Sarri is wanhoop nabij bij Juventus: ‘Het lukt me niet om het over te brengen’

Woensdag, 26 februari 2020 om

Maurizio Sarri is de wanhoop nabij na het eerste duel van Juventus met Olympique Lyon in de achtste finales van de Champions League. De Italianen speelden een zwakke wedstrijd in Frankrijk en gingen uiteindelijk met 1-0 onderuit, zonder zelf ook maar één keer op doel te schieten. Sarri baalt als een stekker dat het door hem gepredikte Sarriball nog altijd maar niet van de grond komt bij Juventus.

Nadat de ervaren oefenmeester afgelopen zomer neerstreek bij Juventus, waren de verwachtingen hoog. La Vecchia Signora is momenteel weliswaar koploper in Italië en overleefde betrekkelijk eenvoudig de groepsfase van de Champions League, maar het vaak inspiratieloze spel van zijn elftal irriteert Sarri. "Het is lastig uit te leggen waarom, maar we lieten de bal vandaag veel te traag gaan, vooral in de eerste helft. Er was geen enkele beweging, waardoor de tegenstander ons kon opjagen, de bal kon veroveren en zelfs kon scoren", analyseert hij na afloop in gesprek met Sky Italia.

Lucas Tousart groeide vanavond na dik een halfuur uit tot matchwinner, door te scoren na een assist van Houssem Aouar. Dat doelpunt kwam tot stand op het moment dat Matthijs de Ligt aan de zijlijn werd behandeld aan een hoofdblessure. "We waren besluiteloos en miste agressie in aanvallend opzicht, en in de eerste vijftien minuten was dat ook het geval in verdedigend opzicht", vervolgt Sarri. "We hadden de pech dat we een doelpunt moesten slikken op het moment dat De Ligt geblesseerd was. De tweede helft was beter, maar het is gewoon niet goed genoeg voor een Champions League-wedstrijd."

Sarri zoekt het probleem ook bij zichzelf. "Ik begrijp niet waarom het me niet lukt om de spelers over te brengen hoe belangrijk het wel niet is om de bal snel te laten gaan. Het is fundamenteel. We blijven er hard aan werken en vroeg of laat zullen we het in de vingers krijgen. Ik bleef het team zeggen dat ze de bal snel moesten laten gaan, maar te veel spelers lieten de bal te langzaam gaan en bevonden zich daardoor in de verkeerde posities op het veld."

"Gisteren tijdens de training ging het wel goed: de bal ging twee keer zo snel als vandaag. Hoe het vandaag ging, is het tegenovergestelde van hoe het moet gaan", vervolgt Sarri zijn vurige betoog. "De laatste tijd doen we vaak dingen het tegenovergestelde van hoe het op de training gaat. Als de bal traag rondgaat, raak je uit positie en kan de tegenstander je omsingelen, agressief zijn en de bal van je afpakken. Ik vond niet eens dat Lyon zo goed drukzette: we lieten de bal simpelweg te langzaam gaan en temporiseerde nooit. Als je zo speelt, is het niet waarschijnlijk dat je een kans gaat creëren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door detoorn)

Dat klinkt als een trainer die aan zijn laatste weken bezig is.

27 februari 2020 om 00:03

En dat zelf ook wel prima vindt

27 februari 2020 om 00:06

Valt geen eer te behalen in Turijn. Spelen al jaren lang veel te slecht voetbal met de kwaliteiten die ze bezitten

27 februari 2020 om 00:21

Daar moest Sarri juist verandering in brengen, dat was die eer die te behalen was. Het lijkt echter nergens op.

27 februari 2020 om 00:36

Ik geef m gelijk als hij zegt dat het niet overkomt en de spelers niet presteren. Hebben we ook bij de voorgaande trainers gezien dus denk dat het probleem daar niet meer ligt

27 februari 2020 om 00:47

Mar als Sarri zegt dat ze het tegenovergestelde doen als op de training, is het antwoord toch heel makkelijk?!?! 😉. On; lijkt echter niet de juiste coach voor de echte top. En zeker niet voor dit Juve. Vind Juve trouwens al jaren lang heel statisch en traag spelen, de nul houden en hopen op een dood spelmoment of individuele actie.

27 februari 2020 om 01:26

Ik vind het wel verfrissend, een coach die zich kwetsbaar opstelt en niet de hele tijd de alwetende macht uithangt.

27 februari 2020 om 07:36

Klopt, daar hebben in Nederland al veel te veel van (gehad) zonder specifiek namen te noemen..

Juve speelt al jaren gewoon slecht voetbal, het Napoli van Sarri en ook Atalanta van nu zijn veel attractiever om naar te kijken. Juve denkt altijd eerst defensief en vanuit de omschakeling. Verbaast me daarom ook dat Sarri zoveel punten heeft gehaald, normaal gesproken had juve allang 2e of 3e moeten staan, als je van speelstijl wilt wisselen. Doet me denken aan Frank de boer bij Palace of Bosz bij Dortmund, alleen heeft Sarri ene Ronaldo tot zijn beschikking die er nog een paar inlegt. Sommige aspecten kan je gewoon niet veranderen als trainer, als er 10 jaar lang op dezelfde manier gespeeld wordt.

Sarri moet ontslagen worden want hij haalt niets uit dit team. Altijd eerst verdedigend kijken, schei uit zeg.

Tsja hij mist ook de nodige spelers voor zijn spel. Hij heeft veel statische spelers, terwijl zijn spel bij Napoli wel werkte met flitsende spelers voorin. Hij mist top vleugelspelers. Dit Juve is gewoon te statisch. En daarnaast wie weet is het ook zijn onprofessionele houding. Als je met een sigaret een training geeft, tsja.

27 februari 2020 om 01:10

Da’s toch niet helemaal waar - je hebt op het middenveld Ramsey en Rabiot erbij gekregen, twee dynamische spelers. Voorin heb je Ronaldo en Dybala, ook niet bepaald statische jongens. Daar moet toch wel enige chocola van te maken zijn?

27 februari 2020 om 01:25

Er is zeker meer uit te halen, maar ramsey en rabiot vind ik 2 spelers die niet nodig waren. Ze missen juist een technische cam zoals coutinho bij liverpool. Ze hebben te veel cm's op dit moment. Daarnaast ook goede buitenspelers

27 februari 2020 om 01:28

Weet je wat een dynamische speler is op het middenveld? Een Valverde, een Kdb, een Wijnaldum e.d. alhoewel Ramsey dat nog wel wat heeft. Maar de anderen zijn aardig statisch in hun spel, willen de bal in hun voeten vaak, gaan bijna niet diep en hebben geen loopverogen zoals de spelers die ik opnoemde. En daarnaast had ik het over vleugelspelers. Met een topaanval was het anders geweest. Kijk naar de teams als Psg, City, Bayern of zelfs Dortmund.

Te licht bevonden voor de echte top. Leuk voetbal bij Napoli maar heeft dat bij Juve en Chelsea niet laten zien. Juve moet hem eigenlijk direct ontslaan. Gooit zelf de handdoek al in de ring.

27 februari 2020 om 00:48

Heeft bij Chelsea gewoon de EL en top 4 gehaald, meer werd er vorig seizoen eigenlijk niet verlangd. Heeft ze terug naar de CL geloodst. Hij koos er uiteindelijk zelf voor om naar Juve te gaan, wat gewoon de foute keuze was.

27 februari 2020 om 00:55

Het spel was daarentegen gewoon niet goed bij Chelsea. In de EL had Chelsea een simpele route.

27 februari 2020 om 01:23

Arsenal was op dat moment zwaar uit vorm en met Emery was Arsenal ook geen hele lastige tegenstander. Van simpele tegenstanders als Brighton werd al niet meer gewonnen terwijl ze in pole position lagen voor de 3de plek. Maar denk dat hij vooral de route naar de finale bedoelt..

27 februari 2020 om 07:26

Ach die Lampard is zogenaamd een topcoach, maar presteert niks beters.

27 februari 2020 om 08:32

Ja schuif altijd alles maar af op de trainer, lekker makkelijk. Die spelers moeten toch ook zelf een bepaalde verantwoordelijkheid hebben om alles te geven in een wedstrijd en het tactisch plan uit te voeren. Maar iedereen dacht dat dit juve wereld top is en dat dachten ze vorig jaar ook. Juve is goed maar echt niet heel geweldig. Juve is de laatste tijd meer een handelshuis geworden. Kijk wat ze doen, transfervrij spelers binnen halen, jaartje of misschien twee jaar laten spelen en dan weer verkopen. Maar kijk dan ook meteen wat voor spelers ze binnen halen. Rabiot, Ramsey higuain dat is toch ook niet geweldig? Dan hebben ze die guarado ( weet even niet hoe je het schrijft) en zo danilo, tjaa ook niet geweldig. Ronaldo, die man is 36 en doet het goed maar is gewoon simpel weg niet meer de Rinaldo van 6 jaar geleden. Het zijn ook allemaal spelers waarvan de vorige clubs het ook niet heel erg vonden als ze weg gingen.

Ondanks dat ik had verwacht dat sarri er meer uit zou halen, vind ik dat het beleid van juve gewoon matig is. Ze missen creatieve spelers en hebben te veel van dezelfde types. Een aankoop als ramsey is marketingtechnisch slim, maar het was niet wat ze nodig hadden. Ik mis een gedachte/spelwijze. De creaviteit qua cam en buitenspelers is gewoon te matig op dit moment.

Juventus heeft met Can de verkeerde middenvelder laten gaan. Die gaat echt stevig te keer bij Dortmund en is gewoon een goede speler. Nooit het vertrouwen genoten bij Juve, terwijl hij wel een speler is die ze missen: fysiek een monster, gaat tot het uiterste, nog jong en een fantastische voetballer. Nee ze spelen liever met Matuidi lol, daar is al 2 jaar het beste van af.

27 februari 2020 om 00:56

Vind can een prima middenvelder maar het is niet wat ze missen naar mijn idee. Fysiek hebben ze voldoende, maar alle creativiteit moet van ronaldo, dybala en een cuardrado komen.

En toch is wat hij zegt niet slecht, Hij wil de bal snel rond laten gaan en aanvallend voetbal spelen, Echter heeft hij de selectie er niet voor. Daarom hoop ik dat we hem iig wat creativiteit kunnen geven qua aankopen en hij misschien dan wel het spel erin kan krijgen. Zij ideeën zijn prima dat liet die eerder zien

Elke week maar opnieuw zo een uitspraken. "De jongens zijn niet meer gemotiveerd in de serie a" " help mij ik weet niet wat te doen" en nu dit alweer. Natuurlijk presteren onze spelers dan niet op hun niveau. Gooi deze clown gewoon buiten. Schande wat ik zie als fan. Als ze hem houden tot einde seizoen kan je de scudetto vergeten. En het CL geld hebben we ook nodig. Ik heb nooit in mijn leven zo over een coach geklaagd maar dit is een kwestie van tijd dat hij eruit ligt. Beter nu dan te laat.

Hij spreekt alsof hij zelf de schuld opzich neemt, maar het komt toch vooral wel over als kritiek op zijn spelers.

Wat ik een beetje voel bij Sarri is dat hij het spelletje natuurlijk wel begrijpt, maar hij lijkt mij super afstandelijk en incapabel om een band met spelers te vormen. Hij lijkt mij niet echt iemand die een diepe band met zijn spelers creëert. Een Klopp of een Mourinho zijn daar meesters in en ook volkomen tegenovergesteld van elkaar. Sarri lijkt mij iemand die continu bezig is met grafieken en zijn sigaretten, chagrijnig naar zijn spelers is en een strikte werkrelatie erop na houdt. Terwijl een Klopp gewoon een echte vriend is geworden van zijn spelers. Mourinho kreeg zijn spelers ook altijd zo ver om zich dood te strijden voor hem. Mourinho straalde altijd een onoverwinnelijke zelfvertrouwen uit en dat had ook z'n effect op de spelers. Terwijl een Sarri er verslagen bij zit en helemaal gestrest op sigaretten zit te kauwen. Zo'n uitstraling geeft spelers ook niet echt het vertrouwen. Bij Napoli kon het allemaal nog wel, daar bouwde hij een ploeg op, had spelers die nog geen top waren en makkelijker verteld kon worden dat zij bepaalde opdrachten moeten uitvoeren op het veld. Nu kun je een tactisch plan uitleggen aan een Pjanic, maar die kijkt je aan alsof je gek bent met je peuk in je mond langs de zijlijn en denkt terug naar de wedstrijd dat Kepa een wissel weigerde bij Chelsea.

Even serieus wat voor voetbalverstand hebben ze daar bij Juventus? Je haalt serieus rabiot en Ramsey? Terwijl je al pianic, matuidi, bentacour en bernadeschi hebt?? Helemaal geen creativiteit of snelheid op het middenveld? En aub hoe kun je cancelo wegdoen en Danilo halen? Zo snel mogelijk deze slechte dramatische backs wegdoen, want wat zijn die danilo en alexandro slecht zeg! Niet normaal meer dit.

Klinkt als de Italiaanse Jaap Stam. Juventus kan hem er beter uitgooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1063 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6326
2.Lazio6237
4.Atalanta4836
5.AS Roma4516
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger253
P. DybalaAanvaller247
G. HiguaínAanvaller235
M. OlivieriAanvaller00
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

1 fan
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Bayern München mengt zich in de strijd om de handtekening van Wolverhampton Wanderers-revelatie Adama Traoré. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren