Mitchell Dijks: ‘Hij zei: ‘Ik heb 60 miljoen op de bank, het boeit mij niet’’

Woensdag, 29 januari 2020 om 08:20Robin Bruggeman • Laatste update: 09:13

Mitchell Dijks speelt sinds de zomer van 2018 voor Bologna en de voormalig Ajacied heeft zijn plek inmiddels wel gevonden in Italië. De linksback werkte in zijn eerste halfjaar bij i Rossoblu nog samen met AC Milan-icoon Filippo Inzaghi en dat was geen onverdeeld succes. Dijks blikt in gesprek met Andy van der Meijde in zijn programma Bij Andy in de Auto terug op zijn eerste periode in Bologna.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door zieki)

Waarom geloof ik dit niet? Inzaghi lijk me echt totaal niet iemand die zegt:"Kijk mij 60 mil hébben, het boeit me niet" als speler was hij ook niet zo. Nee daar geloof ik weinig van. Wel geloof ik dat hii bijzonder slechte trainingen gaf en wellicht weinig over weet. Mihaljovic is natuurlijk beter, een man met al jaren ervaring

29 januari 2020 om 08:41

Dit zal in italie ook wel worden opgepikt door de pers lijkt me. Wellicht niet heel handig van Dijks.
Mij lijkt inzaghi overigens wel als iemand die zoiets zou kunnen roepen dus ik snap dat verhaal van Dijks wel

29 januari 2020 om 08:47

@ijsmuts verklaar je nader? Want in zijn Milan tijd was op en top prof, wilde hij juist alles winnen (dus boeide hem wel), lijk me ook geen iemand die zo'n mentaliteit totaal verliest bij een andere club en het lijk me gewoon geen grootprater over geld

29 januari 2020 om 09:06

Inzaghi stond juist bekend om zijn gebrek aan werkethiek. Trainingen deed hij niet of half mee bij Milan. Enkel afwerken op doel. Werd niet of als laatste gekozen bij positiespelletjes, omdat hij gewoonweg voetballend ook niet sterk was. In het veld straalde de energie ook niet van hem af, maar hij kon gewoon erg goed afmaken.

29 januari 2020 om 09:19

@maurootje; wanneer je als trainer structureel dit soort zaadtrainingen geeft dan ben je niet met je vak bezig en zit je daar niet in het belang van de club maar zit je er voor jezelf.
Iets wat inzaghi wat mij betreft al tijdens zijn carriere liet zien door de meest simpele intikkers na briljant voorbereidingswerk in zn eentje te vieren alsof hij persoonlijk verantwoordelijk was voor het veroveren van de bal, de opbouw, de passeerbeweging, de splijtende pass en het oogstrelende afmaken.
Die kenmerken zorgen er voor dat ik denk dat inzaghi vooral voor zn eigen bv bezig is (geweest). Vandaar mijn opmerking in deze.

29 januari 2020 om 08:44

Waarom zou je dat in vredesnaam verzinnen?

29 januari 2020 om 09:24

Jij geloofd ook wat je wil haha. Dijks zuigt dit niet vanuit z’n duim. Hij heeft onder Inzaghi gespeeld, dus denk dat hij het beste kan oordelen.

29 januari 2020 om 09:52

@youknowit8 tegen mij zeggen dat ik geloof wat ik wil geloven, maar jij neemt zomaar aan wat iemand zegt? En als ik zeg, Ik ben eigenlijk Willem-Alexander, geloof je het dan ook?

29 januari 2020 om 10:00

Jij bent wel wat minder geloofwaardig dan Mitchel Dijks.

29 januari 2020 om 10:22

Hoezo? Maakt bekend zijn je geloofwaardiger?

29 januari 2020 om 10:48

Jij bent een anonieme account die reacties plaatst onder artikelen van VZ, Dijks is een voetballer waarvan we weten dat hij getraind werd door Inzaghi. Duidelijk?

29 januari 2020 om 10:50

Maurootje, het feit dat Dijks met Inzaghi gewerkt heeft maakt hem geloofwaardiger...

29 januari 2020 om 11:17

Het gaat niet om bekend zijn... Het gaat erom, dat Dijks onder Inzaghi heeft gespeeld, dat kunnen we over jou niet zeggen en dat je prins Willem-Alexander bent, al helemaal niet. Daarnaast geloof je dan weer wel dat Inzaghi slechte trainingen gaf. Beetje met twee maten meten en daarom geloof jij wat je wilt geloven

29 januari 2020 om 09:30

Waarom geloof ik dit wel. Oja, omdat Inzaghi als speler al een grote egoist was en net als veel Italiaanse boys een grote toneelspeler was.

29 januari 2020 om 09:37

Ik denk dat je het niet gelooft door sympathie voor Milan. Verder vind ik het niet eens zo gek om dat te roepen om de boel wakker te schudden.

29 januari 2020 om 10:14

Waarom geloof je dit niet? Waarschijnlijk omdat je het niet wilt geloven. Veel briljante spelers (aanvallers met name) bakken er helemaal niks van in het trainersvak. Vaak egocentrische types, met weinig visie buiten het veld. Helaas lijkt Bergkamp ook in die categorie te vallen, en vele andere helden. Van Inzaghi wisten we tijdens zijn carrière al dat hij alleen om zichzelf geeft.

29 januari 2020 om 10:51

Je eerste zin is eigenlijk ook mijn vraag. Waarom geloof je dit niet? Ik zie niet in wat de reden van Dijks zou zijn om dit zomaar te bedenken. Zou een beetje raar zijn toch?

29 januari 2020 om 11:13

Mij lijkt Inzaghi juist een ongeïnteresseerde zak hooi die dit zou kunnen zeggen. En in zijn laatste jaren bij Milan werd hij ook als zonnegod behandeld.

29 januari 2020 om 13:46

Toch wel een klassiek gevalletje van je 'idool' aanbidden en verdedigen van Mauro, als ik de bovenstaande discussie zo mag analyseren Ik kan me Inzaghi niet bepaald herrinneren als kilometervreter of iets anders waar je die winnaarsmentaliteit uit opmaakt. Klinisch was hij wel, dat kun je enigszins aan t 'professionele' linken.

29 januari 2020 om 14:48

Niet elke topvoetballer is ook een toptrainer. Bij AC Milan was het ook 10 keer niks onder Inzaghi en dit soort verhalen doen z'n kwaliteiten als trainer ook geen goed. Ik denk namelijk niet dat Dijks er wat aan heeft om dit de wereld in te brengen zonder dat er een kern van waarheid in zit. Onder Inzaghi speelde hij namelijk wel gewoon veel.

Waarheid zal ergens in het midden liggen. Maar het zou idd raar zijn als Dijksie zoiets zomaar roept. Hij zal misschien zoiets op hebben gevangen en gaat t een eigen rol spelen in gedachtes. Je weet t niet. Ben blij dat Dijks zn draai heeft gevonden. Een alleraardigste kerel!

De intentie van deze uitspraken hangen toch wel af van de context waarin deze gezegd worden. Als een oefenvorm op halve bak uitgevoerd wordt, en een trainer roept iets in de trend van: "je doet het voor jezelf, niet voor mij, ik ben al binnen en hoef niks meer te bewijzen!", dan zie ik er weinig kwaads in. Zulke dingen worden genoeg geroepen door trainers.

Ik denk niet dat hij dit verhaal verzonnen heeft. Het zou alleen wel zo kunnen zijn dat de context inderdaad iets anders ligt en dat het op deze manier wat uit zijn verband wordt getrokken. Ik moet wel zeggen dat Dijks aardig open is in de verhalen die hij verteld, zo deelde hij ook een bijzonder verhaal over zijn affaire met een getrouwde vrouw. In ieder geval leuke gespreksstof voor Andy!

Ik kan mij niet voorstellen dat Inzaghi zoiets gezegd zou hebben, nu zeg ik niet dat Dijks liegt.maar zo komt Pippo helemaal niet over, leefde vroeger alleen maar om goals te maken en te winnen. Misschien heeft Dijks het verkeerd vertaald uit het Italiaans?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bologna

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sassuolo50-2
12.Udinese473
13.Bologna46-11
14.Empoli41-20
15.Sampdoria36-17
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. BardiKeeper
M. SarrKeeper
M. MollaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Bologna.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Bologna.

43 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren