Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vertrekkende Lucas Moura lijkt te knipogen naar Ajax in afscheidsvideo

Laatste update:

Lucas Moura vertrekt na dit seizoen bij Tottenham Hotspur. Dat maakt de club uit Londen bekend via de officiële kanalen. De dertigjarige Braziliaan heeft een aflopend contract, dat niet verlengd wordt. Daarom kan Moura, die sinds 2018 de kleuren van the Spurs verdedigt, komende zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

In een video op de clubwebsite van Tottenham neemt Moura alvast afscheid van de fans. “Mijn Spurs... Waar ik ook ben, mijn hart is altijd hier. Dit is mijn club. Het is een enorme eer geweest om dit logo te verdedigen. Van de hoogste toppen tot de diepste dalen en van het begin tot het einde: jullie zongen mijn naam. Dat was een eer. Dat was mijn droom. Sommige avonden zullen we nooit vergeten. Samen schreven we geschiedenis. Ik zal altijd van jullie blijven houden. Waar ik ook heenga, ooit zullen we elkaar weer tegenkomen”, zegt de aanvaller onder meer.

In Nederland – en ook bij Tottenham – zal men zich Moura vooral herinneren door zijn hattrick tegen Ajax in de halve finale van de Champions League. In mei 2019 stonden de Amsterdammers halverwege de return met 2-0 voor, nadat de wedstrijd in Londen ook al met 0-1 was gewonnen. In de tweede helft scoorde Moura echter drie keer, waarvan het laatste doelpunt diep in de blessuretijd, waardoor Ajax alsnog werd uitgeschakeld. In de finale verloor Tottenham met 0-2 van Liverpool.

Moura kwam begin 2018 voor een kleine dertig miljoen euro over van Paris Saint-Germain. In totaal kwam hij tot 219 officiële duels voor de huidige nummer zeven van de Premier League, waarin hij 38 keer scoorde. Dit seizoen moet Moura het vooral doen met invalbeurten. “We willen Lucas graag bedanken voor zijn enorme bijdrage aan onze club, en wensen hem het allerbeste in de toekomst”, laat Tottenham zelf weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 jaar te laat, poh wat deed dat pijn zeg. Ik was echt een kwartier verstijft na die goal. Al leek dit wel echt uitgeroepen door onze Valentijn daar Lucas verder weinig spraakmakends heeft laten zien daar.

18 mei 2023 om 20:35

Het heeft me een telefoon gekost. Wilde direct na de wedstrijd mijn vader bellen, dus had de telefoon al in de hand. En die viel er gewoon uit.

Elke dag worden reacties verwijderd omdat ze provocerend zijn. Maar de redactie van VZ geeft niet bepaald het goede voorbeeld.

Het is een beetje hetzelfde als in de voetbalstadions. Supporters die zich misdragen, worden uit het stadion geweerd, maar de spelers op het veld geven ook regelmatig het verkeerde voorbeeld.

18 mei 2023 om 19:23

haha ja, en zeer opzichtige troll accounts wordt niks aan gedaan.
maar goed, om dan toch maar even inhoudelijk te reageren op dit bericht.
lucas moura zou nog gewoon basis staan bij menig subtopper, heb zo het gevoel dat hij bij een spaanse of italiaanse club gaat opduiken

18 mei 2023 om 19:40

Misschien als vervanger van Kudus? Dat zou toch mooi zijn.

18 mei 2023 om 19:52

Als het goed is gaat hij juist terug naar Brazilië. Dat hij ging vertrekken wisten we allang, in januari zowaar nog geprobeerd te verkopen aan Everton en nog iemand anders. Maar ik denk dat je hem dus niet meer daar gaat zien opduiken.

18 mei 2023 om 19:35

Wat is er daar nu provocerend aan?

18 mei 2023 om 20:00

Omdat de man meer dan 500 wedstrijden heeft gespeeld, maar VZ het nodig vind om hem steeds maar aan 1 wedstrijd te linken.

18 mei 2023 om 20:08

Lucas Moura heeft verder ook weinig tot niets gepresteerd voor Spurs. Enkel tegen Ajax was hij de grote man. Altijd in de schaduw van Kane en Son gestaan

18 mei 2023 om 23:38

Is ook de link met Nederland en dus een Nederlandse site. Maar er is daar niks provocerend aan. Van wanneer hebben mensen zo een lange tenen gekregen. Tegenwoordig mag er niks meer gezegd worden of het is direct provoceren.

19 mei 2023 om 10:18

Het is niet elk jaar dat Spurs de CL finale haalt, dus ik denk dat de match tegen Ajax in Engeland ook gewoon als Moura zijn meest memorabele wedstrijd wordt gezien. Weinig provocerends aan

18 mei 2023 om 20:41

''elke dag worden reacties verwijderd omdat ze provocerend zijn. Maar de redactie van VZ geeft niet bepaald het goede voorbeeld''

Helemaal mee eens zo hyprocriet als de pest hier.

18 mei 2023 om 20:54

Het is vooral keur en willekeur. Je ziet een reactie verwijderd en vraagt je af: waar slaat dit op? Een grapje of vileine opmerking? Een punt in mindering;-)). Humor is sommige moderators vreemd. Een beetje de woke gedachte: niet zo zeer doen;-)))

18 mei 2023 om 21:04

Je krijgt hier al een punt in mindering als je vraagt of een bepaalt artikel gaat komen, te gek voor woorden

18 mei 2023 om 21:27

Het lastige met humor is dat het de discussie vaak een beetje dood slaat, en zeker niet bevordert.

Van mij zijn ook meerdere reacties om die reden verwijdert, en Migi is er al helemaal een mooi voorbeeld van. Ik genoot wel van zulke reacties, maar het voegt inhoudelijk niet heel veel toe en dat is wel het doel van VZ.

18 mei 2023 om 21:30

Je moet ook niet alles te serieus nemen. Een kwinkslag hoort er ook bij....

19 mei 2023 om 08:18

Door jouw post lijkt het net alsof ik er niet meer ben

Maar even ter "verdediging", voetbalzone modereren is een hoop werk, zeker als je het na je werk met een gillend kind op schoot moet doen terwijl je vrouw zeurt dat het eten klaar staat (oké, klinkt wat patriarchaal). En een beetje humor mag best, maar het moet wel iets toevoegen en niet tegen de regels zijn. Vragen om artikelen kan gewoon via het account Redactie, of via de mail. En zeggen dat de mods stom zijn mag ook, maar dan via het account moderators.

Ajax beul, serieus? Kom op jongens wat een niveau dit zeg haha. On: die wedstrijd was wel ook zo ongeveer de enige wedstrijd waarin hij echt schitterde voor zover ik mee heb gekregen. Maar ik volg Spurs ook niet echt. Niet het idee dat de fans hier echt heel rouwig om gaan zijn.

18 mei 2023 om 19:56

Die wedstrijd was hij toch de ajax beul? Wat klopt daar niet aan?

18 mei 2023 om 22:36

De titel is inmiddels aangepast maar VZ kopte eerst met: “Ajaxbeul gaat Spurs verlaten” of iets in die trant.

Ongelofelijk dat deze man de meest random uitschieter heeft gehad die ik ooit heb meegemaakt. We kunnen zeggen wat we willen over Valentijn, maar hij had voor deze wedstrijd gelijk. Moura kon je (op die wedstrijd na) gewoon laten lopen. Zal door 1 wedstrijd nooit meer vergeten worden door Spurs en Ajax fans.

Zou prima voor Feyenoord zijn om een jaar te overbruggen. Een hele goede optie als rechtsbuiten in de CL. Snel, dreigend, voorzet, goede pass.

Lucas bedankt voor je goals in de halve finale.
Daarna was het wel klaar. Heeft onder Mourinho nog even een rol gespeeld, maar is geen enkele toegevoegde waarde voor Tottenham.
Ook laatst tegen Liverpool kwam hij erin om een Assist op de winnende goal van Jota te geven.
Lucas speelt al een tijdje tegen Tottenham dan voor Tottenham.

Contracteren bij ajax voor vier jaar en dan vier jaar lang op de tribune laten rotten als wraak voor zijn doelpunten. Maar zonder gekheid, deze gast heeft buiten deze wedstrijd om echt nooit wat gepresteerd in zijn carrière..

Oke en waar is die afscheidsvideo? Als je deze titel gebruikt @voetbalzone leg dan op z'n minst uit waaruit die "knipoog" blijkt of voeg het filmpje toe zodat we zelf kunnen oordelen. Nu weet ik nog niks..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren