Spelers Telstar weigerden duel met Sparta: ‘Hier hebben we slecht gevoel bij’

Zaterdag, 14 maart 2020 om

Telstar en Sparta Rotterdam spelen dit weekend vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus geen reguliere wedstrijden, maar hadden wel in gedachten om zaterdag een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen. Dit plan werd echter geschrapt nadat de spelers van Telstar duidelijk maakten hier liever niet aan mee te willen werken.

“Vandaag hadden we willen spelen, maar de spelers wilden niet”, legt trainer Andries Jonker uit bij NH Radio Sportcafé. “We hadden vandaag tegen Sparta kunnen oefenen. Het was een opmerkelijk moment gisteren. Toen ik de spelers vertelde dat we een oefenwedstrijd konden spelen nam een van hen het woord: ‘Trainer, hier hebben we een slecht gevoel bij. We spelen liever niet.’”

“Toen heb ik ze gezegd dat ik daar geen ruzie over wil maken en dus heb ik Sparta afgebeld”, gaat Jonker verder. De oefenmeester zag een vriendschappelijk duel wel zitten: “Het was een leuke wedstrijd geweest, maar als mijn spelers zich niet happy over voelen gaan we daar niet aan beginnen.” Telstar blijft ondanks de stillegging van de competitie wel trainen achter gesloten deuren.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Snap jij de overwegingen van de Telstar-spelers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door slureeh)

Ik begrijp het eerlijk gezegd niet. Het is een wedstrijd zonder publiek. Zo vind ik het ook idioot dat ik vanochtend niet met mijn zoontje op het voetbalveld heb mogen staan. We zetten ze wel bij elkaar in klas, maar op het veld mag het niet. Zo ook hier. Alsof die jongens van Telstar door interactie op een veld met 11 spelers van Sparta een veel groter risico lopen. Maar wel naar de supermarkt gaan bijvoorbeeld. Kijk, als je publiek samen laten komen creëer je onnodig risico, dat begrijp ik. Maar een onderlinge wedstrijd, lekker toch met dit weer zou je zeggen. Ik heb niemand horen klagen toen er vorig jaar in de winter bijna 10.000 mensen in Nederland aan de gewone griep overleden.

14 maart 2020 om 13:14

Steek anders even je kop in het zand. Er is klaarblijkelijk een reden dat de wereld op zijn kop staat. Maar blijkbaar ben jij de expert. Die jongens nemen gewoon een juiste beslissing en de knvb ook door geen wedstrijden meer te spelen. Vind het zelf ook jammer, maar kom er wel overheen. Zeker als je naar de huidige situatie kijkt. Dat kinderen nog naar school mogen ligt aan de regering, maar vraag me af hoe lang dit nog duurt....

14 maart 2020 om 15:05

mischienword die paniek wel gecreëerd om er voor te zorgen dat je thuis blijft. hey als iedereen die normaal naar kantoor moet nu gewoon 2 een thuis blijft. niemand meer door angst onnodig de auto pakt of naar ze werk moet. kantoren die gesloten zijn en daardoor minder stroom gebruiken. hebben we toch een voorsprong op ons klimaat plan :-) Van die kant word er dan weer niet gekeken. dat het zo uit de hand is gelopen en mensen er echt geschift door zijn geraakt kunnen ze dan ook niks aan doen.

14 maart 2020 om 15:25

Nee, die paniek wordt niet gecreëerd. Er zijn zoveel mensen besmet op het moment, dat de zorg het nauwelijks meer aankan. De overheid en de zorg wil iedereen die besmet gaat worden liever verspreiden. Maar geloof jij lekker dat de overheid dit allemaal gecreërd heeft voor hun eigen voordeeltjes.

14 maart 2020 om 13:43

Lekker relevant dat er vorig jaar in de winter 10.000 mensen in NL aan de gewone griep overleden zijn. Corona is er nog niet zo lang, je vergelijkt iets dat pas eind vorig jaar is uitgebroken en ondertussen 150.000 mensen besmet heeft, met iets dat er al tientallen/honderden jaren is en diverse malen gemuteerd is. Maar, hanteer vooral dezelfde populaire retoriek als anderen die niet snappen dat er een verschil is tussen iets noodzakelijks als naar de supermarkt gaan, en een nutteloze voetbalwedstrijd bezoeken. Als je dat verschil niet kunt maken, dan snap ik inderdaad dat je het niet begrijpt.

14 maart 2020 om 13:56

Het waren er 2900 meer dan verwacht. Dat zijn er lang geen 10.000 en ook dus niet allemaal wegens griep. Verder waren er toen 400.000 griepgevallen. Ga nu zelf eens rekenen en zeg dan eens wat zinnigs.

14 maart 2020 om 14:16

Mooi verhaal. Nogmaals, je vergelijkt een nieuw fenomeen met iets dat al wijdverspreid en genesteld is. Plus, 2900 meer dan verwacht? Is het okay als het onder de verwachtingen valt, ook al verspreidt het erg snel? Dat het voor ouderen een verhoogde kans op de dood oplevert, geeft niks? Zullen we die maar aan hun lot overlaten, zodat wij weer voetbal kunnen kijken?

14 maart 2020 om 14:40

Speel je liever Russisch roulette met 1 of 2 kogels in het pistool? Ik neem aan met 1, vandaar dus dat de redenering “als dit mag, dan zou dit ook moeten mogen” wederom enorm stom is.Je griepvergelijking is intussen zo achterhaalt dat het geen reactie meer verdiend.

14 maart 2020 om 15:28

Nederland is een van de weinige landen waar de scholen open blijven. Reden is dat hier bijna altijd man en vrouw werken. Het kabinet vreest ontwrichting van de samenleving als een van de twee thuis moet blijven om op de kinderen te passen. Een wedstrijdje oefenen betekend mensen verplaatsen en met elkaar in contact brengen. Daarmee kan je dus het corona virus verplaatsen en overbrengen. Mortality rate van griep is onvergelijkbaar met die van corona, corona zorgt voor veel meer slachtoffers. Het is alleen nog niet zichtbaar, de grote piek moet nog komen.

14 maart 2020 om 15:32

Het feit dat je dit vergelijkt met de "gewone griep" zegt dat je totaal niet geinformeerd bent, of liever je kop in het zand steekt.maar voor de duidelijkheid.het is een nieuw virus. Niemand heeft weerstand. Hierdoor is Iedereen vatbaar en ligt het probleem meer in het feit dat de zorginstellingen onder grote druk komen te staan en er geen goede zorg verleent kan gaan worden. Daardoor zal het % stergevallen vele malen hoger komen te liggen.daarnaast zijn de risico's van het oplopen van het virus gewoon onbekend. Ook op de lange termijn. Daardoor is er alles aan gelegen dit virus op de een of andere manier een halt toe te roepen. Dan is er meer tijd voor onderzoek en medicijnen.je kunt en mag het gewoon niet vergelijken met een totaal gewone griep. En je moet gewoon je verantwoordelijkheid nemen. Wellicht wordt jij er niet zo ziek van... maar je buurman of de oma van je buurman wel...dus nogmaals. Kop uit het zand. En je verantwoordelijkheid nemen.

14 maart 2020 om 15:52

Kortzichtige reactie. De vergelijking met de gewone griep slaat kant nog wal. Tegen het Coronavirus is nog geen vaccin en er is een risico dat het zich muteerd , daar mag je beste alle maatregelen voor nemen.

14 maart 2020 om 23:39

Het is juist te hopen dat het muteert: Over het algemeen muteert/evolueert een virus uiteindelijk in een meer besmettelijke, maar minder dodelijke variant: als zijn gastheer overlijdt, is het virus veel minder overdraagbaar. Het virus heeft er helmaal geen baat bij dat de gastheer overlijdt. Daardoor blijven (natuurlijke selectie), de minder dodelijke stammen juist over. Even ter vergelijking: een van de meest voorkomende (positief geteste) griep varianten van vorige winter was H1n1pdm09, oftewel DE Mexicaanse griep. In 2009 nog verantwoordelijke voor 575,400 doden wereldwijd, wereldwijde crisis, paniek. Afgelopen jaar de meest normale/reguliere/vaakst voorkomende griep-variant. Enerzijds omdat we antistoffen hebben aangemaakt, maar ook zeker omdat de virus-stam minder dodelijk is.

14 maart 2020 om 16:44

Dat er nog steeds mensen zijn die dit -wat er gaande is- nog steeds vergelijken met de oa de gewone griep. Verdiep je er eens alvorens je wat roept!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC4514
10.Telstar44-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
F. KorpershoekMiddenvelder290
R. KharchouchAanvaller2820
A. NajahMiddenvelder260
S. LynenMiddenvelder251
S. van DoormMiddenvelder232
G. PletAanvaller217
R. FernandesAanvaller141
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

0 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren