Timber kruipt in favorietenrol: ‘Als Ajax zijn we eigenlijk altijd de beste'

Maandag, 20 januari 2020 om

Jong Ajax is na de 2-0 overwinning op FC Dordrecht de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Door de zege op de hekkensluiter gaat het team van trainer Mitchell van der Gaag over SC Cambuur heen en mag het zich lijstaanvoerder noemen. Quinten Timber, een van de doelpuntenmakers op De Toekomst, vindt Jong Ajax de terechte koploper omdat hij en zijn ploeggenoten naar eigen zeggen de beste ploeg van de competitie zijn.

"Ajax de beste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie? Dat zou je wel kunnen zeggen, ja. We zijn zeker de best voetballende ploeg", aldus het talent in gesprek met FOX Sports. Waar Ajax 1 aan kop gaat aan de Eredivisie, ligt Jong Ajax op koers om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis kampioen van de Eerste Divisie te worden. "Favoriet nummer één? Dat zou je wel kunnen zeggen. Als Ajax zijn we eigenlijk altijd de beste. Dat willen we ook zijn en laten zien met doelpunten en goed voetbal. Dat doen we dit seizoen ook."

FC Dordrecht-trainer Cláudio Braga zag zijn ploeg verliezen, maar kon wel genieten van het spel van Jong Ajax, zo erkende hij. “Ja, zeker wel. De beweging zonder bal voornamelijk”, aldus de bezoekende coach. “Dan is het gewoon genieten hoe zij dat doen. De eerste helft was ik ook wel trots hoe wij dat deden. We hielden het compact en konden hun pijn doen in de omschakeling. Maar dan is het net de laatste pass of buitenspel.”

Braga zag dat zijn ploeg in de eerste helft goed mee kon komen met het spel van Jong Ajax en af en toe dreigend werd. Na de thee was het de thuisploeg die afstand nam. “Ik moet eerlijk zeggen dat zij wat sneller waren: stations overslaan, ballen een keer raken”, aldus de trainer, die wel weet hoe de beloften van Ajax zijn te verslaan. “De enige manier om hier goed uit te komen is de omschakeling, de counter. Wij waren de bal na twee of drie passes weer kwijt en dan sta je weer snel onder druk. Dat is het verschil geweest waarom we niet door konden pakken.”


Poll

Verwacht jij dat Jong Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Ohoh. Wachten op de arrogantie kaart. Hij heeft wel gelijk. Maar dan moet je ook altijd kampioen worden

20 januari 2020 om 23:27

Dan heeft hij dus geen gelijk. Maar inderdaad arrogant , dat dan weer wel

21 januari 2020 om 00:28

Vooralsnog staat hij bovenaan dus heeft hij aardig gelijk. Daarnaast doelt hij op het feit dat Ajax vaak de betere van de tegenstander is, maar dan win je niet altijd.

21 januari 2020 om 07:27

Voetballend zijn ze inderdaad vaak beter, maar bij voetbal gaat het niet altijd om goed voetbal. Er zijn meerdere manieren van voetbal en de kkd is veel vaker lange ballen en een hoog tempo. Als deze spelers beter waren hadden ze in de eredivisie gespeeld en niet in de kkd. Veel spelers uit de kkd zullen nooit in de ere divisie spelen omdat ze niet goed genoeg zijn. Als je dan als Ajax talent en toch ook dure aankoop voetballend niet beter bent, dan heb je niets bij Ajax te zoeken.

20 januari 2020 om 23:36

Ik ben zelf ook Ajacied, maar vind deze quote persoonlijk ook wel wat te ver gaan. Je staat voor het eerst sinds zeer lange tijd bovenaan. Ga dat eerst maar eens vasthouden/uitbouwen voordat je met dit soort teksten komt.

20 januari 2020 om 23:39

Wel nee. Dit is mooi. Laat die jongens toch. Altijd maar dat nette, correcte gedrag. En als ze op hun bek gaan, dan gaan ze op hun bek en staan ze een beetje voor schut met dit soort teksten. Geen enkel probleem. Hij heeft vertrouwen in het team. Lekker blijven doen!

20 januari 2020 om 23:48

Mee eens, Arie, hij scoorde vandaag een fijne goal, pakken de koppositie en is nog enthousiast. Laat ze zichzelf maar wat druk op leggen, houden ze dit vol dan is dat razend knap en lukt dat niet dan staat hij voor schut met deze uitspraak. Hij is 18, hoort er beetje bij dan nog.

21 januari 2020 om 07:42

Hij geeft zijn eerlijke antwoord op de vraag. Als ze het standaard media praatje houden is het niet goed, maar als ze hun eerlijke mening geven is het ook niet goed? Laat die jongen wat zelfvertrouwen hebben. Waarschijnlijk komt hij zichzelf nog genoeg tegen in de toekomst.

Laat het maar zien dan. Enkele sterkhouders vallen nu weg, nog jongere spelers waaronder deze Timber krijgen nu de kans het te laten zien. Hou wel van die bluf, niet bang op de bek te gaan ermee en dat jeugdig enthousiasme nog zichtbaar. Zie Jong Ajax geen kampioen worden uiteindelijk maar wel goed dat ze die aspiratie uit durven te spreken.

21 januari 2020 om 08:10

Dat is altijd zo met jongere teams, spelers als Gravenberch, Lang en Ekkelenkamp worden weggepromoveerd, dat is niet meer dan logisch. Als er dan andere spelers opstaan is het alleen maar beter. En ik denk serieus dat Jong Ajax niet onderdoet voor iemand in de Jupiler League, en dat sommige teams in de Eredivisie het ook flink lastig zouden hebben.

21 januari 2020 om 08:24

Op een goede dag hoeven ze van niemand onder subtop Eredivisie te verliezen. Maar met zo'n jonge groep heb je zelden zo'n dag dat alles goed loopt. Kernspelers van de ploeg (niet Schuurs die gisteren meedeed) als Ekkelenkamp, Traore, Jurriën Timber, JFC, Scherpen/Kotarski, Pierie en Gravenberch zouden bij menig Eredivisieploeg meekunnen. Sommige daarvan brengen net dat beetje extra dat een ploeg nodig heeft, toch hebben sommige van die namen meer dan regelmatig mindere wedstrijden ertussen. Een team met Scherpen; Van Gelderen, Timber, Pierie, JFC; Gravenberch, Ekkelenkamp, Timber/Taylor/Ter Heide; Hansen, Traore en Danilo (Ünüvar gaat daar tweede seizoenshelft spelen) zou een gevreesde ploeg zijn door veel Eredivisieploegen. Zeker met iemand als Brobbey dan nog op de bank die met zijn kracht en snelheid lastig te stoppen is. Een extra buitenspeler (of fitte Bande) en je hebt gewoon een klasse team om in Eredivisie niet te hoeven degraderen.

21 januari 2020 om 08:36

Helemaal mee eens. Prima om het uit te spreken ook al zullen velen het weer arrogant noemen. Het past bij de club en opleiding om zo zelfbewust te zijn. Mocht het niet uitkomen leert hij een mooie les. Ik hou er wel van.

Die jongens worden al vroeg in de opleiding gehersenspoeld met dit soort teksten. Ik snap wat hij bedoelt, maar het slaat natuurlijk nergens op. Er zijn genoeg clubs in de Jupiler League die erg sterk zijn zoals een Volendam en Cambuur. De Ajax-spelers moet dit soort teksten alleen op het veld laten zien, want het is nergens voor nodig om je zo neerbuigend uit te laten naar de andere clubs.

20 januari 2020 om 23:40

Wat probeer je nu eigenlijk te zeggen? Ze laten het toch ook op het veld zien? Ze staan immers bovenaan met een bizar jonge gemiddelde leeftijd. Je mag pas zeggen dat dit misplaatst is als ze het aan het einde van de rit niet redden. Anders heeft hij gelijk. En in principe heeft hij ook gelijk. Er zit voetballend namelijk meer in dan in ieder andere ploeg in de competitie. Logisch ook gezien de kennis en de investering. Alleen heb je wel iedere week elf jongens nodig die het waarmaken. En of die er staan is nog maar de vraag. Je zult zien naar gelang het seizoen verder geraakt het eerste van Ajax steeds meer spelers zal wegplukken uit Jong ajax. Dat zie je nu al met Traore, Gravenberch en Eckelenkamp. Dan is het nog mar de vraag of het team overeind blijft. Niet dat kampioen worden belangrijk is. Maar in kampioenswedstrijden scheidt je wel de jongens van de mannen. Dus al met al wordt het hoe dan ook leerzaam voor die gasten.

20 januari 2020 om 23:50

Als je als Ajax speler zegt dat "je eigenlijk altijd de beste bent" dan toon je weinig respect naar de andere clubs. Dat is wat ik probeer hiermee te zeggen. Het is prima als je goed presteert op het veld, maar de jongens moeten wel even met beide beentjes op de gronden blijven.

21 januari 2020 om 00:06

Hij zegt dat zijn team voetballend eigenlijk altijd de betere is gedurende de wedstrijd. En heel eerlijk, als je de wedstrijden zou kijken kun je niet anders concluderen dat ze dat ook Vrijwel altijd zijn. Dan mag je die gedachten toch uitspreken als men ernaar vraagt tijdens een interview? Of moet je dan politiek correct antwoord geven omdat anders mensen daarover zullen vallen omdat deze snotneuzen slechts 18 jaar oud zijn? Als je dan toch kijkt mag je mij noemen welke ploeg in de competitie meer voetbal herbergt dan Jong Ajax? Dat heeft niets met respect te maken of het gebrek daaraan. Laat die jongens lekker onbevangen zijn in plaats van zichzelf in de underdogrol te manoeuvreren.

21 januari 2020 om 08:07

@andres 13"favoriet nummer éã©n? Dat zou je wel kunnen zeggen. Als Ajax zijn we eigenlijk altijd de beste. Dat willen we ook zijn en laten zien met doelpunten en goed voetbal. Dat doen we dit seizoen ook." Mag jij verklaren waar hij in het artikel weinig respect toont naar de andere clubs. Een hoop gebral van je, maar Timber geeft gewoon aan waar het op staat, vanwege de jeugdige bravoure overdrijf hij het een beetje. Maar liever deze instelling, dan dat hij aangeeft met de zin 'we hopen te winnen van onze tegenstanders'.

21 januari 2020 om 01:09

Wat wil je dan horen? Als van dijk met een 19 punten voorsprong zegt "er kunnen nog gekke dingen gebeuren" dan is het ook niet goed hier en moet hij gewoon zeggen dat ze de titel eind februari al hebben.

21 januari 2020 om 07:12

Het verschil is dat ze na 9 maanden weer bovenaan staan, niet al een jaar ongeslagen zijn tegen de beste teams. Lief dst je het voor ze op wilt nemen maar het is gewoon een reactie waaruit blijkt dat ze zichzelf wel geweldig vinden, zoals het Ajax altijd betreft

21 januari 2020 om 12:43

Het feit dat ze na 9 maanden weer bovenaan staan, moet toch de nachtmerrie zijn van elke JL ploeg. Ondanks verscherpte regels, ondanks gigantisch verloop, ondanks telkens wisselende samenstellingen staat die ploeg weer bovenaan. Het resultaat van talentenbeleid moge duidelijk zijn in deze. Zijn namelijk talentjes die het moeten doen. Stel je eens voor wat er gebeurd met 2 ervaren spelers die vast in dat elftal zitten.....

21 januari 2020 om 07:25

'Die jongens worden al vroeg in de opleiding gehersenspoeld met dit soort teksten.' Aldus Andres13. Iemand die dagelijks op De Toekomst te vinden is en dus weet dat trainers deze teksten in de hoofden van die jongens drillen en ze zo hersenspoelen...

21 januari 2020 om 08:13

Liever dit dan die standaard gehersenspoelde teksten zoals psv destijds. 10 punten voor en nog niet durven uitspreken dat je gewoon verplicht bent om kampioen te worden. Dit vind ik veel vermakelijker dan die politiek correcte antwoorden.

Het huidige jong Ajax had net zo goed een onder 19 ploeg kunnen zijn, er zijn letterlijk 5 spelers die al zijn doorgeschoven naar het eerste. Het begon met dest, later kwam lang erbij en nu krijgen traore en Gravenberch ook serieuze kansen, en is Schuurs er uiteraard ook nog. Kampioenschap is een mooi streven, maar de ontwikkeling van de jonkies staat voorop. En bij een goede ontwikkeling horen ook tegenslagen, maar als die pas volgend jaar komen na een eventueel kampioenschap, vind ik dat ook prima 👍🏽

21 januari 2020 om 08:14

Vergeet ook Ekkelenkamp en Lang niet. Die zijn ook weg.

21 januari 2020 om 11:46

Hakimziyach, niet overdrijven. Zijn nog genoeg spelers die niet meer voor o19 mogen spelen. Jong Ajax is erop achteruit gegaan maar niet per se jonger. De vervanger voor Gravenberch is bv de 3 jaar oudere ter Heide. De 2 jaar oudere thetani zal nu meer spelen nu Traore is doorgeschoven. Jongens als Scherpen, Pierie, Castillo, Kotarski, ter Heide, Danilo, Mendez, Kemper, Jensen, Ekkelenkamp mogen allemaal niet meer voor o19 uitkomen

Daar valt natuurlijk geen speld tussen te krijgen. Dit is goed om af en toe te zeggen, niet alleen omdat het waar is, maar ook om weer even te genieten van de reacties...

21 januari 2020 om 00:43

Tja in Valencia zullen ze om dit soort grootspraak ook hartelijk lachen. Publiek geheim natuurlijk dat Ajax spelers ook echt wel denken altijd de beste te zijn of dat nu bij Ajax of oranje elftallen is. Alleen win je daarvoor toch wel iets te weinig echte hoofdprijzen. Maar misschien komt het dit keer goed en wint deze jongen in zijn carriere 5 keer de cl en 2 wereldtitels. Ik denk het alleen niet want dit gewauwel hoor ik al sinds de jaren 70 toen men ook geen van Beveren , vd Kuijlen of Lippens nodig had want ze waren toch de beste - en raad eens ze wonnen niet

21 januari 2020 om 01:13

Nee ze wonnen alleen met een record aantal punten de Eredivisie, ze pakte als eerste team alle prijzen in 1 seizoen die ze konden winnen, ze wonnen 3 keer de Champions League achter mekaar en ook nog de wereldbeker voor clubteams. Dus hoezo ze wonnen niet? Dat team in de jaren '70 heeft records staan die voorlopig niet gebroken gaan worden en dingen gepresteerd wat alleen Bayern en Real sinds toen is gelukt.

21 januari 2020 om 07:54

Klopt helemaal En met van Beveren en vd Kuijlen erbij waren ze ook nog eens wereldkampioen geworden - maar helaas. De allergrootste hoofdprijs liepen ze mis. En daarna , hoeveel hoofdprijzen won men nog in de 50 jaar daarna? Twee?

21 januari 2020 om 08:41

Wat heeft jouw clubje in de afgelopen 100 jaar gewonnen? Je kan moeilijk over de meest succesvolle Nederlandse club allertijden zeggen dat ze niets winnen. Dat maakt je ongeloofwaardig.

21 januari 2020 om 08:41

Welke discussie ben je nu begonnen yello? “Hoofd”prijzen zijn dus alleen internationaal, dus dan klopt de stelling dat Ajax de beste is dus wel. Bedankt voor je nuttige bijdrage, volgend jaar kun je jong ajax weer van dichtbij zien in Enschede 😊

21 januari 2020 om 11:01

Iets van 20 Eredivisie titels, 10 bekers, nog een Champions League, nog een wereldbeker, de UEFA Cup, de Europacup 2 en nog een aantal poedelprijzen zoals Cruijff Schalen en Europese Supercups. Genoeg dus.

21 januari 2020 om 12:40

Een cl en een wereldbeker en dat is knap hoor zo bedoel ik het niet. Maar jezelf de beste vinden en dan deze twee hoofdprijzen in vijftig jaar - nee dan ben je niet de beste en is zo n opmerking misplaatst en lachwekkend.

21 januari 2020 om 13:31

Een Wereldbeker voor clubs is voor jou wel een hoofdprijs maar een Uefa Cup, Ec2, landstitel of beker niet. Oke, logisch man! Wereldbeker liet menig Europese ploeg in de jaren '70 en '80 gewoon lopen omdat ze geen zin hadden om met tig blessures terug te keren van een potje tegen de Argentijnse of Braziliaanse topclubs. Ajax heeft gewoon tientallen hoofdprijzen gewonnen in de 50 jaar die jij omschrijft.

21 januari 2020 om 16:41

Tientallen hoofdprijzen in 50 jaar. Maar als je echt de beste bent (en dat vinden sommigen echt) waarom ben je dan nooit- ook al was het maar 1 keer - een keer wereldkampioen geworden? Enige keer dat we een ek wonnen zat het elftal vol andere types zegt dat niet genoeg? Zoals de Belgen al zeiden: dikke nekken , die lachen erom

21 januari 2020 om 10:10

@hoogindeconcen er valt wel een speld tussen te krijgen want als ze altijd het beste zijn hadden ze ongeslagen bovenaan gestaan. Het grootste probleem met Jong teams is dat ze uit een veel grotere groep spelers kunnen kiezen. Als tegenstander kan je de pech hebben dat je een jong team op zijn sterkst treft of het geluk dat ze in een uitgedunde opstelling komt. En het argument dat de top KKD van zo'n Jong team moet kunnen winnen is natuurlijk kul. Spelers van bv Jong Ajax zitten op een hoger nivo dan top KKD anders waren ze nooit door Ajax geselecteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Er zijn momenteel twee belangrijke gegadigden om James Rodríguez over te nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren