Vitesse vindt na komst Letsch nieuwe rol voor clubicoon Sturing

Woensdag, 3 juni 2020 om 13:50Robin Bruggeman

Edward Sturing sloot het afgelopen seizoen af als hoofdtrainer van Vitesse, maar moest onlangs tot zijn teleurstelling afscheid nemen van deze positie. De Arnhemmers hebben met de Duitse Thomas Letsch een nieuwe hoofdcoach aangesteld, waardoor er voor Sturing een andere plek moest worden gezocht. De voormalige verdediger gaat nu verder als hoofd jeugdopleiding van Vitesse, zo maken de Arnhemmers woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Voor Sturing is dit geen nieuw werkterrein, aangezien hij deze functie eerder al vervulde bij Vitesse en bij PSV. “Het belangrijkste vind ik dat ik van waarde kan zijn voor deze mooie club. We hebben gesproken over de invulling van de rol als Hoofd Vitesse Voetbal Academie. Natuurlijk komen daar beleidsmatige zaken bij kijken, maar mijn passie ligt op het veld”, reageert hij zelf op zijn switch.

“Daarom zal ik in deze rol ook veelvuldig op het veld te vinden zijn, om jeugdspelers en trainers beter te maken. Het is belangrijk om een omgeving te creëren waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast hebben we ook de verantwoordelijkheid om een speler als voetballer én als persoon te laten groeien. Maar het allerbelangrijkste in deze functie is om zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het betaald voetbal.”

Sturing is de opvolger van Aloys Wijnker, die Manager Voetbalbeleid wordt bij de KNVB. Technisch directeur Johannes Spors is blij met de nieuwe functie voor de clubicoon: “In deze rol kan hij binnen de academie de rode draad uitzetten en bewaken, spelers en trainers ontwikkelen en heeft hij volop ruimte om de Vitesse-cultuur te verankeren binnen de organisatie. We zijn ervan overtuigd dat de voetbalacademie met Edward aan het hoofd de belangrijke vervolgstappen gaat zetten.”


Poll

Een goede stap voor Edward Sturing?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door jarl lolswag)

Fijn voor hem, maar dit zag iedereen al wel aankomen denk ik.

Over clubiconen gesproken. Sturing heeft inmiddels wel tien verschillende functies gehad binnen Vitesse. Voelt zich als een vis in het water bij Vitesse en cijfert zichzelf weg voor de club. Voelt zich ook nergens te groot voor, mooi om te zien!

3 juni 2020 om 14:47

Weet ook dat hij bij Vitesse een stukje financiële zekerheid heeft, En met het krediet bij de achterban zal die Vitesse ook niet zo snel verlaten denk ik.

Na de winterstop: Sturing begint aan 9e periode als trainer van Vitesse 😋

3 juni 2020 om 14:49

Zou ik niet doen als ik hem was. HJO is echt wel een belangrijke functie, als de jeugd een kans krijgt tenminste. Dus daar moet je eigenlijk iemand voor de lange termijn hebben zitten. En daar is Sturing prima persoon voor.

3 juni 2020 om 15:14

Klopt het was meer met een knipoog omdat hij altijd inspringt als het nodig is. Ben ook benieuwd hoe de nieuwe trainer het gaat doen weet niet veel over hem maar vind wel dat er bij Vitesse meer kwaliteit inzit dan dat ze vaak laten zien met Bero en Bazoer lopen er leuke spelers rond en het zal ook leuk zijn als ze een jaar van een fitte Musonda kunnen genieten al weet ik niet of hij wel blijft was een leuke voetballer voor al zijn blessures.

Mooie functie. Een clubicoon als hij moet je ook niet definitief hoofdtrainer maken: als hij het dan slecht doet (wat onvermijdelijk uiterlijk na een paar jaar gaat gebeuren) ben je hem kwijt. In functies als dit kan hij zo lang hij wil bij de club blijven.

Respect voor deze man. Hoe vaak is er wel niet met hem gesold, maar hij blijft een gentleman voor zijn club.

Trots op onze Ed. Altijd en overal inzetbaar. Heeft het steeds als interim goed of redelijk gedaan. Wat mij betreft vervult hij allerlei functies bij onze club en is hij meteen 1e backup als het met de hoofdtrainer niet goed gaat. Er ligt nu voor hem een schone taak om de doorstroming van talenten beter en gestroomlijnder te laten verlopen. Succes !!

3 juni 2020 om 16:18

Hij is ondertussen wel Vitesse geworden, vind je niet? Ik denk dat jullie nu hele mooie talenten mogen zien, en met veel doorstroom. Sturing kan toch zo'n beetje alles als je hem een taak geeft bij Vitesse!

Ik denk dat hij intussen wel elke baan binnen Vitesse heeft gehad. Ik vind het ook zo mooi dat hij constant weer de puinzooi mag opruimen, en hij het weer voor elkaar krijgt. En dat meestal met aanvallend voetbal! Wat een icoon, en dat hij nog vele mooie jaren in Arnhem tegemoet moge gaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren