Besmette Serie A-speler grapt via Instagram: ‘Dit is voor hem als vakantie’

Zaterdag, 14 maart 2020 om 21:28Demen Bulbul

Dusan Vlahovic is een van de spelers in de Serie A die besmet is geraakt met het coronavirus. De twintigjarige aanvaller van Fiorentina is momenteel aan de beterende hand en heeft zaterdag via social media een update gegeven aan zijn achterban.

Vlahovic is samen met ploeggenoten German Pezzella en Patrick Cutrone positief getest op het coronavirus en verblijft momenteel, net als de overige selectieleden van Fiorentina, in quarantaine. Via Instagram Live vertelt Vlahovic hoe hij in de smiezen had dat hij besmet was met het longvirus. "Ik was thuis aan het slapen en werd plots bezweet wakker, met een griepje. Ik besloot mijn lichaamstemperatuur op te meten: 37 graden Celsius."

"Ik nam wat medicijnen en belde de club op. Mijn griep werd echter erger, want mijn lichaamstemperatuur was in de avond gestegen naar 39 graden Celsius", vervolgt de Serviër. "Ik ben naar het ziekenhuis gegaan. Ik had niet het idee dat het iets ernstigs was… Hoe dan ook: ik voel me oké en neem nu rust. Het enige wat ik nu kan doen is rusten en over veertien dagen zal het voorbij zijn. Ik moet simpelweg uit de buurt van andere mensen blijven."

Vlahovic, dit seizoen in de Serie A goed voor 22 wedstrijden en 6 doelpunten, heeft zijn ploeggenoten niet meer gezien sinds hij in quarantaine is geplaatst, maar veronderstelt 'dat het goed met ze gaat'. Eén specifieke ploeggenoot redt zich volgens Vlahovic hoe dan ook in quarantaine: Federico Chiesa. "Dit is voor hem als een vakantie, hij zit altijd in zijn kamertje!", grapt Vlahovic. "Chiesa is dol op gamen. Ik durf het niet aan om FIFA te spelen tegen hem. Hij doet niets anders met zijn tijd, dus ik zou geen schijn van kans maken tegen hem. Pol Lirola (een andere ploeggenoot van Fiorentina, red.) is ook verslaafd aan gamen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door messssssi)

Haha die Vlahovic! Wel een speler met veel talent

Ik vind het zo zorgelijk dat die voetballers bijna niets anders lijken te doen dan gamen in hun vrije tijd. Het is zoals het is, maar het verbaast me dat niemand een drang voelt om zich naast fysiek en digitaal ook mentaal te ontwikkelen. Het lezen van boeken, het bespelen van een instrument, het maken van een schilderij. Maar goed, ik zelf word dan ook niet gerepresenteerd in een video spel. Waarschijnlijk is er niks zo leuk om lekker met jezelf te spelen.

15 maart 2020 om 02:15

plus een voor je woord grap 🤣

15 maart 2020 om 09:19

Nou. Lang niet alle voetballers gaat dit voor op. Maar net als in de gewone maatschappij heb je er allerlei types tussen.

15 maart 2020 om 09:59

Vind dit wel vrij negatief beeld van gamen eigenlijk. Buiten werk wil men gewoon graag doen wat men leuk vind, en terecht. Ik denk dat de meeste mensen die een boek lezen of instrument spelen dat niet doen met de instelling: "ik wil me graag extra ontwikkelen", maar dat ze het doen omdat het hun hobby is. Verder is dit wat ove gamen gezegd wer in het nieuws:
"Gamen zou diverse cognitieve vaardigheden kunnen verbeteren, waaronder het ruimtelijk inzicht, het vermogen om logisch na te denken, het geheugen en de waarneming. Shooters, die vaak nogal gewelddadig van aard zijn, verbeteren het denken in drie dimensies. Strategische spellen, bijvoorbeeld roleplaying games, kunnen een gunstig effect op het probleemoplossend vermogen van kinderen hebben.

Sommige games maken kids creatiever of helpen ze omgaan met tegenslagen, andere spellen zorgen juist voor ontspanning en gaan angstgevoelens tegen. 'Als het spelen van games mensen gelukkiger maakt, is dat een belangrijk emotioneel voordeel', stelt Granic. Verder is het stereotype van de geïsoleerde gamer wellicht nogal achterhaald, omdat veel spellen sociale interactie juist aanmoedigen."

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fiorentina

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Bologna12-2
10.Udinese9-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
José CallejónAanvaller70
D. VlahovićAanvaller74
R. SaponaraMiddenvelder61
N. GonzálezAanvaller61
R. SottilAanvaller51
C. BiraghiVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Fiorentina.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren