Eindhovens Dagblad: Mislukt huwelijk met PSV eindigt na dit seizoen

Donderdag, 14 mei 2020 om 22:54Demen Bulbul • Laatste update: 22:58

Het huwelijk tussen PSV en Kostas Mitroglou blijft volgens het Eindhovens Dagblad beperkt tot slechts één seizoen. De 32-jarige Griekse spits verlaat de Eindhovense club na dit seizoen en keert terug bij Olympique Marseille, zijn oorspronkelijke broodheer.

Mitroglou maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Galatasaray naar PSV. De aanvaller was aanvankelijk door Olympique Marseille voor anderhalve seizoen verhuurd aan Galatasaray, maar de Turken beleefden weinig plezier aan hem en besloten hem op hun beurt voor ongeveer 1,25 miljoen euro te verhuren aan PSV.

Mitroglou kende een redelijke start in Eindhoven, maar wist uiteindelijk nimmer een basisplaats te veroveren. Hij speelde in alle competities achttien wedstrijden voor PSV, waarin hij drie doelpunten wist te maken. Basisspeler was hij alleen in de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen tweededivisionist GVVV.

Het Eindhovens Dagblad benadrukt dat het geen zekerheid is dat Mitroglou volgend seizoen ook daadwerkelijk onder contract zal staan bij Olympique Marseille, daar de Franse club vanwege de coronacrisis flink zal moeten bezuinigen. Het contract van Mitroglou bij Olympique Marseille loopt na dit seizoen nog twee jaar door.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

Laat op die eerste invalbeurt na weinig heugelijke momenten achter, baart (of baard 😉) vooral opzien met zijn uiterlijk. Desalniettemin heeft hij natuurlijk niet het niveau dat PSV moet nastreven, kwam nogal houterig en log over

14 mei 2020 om 23:26

Hij zag er misschien houterig uit maar hij had toch wel wat fraaie acties in huis haha

Begon met zijn hoogtepunt met het verschalken van 4 Cyprioten achter elkaar. Daarna waren de hoogtepunten alleen nog maar bij de barber.

14 mei 2020 om 23:09

Toch net iets teveel Cyprioten gegeten, want daarna was ie niet meer vooruit te branden :P

14 mei 2020 om 23:55

Ik zat met twee vrienden te kijken en weet nog dat ik na die hilarische eerste actie zei: 'dit wordt een cultheld'. Nou.... zelfs dat heeft hij niet kunnen waarmaken

Had wel een legendarisch debuut wat ik nooit zal vergeten. Bij elk balcontact ging hij een trucje doen en ze lukte bijna allemaal. Het was gewoon een europese wedstrijd maar hij viel in alsof hij maar een beetje wilde aankloten.

Tja, afgezien van zijn eerste balaanname en die opmerkelijke baard hebben we - zoals je mocht verwachten van spelers met dit profiel - weinig lol aan deze man beleefd. Daarbij was zijn komst sowieso onnodig geweest als Van Bommel Romero gewoon een eerlijke kans had geboden in de voorbereiding. Maar nog voordat die goed en wel begonnen was verhuurde PSV de Argentijn, die volgens mij meer in zijn mars heeft dan Mitroglou ooit heeft gehad. Toen Lammers uitviel moest PSV op de blaren zitten door die keuze en kom je met dit soort lapmiddelen te zitten. Terwijl de club met Afellay en Schwaab ook al enkele twijfelachtige 'versterkingen' binnenhaalde.

14 mei 2020 om 23:44

Romero verhuren is dan wel een prima zet geweest. Bij PSV was hij met Malen en Lammers (niet wetende dat die er een half jaar uit zou liggen) niet verzekerd van heel veel speeltijd vooralsnog. Heeft bij Velez nu lekker veel kunnen spelen, in vorm geraakt en ongetwijfeld gegroeid. In de volgende voorbereiding (hoe die er dan ook uit ziet in deze tijd) een nieuwe kans geven.

14 mei 2020 om 23:56

Dat zijn verhuur (sinds begin dit jaar) zijn vruchten af heeft geworpen staat buiten kijf en ik hoop en verwacht dat Romero zelfs eerste spits wordt bij PSV komend seizoen. Maar ik blijf het vreemd vinden dat hij zo vroeg in de voorbereiding al naar Argentinie werd gestuurd. Dat had prima aan het eind van het zomertransferluik gekund, wat de huur van Mitroglou - maar ja, achteraf is het mooi wonen - onnodig had gemaakt.

15 mei 2020 om 00:12

Hoe erg PSV in een spitsenprobleem zat de verhuring was echt nodig. Romero liep hier van blessure in blessure. Dat gaat bij zo'n speler in zijn hoofd zitten. Nu heeft hij een seizoen lekker kunnen voetballen, vertrouwen terug gekregen in zijn doen en kunnen met zijn lichaam. Nu heeft PSV een betere Romero dan als ze hem niet verhuurt hadden. En het is een verloren seizoen voor PSV maar dit moet wel als een "transfer" aanvoelen voor dit jaar.

15 mei 2020 om 11:05

Zonder meer. Overigens was Romero weer helemaal fit aan het begin van de voorbereiding, maar het staat buiten kijf dat de verhuur hem goed heeft gedaan. Ik moet bekennen dat ik bijna wekelijks even Googlede op de resultaten van Velez Sarsfield en de bijdrage van Romero. Die club staat derde in de liga en sinds de jaarwisseling heeft Romero positief van zich doen spreken met goals in assist, waarbij het extra interessant is dat hij als diepe spits in hetzelfde systeem speelt als Roger Schmidt doorgaans hanteert. Daarin heeft hij behalve als doelpuntenmaker een belangrijke rol als aanspeelpunt en bliksemafleider - Romero topt zowel het aantal goals als assists bij Velez - en profiteren de 'komende spelers' achter hem. Zoals dat dit seizoen Janson, Dominguez en Almada zijn, zouden volgend jaar Malen, Gakpo, Ihattaren en Mauro veel profijt kunnen trekken van Romero's ervaringen in dit systeem. Verheug me erg op de terugkeer van dit talent.

15 mei 2020 om 16:04

En toen scheurde hij in de komende voorbereiding zijn kruisbanden. Je zult het net zien.

15 mei 2020 om 10:30

van Bommel en Latijnse spelers was geen goed huwelijk. Problemen met Lozano. Guti kreeg weinig kansen. Mauro helemaal geen kans. Pereiro in het begin wel, daarna was het ook over. Mauro vind ik nog wel het meest zonde zo onderhand. Om daarna wel voor 7 mln ofzo Doan te halen die ik niet beter vind. Geef dan gewoon Mauro de kans.

15 mei 2020 om 11:09

Denk dat Van Bommel zich nog wel eens achter de oren krabt volgend jaar. Met Romero, Guti, Mauro en op termijn Ledezma heeft PSV latino's in huis met veel meer potentie dan Van Bommel oog voor had. Met zijn behoudende manier van denken, ruim je al gauw plaats in voor veiligheidsgordeltjes als Hendrix en Rosario, met als dieptepunt dat Bommel daar uit tegen Ajax ook nog eens Sadilek naastzette. Maar voor komend seizoen verwacht ik dat PSV een trainer krijgt die uitgaat van initiatief en eigen kracht om succes te behalen. Of Gutierrez in het Volgassfussbal van Schmidt past vraag ik me nog wel af, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat Mauro Júnior geen rol va betekenis krijgt in de zienswijze van Schmidt, wat evenzeer geldt voor Romero, die bij Velez momenteel al als spits in Schmidts voorkeurssysteem speelt.

Met de terugkeer van Romero is hij ook overbodig. Nog een jaartje in Griekenland ballen en dan is hij klaar....

14 mei 2020 om 23:11

Ik ben heel benieuwd naar Romero. Bij PSV hebben we hem bij lange na niet op zijn best gezien. Dat gevoel heb ik althans, gezien hij hier nooit lang fit is geweest. Voor de coronacrisis was hij toch aardig in vorm geraakt bij Velez. Wat beelden gezien en dat ziet er niet verkeerd uit. Zou zomaar wat kunnen worden nog.

14 mei 2020 om 23:16

Een elftal met o.a Malen, Romero, Ihattaren, Madueke en Gakpo ik kijk er iig naar uit. Wel jammer dat we niet echt lang hebben kunnen genieten van het trio Ihattaren, Malen en Bergwijn die waren echt weergaloos aan het begin van het seizoen. Hoop dat Schmidt er een leuk elftal van kan maken.

14 mei 2020 om 23:38

4-4-2 proberen met Malen en Romero voorop, Gakpo op linksmidden en Ihattaren op rechtsmidden zou ik wel willen zien.

14 mei 2020 om 23:59

Denk dat dit zo maar eens het elftal van Schmidt kan gaan worden. Lammers en Romero als spitsen, Malen er achter in een vrije rol met Thomas, Ihattaren en Mauro als extra opties kort achter de spits. Dan heb je op links Gakpo en Bruma en op rechts Ihattaren, Mauro en Madueke. Op het middenveld heb je momenteel Hendrix, Rosario, Thomas, Sadilek en Guti. Daarvan gok ik dat er minstends 2 zullen vertrekken (ik gok zelf op Hendrix/rosario en Guti) en dan hoop ik dat PSV Van Ginkel of Strootman haalt (of beiden). Dan heb je echt een leuk middenveld en aanval voor een 4-4-2 hoor

15 mei 2020 om 11:17

Denk het ook, met een verstevigde verdediging zou je het met het vele talent voorin en op het middenveld een prachtig gebalanceerde selectie kunnen krijgen, waar de frisse wind die Schmidt brengt de rest kan doen. Daarbij hoop ik dat de Duitser Bruma en Doan links laat liggen en vooral het pure talent de ruimte geeft. Romero als diepe spits en Malen als vrije 9,5 kort daarachter zou een koningskoppel kunnen zijn dat verder ondersteunt kan worden door Gakpo en Ihattaren. In een meer controlerende rol zou ik - misschien wat verrassend - Mauro en Thomas zetten. Van nature zijn dat aanvallender ingestelde middenvelders, maar beide hebben de verbetenheid, het loopvermogen en bovendien - Hendrix, Rosario en Sadilek komen zwaar tekort op dit aspect: - de technische bagage om vóór de verdediging de opbouw te starten. Als enige randvoorwaarde heb je dan een solide achterhoede nodig.

Combrugge
Zeefuik
Lyanco
Obispo
Rodriguez
Thomas
Mauro
Ihattaren
Malen
Gakpo
Romero

Ach ja... Het heeft je 1,25 miljoen gekost, maar dan heb je er wel weer een cultfiguur bij die de komende tientallen jaren nog regelmatig op zal duiken in voetbalquizjes...

Tja.. het beleid bij psv!? Ik hoorde perez zeggen dat Ajax meer miskopen dan ooit heeft... maar qua geld en vooral relatief gezien spant psv met afstand de kroon: Romero (12mln) Baumgartl (10) Bruma (15) gutierez (10) Ramselaar (8?) en dan nog boscagli, Latorre, mitroglu, Thomas. Zodoende verbaasd het me dat het intern nog zo rustig is bij psv... az/huijberts had met deze bedragen 2 selecties gekocht die beter zijn dan t huidige psv. Inclusief salaris zit je denk ik rond de 75 miljoen euro aan misperen!

15 mei 2020 om 00:32

Shenkie lach me uit als je wil, zal het ook wel begrijpen. Romero niet afschrijven komt terug en ben benieuwd. Baumgartl niet afschrijven heb ergens nog vertrouwen in deze man onder Schmidt. Hetzelfde geldt voor Bruma die man kan het toch niet kwijt zijn. Guti begon goed, maar die heeft geen 10 miljoen gekost, verder ja valt tegen. Ramselaar stond in de basis onder cocu. Thomas is een ideale 12e 13e man, psv heeft helaas niks beters. Boscagli en mitroglu volledig met je eens!

15 mei 2020 om 00:58

@shenkie Vraag me echt af waar jij je informatie vandaan haalt omtrent de transferkosten van al die spelers die je hierboven opnoemt maar de bedragen die jij noemt kloppen totaal niet gewoon haha op twee na die had je wel goed. Thomas heeft not geen 3 miljoen gekost, die jongen had het pech dat hij gelijk bij aanvang van vorig seizoen zwaar geblesseerd raakte en daardoor het gehele seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Dit seizoen heeft hij het best goed gedaan vind ik! Die Boscagli heeft ook nog geen 3 miljoen gekost geloof ik, die moeten ze verhuren zodat hij elders aan spelen toe komt en dan volgend jaar weer een kans geven. Baumgartl zou ik ook nog geen miskoop noemen, die jongen heeft veel in zijn mars en heb het gevoel dat het onder Schmid wel goed zal komen.

15 mei 2020 om 11:27

Klopt. Vooral sinds De Jong hebben de transferkeuzes veelal dramatisch uitgepakt. Alleen met Dumfries en Angelino heeft hij twee voltreffers op zijn naam. Over Ryan Thomas was ik allerminst enthousiast in het begin, maar daar kom ik wel op terug. Thomas is technisch sterk en heeft een enorm loopvermogen, vergelijkbaar met Propper en Van Ginkel, waarmee hij zeker in het Volgassfussbal van Schmidt nog best eens kan slagen bij Psv. En Romero zou ik helemaal nog geen miskoop willen noemen; die jongen kwam veel pech toe en zat het PSV ook niet mee dat Van Bommel niet met latino's en andersdenkenden kan werken. Misschien dat de komst van Schmidt zelfs Gutierrez nog tot een succes kan maken, al acht ik die kans kleiner. Maar neemt niet weg dat de gare aankopen die PSV de afgelopen jaren voor veel geld sportief devalueerde tot chaos hebben geleid. Bij elkaar spendeerde de club 36 miljoen aan miskopen. Tel je de kosten voor de komst van Álvarez, Marin, Pierie, Babel, Scherpen en Varela bij elkaar op dan kom je op 36,5 miljoen aan miskopen. So let's not point fingers... Het is aan beide kanten nogal teleurstellend geweest afgelopen seizoen.

Je had er niet echt iets aan maar we hebben wel gelachen. Qua voetbal was het een troosteloos jaar voor heel PSV, fijn dat hij er was zodat er nog iets te lachen was. Maargoed, vanaf komend jaar zou ik wel weer een team willen zien dat voetballend ergens op slaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

9 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren