FC Utrecht blijft door treffer in extremis beteuterd achter in waterballet

Zondag, 16 februari 2020 om

De competitiewedstrijd tussen Willem II en FC Utrecht heeft zondag geen winnaar opgeleverd. FC Utrecht leek in Tilburg hard op weg naar een overwinning, maar in de 91ste minuut zorgde de ingevallen Paul Gladon toch nog voor een puntendeling: 1-1. Willem II is ondanks het punt afgezakt naar de vijfde plaats in de Eredivisie; FC Utrecht heeft zes punten minder en is terug te vinden op een zevende plaats.

FC Utrecht had zich geen betere start kunnen wensen in Tilburg, want Jean-Christophe Bahebeck bracht de Domstedelingen binnen vier minuten op voorsprong. Bahebeck dook na een vlotte counter van FC Utrecht op in de zestien van Willem II, waarna de Franse spits de bal na een voorzet van Gyrano Kerk tegen de touwen gleed: 0-1. Willem II had na de vroege openingstreffer moeite om in zijn spel te komen en ontsnapte niet veel later aan een tweede tegendoelpunt. Sander van de Streek werd bediend door Kristoffer Peterson, maar Timon Wellenreuther redde vervolgens met de vingertoppen.

Na ruim een kwartier liet Willem II zich voor het eerst gelden in aanvallend opzicht: een schot van Vangelis Pavlidis scheerde voorbij het doel van Jeroen Zoet. Jordens Peters en Ché Nunnely ondernamen daarna ook nog doelpogingen, maar uiteindelijk werd FC Utrecht in de eerste 45 minuten nauwelijks aan het wankelen gebracht. Het team van John van den Brom was zelf op slag van rust via Kerk nog dicht bij de 0-2, maar diens schot miste uiteindelijk richting.

Na de onderbreking maakte Willem II jacht op de gelijkmaker, maar de eerste grote kans van tweede helft was voor FC Utrecht: een knal van Leon Guwara werd met moeite gepareerd door Wellenreuther en de rebound die volgde was vervolgens net niet besteed aan Van de Streek. Willem II reeg ondertussen de hoekschoppen aaneen en wist de bezoekers gaandeweg steeds verder terug te drukken op eigen helft. FC Utrecht leek in de stromende regen stand te gaan houden, maar in de blessuretijd hielp Gladon Willem II toch nog aan een zwaarbevochten punt door in de drukte raak te schietenGerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door bob jc)

Hoor ik die 4e man net zeggen dat het een nieuwe aanvalsfase was. Wat is dat nou voor onzin. Er gaat toch een overtreding vooraf aan dat doelpunt en het is de zelfde aanval. Ga toch weg man Verder kan ik er met mijn pet niet bij dat Kerk zo lang mag blijven staan. Niet te geloven hoe slecht die al maanden speelt

16 februari 2020 om 19:38

Het is echt niet normaal meer. Er zit echt geen lijn in. Elke arbiter en var doen maar wat. Spelers en clubs weten niet meer waar ze aan toe zijn. Er moet wat veranderen want dit kan echt niet.

16 februari 2020 om 19:38

Aan de goal van Utrecht ging net zo een overtreding vooraf. Kohlert weer daar met handen gewoon omver geduwd. Staan we quitte dus.

16 februari 2020 om 20:39

Echt? heb het nu een keer of 10 gezien(meer dan dat die scheids ziet) en wat doet hij dan met zijn handen? Misschien weet je het nog niet maar schouder en handen zijn iets totaal verschillend.dat je denkt dat Willem 2 en Utrecht weer quitte staan betekent dus dat je vind dat de goal van Willem 2 afgefloten had moeten worden.daar ben ik het wel met je eens. Utrecht is gewoonweg bestolen.maar goed dat is mijn mening.

16 februari 2020 om 19:39

Was er nou echt zoveel aan de hand dan? Vond het allemaal reuze meevallen. Gustafson voelt wat en gaat meteen liggen.

Gefeliciteerd W2 en KNVB, wat een waardeloze beslissing van de var om niet in te grijpen. Gustafson werd neergehaald en daar valt een goal uit. Ongelooflijk dat de VAR week in week uit aan mag modderen, afschaffen die hap. Op deze manier verlies ik echt het plezier in het spelletje.

16 februari 2020 om 18:52

Als het andersom was geweest had je dit nooit een reden gevonden om dit doelpunt af te keuren. Als je als Fc Utrecht zijnde op de counter komt spelen is het vragen om problemen. On : Blij met het puntje maar het beste bij ons is er even af , hopelijk weer snel een stijgende lijn!

16 februari 2020 om 18:53

Jullie staan hoger dan Utrecht. Dat ze gaan counteren is een compliment naar jullie.

16 februari 2020 om 18:56

Dat klopt , maar moet je niet gaan zeuren om een wel/niet vrije trap moment.

16 februari 2020 om 19:00

En waarom niet dan ? Ik snap je punt niet. Omdat ze op de counter spelen mag Utrecht niet klagen om een vrije bal als er een ovetreding gemaakt word?

16 februari 2020 om 19:11

Er valt een goal na een overtreding, dat is geen hogere wiskunde. Als wij zo hadden gescoord had ik ook toegegeven dat de goal afgekeurd had moeten worden.

16 februari 2020 om 19:21

Kijk de beelden nog maar eens terug , valt allemaal wel mee en nogmaals de VAR kan dit niet terug draaien.

16 februari 2020 om 19:25

Onzin reactie dit. Lekker op de counter spelen met 47% balbezit, hou op hoor. Je kan samen met Mulder binnekort naar de Hans Aders voor een brilletje.

16 februari 2020 om 19:32

Ja want zonder VAR was het anders gegaan? Dan krijg je alleen maar meer situaties zoals dit waarin verkeerde beslissingen niet terug gedraaid kunnen worden omdat er geen var is

16 februari 2020 om 19:47

@NouryAlmis zonder var was het niet anders gegaan, maar dan kan je makkelijker accepteren dat de scheids het niet goed ziet. Nu wordt je benadeeld terwijl er iemand beelden heeft waarop duidelijk te zien is dat er een overtreding gemaakt wordt. Als je dan nog benadeeld wordt raak je alleen maar gefrustreerder. De var is pure willekeur en moet daarom worden afgeschaft.

16 februari 2020 om 20:06

De VAR is niet he probleem. Het probleem zijn de subjectieve onzintermen en regels die de KNVB als maar door laat gaan. Hierdoor krijg je alsmaar willekeur door scheidsen die allemaal een andere interpretatie geven aan de regels.

Heel jammer dat je hier niet gewoon 3 punten pakt (die je dik zou hebben verdiend)... In mijn ogen een overtreding op Gustafson maar ja..., er waren in ieder geval genoeg kansen op de 0-2. Die moeten we gewoon maken en dan is het klaar...

17 februari 2020 om 13:24

Dik verdiend, ja ze hadden enkele kansen op 0-2 maar je moet niet overdrijven , 2e helft was willem ll de bovenliggende ploeg al met al een gelijkspel is terecht.

Terecht dat willemll de gelijkmaker nog maakt. Ik vond het veldspel beter van willemll. Jammer van het weer, daar kan je eigenlijk niet in voetballen.

Wat is Van de Brom toch een slechte verliezer zeg ongekend. Het was ten eerste geen overtreding op Gustafson maar om zo te reageren is wel echt heel erg laag. Noemt de scheidsrechter ook nog een lul op het einde dat ie wegliep. Verrassing dat hij geen rood kreeg uiteindelijk. Ik zou me diep schamen als Utrecht-zijnde. Een schande voor het voetbal is Van de Brom.

16 februari 2020 om 18:52

Het was wel een overtreding, en Utrecht heeft de VAR dit seizoen erg vaak en dubieus tegen. Slechte verliezer of gewoon gefrustreerd dat het weer fout gaat?

16 februari 2020 om 18:53

Slechte verliezer , Brom kan zich nooit inhouden als zijn club volgens hem benadeeld word.

16 februari 2020 om 19:36

Volgens hem? Ik ben geen supporter van Utrecht of Willem II maar dat is volgens iedereen een overtreding, vol op de hak getrapt

16 februari 2020 om 19:52

Bij de 0-1 was het ook een overtreding dus vind het wel zo netjes om deze dan ook te tellen. Mulder is gewoon een van de zwakste scheidsrechter in Nederland. Met lachwekkende beslissingen (willem II Emmen penalty).

16 februari 2020 om 18:52

Absoluut met je eens dat vd Brom een hals is en best wel een keer gestraft mag worden. Dat gezegd hebbende was het natuurlijk wel een overtreding. Zelfs de vierde official zei het, alleen is het ‘een nieuwe aanval dus mag er niet meer teruggekeken worden naar dat moment’ wat natuurlijk onzin is want utrecht heeft de bal niet meer gehad en er valt een goal uit. Dus hij had wel afgekeurd moeten worden.

16 februari 2020 om 18:54

Hou op hoor, Gustafson wordt vol op zijn hak getrapt 😂 100% een overtreding, als een speler van jouw club zo zou worden getrapt schreeuw je moord en brand.

16 februari 2020 om 19:34

Wat? Hoe is dat geen overtreding dan? Ben ik wel benieuwd naar. Raakt Gustafsson toch vol op de hak

Wat een slechte en onduidelijke arbitrage! En zo inconcequent!!! Nieuwe aanvalsfase??? Ik kan me goals herinneren van Odegaard die werder afgekeurd vanwege een overtreden 3 minuten eerder! Knvb heeft het weer voor elkaar hoor! En die Mulder wat een kop heeft die gast! Bah

16 februari 2020 om 19:55

Volgens mij bedoel je ook de wedstrijd dat Vitesse zelfs 3 1 scoorde en dat er toch een penalty voor Heerenveen kwam 2 2. Ik snap er ook niks meer van de var is een goede uitvinding maar de mensen die er achter zitten snappen er helemaal niks van en maken hun eigen regels. Tegenwoordig willen scheidsrechters en mensen van de var nog meer aandacht dan de spelers zelf en daar gaat het ook al mis een scheids moet ze werk doen en niet opvallen maar tegenwoordig lopen er mannetjes die denken dat de hele show om hun draait.

Uiteindelijk een terecht gelijkspel. Utrecht kreeg wel de betere kansen alleen vond Willem II over de gehele wedstrijd het team met meeste intensiteit. Tot het laatste moment hebben ze gestreden voor het punt dus prima uitslag.

Heb letterlijk met plaatsvervangende schaamte gekeken naar de reactie van onze uitgebluste trainert genaamd John...niet alleen strategisch en tactisch een van de zwakste trainers die ik ooit bij ons zag, maar ook echt een van de meest onhebbelijke qua persoonlijkheid. Alles om het maar niet over zijn wanprestaties te hoeven hebben. Heel snel ontslaan die klasseloze uitgerangeerde...

16 februari 2020 om 19:18

Ik ben het met je eens dat vdBrom een waardeloze trainer is op tactisch gebied, maar ik vind het wel mooi dat hij het niet accepteert als je benadeeld wordt. Dan mag je best even woedend zijn en je afkeer uitspreken tegen de 4e man. Je kan alles wel accepteren, maar hij was gewoon terecht woedend!

16 februari 2020 om 19:47

Je zegt ons... ik ben in de war, Ik zie je altijd alleen maar zeiken en klagen?vd Brom mag soms idd wel wat gematigder zijn, maar in dit geval was zijn onvrede natuurlijk wel terecht; Het was een overtreding, klaar. Dat staat los van zijn wissels die wel wat vragen op kunnen roepen....

16 februari 2020 om 20:11

Het gaat er niet om of de onvrede terecht is of niet. Het gaat erom dat je je als werknemer van FC Utrecht professioneel te gedragen hebt onder alle omstandigheden. Het is toch te genant voor woorden dat onze trainer als een of andere intellectueel uitgedaagde tokkie compleet de pan uit flipt, de scheids uitscheldt voor "l×l" en weer 1 grote janktirade over de arbitrage afsteekt, al helemaal waar zijn ploeg net voor de zoveelste keer een extreem pover optreden op de mat heeft gelegd? Toon een beetje klasse man...Kap toch eens met dat krampachtig en opzichtig proberen af te leiden van je eigen wanprestaties.Zou Sjonnie het zelf nog steeds zo gek vinden dat de top-3 hem mijdt als de spreekwoordelijke builenpest? Ik ben die man nu al helemaal zat in ieder geval...Nare kerel en zwaar overschatte trainer.

Mooi dat er nog een punt wordt gehaald in de blessuretijd. Terecht gelijkspel lijkt me ook. Geen idee wat er gebeurde voor de gelijkmaker maar Mulder liet in de rest van de wedstrijd weer zien een van de slechte scheidsrechters van de Eredivisie te zijn. Beide kanten op hele rare beslissingen en voelt totaal de wedstrijd niet and. Bizar dat Mulders nog Eredivisie wedstrijden mag fluiten..

16 februari 2020 om 21:31

Willem 2 had toch vrij weinig kansen, Utrecht heeft het uit handen geven

Niet terecht, wel verdiend.

16 februari 2020 om 20:57

Ik sluit mij aan bij je mening. Ik vond W2 erg gedreven spelen. Er zat veel passie en strijd in hun spel, iets wat ik bij Uu mis dit seizoen. Hoewel ik baal van de 1-1, heb ik enorm genoten van de 94 min voetbal!proficiaat met de punt W2.

Zie het eerste doelpunt van Ajax. Higler wil graag promotie maken denk ik. Wel vaker dit soort acties van hem tov ajax. Eerst een overtreding van Ziyech voor vasthouden. Dan van de beek die een been ziet staan en erover heen valt. lachwekkend. En dan aan de andere kant dit moment waar gustafson wordt gehaakt en de scheids en Var door laat gaan! Onbegrijpelijk.

Los van deze actie is het natuurlijk wel een van de grote discussiepunten rond de VAR. Hoe lang mag je terugkijken, op zoek naar een overtreding om een goal af te keuren? Volgens mij is het niet geregeld. Dit verhaal van die “nieuwe aanvalsfase” hoor ik voor het eerst. Is dat eerder geroepen, of zuigt deze official het uit zijn duim? Kan me nog herinneren dat bij Real - Ajax vorig jaar die geweldige goal door Tadic gemaakt werd, maar waarbij de bal daarvoor bij Mazraoui over de lijn was. Ik ben blij dat ie niet afgekeurd werd, maar daar zat ook veel tijd tussen, en toen wist ook niemand wat de regel was. Volgens mij weet nog steeds niemand het.

Los van deze actie is het natuurlijk wel een van de grote discussiepunten rond de VAR. Hoe lang mag je terugkijken, op zoek naar een overtreding om een goal af te keuren? Volgens mij is het niet geregeld. Dit verhaal van die “nieuwe aanvalsfase” hoor ik voor het eerst. Is dat eerder geroepen, of zuigt deze official het uit zijn duim? Kan me nog herinneren dat bij Real - Ajax vorig jaar die geweldige goal door Tadic gemaakt werd, maar waarbij de bal daarvoor bij Mazraoui over de lijn was. Ik ben blij dat ie niet afgekeurd werd, maar daar zat ook veel tijd tussen, en toen wist ook niemand wat de regel was. Volgens mij weet nog steeds niemand het.

Man man wat zonde. Willem 2 eigenlijk weinig dreigend geweest de 2e helft. Toch zo'n voorgevoel dat we niet safe zaten. Krijg je zo'n moment en de deksel op je neus omdat je verzuimd de 2-0 te maken. 2 punten verloren hier

Heel hard gestreden voor een punt en uiteindelijk terecht iets gekregen. Uit verloren we ook al nipt op het allerlaatst. Nu scoren wij op het einde. Lastige omstandigheden. Scheids had kunnen fluiten voor een overtreding op Gustafson, maar dan had de goal van Utrecht ook afgekeurd moeten worden. Terechte puntendeling. Gelukkig blijven we bovenin meedoen.

brom is een jankert. w ii heeft terecht een punt overgehouden. na het tikkie omdat onze parel tresor op het middenveld een beetje weggleed waren er minstens 10 balcontacten en 25 seconden voordat het doelpunt viel. enne ook dit nog, uit het brabants dagblad: vloeken. dus spuwde trainer john van den brom zijn gal richting scheidsrechter. tijdens de wedstrijd kreeg hij geel voor zijn protesten. de vloeken die later over zijn lippen rolden komen hem misschien op een schorsing te staan. de uitspraak dat ‘fc utrecht de knock-out had moeten toedienen omdat het geloof wegvloeide bij willem ii’ getuigde ook al niet van realiteitszin.zat willem ii er fysiek soms even doorheen, dan was er altijd nog het publiek dat de ploeg weer naar voren schreeuwde. de cornerverhouding van 10-2 na de rust gaf wel aan wie er de dienst uitmaakte. trainer adrie koster wisselde drie keer aanvallend, fc utrecht drie keer verdedigend maar kreeg in de slotminuut de kous op de kop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder50
G. SağlamMiddenvelder51
M. TrésorMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
R. RuiterKeeper50
V. PavlidisAanvaller53
J. YeboahAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

9 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren