FA maakt ernstige verdenking jegens Kieran Trippier openbaar

Vrijdag, 1 mei 2020 om 19:38Dominic Mostert • Laatste update: 13:04

Kieran Trippier is door de Engelse voetbalbond (FA) aangeklaagd voor het overtreden van de strikte reglementen met betrekking tot gokken op voetbalgerelateerde gebeurtenissen. Het is niet precies duidelijk waar de rechtsback van wordt verdacht, maar de aanklacht zou te maken hebben met gebeurtenissen rondom zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid in de zomer van 2019. Als Trippier schuldig wordt bevonden, hangt de verdediger een zware straf boven het hoofd.

De FA bevestigt de aanklacht vrijdag in een statement. Specifiek zijn regels 'E8 a)' en 'E8 b)' van het gokreglement overtreden. De eerste regel schrijft voor dat voetballers niet mogen wedden op aspecten van wedstrijden of geld mogen inzetten op voetbalgerelateerde gebeurtenissen, zoals transfers of trainersontslagen. Ook mogen ze anderen niet instrueren of aansporen om dat te doen. De tweede regel komt neer op een verbod op het verstrekken van niet-openbare informatie aan anderen, die met die informatie weddenschappen met voorkennis kunnen plaatsen.

Het is niet duidelijk waar Trippier precies van wordt beschuldigd. Maar aangezien de tweede regel enkel betrekking heeft op het verstrekken van informatie aan anderen, en niet op het misbruiken van informatie om zélf weddenschappen te doen, is een logische conclusie dat de verdenking te maken heeft met het verstrekken van informatie over zijn transfer naar Spanje. Duidelijk is volgens Engelse media in ieder geval dat de aanklacht draait om een gebeurtenis in juli 2019, de maand van zijn transfer.

Trippier, die tot 18 mei heeft om met een formele reactie op de aanklacht te komen, laat in een eerste reactie weten dat hij de afgelopen maanden volledige medewerking heeft verleend aan het onderzoek van de FA, en dat hij dat zal blijven doen. "Ik wil duidelijk maken dat ik als profvoetballer nooit een voetbalgerelateerde weddenschap heb geplaatst, noch financieel voordeel heb gehaald uit weddenschappen van anderen", wordt de 29-jarige vleugelverdediger geciteerd in de Engelse pers.

Ondanks dat Trippier inmiddels in Spanje voetbalt, kan een schorsing van de Engelse bond hem wel degelijk raken. De FIFA kan de schorsing overnemen en omzetten in een wereldwijde schorsing. Dat overkwam Daniel Sturridge, die in maart voor vier maanden werd geschorst voor het overtreden van de gokregels. Omdat de schorsing door de FIFA werd bevestigd, werd het contract van Sturridge bij Trabzonspor direct ontbonden. De aanvaller zou vrienden en familie voorkennis hebben gegeven over een mogelijke transfer naar Sevilla, zodat zij daarop konden wedden. Behalve een schorsing kreeg Sturridge ook een boete van ruim 170.000 euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door stravven)

Zoooo, dat wordt zuur voor hem als dit doorgaat. De FA komt vast met enorm harde straffen als ze dit bewijzen. Terwijl die het juist zo goed doet in Spanje. Zonde.

Jammer voor Kieran, doet het goed bij Atletico, maar als je hier door inside betting kan doen is het inderdaad enorm illegaal. Krijg je daar een celstraf voor? In Spanje weet je toch dat ze het alleen maar om het geld zouden doen.

Het is natuurlijk geen fair game, te gaan gokken met voorkennis. Neemt niet weg dat zulke gokkantoren ook maar criminele praktijken zijn.

Wat ik me dan afvraag: Mag een voetballer wel wedden op winst voor zijn eigen ploeg? En stel dat Trippier op een wedstrijd in Engeland wed terwijl hij bij Atletico speelt, is dat toegestaan?

1 mei 2020 om 21:16

Lees de 2e alinea anders nog een keer.

2 mei 2020 om 17:16

Dan de vraag: Is een wedstrijd een gebeurtenis? Dat ligt puur aan hoe dit gedefinieerd is in de reglementen van de FA. En het lijkt mij nogal apart dat een speler van Atletico meer kennis heeft van een wedstrijd in pakweg Rusland dan iemand uit Rusland.

1 mei 2020 om 21:40

Is toch ook voetbal gerelateerd? Ik snap wat je bedoelt hoor. Maar de regels zijn duidelijk, niet gokken op voetbal gerelateerde zaken. Als hij wilt inzetten op Max Verstappen is dat prima.

2 mei 2020 om 02:16

Alles voetbal gerelateerd mag je niet op inzetten volgens de regel. Dus ook niet op winst of op een wedstrijd in de Faroer eilanden terwijl hij in Spanje speelt. Heeft er natuurlijk mee te maken dat mensen altijd connecties met andere mensen uit de voetballerij hebben en zo altijd iets kunnen weten. Wel interessant: dit geldt voor de duur van je contract. Dus Van Gaal mocht na zijn ontslag bij United niet inzetten maar een jaar later was zijn contract afgelopen en mocht hij wel inzetten.

Jammer... Was een goeie voetballer en past goed bij Atletico..... Had ik niet verwacht van hem.

1 mei 2020 om 22:31

Ik denk ook nie dat hij express wat heeft gedaan. Als ik profvoetballer ben en jij een vriend van mij, ik vertel jou over een naderende transfer. En jij besluit je broertje/neefje/vader dit ook te vertellen, waarna zij gaan wedden. Denk dat het ergens due kant op gaat

Als je goed leest ontkent hij alleen zelf geen financieel gewin te hebben behaald. Waarschijnlijk gewoon vrienden of familie info gegeven over de aanstaande transfer en daar zelf niet aan verdiend. Maar dat wordt dus een schorsing.

@beestachtig En dan is het nog maar een heel klei stapje om diezelfde vrienden en / of familie een bak geld te geven zodat die namens jou gaan "gokken". En dan moet maar weer worden bewezen dat je dat gedaan hebt met opzet.. Zeker als je dat doet met baar geld.

Ik vind het onzin dat voetballers helemaal niet mogen gokken op voetbal; wedstrijden buiten zijn competitie en CL zoals Vitesse-Ado moet toch prima kunnen? Wel is het iets moeilijker om na te gaan of hij niemand daar kent en dus ook niet inside info heeft.

2 mei 2020 om 15:00

Je laatste zin zegt al waarom dus niet..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller172
João FélixAanvaller155
J. OblakKeeper170
L. SuárezAanvaller1410
L. TorreiraMiddenvelder71
FelipeVerdediger150
J. GiménezVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

2 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren