frenkie als een natte krant speelt en enkel balletjes breed en terug speelt is dat opeens omdat hij op de verkeerde positie speelt. Maar toen hij goed speelde hoorde je niemand klagen. Ik ben blij dat MdL zijn draai heeft gevonden, samen met Demiral gaan ze een gouden duo vormen. Ik hoop dat Frenkie ook zijn draai gaat vinden in Barcelona trouwens. Maar gaat moeilijk worden voor hem omdat Busi ongenaakbaar is. En bovendien kan Frenkie niet op zijn "favoriete" rol spelen. Barca speelt niet met dr punt naar voren, en Frenkie speelt het liefst naast een cvm. Hopelijk wordt hij het zat en komt hij naar Bayern. Daar spelen we net als bij Ajax, mag hij lekker naast Kimmich spelen.

10 juli 2020 om 19:26

Frenkie heeft het prima gedaan. Je speelt jezelf als jongeling niet zomaar in de basis terwijl er de nodigde gevestige namen zijn.

Aan ene kant leert hij bij Juve om en bloque te verdedigen op zijn Italiaans. In Spanje zou hij zijn inschuiven en passing kunnen verbeteren en zou hij leren verdedigen zonder dat dit en bloque gebeurt. Barcelona speelt overigens in de zone dus de opmerking dat hij bij Barcelona meer 1 op 1 zou verdedigen klopt niet (buiten in het geval van een counter).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
13.Lazio00
14.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3331
P. DybalaAanvaller3311
G. HiguaínAanvaller328
G. BuffonKeeper90
M. OlivieriAanvaller30
W. SzczęsnyKeeper290
L. ZanimacchiaAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

144 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Daley Blind weigert bij Hans Kraay junior vertrek bij Ajax uit te sluiten

Eindelijk speelde Daley Blind weer eens een wedstrijd met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Erik ten Hag zegevierde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 6-1....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren