Lucas Moura geeft ‘goede vriend’ Antony ‘essentieel’ advies voor Ajax-transfer

Donderdag, 26 maart 2020 om

Lucas Moura heeft hoge verwachtingen van Ajax-aankoop Antony. Laatstgenoemde maakt komende zomer voor minimaal 15,75 miljoen euro de overstap van São Paulo naar de Johan Cruijff ArenA. Moura zegt goed bevriend te zijn met de Braziliaanse jeugdinternational en heeft hem belangrijk advies gegeven op weg naar zijn transfer naar Europa.

"Antony is een goede vriend van mij en ook een geweldige speler", zo wordt de aanvaller van Tottenham Hotspur geciteerd door Lance. “Hij is snel doorgebroken en ik weet zeker dat hij een grote speler gaat worden in de toekomst. Mijn advies aan hem is dat hij zo snel mogelijk een cursus Engels moet gaan volgen. Ik weet niet of hij daar al mee bezig is, maar dat is erg belangrijk. Europeanen hechten hier veel waarde aan. Het is essentieel dat hij de taal spreekt als hij bij de club arriveert.”

De 27-jarige Moura werd net als Antony opgeleid door São Paulo. Hij verliet zijn geboorteland in 2013 voor Paris Saint-Germain, dat destijds veertig miljoen euro voor hem betaalde. Hij weet door eigen ervaringen dat het belangrijk is om direct na zijn verhuizing de ‘focus’ niet te verliezen. "Hij zal zijn familie en vrienden gaan missen, net als het dagelijkse leven in Brazilië. In Europa is het koud. Maar hij heeft alles in zich om het te gaan laten zien. Hij gaat naar een grote club, zal waarschijnlijk Champions League spelen en heeft de potentie om nog meer te groeien.”

De transfersom van Antony Matheus dos Santos kan oplopen naar maximaal 21,75 miljoen euro, zo maakte Ajax bekend bij het aantrekken van het twintigjarige talent. Zijn contract gaat in op 1 juli en loopt tot medio 2025. “We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan. Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken. Daar moeten we op vooruit lopen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden”, zei directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Transferprofiel - Antony
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Zou mooi zijn als Ajax volgend seizoen 4 Brazilianen in de selectie heeft met Neres, Anthony, Ribeiro en Danilo. Dan mogen we wel samba voetbal verwachten bij Ajax. Mocht het seizoen pas weer in de herfst beginnen behoud Ajax ook nog mooi Onana, Tagliafico, Vd.Beek nog een seizoen langer. Een goede vervanger voor Dest kopen (bijvoorbeeld Kenny Tete), een sterk verdedigingsduo kopen (bijvoorbeeld Toby en Jan), een waardige vervanger voor Ziyech (bijvoorbeeld Ihattaren) en een echte verbindingsspeler erbij kopen voor op het middenveld (bijvoorbeeld Propper), de breedte versterken waar nodig en Ajax is dan weer klaar voor het nieuwe seizoen. Onana, Tete, Alderweireld, Vertonghen, Tagliafico, Vd.Beek, Propper, Ihattaren, Anthony, Tadic, Neres. Reserves: Varela, Mazraoui, Alvarez, Blind, Martinez, Gravenbergh, Eiting, Ribeiro, Danilo, Traore, Promes

26 maart 2020 om 13:17
0

Wat is samba voetbal eigenlijk en wannneer heb je dat voor het laatst succesvol gezien op hoog podium?

26 maart 2020 om 13:23
0

samba voetbal is leuk frivool voetbal. Wanneer het kouder dan 10 graden is, regenachtig of de tegenstander geen open huis heeft of er wat fysieker ingaat speelt het samba voetbal vooral op de grond af.

26 maart 2020 om 13:49
0

@ajaxcunian,ik moet dan denken aan Braziliã« - Nederland op het WK 2010. Nederland won dan wel, maar ik vond dat Braziliã« toen mooi samba voetbal op de mat legde. Ook bij die geweldige redding van Stekelenburg ging mooi voetbal aan vooraf. Robinho die toen dribbelende langs 2 man, overstapje van Luis Fabinho en Kaka die daarna de rechterbovenhoek in stuurt en toen die geweldige redding van Stekenburg. Sambavoetbal op topniveau! Wat was dat toen genieten.

26 maart 2020 om 13:50
0

En wanneer heb je dat voor het laatst succesvol gezien op een hoog podium (zoals Ajaxcunian al vroeg)?

26 maart 2020 om 14:03
0

Dat weet ik niet eens meer. Tegenwoordig is er geen ruimte meer voor voor samba voetbal. We kijken nu voetbal in een tijd waarin het vooral draait om geld en belangen. Om maar een voorbeeld te noemen: in een kwartfinale of halve finale van de CL kan je als team geen samba voetbal gaan spelen. Simpelweg om dat de belangen te groot en er te veel geld om het spel staat.

26 maart 2020 om 14:14
0

Peter Bosz heeft toch wel bewezen dat je met aanvallend en risicovol voetbal toch nog steeds erg succesvol kan zijn. Zie hem ook graag weer terugkeren bij Ajax na Ten Hag.

26 maart 2020 om 17:09
0

WK 2002. Ik mis het type voetbal wel echt. Het was veel leuker om naar te kijken, maar nu draait alles om tacktiek. Er is weinig ruimte voor creativiteit.

26 maart 2020 om 19:07
0

Mis ik ook ja. Ajax speelde geweldig in de CL met een fantastische Onana, Sanchez, Dolberg, Traore, Younes, Milik.

27 maart 2020 om 17:09
0

Wat jullie noemen is geen samba voetbal, samba voetbal is zeker leuk, frivool en aanvallend. Maar frivool, leuk, aanvallend voetbal is geen samba voetbal per se. Barcelona Tiki Taka, Guardiola City, Liverpool van nu en Dortmund spelen of speelden echt geen samba voetbal. Brazilië 2010 is een goede poging.

26 maart 2020 om 13:28
0

met zo veel snelheid en creativiteit die je dan eventueel voorin zou hebben moet je lekker Marin op de 6 neerzetten donnie op de 8 en Tadic op de 10, dan heb je van alles wat en kan je op verschillende manieren voetballen met de zelfde 11.

26 maart 2020 om 13:34
0

Marin mag lekker terug naar België, miskoop jammer genoeg.Verder mogen ook Dest, Schuurs, Pierie, Veltman, Labyad, Bande verkocht worden.

26 maart 2020 om 18:10
0

Je bent gek. Schuurs gaat een topper worden. Dest heeft nog potentie en Veltman & Labyad zijn prima spelers voor erbij. Het liefst zie ik bij een vertrek van Tagliaficio Dest op links en Veltman op rechtsback. Schuurs volgend seizoen de vaste man naast Blind. Marin zou ik ook nog niet afschrijven.

26 maart 2020 om 18:54
0

Op basis van wat gaat Schuurs een topper worden? Hij maakt iedere wedstrijd 1 of meerdere cruciale fouten en leert daar absoluut niet van!Leg mij dan even uit wat jij dan wel in hem ziet dat hij een topper gaat worden? Op basis van wat zie je dat? Bayern heeft interesse in Dest en gaat hem mogelijk halen in de zomer. Veltman is al zo lang bij Ajax, die is echt wel klaar voor een stap naar het buitenland. Labyad is op aangeven van Ten Hag gehaald. Maar verwacht niet dat Ten Hag volgend seizoen nog bij Ajax werkt. Mag dus ook weg bij een goed bod. Zo goed vind ik hem niet. Marin is ook op aangeven gehaald van Ten Hag en is eigenlijk al afgeschreven.

26 maart 2020 om 20:29
0

Dat de jongen nog maar 20 jaar is. Zie jij een centrale verdediger van 20 bij Psv of Feyenoord rondlopen ? Sterker nog, zie je een centrale verdediger van 20 jaar bij een subtopper in Europa spelen ? Één die geen fouten maakt ? Schuurs heeft zijn fysiek mee, is redelijk rap en kan voor een verdediger goed voetballen. Hij heeft daarnaast nog een fantastische traptechniek, waardoor hij onze Brazilianen (neres/antony) volgend seizoen mooi weg kan sturen. Veltman moeten we inderdaad een stap gunnen, maar toch hoop ik dat hij blijft. Labyad is wat mij betreft een ideale wisselspeler. Ten Hag werkt volgend seizoen niet bij Ajax ? Hoe kom je daar in hemelsnaam bij ?

26 maart 2020 om 13:48
0

@mitchkot en toen sloeg Football Manager vast.... Zonder gekheid: Alderweireld komt deze zomer sowieso niet naar Amsterdam en wat moet je met Vertonghen als je Blind hebt als linkercentrale verdediger? Jij zit Blind op de bank die een enorm salaris verdient. Daarnaast zie ik Ihattaren nooit naar Ajax komen en zie ook niet waarom hij Amsterdam verkiest boven een mogelijke Europese club. Ook mis ik de doorstroom van de jeugd waar Ajax zo om geroemd wordt.

26 maart 2020 om 15:28
0

@mitchkot Toby heeft laatst toch gewoon gezegd dat hij liever naar Belgie gaat dan naar Ajax ivm zijn familie/gezin?

26 maart 2020 om 18:12
0

30 miljoen betalen voor een 31 jarige speler. Hahahahahahahah. Ihattaren zal Ajax de hoofdprijs voor moeten betalen. Na de inkomsten van Bergwijn laten ze die echt niet gaat voor minder dan 50 miljoen. (al zie ik hem wel graag komen)

26 maart 2020 om 13:49
0

Waarom denk je dat? De transfermarkt is vooralsnog wel gewoon open in de zomer en clubs halen dus spelers. Verder is het geen computerspel waarbij je spelers wel even naar de club haalt. Propper staat waarschijnlijk niet te wachten op de Eredivisie en heeft net bijgetekend bij Brighton. Hij verliet PSV niet voor niets voor de Premier League. Ihattaren laten ze nooit naar Ajax gaan tenzij je de absolute hoofdprijs betaalt. Dat soort bedragen gaat Ajax nooit uitgeven en zeker niet voor een speler van de concurrent. Alderweireld is cijfermatig nog 1 van de beste verdedigers uit de Premier League en kan naar veel grotere clubs dan Ajax. Ga er maar gewoon vanuit dat je Onana, Tagliafico en Van De Beek kwijtraakt, dan kan het eigenlijk nooit tegenvallen.

26 maart 2020 om 14:34
0

Denk je werkelijk dat Alderweireld nu al terugkeert naar Ajax? Dit seizoen was hij 1 van de beste 3 Premier League verdedigers op basis van cijfers. Genoeg grotere clubs die hem nog willen. Zoals ik al zei: Het is geen computerspel. Verder bepaalt PSV nog steeds de waarde van Ihattaren. Bovendien denk ik niet eens dat Ihattaren een overstap naar Ajax ziet zitten. In prjncipe is het gewoon een stap opzij. Dat kun jij als supporter misschien niet vinden, maar een speler zal zo denken. Ihattaren heeft momenteel geen reden om PSV in te ruilen voor Ajax.

26 maart 2020 om 13:58
0

Ik denk dat de window verplaatst gaat worden. Of we van Tete beter worden vraag ik me af, is wissel speler bij Lyon. Pröpper hadden ze dit jaar al moeten halen ipv Marin. Alderweireld zie ik niet komen en Vertonghen moet je niet willen. Te oud. Wijndal zie ik graag komen als. Nico gaat en ihattaren ipv Zyech zou een stunt zijn. Al zou ik liever Stengs zien.

26 maart 2020 om 17:36
0

Vreemde conclusie. Brazlie staat al sinds mensenheugenis bekend om opwindend, vermakelijk 'sambavoetbal.' Hoewel het WK 1998 nog het dichtst bij de uitzondering zit, is het WK 1982 waarschijnlijk de laatste keer dat dat land zijn reputatie waarmaakte. Met name onder Pereira was de speelstijl in 1994 en 2002 niet om aan te gluren en met het Brazlie van Dunga als dieptepunt was er weinig verbetering in de jaren ertussen en erna. Brazilianen en samba is net zo'n hardnekkige mythe als Ajax dat altijd mooi voetbal speelt (de kampioensjaren van Frank de Boer stond qua spelbeeld gelijk aan verwaarloosd beton) of Oranje dat voor totaalvoetbal staat. Ik zou me niet teveel verheugen op een sambarevolutie bij Ajax dus en de rest van je betoog is helemaal een illusie. Onana, Tagliafico en Van de Beek gaan zonder meer weg en waar mensen de arrogantie vandaan halen dat Ajax Ihattaren wel even ophaalt is me een raadsel. Wat mensen met tijd over in deze periode wel niet in hun hoofd halen zeg...

26 maart 2020 om 18:14
0

Gomes helemaal gelijk heb je hoor, maar met 2/3 snelle behendige Brazilianen krijgen we in ieder geval wat frivoler voetbal te zien. Mogen wij Ajacied dan een beetje dromen over het samba voetbal in Nederland.

Hmm ja, met pijn in mijn hart moet ik toch toegeven dat Moura inderdaad wel een speler is die weet hoe je het publiek in de Arena stil krijgt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

170 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 27 4 2 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 32 10 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 6 0 0 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 5 1 1 0
2016/2017 Paris Saint-Germain 37 12 0 0
Laatste voetbalnieuws

Lucas Moura geeft ‘goede vriend’ Antony ‘essentieel’ advies voor Ajax-transfer

Lucas Moura heeft hoge verwachtingen van Ajax-aankoop Antony. Laatstgenoemde maakt komende zomer voor minimaal 15,75 miljoen euro de overstap van São Paulo naar de Johan Cruijff ArenA. Moura zegt goed bevriend...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Juventus is van plan om Aaron Ramsey aan te bieden als wisselgeld voor Paul Pogba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren