‘Project Restart’ stuit op verzet: ‘Ik wil mijn zoontje niet in gevaar brengen’

Dinsdag, 19 mei 2020 om 12:39Rian Rosendaal • Laatste update: 12:55

De clubs in de Premier League kwamen maandag unaniem tot het besluit om de training te hervatten in groepjes van vijf, als onderdeel van ‘Project Restart’. Hierdoor lijkt de hervatting van de Premier League weer een stukje dichterbij te zijn gekomen. Het besluit wordt bepaald niet gesteund door Watford-aanvaller Troy Deeney. De aanvaller van the Hornets zet zijn standpunt kracht bij in de podcast Talk the Talk.

Deeney maakt zich vanwege de coronacrisis behoorlijke zorgen over de gezondheid van zijn zoontje en wil daarom nog niet de training hervatten. "Hij is vijf maanden oud en heeft last van ademhalingsproblemen", verduidelijkt de 31-jarige aanvaller van Watford. "Ik wil hem niet in gevaar brengen als ik thuiskom van een training. Je hebt maar één iemand nodig om besmet te raken met het coronavirus."

De trainingen mogen deze week worden hervat in Engeland, al is het wel noodzakelijk dat spelers eerste negatief testen op het coronavirus. De Premier League heeft inmiddels een medisch protocol opgesteld, met onder de verplichting dat clubs een onafhankelijke dokter aanstellen om de ontwikkelingen rondom de coronacrisis te monitoren. Hiermee moet de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen gewaarborgd worden. Er zijn echter wel circa 1.600 testen per week nodig om aan alle eisen te voldoen, zo klinkt het.

Ondanks het statement dat is afgegeven door de Premier League heeft Deeney nog de nodige twijfels. De routinier bracht zijn zorgen vorige week al naar voren in een vergadering tussen alle aanvoerders en een afvaardiging van de Premier League. Deeney heeft vooral zorgen over etnische minderheden, die met het oog op de demografische samenstelling in Groot-Brittannië oververtegenwoordigd zijn op intensive care. "De kans dat iemand met een etnische achtergrond ziek wordt is vier keer zo groot. Is er een extra screening voor deze mensen? Zoiets moet natuurlijk wel worden aangekaart."

In de optiek van Deeney zijn de plannen omtrent ‘Project Restart’ wat al te ambitieus. "Ik kan tot halverwege juli niet naar de kapper, maar ik mag straks wel koppen in een strafschopgebied met daarin negentien spelers", aldus de aanvaller, die niet veel wijzer is geworden van de vergadering van vorige week. "Ik kreeg geen antwoord op mijn vragen. Niet omdat ze dat niet wilden, maar omdat ze de juiste informatie niet hadden." Deeney neemt de komende tijd geen enkel risico. "Ik ben mijn vader, mijn oma en mijn opa al verloren, zo'n beetje iedereen om wie ik geef. Dat is voor mij een stuk belangrijker dan wat extra geld."Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door benjamin_90)

Klinkt misschien hard, maar dan doe je niet mee Troy Deeney. Kinderen lopen sowieso geen enkel risico met het corona virus. Kijk ook even naar Duitsland. Daar kan toch wel gewoon gevoetbald worden? Waarom dan niet in Engeland? Beetje beren op de weg zien dit, terwijl dat nergens voor nodig is.

19 mei 2020 om 12:47

Ook alleen maar voor het geld. Als clubs geen slecht beleid hadden gevoerd en niet op omvallen stonden hadden ze echt niet door gegaan.

19 mei 2020 om 12:53

In Bulgarije, Portugal, Zwitserland en Hongarije gaat ook echt niet veel geld om in het voetbal. Toch wordt daar gewoon doorgespeeld. Geld is niet de enige reden dat sommige competities toch worden uitgespeeld.

19 mei 2020 om 14:10

Zou dat niet met tv-gelden te maken hebben? FOX heeft deze in Nederland wel uitgekeerd maar veelal in het buitenland niet.

19 mei 2020 om 12:50

Daarbij heeft Troy gewoon gelijk elk leven is belangrijker dan een potje voetbal.

19 mei 2020 om 13:02

@bjp79,is dat daadwerkelijk zo? Laten we er dus vanuit gaan dat het zoontje van Troy de reden is om de gehele premier league te stoppen. Desnoods is Troy zelf een risicofactor met zwakke longen. Dat betekent dat er 1600 medewerkers die bij de clubs/premier league een contract hebben dus in de problemen komen. Denk ook aan kantoor personeels leden etc die zonder werk zullen blijven zitten. Of aan de vele marketing bureau's waar mensen werken, sponsors, business clubs etc strekt het aantal banen en mensen gelinieerd aan de Premier league zich enorm ver uit.moet dat allemaal stoppen vanwege 1 mogelijke risico factor? Of is een potje voetbal daadwerkelijk belangrijker dan 1 risico factor?

19 mei 2020 om 13:03

Wauw serieus man man man wat een kortzichtige reactie. Alsof je alle testen op voetballers moet gebruiken om een competitie weer te kunnen beginnen. Zijn wel belangrijkere beroepsgroepen die het nodig hebben. Artsen in de UK hebben ook al geprotesteerd hierover.

19 mei 2020 om 13:04

Nou zermatt jij hebt je verstand ook niet, in deze tijd is het gewoon onnodig risico lopen. Normaal kan er iets gebeuren ja maar dat is puur ongeluk. Nu zoek je het op als je gaat voetballen. Als je zo over dingen denkt heb je nog heel veel te leren over het leven

19 mei 2020 om 13:04

Als je het zo gaat stellen kan je ook de rest van je leven in zo'n hamsterbal in je huis blijven. Het is een afweging tussen prioriteiten. Mensen rijden auto omdat ze naar hun werk moeten of familie moeten bezoeken. Dat is een behoorlijke prioriteit. Voetbal? Niet bepaald. Kijk naar Atalanta-valencia. Bergamo werd een soort spookstad, de doden konden met bosjes worden afgevoerd. Voetbal heeft direct geen invloed op corona nee. Maar indirect komen mensen samen, gaan ze juichen en feesten en zal het virus zich verspreiden. En waarom? Vermaak? Ja dat heeft zeker de hoogste prioriteit op dit moment...

19 mei 2020 om 13:04

Sport is puur vermaak voor ons als mensen. Sporters moeten echt niet kiezen voor 'ons vermaak' ipv hun eigen gezondheid en gezondheid van dierbaren. Gezondheid gaat altijd boven een potje voetbal en al helemaal in deze tijd. En als hij niet wilt, nou laat hem, Watford zijn gemis. Andere clubs zullen er niet wakker van liggen als hij niet meespeelt...

19 mei 2020 om 13:05

Of misschien omdat bepaalde groepen in de samenleving ook die test kunnen gebruiken omdat ze buitenproportioneel hard getroffen worden? Of misschien zodat het zorgpersoneel voldoende test heeft? Dat zijn zaken die allemaal 1000000 keer belangrijker zijn dan voetbal ja.

19 mei 2020 om 13:07

@d-bergkamp: nee 1 peroon niet maar hij zal niet de enige zijn. Daarbij als je nu stopt kan je misschien komend seizoen weer Europees voetbal spelen. Stel Liverpool wordt met 1 wedstrijd kampioen (wat kan als City verliest) loopt heel Liverpool uit en komen supporters uit heel Engeland bij elkaar en je kan wss weer helemaal overnieuw beginnen. Dan ben je verder van huis dan nu nog even niet spelen. Tuurlijk als het veilig kan en daar ben ik nu nog niet van overtuigd moet je weer beginnen. Ik heb echter mijn twijfels bij de motieven. Maar ieder zijn mening natuurlijk.

19 mei 2020 om 13:16

@bjp79natuurlijk zijn de motieven van de clubs het geld, en er zullen ook genoeg spelers zijn die voor het geld weer beginnen. Er zitten altijd mensen met fouten motieven tussen. Het gaat er om dat bepaalde dingen van groot belang zijn voor de economie en daar in moet een kansberekening/risico analyse op los gelaten worden. Het risico is op deze manier voorlopig nihil, terwijl de baten voor de gehele bevolking van Engeland heel veel op kunnen leveren. Met wereld wijd (tien) duizenden mensen die mede door de premier league een baan hebben word het steeds belangrijker dat de premier league weer start.

19 mei 2020 om 13:22

Ok ik vind dat dus niet belangrijker dan het risico om weer van voren af aan te moeten beginnen als het wel fout gaat. Maar goed zoals gezegd ieder zijn mening.

19 mei 2020 om 13:59

niemand weet wat de lange termijn implicaties is van kinderen die het dragen en geen symptonen hebben. je bent extreem voorbarig en je gedraagt je als een tegendraadse eikel

19 mei 2020 om 15:06

Zermatt, je vergelijkt nou een appel met een peer. Hoe kun je nou in hemelsnaam dit situatie vergelijken met auto-ongelukken? Ik weet niet of dit te maken heeft met jou of je denkwijze, maar denk eerst voordat je wat verspreid. Het leven is inderdaad belangrijker dan sport. De basis behoefte van een mens bestaat niet uit sport. Natuurlijk is sport belangrijk, dat sowieso. Maar laten we niet allemaal gaan overdrijven en doen alsof dit het einde van de wereld is. Voetbal zal denk ik geen impact hebben op de corona virus, maar mensen die die nonsens verspreiden, wat jij nu aan het doen bent Zermatt, zullen wel impact hebben op goedgelovige personen. Doe eerst je research en ga dan pas een bericht opstellen.

19 mei 2020 om 17:09

@benjamin_90 Zermatt praat vaak onzin, maar hier heeft hij gewoon een punt. Als je de uitgangspositie van BJP hanteert kan er nog maar heel weinig. Want dagelijks lopen mensen een klein risico dood te gaan voor vrij onbelangrijke zaken. En een auto-ongeluk veroorzaken onderweg naar bijvoorbeeld de kermis of om te gaan werken in een winkel die veel te dure nutteloze objecten verkoopt gaat dan prima op. En zeker zijn eerste zin klopt als een bus. Als je niet wilt doe je toch niet mee? Een andere optie is een paar weken niet thuis komen terwijl de competitie wordt afgewerkt. Veel mensen zijn een paar weken van huis voor hun werk.

19 mei 2020 om 17:30

Wauw een pandemie vergelijken met een auto ongeluk. Je snapt het punt niet denk Dante aangezien het me hier niet gaat om een auto ongeluk maar de problemen die het opstarten van de competitie kan veroorzaken. Er is geen echte reden buiten de centjes om weer te starten en de situatie mogelijk weer te verergeren.

20 mei 2020 om 10:22

@dante Ik snap de werkwijze van Bjp, echter moet je niet zeggen dat kinderen geen risico oplopen. Is dat een veronderstelling of puur je eigen mening? Beiden is gevaarlijk, want het is feitelijk niet correct. Kinderen lopen wel risico. Laatst is nog een 16 jarige kapper 10 dagen op IC gelegen. Of een 12 jarige meisjes is aangeslagen door de corona virus. Daar kan ik me aan ergeren. De kleine risico's dat we dagelijks oplopen is een heel ander situatie dan corona Dante. Dit mag en kun je niet met een korreltje zout nemen. We mogen het niet bagatelliseren. De eerste zin klopt ook dan wel inderdaad.

19 mei 2020 om 12:52

Geen enkel risico zou ik niet willen stellen zermatt. Zeker met ademhalingsproblemen is er toch wel een risico.

19 mei 2020 om 12:54

@zermatt_personhet draait helaas maar op geld, een land die zo hard getroffen is als Duitsland die eventjes besluit weer te gaan voetballen blijft onbegrijpelijk. Ik heb afgelopen weekend na weken weers es kunnen genieten van Live voetbal veilig op de bank, maar ik snap zeker de spelers die zich zorgen maken over het besluit.en dat kinderen sowieso geen risico's lopen is niet bewezen, ik heb een tijdje terug een artikel gelezen over een pas geboren baby die wel besmet was omdat die moeder dat ook had opgelopen. Ook ik wil zeker weer kunnen genieten van PL wedstrijden, maar ook ik heb het gevoel dat ze te snel zijn met hervatten. Sommige regels zijn gewoon te belachelijk, na het scoren niet elkaar aanraken etc maar wat gebeurt er tijdens duels of corners? precies..

19 mei 2020 om 12:54

Lekker dit, de terechte zorgen die hij heeft voor zijn kleine kind volledig negeren. En waarom? Ben je zo gretig om weer een voetbalpotje te zien? Of om met jouw woorden te spreken: Kijk dan naar (voetbal in) Duitsland

19 mei 2020 om 12:57

@njfromvol,als Troy thuis wilt blijven heeft hij daar alle rechten en redenen toe. Dit moet dan ook gehonnoreerd worden. Tegelijkertijd heeft Troy niet het recht om in zijn eentje te mogen beslissen voor een hele groep. Als het overgrote deel van de spelers/clubs voorstanders zijn om te beginnen onder bepaalde voorwaarden. Dan heeft dat gedeelte ook het recht om weer te mogen beginnen.

19 mei 2020 om 13:01

Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Ik sloeg aan op het zinnetje "kinderen lopen sowieso geen enkel risico met het corona virus."

19 mei 2020 om 14:02

dat weten we dus niet eens op lange termijn wat de eventuele gevolgen voor kinderen zijn, ik begrijp heel goed als je een klein kind hebt met al bestaande klachten met ademhaling dat je dat risico niet neemt. dat sommige clowns hier dat wegwuiven als onredelijk vind ik echt absurd

19 mei 2020 om 12:54

Ik wil dat de PL van start gaat, laat ik dat vooropstellen. Ik wil wel duidelijk maken dat dit virus voor een kind met ademhalingsproblemen ook erg gevaarlijk kan zijn. De resultaten vanuit Duitsland moeten natuurlijk nog volgen.

19 mei 2020 om 12:54

@ Zermatt_person,dat is helemaal niet hard, er is een lockdown afgesproken om de meerderheid te beschermen. Deze lockdown heeft gewerkt en daardoor zijn de risico groepen ook gespaard. Op een gegeven moment is er een verschuiving die plaats gaat vinden. Moet het overgrote deel risicoloos blijven om het kleine gedeelte te beschermen? Of moet het risicovolle kleine gedeelte zelf risico's verminderen en zo het over grote gedeelte weer moeten kunnen laten draaien?zie het als een achtbaan, op het moment dat een achtbaan veilig word bevonden voor 90% van de bevolking, dan zal deze in werking gesteld gaan worden met waarschuwingen voor de 10% van de bevolking waarvoor het niet veilig is. Het is dan de verantwoordelijkheid van die 10% van de bevolking om het risico niet op te zoeken. De andere 90% voor wie het veilig is moeten niet lijden onder de 10%.

19 mei 2020 om 13:00

En op basis van wat is 90% veilig voor het Coronavirus als ik het vragen mag?

19 mei 2020 om 13:02

Volledig mee eens. Op een gegeven moment zit je aan de grens dat het niet veiliger kan, maar nog wel een verwaarloosbare risico loopt, maar dat is met alles zo en niet alleen met het corona. Fietsen, vliegen, autorijden, noem het maar op, zijn voorbeelden van zulke risico's.

19 mei 2020 om 13:06

@lierse1997zodra je elke week 1600 testen uit voert bij alle spelers die mee doen etc beperk je het risico. Zeker met de protocollen dat spelers tot die tijd alleen in hotel kamers zitten etc. Dan kan je stellen dat 90% zeker is. Op een gegeven moment moet een economie, met daar in ook voetbal, ook weer gaan draaien. Het aantal mensen dat werk heeft door de premier league (buiten de duur betaalde sporters om) is enorm. Denk aan kantoor personeel, marketing bureau's, sponsors etc etc. Allemaal mensen die er baat bij hebben als de premier league weer begint.het risico met het aantal spelers word hier enorm beperkt, terwijl het een werkgelegenheid van duizenden mensen/banen weer op start en daarmee enorm veel levens ook weer op gang brengt. De premier league is niet alleen een potje voetbal. Het zorgt voor duizenden, misschien zelfs tien duizenden banen over de gehele wereld. Dat is de 90% (lees: 99%) die profiteert van een startende premier league.

19 mei 2020 om 13:11

Je hebt het dus alleen over de PL-spelers, die zullen inderdaad niet al teveel risico’s lopen. Maar mensen die toch samenkomen als hun team wint, zorgpersoneel dat die 1600 test beter kan gebruiken, minderheden die buitenproportioneel hard geraakt worden door Corona,... hebben er allemaal geen baat bij dat de PL terug heropstart. En voordat die problemen niet opgelost zijn, moet een futiliteit als voetbal maar wachten.

19 mei 2020 om 13:23

@lierse1997, mensen zijn geacht zichzelf aan social distancing te houden. Moeten we dan maar stoppen met alles omdat men te dom is om zichzelf aan bepaalde protocollen te houden? Is dat niet een omgekeerde wereld? Moet ik als een crimineel behandeld worden omdat mijn buurman een supermarkt overvalt? Nee natuurlijk niet.de minderheden die buitenproportioneel geraakt worden, moet de gehele wereld stil blijven staan zodat deze minder hard geraakt worden? Gaan we nog 3 maanden in lockdown tot dat er daadwerkelijk een vaccin is? Als die er al zo snel komt? Gaan we alle kleine/middelgrootte bedrijven allemaal kapot laten gaan vanwege de risico groepen?of gaan we de risico groepen, inclusief de minderheden, beter begeleiden en steun bieden. Steun die we kunnen bieden omdat de meerderheid namelijk voldoende economische middelen verzorgt om daadwerkelijk hulp te bieden. De gedachtegang die jij hebt zorgt uiteindelijk voor een gebrek aan economische middelen waardoor het probleem alleen maar groter word. Een futiliteit als voetbal zorgt voor economische opbrrengsten die duizenden mensen kan helpen.

19 mei 2020 om 13:30

Etnische minderheden (en ook mensen die het financieel moeilijk hebben) worden in bijna alle landen harder geraakt en dat is inderdaad een groter probleem dan de voetballerij. Dat het een minderheid is betekent natuurlijk niet dat ze met weinig zijn. Natuurlijk moet niet heel de maatschappij dicht, maar voetbal heeft echt geen voorrang op etnische minderheden.

19 mei 2020 om 13:41

@lierse1997, Een minderheid hoeft geen kleine groep te zijn, de vraag die je moet stellen is: Waarom worden minderheden vele malen harder geraakt? Is dat vanwege een verminderd immuun systeem? Is dat omdat ze vanuit een achtergrond kwetsbaarder zijn? Er zijn meerdere mogelijke oorzaken die volledig buiten hun eigen schuld om kunnen betekenen dat ze harder geraakt worden. Juist bij die minderheden moet er nog veel meer op social distancing gehamerd worden, juist die minderheden moeten zelf een grotere mate van verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat ze gezond blijven. En de overheid/rest bevolking moet hier in steunen en helpen. Dat betekent niet dat de meerderheid van de bevolking zichzelf exact hetzelfde behoort te gedragen. De meerderheid moet zorgen dat de minderheid veilig kan zijn.mooi voorbeeld is, als de meerderheid weer gaat werken dan kunnen de supermarkten boodschappen bezorgen bij de minderheden. Het gevolg is dat deze risicoloos thuis kunnen blijven en gezond kunnen blijven.

19 mei 2020 om 13:47

D-bergkamp, verminderde weerstand inderdaad. Oververtegenwoordigd in ziektes als diabetes, komt 2/3 x vaker voor bij allochtonen dan bij Nederlanders

19 mei 2020 om 13:53

Het komt voornamelijk omdat ze vaak een slechtere financiële situatie hebben (vaak door redenen als discriminatie). Daardoor doen ze jobs waarin social distancing moeilijk te houden is en daarnaast moeten ze gaan werken want anders hebben ze te weinig geld voor vaste lasten. Dus gewoon thuisblijven kunnen ze niet. Ze hebben vaak ook een mindere opleidingsgraad, wat hen vatbaarder maakt voor fake news. En ten slotte hebben ze vaak ook een slechtere toegang tot de gezondheidssector. En het gaat nu net slecht met de minderheden omdat de meerderheid er niet genoeg naar omkijkt, dat verderzetten gaat dus niets verhelpen.

19 mei 2020 om 12:57

Daarom dat er een opvallende stijging is van kinderen die sterven aan het Kawasaki-virus zeker? Het is dan wel nog niet zeker dat Corona de oorzaak is, maar als ouder wil je dat risico niet nemen.

19 mei 2020 om 12:59

Wauw, lekkere reactie Zermatt. Wat heb je toch weer veel inlevingsvermogen. Die man heeft zn Opa, Oma en vader al verloren, logisch dat ie niet het risico wil nemen dat zn zoontje besmet raakt. Dat zoontje heeft al ademhalingsproblemen, wie weet wat Corona voor sporen achter laat. Ik weet niet of je kinderen hebt maar zou jij jezelf niets kunnen verwijten als je zoontje op de IC ligt straks en jij hem mogelijk besmet hebt met dat virus? Deeney is aanvoerder bij een ploeg in de Premier League, die heeft zn schaapjes wel op het droge. Ik snap best dat je dan geen enkel risico wil lopen, voor het geld hoeft ie het niet te doen. Alles moet wijken voor die miljoenen, ik vind het moedig dat Deeney zich als een van de weinigen als tegen durft op te stellen. Aan zijn reactie over de demografie van het land blijkt dat hij een stuk beter research doet en erover nadenkt dat 99% van de andere voetballers. In dit soort situaties staat voetbal op de 39e plaats in plaats van de 1e.

19 mei 2020 om 13:42

@superscoorder, klinkt misschien een beetje lullig maar het is vrij normaal dat je opa en oma overleden zijn als je een dertiger bent zoals Troy tenzij je allemaal heel vroeg kinderen hebt gekregen. Natuurlijk is het shit om geliefden te verliezen maar het hoort bij het leven om oudere familieleden te zien gaan. Dertigers waarvan hun grootouders nog in leven zijn, zijn in de minderheid.

19 mei 2020 om 13:06

Heb je het stukje gelezen? Ik vind zijn reden niet iets van beren op de weg zien. Het gaat om je kind dat zijn die paar centen echt niet waard. Wat ik vooral uit dit stukje haal is dat ik t ethisch echt verwerpelijk vind dat t voetbal gewoon doorgaat. 1600 tests per week voor 1 voetbal club, echt van de zotte.

19 mei 2020 om 13:23

Het klinkt niet alleen hard , het is ook nog te dom voor woorden om dit te zeggen. Deeney geeft duidelijk aan dat zn kind (van notabene pas 5 maanden!) Last heeft van ademhalingsproblemen. En jij gaat doodleuk zonder enige onderbouwing verkondigen dat zn kind geen corona kan krijgen. Als je onderliggende klachten en ook nog eens pas 5 maanden (oftewel amper een immuunsysteem) dan heb je wel degelijk kans om corona te krijgen.

19 mei 2020 om 13:31

@mestreech, sws iedereen kan Corona krijgen. De kans dat je echt ziek wordt of doodgaat als kind is dan weer veel en veel kleiner

19 mei 2020 om 13:33

Is dat dan relevant? Deeney wilt gewoon absoluut geen risico nemen. We moeten daarnaast niet doen alsof Deeney de enige PL-voetballer is met dierbaren met een zwakke gezondheid.

19 mei 2020 om 13:28

Maar zijn kind heeft al ademhalings problemen.
Dan kan het wel harder aan komen bij een kind.

19 mei 2020 om 13:40

Kort door de bocht dat kinderen geen ‘enkel’ risico lopen. Zijn net mensen he... kinderen. Laatst meldde het RIVM nog dat er wel degelijk kans is dat er besmetting plaats kan vinden via kinderen, maar de kans is klein.

19 mei 2020 om 13:40

@zermatt_person: volstrekt walgelijke reactie die bovendien pertinent onwaar is. Kinderen lopen minder risico, maar zeker niet "geen enkel risico". Nu reageer jij sinds Corona is uitgebroken sowieso met de grootste onzin die niet wordt gestaafd door de wetenschap. OT: begrijp totaal wat hij zegt en iedere speler zou zonder consequenties van zijn club deze persoonlijke afweging moeten kunnen maken. Daarbij ligt Duitsland mijlenver voor op Engeland die het nog steeds niet goed op de rit heeft.

19 mei 2020 om 13:50

Ja hij hoeft niet mee te doen, en dat is dan zijn keuze. Maar wat je zegt dat kinderen geen enkel risico lopen slaat nergens op. Ik hoop maar dat je zelf geen kinderen hebt met zo'n houding. Er staat zelfs in de tekst dat het zoontje van Deeney al ademhalingsproblemen heeft. Dan ga je met zo'n verwoestende longziekte die rondwaart toch geen risico nemen. Mijn dochtertje is net zo oud en gelukkig gezond, maar ik kijk toch ook wel extra uit wat ik doe om zo veel mogelijk te voorkomen dat ik zij besmet raakt.

19 mei 2020 om 13:54

@zermatt_person serieus....hoe kun je dit nou zeggen? Ten eerste iedereen kan het krijgen, dus ook kinderen, t komt alleen minder vaak voor. Zijn kind zit blijkbaar ook nog eens in de risicogroep.en er kan ook wel gewoon gevoetbald worden, we kunnen ook wel gewoon naar lowlands, of met 1000 man in 1 trein. De vraag is hoe verstandig het is en hoe groot het risico is. Maar natuurlijk kan het. Je kunt je zelf ook een kogel door de kop schieten en het gewoon overleven, kan allemaal.beren op de weg zien als het om je kind gaat...jij hebt duidelijk geen kinderen. Maar..zelfs zonder kinderen moet je kunnen bedenken hoe Deeney zich voelt.ik heb wel jonge kinderen, ik maak me ook niet echt zorgen. Ze gaan gewoon naar school en naar de opvang. Maar dat Deeney zich zorgen maakt over zn niet helemaal gezonde baby snap ik 100%. En dat de gezondheid van zn kind ongeveer 100% belangrijker is dan een potje voetbal snap ik ook en dat hij dat niet gaat veranderen omdat Zermatt zo graag weer voetbal kan zien, snapt iedereen.

19 mei 2020 om 14:59

Hoezo lopen kinderen geen enkel risico?dit klopt niet en is volledig onjuist. Ze lopen hooguit minder risico om ernstig ziek te worden. Er overlijden ook kinderen aan covid-19, zeker als ze al onderliggende gezondheidsproblemen hadden (zoals hier kennelijk het geval).daarnaast zijn er inmiddels steeds meer kinderen (honderden in de UK) die geen last hadden van hun corona infectie maar weken later last krijgen van toxic shock en de ziekte van Kawasaki als gevolg van hun eerdere infectie, daar heel ernsig ziek van worden en ook daar ook aan kunnen overleiden, zelfs als ze verder volldig gezond waren.waarom als wel in Duistland, kijk gewoon naar het aantal besmettingen - doden en je weet het antwoord.

19 mei 2020 om 15:04

Zermatt je bent helemaal fout, ik heb zelf een zoontje thuis met astmatische longen. Als hij besmet geraakt zijn we verder van huis als ik of jij het krijgt. Laat het nu net op je longen slagen, je moet niet alles geloven wat op u internet staat he. Er bestaat zoiets als mensen lullen dikwijls maar wat raak. Dus voor je zo een dingen verkondigd. Haal dan eerst je dokters licentie en doe research

19 mei 2020 om 15:18

Hoe langer ik er over na denk hoe meer ik vind dat dit niet alleen hard is maar ook nog eens schandalig. Die man heeft hele terechte zorgen over de gezondheid van zijn kind. De richtlijnen zijn hier in England voor mensen met onderliggende gezonheidsproblemen nog steeds dat zij en hun familie zich rigoreus moeten afschemen. Wat jij zegt over kinderen klopt helemaal niet. Ook die worden ziek en ook die overlijden. Met name in gevallen, zoals hier, waar er al sprake is van onderliggende gezondheidsproblemen. Daarnaast haal je hier iets verderop het Rivm aan maar geef je een volledig eigen en foutieve interpretatie aan hun woorden, in deze tijden ook schandalig. Ook zij zeggen niet dat kinderen geen risico lopen alleen dat het risico voor gezonde kinderen klein is. Kennelijk is de gezondheid van minsen minder belangrijk voor jouw dan een voetbal wedstrijdje, Iedereen zijn eigen mening. Maar schandalig is het meest positieve wat ik er van vind.

19 mei 2020 om 15:56

Lariekoek. Er zijn al kinderen gestorven aan het coronavirus hoor. Daarnaast is er een soort nieuwe variant van de COVID-19 genaamd de kawasaki. Het zijn voornamelijk kinderen die er besmet mee worden. En verder kan een kind het ook verspreden en een andere doelgroep besmetten die wel heel fragiel is voor de virus. Ik vind hem ook allemaal te ambitieus en geforceerd.

19 mei 2020 om 16:13

Lees je wel Zermatt? Mag ik vragen of je zelf kinderen hebt? Ik werk zelf 4 dagen op kantoor met 200 man en heb net een dochter van 4 maanden. Sinds het begin van de crisis ben ik (ondanks alle emotionele reacties van mijn omgeving) toch vanaf het begin aanwezig geweest om alles goed in te regelen. We vallen onder het vitaal proces. Maar laat ik heel duidelijk zijn: als mijn dochter ademhalingsproblemen zou hebben, zou ik minder risico genomen hebben en waarschijnlijk andere keuzes. Dat wil je niet op je geweten hebben!

19 mei 2020 om 17:06

Nee dat heeft hij niet kinderen, is eerder een persoon dat veel leest maar dat is net het probleem, niet alles is waar. Ik heb kindjes en mijn jongste heeft astmatische longen. Dus minste als die verkouden is allerhande puffers en dergelijke. Als hij ziek wordt nu houd ik mijn hart vast. Maar ja je hebt altijd zo van die mensen die vinden dat de voetbal maar moet beginnen, en belangrijk is.

19 mei 2020 om 18:36

Zorg er maar goed voor dan. Ik hou van PSV, maar zo niet belangrijk gebleken de afgelopen periode..

Is ook apart dat ze weer gaan beginnen en dat alleen maar voor de centjes er is geen andere reden dat ze verder gaan. Zometeen is Liverpool met 1 wedstrijd kampioen (als City) verliest. Dan loopt Liverpool uit en is de kans groot dat je weer van voren af aan kan beginnen. Man wat ben ik blij dat dat hier niet gebeurt.

19 mei 2020 om 13:00

Gewoon de stad hermetisch afsluiten mocht het nodig zijn. In Duitsland lijkt het op deze manier ook prima te gaan. Alleen de spelers en straf, meer niet. Alleen de situatie van Liverpool lijkt voor nu een probleem omdat dan alle eencelligen denken dat ze samen de straat op mogen en kunnen.

19 mei 2020 om 13:14

Klopt maar je moet het in mijn beleving wel meenemen want je weet op voorhand dat je dat niet gaat lukken als ze na 30 jaar kampioen worden. De stad hermetisch afsluiten is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit kan zomaar een flinke extra golf te weeg brengen die niet nodig is waardoor eventueel honderden/duizende extra gevallen en misschien wel doden komen. Is dat het waard om door te spelen?

19 mei 2020 om 13:39

Ik kan me daarentegen goed voorstellen dat andere clubs wel zeggen: Wij willen weer spelen. Het is helaas bekend dat je niet de mensen erop kunt vertrouwen dat ze zich gedragen, want dat gaat gewoon niet gebeuren. Het is een lastige situatie. Hermetisch afsluiten is inderdaad niet makkelijk, maar extra politie-eenheden inzetten en dergelijke zou de situatie kunnen verbeteren. Het is daarentegen ook slechts een aanname dat dit een 'flinke' extra golf teweeg zal brengen. Je zou haast zeggen: Wacht af hoe het in Duitsland gaat over twee weken. Helaas is dat ook niet te doen. Tegen de tijd dat het effect zichtbaar is in Duitsland moet je al zoveel voorbereidingen hebben getroffen als Engeland zijnde dat je het bijna niet meer kan annuleren.

19 mei 2020 om 14:16

Ik zie gewoon niet in waarom je door MOET. Zorg gewoon dat je alles beter onder controle hebt voor je weer begint volgend seizoen. Ik kan echt geen reden bedenken waarom het absoluut door moet.

Niet de eerste keer dat iemand van Watford het seizoen niet wil afmaken. Ook niet geheel gek gezien de ranglijst. Waarschijnlijk zijn ze gewoon bang dat ze misschien degraderen. Mocht Deeney het zo erg vinden dan doet hij toch gewoon niet mee. Kinderen zijn bovendien geen onderdeel van de risicogroep.

19 mei 2020 om 13:00

Geldt dat ook voor kinderen met ademhalingsproblemen?

19 mei 2020 om 13:03

Dat weet ik niet. Zover bekend zijn er nagenoeg geen mensen overleden door het coronavirus in die leeftijdsgroep (ook niet met symptomen van astma). Mocht de situatie dusdanig nijpend zijn lijkt het me verstandig dat Deeney besluit niet mee te doen. Ik begrijp dat het vervelend is, maar je kan niet alles stopzetten vanwege één persoon.

19 mei 2020 om 13:05

Als je het niet weet moet je er niets over zeggen lijkt me.

19 mei 2020 om 13:31

Dat doet niks af aan de situatie dat je niet een hele competitie moet stopzetten vanwege éã©n persoon. Het aantal jonge kinderen met Corona ligt onder de 1. Speciaal voor jou Lierse."children with underlying health conditions do not seem to run a greater risk of a severe course of COVID-19 than healthy children, with the possible exception of children with severe obesity and or diabetes. In case of doubt, it is wise to consult with the attending physician (or paediatrician) and school management." (rivm)dat is wat er momenteel over wordt gezegd. Dat betekent niet dat het niet gevaarlijk kan zijn. Het geeft wel aan dat het waarschijnlijk niet fataal is. Dan kan je zeggen: Ik wil geen enkele risico lopen. Prima, maar een kind met ademhalingsproblemen kan door tal van oorzaken komen te overlijden. Dan moet Deeny, als dat de reden is, in een complete lockdown gaan voor de komende jaren. Kijk maar even op de website van Stanford Childrens Health over Influenza en kinderen met ademhalingsproblemen.

19 mei 2020 om 13:38

Ik ben het er mee eens dat 1 geval niet het einde van de PL mag betekenen. Alleen zullen er wel meer spelers zijn met dierbaren die een zwakke gezondheid hebben, Deeney is dus zeker geen alleenstaand geval. Daarnaast blijft er ook een reëel risico bestaan dat een voetballer zelf zwaar ziekt wordt. Ten slotte zijn er ook andere sectoren/bevolkingsgroepen die een tekort hebben aan tests. Al die argumenten kunnen dan weer wel daar tegen op wegen.

19 mei 2020 om 13:44

Er zijn zeker weten meer spelers met dierbaren met een zwakke gezondheid. Mensen in de zorg zijn non-stop bezig met die situaties. Voetballers kunnen inderdaad ook ziek worden. Tot nu toe is dat nog niet het geval geweest ondanks dat in Spanje, Italië en nu ook Duitsland een relatief hoog aantal voetballers besmet is geweest. Het lijkt me dan ook handig dat alle teams, indien de competitie hervat wordt, uitgebreide medische tests uitvoeren naar onderliggend lijden waar ze normaal gesproken misschien niet op testen. In dat opzicht moet een club haar eigen spelers ook in bescherming nemen. Er zijn inderdaad andere sectoren en groepen die een tekort hebben aan tests. De eerste prioriteit moet uitgaan naar de zorg en onderwijssector. Clubs kunnen daarentegen via de FA vermoedelijk hun eigen tests aanschaffen wat los staat van de andere sectoren in Engeland.

19 mei 2020 om 14:38

@Lierse. En.........heb je nu door dat de PL gaat starten? Ik zie dat je hier volop discussieert met anderen, maar niet zegt dat je tot op een paar uur geleden helemaal niet geloofde dat de PL überhaupt weer ging starten, want daar was niets over bekend. In je gesprekken met mij in de andere topic zat je er wel erg naast he. En dan hier weer oreren tegen anderen omdat jij weet hoe het zit...... hahaha..... Tot een 4 uur geleden wist jij nog niet eens dat de PL ging opstarten. Hou nu Spanje, Italië en Turkije maar in de gaten. Ga lekker door zo en haal vooral je info uit de NL' se media.... hahaha

19 mei 2020 om 14:49

Ah daar ben je weer met je halve waarheden. Ik raad je aan eens terug te lezen wat ik in dat andere topic zei. Ik vroeg toen namelijk aan jou of er al een precieze startdatum bekend gemaakt is voor de PL. Die vraag wordt trouwens nog steeds niet door jou beantwoord omdat die datum nog niet bekend is...

19 mei 2020 om 15:08

@Lierse. En dat is precies wat ik zei. Lees maar na. Maar niet helemaal precies wat jij zei. Jij zei dat ik maar steeds zit te roepen dat de PL gaat starten maar dat dat helemaal niet zeker is. Ik zei van wel, alleen niet wanneer. En nu praat jij hier over de start van de PL terwijl er nog steeds geen datum bekend is. En nu accepteer je het wel? 1 vraagje: denk jij dat ze in Spanje, Italië en Turkije de competitie wel gaan hervatten? Ze hebben gezegd dat ze dat gaan doen namelijk. Daarnaast vind ik dat de KNVB en onze overheid de makkelijkste en verkeerde beslissing hebben genomen over de Eredivisie. Vind jij nog steeds dat ze een goede beslissing hebben genomen nu je weet dat ze in Duitsland en Engeland weer (gaan) spelen?

19 mei 2020 om 16:11

Ik geloof persoonlijk dat ze allemaal wel de intentie om opnieuw te beginnen, maar durf te betwijfelen dat het allemaal wel zal doorgaan aangezien er nog steeds geen specifieke data genoemd zijn. In Italië voetballen ze niet tot 14 juni en tegen 3 augustus moeten de competities eigenlijk afgerond zijn van de UEFA. Dan zorgt ervoor dat er maar een heel klein window is in Italië om nog meer dan 10 speelronden te spelen. Ik ben dus van mening dat Nederland een goede beslissing heeft gemaakt de competitie stop te zetten. Dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden is een andere zaak, dat is misschien iets te ver in de toekomst gedacht.

19 mei 2020 om 13:19

"kinderen zijn geen onderdeel van de risicogroep" Er zijn inderdaad amper kinderen overleden aan het virus (nog steeds te veel). Maar er is op dit moment nog onvoldoende bekend over het virus en de nasleep om echt zeker te zijn van je zaak. Er zijn al indicaties dat er blijvende schade in de longen achterblijft na herstel van het virus. Deeney heeft een kind thuiszitten met ademhalingsproblemen, heeft al familieleden verloren. Vind je het heel gek dat hij geen risico's wilt nemen. Uiteindelijk is het ook maar voetbal....

19 mei 2020 om 13:35

Hoeveel zijn er dan overleden aan corona? Als je kijkt naar situatie Nederland; Er is volgens het Rivm (zover bekend) 1 iemand tussen de 15-19 overleden. Onder de 15 niemand. Je hebt wel gelijk dat het onbekend is wat de nasleep is. Indicaties van blijvende schade in de longen is daarentegen vastgesteld bij mensen die lang ziek zijn geweest of op de IC hebben gelegen. (nog) niet bij mensen met lichte klachten. Ik snap ook wel dat Deeney geen risico wil nemen, dat is zijn goed recht. Maar om daarvoor alles stil te leggen? Lijkt me niet.

19 mei 2020 om 13:47

Je moet niet te veel waarde hechten aan de cijfers. Zolang je niet tot de op dit moment vastgestelde risico groep behoort wordt je niet/nauwelijks getest. Dit zal inderdaad pas gebeuren wanneer een kind op de IC beland, wat minder gebeurd omdat kinderen gewoon een sterker en meer flexibel immuunsysteem hebben. Echter heb ik al wel de nodige berichten voorbij zien komen van jonge kinderen die zijn overleden (belgië, Frankrijk, Usa). Desalniettemin is mijn punt dat we simpelweg niet genoeg kennis hebben om de gezondheidsrisico op de korte termijn maar zeker op de lange termijn uit te sluiten. Lijkt me niet je je kind op jonge leeftijd straks voor de rest van zijn leven met longproblemen wilt opzadelen. Verder ben ik wel met je eens dat uitzonderingen in deze situatie niet leidend moeten zijn voor het al dan niet opstarten van de competitie. Wel ben ik van mening dat de FA deze 'uitzonderingen' moet beschermen. Niet dat deze spelers straks onder het mom van werkweigering kunnen worden ontslagen.

19 mei 2020 om 16:20

Even los van overlijden he, al zou het maar het risico zijn dat je met je kind in het ziekenhuis beland. Aan de beademing. Is het echt zo slecht gesteld met je empathisch vermogen? Nee natuurlijk kan een enkele speler niet het hele plan tegenhouden. Maar er moet toch ook ruimte zijn om zelf de keuze te maken niet mee te doen door de risico's? Die nuance mis ik een beetje in deze discussie

De beste man heeft gewoon gelijk. Ik lees hier diverse reacties en vind het absurd dat mensen zich laten beïnvloeden door sport. Sinds wanneer is sport belangrijker dan je eigen gezondheid. Blijkbaar zijn sommige mensen niet verstandiger geworden in dit corona crisis. Stop met het verspreiden van nonsens en wees is even realistisch. Het draait uiteraard om geld. Denk je nou serieus dat ze echt gaan denken van: laten we is even onze supporters/fans vermaken. Ze hebben maanden geen voetbal meer gekeken. Stop maar met dromen, het draait allemaal om de financiële belangen. Ze lopen omzet mis en krijgen weinig inkomsten. Mensen roepen maar wat zonder erbij na te denken. Dit noem je ook wel ‘oogkleppen’ je wilt zien wat je wilt zien en horen wat je wilt horen. Troy Deeney is niet ‘egoïstisch’ en denkt aan zijn familie. Dat is pas een verstandige man. Als het aan andere mensen lag zouden ze alleen maar aan hun zelf denken. Wat zijn ze we toch allemaal weer zielig zeg, ruim 2 maanden lang thuis blijven. Wat had Anne Frank wel niet mogen zeggen? 2 jaar en 2 maanden is een groot verschil, vind je ook niet?

19 mei 2020 om 15:00

Precies dat! En wat heeft men de afgelopen 2 maanden nou moeten opofferen. Je kan tegenwoordig met de hele wereld contact hebben via pc en (mobiele) telefoon. Er zullen wellicht wat bedrijven omvallen, maar we leven in een ondernemend land en waar mogelijkheden wegvallen ontstaan ook weer nieuwe mogelijkheden. Als je je baan verliest stort de overheid elke maand gratis geld op je rekening, niemand zal in Nederland ooit hoeven omkomen van de honger. Denk een beetje aan elkaar en zorg voor je familie. Zoals Deeney hier wilt doen.

Zermat je bent helemaal fout, ik heb zelf een zoontje thuis met astmatische longetjes. Als hij besmet geraakt zijn we verder van huis. En ik snap de voetballers die niet akkoord zijn. Dat zou iedereen moeten zijn. Overal voetbal schrappen en zien dat ze te goei kunnen starten in september. Maar voor je verkondigd wie wel of niet kan besmet worden best eerst wat meer research doen. En niet copy paste

19 mei 2020 om 16:55

Ik denk dat daarbij misschien minstens zo belangrijk is dat er constant naar buiten komt dat veel van de jonge voetballers in Engeland (die van gekkigheid niet weten wat ze met het geld moeten) zich allerminst bezig houden met een 'lockdown' en constant allemaal feestjes en partijen op zoeken. Ik kan mij dan ook erg goed voorstellen dat er veel mensen (waaronder ook voetballers) zijn die zich afvragen of dit wel het meest slimme plan is om onder het mom van het geld moet toch binnen blijven komen bij het voetbal alles koste wat het kost door te laten gaan. In essentie vind ik het zelf ook veiliger als het om mensenlevens gaat om dan maar iets te voorzichtig te zijn en daarmee meer misere te ontlopen, dan dat je naderhand moet concluderen dat we mogelijk wel hadden kunnen voetballen. Al met al is het gevaarlijke ook dat alle onderzoeken nog lopend zijn en er dus constant nieuwe ontwikkelingen blijven komen. Zo zegt de ene kant van het onderzoek dat het minder schadelijk is voor jongeren (op basis van lagere sterftecijfers) echter benadrukt de andere kant dat deze groep wel de rest van hun leven de gevolgen ervan blijft ondervinden in de vorm van blijvende schade. Overigens zonder je al te veel op de brandstapel te willen gooien Zermatt_person, denk ik dat je na enig nadenkwerk ook zelf wel kan concluderen dat je uitspraak over Bulgarije, Portugal, Zwitserland en Hongarije natuurlijk kant noch wal raakt, enerzijds omdat jij zelf ook dondersgoed kan realiseren dat in deze landen er ook enorme bedragen in om gaan (met name in Portugal waar de belangen van derden absurd groot zijn) en daarbij de salarissen van de spelers ook van een behoorlijk hoog niveau waardoor de belangen ook weer zwaarder wegen. Verder speelt vooral in Hongarije en Bulgarije natuurlijk ook de politieke situatie erg mee, waarbij (uit mijn hoofd) in Hongarije men deze hele epidemie in eerste instantie uberhaupt niet serieus wou nemen en in Hongarije Orban steeds meer macht naar zichzelf toetrekt om ervoor te zorgen dat hij gewoon zelf de besluiten kan nemen. Het is niet erg om je mening hierover te ventileren, maar soms is het beter om toe te geven dat je er mogelijk minder kennis van hebt en bij je mening te blijven dan een kuil te graven op basis van valse argumenten en overgeneralisaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
13.Arsenal6-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. SarrAanvaller53
D. BachmannKeeper40
J. NgakiaAanvaller30
B. FosterKeeper10
C. CathcartVerdediger40
Kiko FemeníaVerdediger10
C. KabaseleVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Watford.

1 fan
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren