‘Gepikeerd PSV meldt zich bij KNVB na toewijzing interlands aan ArenA’

Vrijdag, 3 juli 2020 om

PSV is niet te spreken over de beslissing van de KNVB om alle thuiswedstrijden die het Nederlands elftal dit jaar speelt in de Johan Cruijff ArenA af te laten werken. Voetbal International weet vrijdagmiddag te melden dat de Eindhovenaren eveneens op meerdere interlands in het Philips Stadion hadden gerekend. De club zou zich inmiddels bij de KNVB hebben gemeld om het ongenoegen kenbaar te maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij de irritatie bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Waar blijkt in vredesnaam uit dat PSV gepikeerd is? Misschien hebben ze zich wel gemeld om uitleg te vragen. Dan ben je toch niet per se gepikeerd?

3 juli 2020 om 15:26

Nee inderdaad. Vooral als het de beurt van PSV is, of als ze al toegezegd waren. Offtopic: het aantal trolls wordt ook steeds groter zeg.

3 juli 2020 om 17:00

Ik denk dat Knvb liever een groter stadion heeft dan 35.000 mensen (psv) stadion versus de 55.000 supporters die in de JC Arena kunnen maar zeg dat dan gewoon!!! Die Gudde die komt nergens voor uit. Geef gewoon aan dat gezien de anderhalve meter eis er meer supporters in Amsterdam in kunnen dan bij Psv. Daarnaast is het ook nog eens zo dat volgend jaar voor het EK ook de wedstrijden in JC Arena gespeeld moeten worden dat zel vast ook hebben meegespeeld dat je vast went aan het JC stadion (grasmat is toch elk jaar iets anders....)

3 juli 2020 om 17:50

Hebben ze ook gewoon gezegd alleen in combinatie met de Corona maatregelen. Arena is groter en dus makkelijker om maatregelen te faciliteren. Dat PSV een armbandje heeft die de Ziggodome ook al jaren heeft doet daar niets aan af.

3 juli 2020 om 18:18

Klopt ja. Want in de Ziggo Dome is natuurlijk al jaren corona!

3 juli 2020 om 18:35

Alsof die armbanden alleen bruikbaar zijn in coronatijd? Dus je ontwikkelt nu een armband voor een paar ton of miljoenen en flikkert ze na het virus weer wrg? Juist ja..

3 juli 2020 om 19:19

Nee Techno, maar wel de techniek om hartslag, positie te herkennen en gegevens kunnen koppelen. Dus een aanpassing is dan zo klaar. Maar je hebt schijnbaar last van verder kijken dan....

3 juli 2020 om 15:35

Er moet altijd een beetje gestookt worden door de media helaas

Stadion van PSV lijkt me ook gewoon te klein voor interlandvoetbal? Kunnen maar 35.000 in geloof ik..

3 juli 2020 om 15:36

Die 35.000 mogen er in tijden van covid-19 ook niet in de Arena dus dat scheelt. Wel denk ik dat je als Knvb prima kan onderbouwen dat je voor het stadion met de meeste capaciteit gaat, zodat je zoveel mogelijk Oranje-fans de mogelijkheid kan bieden om een wedstrijd te bezoeken. Persoonlijk zou ik voor de Galgenwaard gaan. Daar tocht het bij tijden zo hard dat het virus geen schijn van kans maakt.

3 juli 2020 om 15:39

Snap je niet dat er meer mensen in de arena passen? Ook met Corona.

3 juli 2020 om 15:55

Galgenwaard is sowieso mooiste stadion ;-)

3 juli 2020 om 16:39

Vergeet ook het 'internationale' aspect niet hè. Vliegverkeer, ook al is dat er in Eindhoven ook, met begeleiding naar hotels en stadion. Zo min mogelijk kilometers afleggen in dit land telt ook mee lijkt mij.

4 juli 2020 om 10:01

‘Wel denk ik dat je als KNVB prima kan onderbouwen dat je voor het stadion met de meeste capaciteit gaat, zodat je zoveel mogelijk Oranje-fans de mogelijkheid kan bieden om een wedstrijd te bezoeken’. Dan mag jij me nu vertellen waarom ik niet zou snappen dat er meer mensen in de ArenA kunnen.

Boehoe.... en maar janken. Volgens mij is de JC ArenA het grootste stadion van Nederland en kunnen met de 1.5 meter regel daar nogsteeds de meeste mensen in. Zo denkt de KNVB. want ja de spelers willen ook gewoon salaris hebben.

3 juli 2020 om 16:06

Dat is niet erg, maar zeg dat dan gewoon als KNVB. Kom niet met drogredenen en zeg gewoon dat het om de poen gaat.

3 juli 2020 om 16:14

hebben ze toch ook gezegd. Arena biedt betere mogelijkheden om wedstrijden te faciliteren. Nog een iets breder antwoord zelfs. Meer ingangen, meer ruimte, groter stadion valt daar allemaal onder.

3 juli 2020 om 16:26

Nee, wel die zaken, maar dan gooien ze het op Corona-veiligheid. Terwijl het bij PSV blijkbaar minstens even veilig is, maar dat levert de KNVB gewoon minder euro’s op. Zeg dan gewoon: in geval van gelijke geschiktheid kiezen we het stadion waar we het meest aan verdienen. Nu laat je PSV eerst in de waan dat ze kans maken op wedstrijden.

3 juli 2020 om 17:11

@patrickc Beetje domme, maar vooral denigrerend antwoord vind je niet. PSV "jankt" niet, maar geven terecht aan dat het een beetje vreemde beslissing is in het kader van het Corona proof krijgen van de stadions, ze hebben daar toch gewoon een punt. Als ze in Eindhoven een testlocatie zouden zijn, dan is een interland toch ideaal om te testen. Verder krijgen Internationals geen salaris, maar een premie ;-)

3 juli 2020 om 17:55

@Romansky wanneer is een test locatie een toezegging voor een interland?? Dat lijkt hier het probleem te zijn. Men denkt bij PSV dat ze als test locatie ook recht hebben op internationale wedstrijden en dat lijkt mij een beetje voorbarig.

3 juli 2020 om 18:04

@thamike PSv claimt geen internationale wedstrijden, ze reageren op het feit dat ze ervoor uitgesloten worden en hebben daar hun vraagtekens bij. En gezien hun redenen is dat voor te stellen. Ik denk vooral dat er opnieuw communicatief er het één en ander bij de Knvb mis gaat of dat ze gewoon lomp zijn.

3 juli 2020 om 18:09

@romarky Patrick kan er ook niets aan doen dat hij misschien wat minder slim is dan de gemiddelde Nederlander en daarom zo'n reactie plaatst. Wellicht kan hij gewoon niet verder nadenken dan dit, dan moeten we dat gewoon respecteren.

Dan kan twente ook gaan zeuren omdat een oefenpotje in de grolsch veste niet door is gegaan...

3 juli 2020 om 15:36

Ik denk dat FC Twente zich bezighoudt met hele andere zaken. Die hebben nog genoeg te doen om zich ook nog druk te maken over een oefeninterland die sowieso niet doorgaat.

Ongenoegen staat genoteerd, Psv! Over naar de orde van de dag.

En terecht, als je vanuit bent gegaan dat je een aantal interlands gaat krijgen in je stadion dan ga ik ervanuit dat zoiets ook gebeurd. Als er wedstrijden van PSV worden gespeeld dan kan er ook wedstrijden van het Nederlands elftal gespeeld worden. Niks meer dan normaal dat je hier je ongenoegen laat blijken en dat je dan of gecompenseerd wil worden of gewoon toch een aantal wedstrijden krijgt.

De argumenten van PSV zijn natuurlijk wel valide. PSV is door de Knvb benaderd om testlocatie te zijn en het is betrokken bij het gehele proces betrokken en het Philips Stadion voldoet aan alle vereisten, dus waarom inderdaad niet op meerdere plekken uitproberen? Dat is gewoon in het belang van het hele Nederlandse voetbal. Het lijkt er dan ook op dat het mede een financiële keuze van de Knvb was om de Arena te kiezen, omdat daar meer supporters kunnen komen.

3 juli 2020 om 15:32

Ze moeten gewoon een stadion maken voor finales en Nederlands elftal wedstrijden , de kuip blijft t mooiste qua sfeer en meest gewonnen punten natuurlijk maar de infrastructuur daar is fucked , begrijp wel dat ze de arena kiezen maar mij niet gezien ik ga alleen wedstrijden als ze in de kuip worden gespeeld

3 juli 2020 om 15:40

@Richard-nec - Wat heb je daaraan? Je spendeert honderd(en) miljoenen voor een hypermodern stadion waar maar zo'n 8 keer per jaar in word gevoetbald. Die kosten krijg je er nooit uit met zo'n 8 wedstrijden per jaar en eventuele evenementen. De onderhoud van zo'n stadion is ook niet bepaald goedkoop.

3 juli 2020 om 18:06

Je in dan toch ook concerten erin houden of dance evenementen. Zie een Arena. Als de knvb daar dan kan spelen kan je er ook meteen Uefa/CL finales mee binnenhalen en ook de JC finale en de bekerfinale, en ook de halve finale daar laten spelen om het eerlijker te krijgen. Krijg je een soort Wembley denk tot dat helemaal goed zou zijn.

3 juli 2020 om 20:55

En jij denkt dat dat genoeg is om de kosten eruit te krijgen? Zo'n Europa League finale of Champions League finale is ook maar een eenmalig iets. Het is een veel te duur project voor veel te weinig rendement.

3 juli 2020 om 15:36

Ik kan daar maar 1 ding op antwoorden en dat is Corona. Je heb in de arena ook meer plaats om supporters op 1,5 meter te houden. Dit is nu een hele andere tijd en afspraken die gehouden zijn voor het virus tellen niet meer. PSV moet daar gewoon maar ff rekening mee houden en niet zo kinderachtig gaan doen.

3 juli 2020 om 15:46

Dat slaat nergens op, supporters moeten allemaal door dezelfde ingangen en of dat nou bij de Arena of in het Philips Stadion is, maakt niet uit (ik ben in beide stadions geweest, het maakt echt bijna niet uit). Bovendien, 1,5 meter in Philips Stadion is ook 1,5 meter in de Arena, dat daar meer ruimte zou zijn, klopt niet omdat er dan ook meer supporters zouden komen. Je corona antwoord is bovendien onjuist, omdat de Knvb onder andere met PSV samenwerkt om de Coronamaatregelen te testen... Daarnaast lijkt het me goed om het in meerdere stadions te testen zodat je een veel representatiever beeld krijgt van hoe het eraan toe gaat met supporters en corona

3 juli 2020 om 15:53

Omdat aangetoond is dat Arena het veiligste stadion is? Het maakt mij geen fluit uit waar het gehouden word ik ben een clubsupporter maar in deze omstandigheden moet je gewoon met de riemen roeien die je heb. Het is al een hele onzekere tijd en je weet ook niet waar het ons brengt. Maar zoals het nu weer staat op voetbalzone is het weer die Calimero club en dat vind ik erg jammer waarom moet dat nou weer....

3 juli 2020 om 15:58

Het gaat er helemaal niet om dat Ajax het veiligste stadion is, want het PSV stadion blijkt uit het artikel van VI net zo veilig te zijn. Misschien is het stadion van PSV zelfs veiliger omdat de brainport regio betrokken is bij het corona-proof maken van het stadion en daar allerlei handige uitvindingen voor heeft gedaan waar ik vooralsnog niets over gehoord heb van de Arena. Plus, als beide stadions even veilig zijn, waarom niet uittesten in beide stadions? En waarom wordt PSV betrokken bij een proces omtrent hun stadion wanneer ze vervolgens volledig genegeerd worden door de Knvb? Het gaat er mij ook niet om waar het gespeeld wordt, desnoods wordt het bij Excelsior gespeeld, maar het gaat om vage beslissingen van de Knvb die niet gemotiveerd worden, zoals vaker het geval is bij de corona crisis

3 juli 2020 om 17:06

@rubentje13: Dat ligt ook aan de stoeltjes afstand onderling he, over een heel stadion kan dat al heel veel schelen.

4 juli 2020 om 00:19

@rubertje12 Wat heeft Ajax er nou weer mee te maken? De Arena is niet van Ajax.

3 juli 2020 om 15:36

@rubentje13: Van de 3 grootste stadions (kuip, JC Arena en Philipsstadion) ligt de JC Arena het meest centraal. Dus kan ik me geografisch gezien best voorstellen dat ze met deze oplossing kwamen. Persoonlijk maakt het me geen donder uit, zou het liefst zien dat we een eigen "wembley" hebben (regio Utrecht), maar dat zal financieel wel niet uitkomen.

3 juli 2020 om 15:49

De Arena is verreweg het best bereikbaar (zowel via t OV als met de auto), en het maakt mij ook echt niet uit waar het gespeeld wordt (al wordt t bij Excelsior gespeeld), mijn punt was dat PSV valide argumenten heeft (beloftes, betrokkenheid in het proces, testen in meerdere stadions)

3 juli 2020 om 15:54

Daar lijkt het zeker op. Nu heeft de Knvb de laatste tijd sowieso al laten zien dat communiceren niet hun beste punt is.

3 juli 2020 om 15:56

Ik ben het wel met je eens maar dit is een andere tijd met andere regels . Dit zal je straks wel meer krijgen als bepaalde dingen beperkt open blijft. Of nog erger dat er weer een golf komt jij en ik weten niet wat er gaat gebeuren....dus het is ff afwachten ik denk zolang het vaccin er nog niet is dat we heel erg beperkt zijn in de samenleving.

3 juli 2020 om 15:38

Ik vind het niet echt valide. Er kunnen hoogstens 35.000 man in en door de 1,5 meter regel is de veiligheid simpelweg niet makkelijk te waarborgen. Dat gaat veel makkelijker (totale handhaving van die regel is overigens sowieso niet mogelijk) in een beduidend groter stadion met een aanzienlijk hogere capaciteit.

3 juli 2020 om 15:48

Je doet nu net alsof er evenveel supporters zouden komen naar t Philips Stadion of naar de Arena. Dat is niet waar. De Arena is groter, dus er is meer plek voor supporters. T zou ongeveer 5000 man schelen als t in Eindhoven gespeeld wordt. Daarnaast moeten alle supporters door dezelfde ingang en over dezelfde trappen lopen en qua breedte / grootte van die ingangen en trappen schelen t Philips Stadion en de Arena echt niet veel (ik ben in allebei geweest).

3 juli 2020 om 20:53

Hoe groter het stadion, des te makkelijker kun je de 1,5 meter regel handhaven. Een ander argument is er eigenlijk niet, want juist die veiligheid is de reden waarom andere stadions geen optie meer zijn.

3 juli 2020 om 15:51

Ik kan me ook wel voorstellen dat PSV hierover wat meer uitleg wil. De Knvb lijkt sowieso beslissingen te nemen die ze niet kunnen onderbouwen.

3 juli 2020 om 15:53

De hele Knvb lijkt het inderdaad niet goed meer te weten tijdens de Corona-crisis, veel onbegrijpelijke en ongemotiveerde beslissingen...

3 juli 2020 om 16:21

Het bezwaar is dat het PSV stadion als testlocatie wordt gebruikt, wat ze volgens PSV ook een interland zou moeten geven. Hoe veel testlocaties heeft de Knvb voor ogen? Hoe zien de protocollen er uit, waarvoor het PSV stadion gebruikt wordt? Wordt het PSV stadion nu helemaal niet meer als testlocatie gebruikt? Zonder antwoorden op die vragen is het niet te zeggen of de argumenten van PSV valide zijn. "waarom niet op meerdere plekken proberen" is geen valide argument, dat is een suggestie.

3 juli 2020 om 16:57

Statistisch gezien is meerdere plekken proberen zeker een valide argument en nu het om mensenlevens gaat, kan je onmogelijk al je conclusies trekken op basis van de wedstrijden in de Arena. Bovendien, het lijkt me niet dat PSV bij de Knvb zou klagen als er geen rol voor het Philips Stadion weggelegd zou zijn

3 juli 2020 om 17:08

Het Deltaplan is opgesteld om onder andere de Eredivisie weer op te starten. Er kan toch prima een rol weggelegd zijn voor alle stadions in de Eredivisie? Moet elk stadion dan ook een interland krijgen? Als je in de competitie elke thuiswedstrijd als een soort testlocatie gebruikt waar aan de protocollen wordt voldaan heb je al van 17 verschillende locaties gegevens. Dan kan die onnozele smartbrace ook daar lekker getest worden. Wat is dan het verschil? Daartegenin valt "meerdere plekken" als punt niet tegenin te brengen.

‘Want JCA is Ajax’ is zo’n beetje het gehalte van deze houding uit Eindhoven. Ongewone tijden vragen ongewone maatregelen.

3 juli 2020 om 16:38

Waar blijkt dat 'jca is Ajax' gehalte uit dan? Zie het namelijk nergens terugkomen, alleen argumenten over de mogelijkheid tot het testen van locaties in deze ongewone tijden wat ook nog eens is gevraagd door de Knvb. Maar waarschijnlijk wil je gewoon even scoren...

3 juli 2020 om 19:24

En juist vanwege die ongewone tijden wil de Knvb in Eindhoven testen. Maar als er getest kan worden zorgen ze dat er niet gespeeld wordt. Heeft dus niets met de houding van PSV te maken maar weer met een vreemde vage beslissing van de even vage Knvb.

Ook FC Twente had een wedstrijd gehad. Tegen Griekenland. Dat zou zeker voor Twente een mooi geld bedrag aan inkomsten opleveren. Ontzettend jammer en zuur dat je deze nu moet missen door iets van overmacht. De wedstrijd zou overigens op 28 mei al gespeeld zijn.

3 juli 2020 om 15:56

In een stadion met 100 plekken is het gemakkelijker te handhaven, want is een stuk overzichtelijker. Hoe komen mensen er toch bij dat omdat het stadion groter is het gemakkelijker te handhaven is? Laten we zeggen dat 1/3 van de capaciteit gebruikt kan worden ivm de handhaving.van deze regelrena: Capaciteit 54.990, Met maatregel: 18.330philips stadion::capaciteit: 35.000. Met maatregel: 11.666de verhouding en afstand tussen de mensen moet in beide stadions 1,5 meter zijn. Waar zou dit beter te zien zijn, met ruim 18.000 mensen of met 11.666 duizend mensen?wat ik wel kan geloven is dat het qua infrastructuur om het stadion heen eenvoudiger in de gaten te houden is/ te beveiligen is, maar dat ligt aan de omgeving, niet aan de capaciteit van het stadion.en anders is het een kwestie van het grootste stadion zodat zoveel mogelijk bezoekers kunnen komen.

Pff... Waar men zich druk om maakt. Van mij mogen er wedstrijden in Eindhoven ook, net als in Rotterdam of Amsterdam. En ik geloof niet dat PSV zich hier zo druk om maakt als de titel van het artikel doet vermoeden.

Wat is die smartbrace precies? Uit dit artikel wordt het me niet echt duidelijk. Maakt die contact met het internet, waar een database is (waarschijnlijk gelinkt aan die nutteloze app van minister De Jonge) en via infrarood of bluetooth kijkt of mensen die zo'n smartbrace om hebben recent positief zijn getest? Wat voegt dat dan toe? Wat als iemand zijn app niet bijwerkt? In Frankrijk zijn er al massale problemen met het feit dat mensen die app niet goed of überhaupt niet goed gebruiken. Dat hele idee is een kansloze missie. Om nog maar te zwijgen over de privacy bezwaren die bij zo'n database komen kijken. Wat willen die Brainport bedrijven dan precies testen?

De Knvb zal wel meer geld overhouden aan de wedstrijden doordat er meer toeschouwers in de Arena passen. Maar ik vind het toch wel erg raar. Spreken over solidariteit naar andere clubs, in een door Corona financieel zware tijd voor voetbalclubs, totdat het de eigen portemonnee raakt. Het lijkt mij juist eerlijker om de wedstrijden en dus de inkomsten te verdelen over meerdere clubs.

3 juli 2020 om 16:23

De Knvb heeft allerlei gedupeerde clubs financieel vergoed. Dus het verwijt dat de Knvb niet solidair is met clubs is oneerlijk.

Misschien heb ik een deel gemist hiervan, dus pin me niet vast. Maar de knvb hoeft natuurlijk geen rekening te houden met een ontwikkeld armbandje. Dat is een non argument zoals het gesteld wordt. En fijn dat het stadion corona proof is gemaakt, maar dat moesten ze sowieso doen als psv er gaat spelen. Hetzelfde geldt toch ook voor de arena en de kuip en het kasteel en de vijverberg etc. Elk stadion moet corona proof zijn straks lijkt me toch.

3 juli 2020 om 19:27

Het gaat niet om een armbandje. De Knvb had eerder gevraagd om het stadion als testlocatie te mogen gebruiken om vervolgens de wedstrijden ergens anders te laten spelen. Dat is hetzelfde als mensen om hun mening te vragen en dan het tegenovergestelde te doen omdat dat je beter uitkomt.

Aantal zitplaatsen misschien. Het is een fucking toernooi dan ga je toch niet in een 25% kleiner stadion zitten????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
H. JurjusKeeper
J. ZoetKeeper
T. BaumgartlVerdediger
O. BoscagliVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren