‘Benítez wil stunten op transfermarkt bij terugkeer naar Newcastle’

Maandag, 25 mei 2020 om 07:32Yanick Vos

Newcastle United staat op het punt om overgenomen te worden door investeerders uit Saudi-Arabië. Mocht de overname doorgang vinden, dan lijkt Rafael Benítez terug te keren bij the Magpies. Volgens The Athletic wil de Spaanse trainer graag terugkeren en heeft hij ook al in beeld welke twee spelers hij graag naar St. James’ Park wil halen: Chelsea-middenvelder Ross Barkley en Manchester City-verdediger John Stones.

Benítez stond tussen 2016 en 2019 aan het roer als manager bij Newcastle en staat er nog altijd goed op bij de achterban. Als de huidige eigenaar Mike Ashley de club voor circa 340 miljoen euro van de hand doet aan kroonprins Mohammed bin Salman, lijkt de Spanjaard topkandidaat om het stokje van de huidige manager Steve Bruce over te nemen. Het enige struikelblok voor een rentree van Benítez in Newcastle is zijn contract bij de Chinese club Dalian Professional, waar zijn ontsnappingsclausule volgens Marca is bepaald op 23 miljoen euro. Desondanks verwacht The Athletic dat het afkopen van de verbintenis geen probleem zal vormen.

Sinds Newcastle United gelinkt wordt aan een overname, zijn in de media grote spelers gelinkt aan een dienstverband bij de Premier League-club. Benítez zou graag Stones en Barkley verwelkomen wanneer hij tekent bij de huidige nummer dertien van de competitie. De 25-jarige Stones maakte in 2016 voor circa 56 miljoen euro de overstap van Everton naar Manchester City, maar hij heeft nooit aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. The Citizens zouden bereid zijn om mee te werken aan een zomers vertrek. Behalve Newcastle zou ook Arsenal oren hebben naar zijn komst.

Barkley speelt sinds januari 2018 voor Chelsea. Na een moeizame start heeft de Engels international zijn draai gevonden onder manager Frank Lampard, al kan hij zichzelf nog geen vaste basisklant noemen op Stamford Bridge. The Blues zouden openstaan voor een vertrek van de 26-jarige middenvelder, wiens contract doorloopt tot medio 2023.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door dribbelaar28)

Dit zijn zowaar toch een keer verstandige aankopen die aan Newcastle worden gelinkt.

25 mei 2020 om 08:06

Nou ja. Dit zijn jongens die al naam hebben in Engeland. Daar ga je gigantische bedragen voor betalen. Je kan je afvragen of je betaalt naar kwaliteit. Ga dan talentvolle Engelse jongens scouten en kopen. Heb je nog kans op doorverkoopwaarde.

25 mei 2020 om 09:50

Denk dat doorverkoop niet echt prioriteit zal zijn voor de welvarende eigenaren van de club. Hun missie zal meer zijn om de club in een korte periode in de top van Engeland te nestelen. Aangezien de Barkley en Stones toch enigszins op een zijspoor zijn beland bij hun club, zijn het wel realistische targets om te halen.

25 mei 2020 om 09:51

Zeker. Barkley zou opzicht wel goede versterking zijn. Als het Newcastle echter lukt om Coutinho te halen, zou dat een betere optie zijn. Ik vraag me echter alleen af wat precies de richtlijnen zijn rondom Financial Fair Play bij clubs als Newcastle United die geen Europees voetbal spelen. Gaat voor Newcastle United de Financial Fair Play van de Uefa pas gelden, zodra ze zich plaatsen voor Europees voetbal? Of moet Newcastle zich ook al vanaf het heden aan de FFP richtlijnen van de Uefa houden nu ze lange tijd geen Europees voetbal hebben gespeeld, zoals nu het geval is? Mocht Newcastle United zich pas hoeven houden aan FFP als ze zich plaatsen voor Europees voetbal, dan kunnen ze in het begin mooi flink investeren. Dat is toch wel nodig wil je als club aansluiting vinden met de top van Europa. Ik hoop zelf sowieso ook dat de Uefa FFP richtlijnen pas gelden voor clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal en dat het uitgave patroon van jaren daarvoor niet meetellen. Anders zouden clubs nauwelijks kans maken om te kunnen groeien.

25 mei 2020 om 10:14

Je moet je ten allen tijde aan de FFP houden. Als de FFP geschonden wordt kun je sowieso sancties verwachten, gaande van geldboetes tot uitsluiting van Europees voetbal. Maar als PL club moet je je niet al te veel zorgen maken over de Ffp. Zeker als je zoals Newcastle de voorgaande jaren een best gierige eigenaar hebt. Daarnaast hebben clubs meer dan genoeg ruimte om te groeien. Alleen zal het dan zoals bij Leicester of Wolves moeten komen van goed beleid en niet van een rijke eigenaar die er honderden miljoenen tegen aangooit zoals bij Chelsea en Manchester City. Alleen maar een goede evolutie lijkt me.

25 mei 2020 om 10:21

Daarnaast heeft de Premier League zelf ook nog zijn eigen regels omtrent de financiën van een club.

25 mei 2020 om 10:23

Eigenlijk best belachelijk naar mijn mening. De grote clubs worden in Europa veels te veel beschermd door deze rot regel van Uefa. Het is gewoon puur om de gevestigde orde te beschermen en dergelijke. Verder zeg je wel dat Leicester en Wolves goed beleid voeren, maar dat is echt niet genoeg om aansluiting te vinden met de top van Europa. Er zal dan ook flink geinvesteerd moeten worden in selectie. Met alleen goed beleid en weinig geld kom je er niet. Nu zorgt de FFP van Uefa als het ware ervoor dat de groot machten als Bayern Munchen, Real Madrid en Barcelona beschermd worden, wat lijdt tot steeds meer voorspelbare en saaie wedstrijden in CL.

25 mei 2020 om 10:24

@cfcsfc: Dat klopt, maar volgens de Premier League regels mag je veel meer uitgeven met een eigenaar dan volgens de Uefa regels.

25 mei 2020 om 10:32

De Premier League "short term cost control" regels zijn vorig jaar flink versoepeld, dus die zijn voor Newcastle hier geen belemmering. FFP uiteraard wel.

25 mei 2020 om 10:35

Maar de PL clubs hebben genoeg geld. Trouwens ben ik het er wel gedeeltelijk mee eens dat de grote clubs er iets teveel door beschermd worden. Anderzijds zie je wel dat een Real en Barca zich er ook gewoon aan moeten houden, waardoor zij spelers als Mbappé en Neymar ook niet gewoon kunnen kopen.

Als bestuur wil je Benitez echt niet als coach. Die staat elke dag op de stoep met de vraag om nieuwe spelers. Wat dat betreft ideale situatie voor hem, Newcastle is steenrijk straks en kan geld uitgeven bij de vleet. Met Benitez aan het roer wordt me dat toch een partij een vreemdenlingenlegioen.

25 mei 2020 om 08:03

Hij zou dus bij een terugkeer Stones en Barkley willen halen. Dat zijn gewoon twee Engelse jongens.

25 mei 2020 om 08:16

Dat zijn nu toevallig de twee namen. Vorige week was het half spanje en frankrijk dat gelinkt werd aan Newcastle bij een terugkeer van Benitez.

25 mei 2020 om 12:42

Volgens mij heb je ook nog altijd de FFP regels waar clubs aan moeten voldoen? Dan kan je een rijke suikeroom hebben maar als de inkomsten minimaal zijn kan je echt niet ineens honderden miljoen uitgeven aan transfers.

25 mei 2020 om 14:17

Eigenlijk best idiote regeling van UEFA. Die FFP is nu gewoon puur als beschermingsmiddel naar de gevestigde orde in Europa, wat zorgt voor nog grotere verschillen tussen de top en daaronder. Ze zouden eigenlijk een aangespaste regeling moeten invoeren voor clubs die lange tijd geen CL hebben gespeeld, om die meer bevoegdheden te kunnen geven flink te investeren in selectie voor korte periode van bijvoorbeeld 5 jaar, buiten de begroting om. Mits dan wel een geldschieter, eigenaar, suikeroom of wat dan ook garant staat als gift en geen banken of overheidssteun aan te pas komt. Dan niveleer je meer het top voetbal in Europa en zorg meer voor een bredere top in Europa. Nu is de gevestigde orde veels te veel beschermd is en is deze FFP puur in het voordeel van clubs als Real Madrid, Barcelona, Bayern, noem het maar op. Gewoon belachelijke vorm van concurrentiebeperking in mijn ogen.

25 mei 2020 om 15:51

Volgens mij is deze regeling vrij simpel omzeilen door een speler als investering in de boekhouding op te nemen. Ik ben hier alleen niet 100% van.

Ben toch wel heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken. Heb een enorme hekel aan die koopclubs, maar lijkt mij ook wel weer leuk om te zien wat er gaat gebeuren. Newcastle traditioneel aan de top? Dat worden mooie boottochten voor de Nederlanders richting St. James Park. Hoever is dit eigenlijk allemaal? Is de club al helemaal verkocht?

25 mei 2020 om 10:09

Volgens Engelse media is het al best ver de overgang, maar wat je zegt heb ik ook ik ben ook geen fan van koopclubs maar newcastle is een hele grote club in Engeland en nu met een nieuwe investeerder wordt deze club ook groot als deze investeerder ook flink gaat investeren dan wordt de competitie nog spannender.

25 mei 2020 om 14:23

Ik vraag me uberhaupt wel af of flink investeren wel kan met die belachelijke beperkingen rondom FFP voor kleinere clubs. Ik denk dat aansluiting vinden bij top haast onmogelijk is door de FFP beperkingen

25 mei 2020 om 10:09

Volgens Engelse media is het al best ver de overgang, maar wat je zegt heb ik ook ik ben ook geen fan van koopclubs maar newcastle is een hele grote club in Engeland en nu met een nieuwe investeerder wordt deze club ook groot als deze investeerder ook flink gaat investeren dan wordt de competitie nog spannender.

Ik snap echt niet dat Benitez nog een club vind. Nooit fan geweest van zijn stijl en zijn arrogantie. Het lijkt mij een 'dictator'. Ik geniet nog altijd hoe hij bij Real werd ontslagen, Zidane pakt over en de CL was een paar maanden later een feit.

25 mei 2020 om 09:34

Arrogantie?hoe kom je erbij? Omdat hij een rustige manier van coachen heeft? In 2005 won Benitez de CL ook ...

25 mei 2020 om 14:27

Of hij arrogant is weet ik niet, maar Benitez heeft in de afgelopen jaren nou niet bepaald veel gepresteerd. Ik denk dan ook dat hij nog steeds op die prijs teert, want ik zou als club wel twee keer nadenken voor ik Benitez aan zou stellen.

25 mei 2020 om 10:33

Benitez zal dan zeggen dat Zidane goed op zijn fundamenten heeft kunnen doorbouwen

Als Benitez echt bij Newcastle aan de slag gaat zie ik ze echt nog voor Bale gaan ook. Rafa was een van de weinige coaches die van Bale de grote man wou maken en waarbij Bale zich helemaal op waarde geschat voelde. Gareth was ook de enige die treurde om zijn ontslag destijds

25 mei 2020 om 09:53

Hij wilde Bale toch als nummer 10 gebruiken? Dan heb je als coach toch wel weinig kaas gegeten. Overigens deed Benitez het ook weer niet zo slecht bij Real aangezien hij wel veel jeugd opstelde. Hij is echter niet de persoon die de vedettes optimaal weet te motiveren. Voor de absolute top komt hij dan ook te kort, maar als je hem een team laat bouwen dan kan hij wel succesvol zijn.

25 mei 2020 om 12:14

‘ dan heb je als coach toch wel weinig kaas gegeten ‘ Nee inderdaad, moet je je is laatste seizoen van Bale bekijken toen hij bij Tottenham speelde, moet je is zien op welke positie hij speelde en wat zijn statistieken waren. Bale speelde op 10, rondom de spits.

Tja... Nu het geldschip onderweg is, wordt iedere speler gelinkt aan Newcastle. Alleen maar voer voor de tabbloids om stukken te schrijven. City zit ook niet heel ruim in de centrale verdedigers, toch? Laporte, Otamendi, Stones zijn volgens mij de enige echte centrale verdedigers in de selectie. Heeft een Newcastle volger enige kennis van de stand van zaken mbt de overname? Lees de afgelopen weken continu dat ze worden overgenomen maar tot zover nog geen witte rook. Misschien dat de kritiek van oa Amnesty en vrouw Kashoggi effect hebben? Of is de verwachting dat dit gewoon doorgang zal vinden?

25 mei 2020 om 10:39

Ze hebben Eric Garcia maar die lijkt idd nog niet helemaal klaar voor de top. Fernandinho is ook backup centrumverdediger, maar die gaat het niet lang meer maken lijkt me. Ik verwacht eigenlijk dat City zal proberen om een speler als De Vrij ofzo te halen - een ervaren centrumverdediger met veel voetballend vermogen.

25 mei 2020 om 14:36

De Vrij is niet geschikt voor Premier League. Ik zie liever: Soyuncu, Skriniar, Millenkovic, Marquinhos, Upamecano of Nunez komen als nieuwe CV.

25 mei 2020 om 11:32

Mbt de overname. Einde van afgelopen week kwamen berichten naar buiten vanuit Saoedi Arabië (van mensen dicht bij Mbs) dat de Fit&proper test van de premier league afgerond zou zijn en dat de overname doorgang kan vinden. Dit is opgepikt door de Engelse media, maar 100% weet je het pas als er een officieel statement vanuit de club komt.door de corona crisis (meetings op afstand), ramadan, en de bezwaren van bein sports, Amnesty en de vrouw van Kashoggi heeft dit proces langer geduurd. Er gaan nu oom geluiden rond dat deze test naar aanleiding van deze bezwaren in de toekomst aangepast (strenger) wordt. Op dit moment is deze test alleen om te kijken of deze investeerders ‘fit & proper’ zijn vanuit een business oogpunt. Mensenrechten duizenden kilometers verderop vallen hier (helaas maar waar) niet onder. Als UK en de koninklijke familie graag zaken doen met de Saoedies ben ik er ook zeker van dat de PL dit ook graag zal doen. De zaken die je noemt hebben dus zeker voor vertraging gezorgd maar zullen (zoals ik begrijp) geen obstakel vormen. Er is dus nog niets oofficieel maar alles wijst erop dat de deal zsm wordt aangekondigd. Een datum die werd genoemd is 1 juni. Dan zou een gezamenlijk statement van Nufc en PIF de wereld worden ingestuurd. Eerder zal er door de PL niets worden bevestigd dat de test akkoord is.

25 mei 2020 om 11:48

Dank voor je toelichting! Dan is het inderdaad een kwestie van tijd. Blijft natuurlijk een lastige discussie maar ik zie geen grond om deze investeerder te weigeren. Ook niet als het gaat om mensenrechten. Begrijp me goed; het is verschrikkelijk wat daar gebeurt en verdient geen plaats in de sport. Men moet mijn inziens voorkomen dat sport wordt gebruikt om het beeld van een land op te poetsen. Zie Qatar met het aankomende WK en de Saudies in dit geval.maar precies zoals je zegt, handelt iedere regering ook met de Saudies. Willem Alexander en Maxima zijn daar recent geleden nog op verjaardagsbezoek geweest.... En alsof de eigenaren van PSG en Man City beter zijn op het gebied van mensenrechten en regelgeving..... ik betwijfel het als je al die verhalen uit Qatar hoort bij de opbouw van de stadions voor het WK en de constructie die bijvoorbeeld bij de transfer van Mbappe is gebruikt (verhuur en verplichte optie tot koop). Het kwaad is al geschied. Je kan hier nu geen onderscheid meer in maken. Dan zouden meer investeerders moeten vertrekken.

25 mei 2020 om 12:15

Precies, zo staan de fans er ook in. Ik snap het punt wel en dit zal altijd een punt van discussie blijven. Je komt nu als club veel meer in de spotlight te staan en dit zal ook deze (begrijpelijke) negatieve reacties oproepen. Dat is iets waar de fans een harde huid voor moeten creeeren. Als je ziet dat PIF de afgelopen maanden miljarden heeft geïnvesteerd in Boeing, zuber, Shell, BP, Carnival, Livenation, Walt Disney, Facebook en tig andere multinationals vind ik het persoonlijk erg hypocriet dat je hier helemaal niets over hoort. Het geld van de Saoedis zit al overal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Southampton36-17
17.Burnley 33-17
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JoelintonAanvaller263
C. WilsonAanvaller2310
B. DawsonUnknown
PacoUnknown
K. DarlowKeeper250
A. CarrollAanvaller171
D. GayleAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

39 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren