‘Daley is er nu eventjes niet, dus er komt weer een plekje vrij bij Ajax’

Maandag, 20 januari 2020 om

Ryan Gravenberch heeft enkele zeer geslaagde weken achter de rug. De jonge middenvelder maakte veel indruk in de oefenduels tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar. Daarnaast scoorde Gravenberch zondag op fraaie wijze in het thuisduel met Sparta Rotterdam (2-1). De dit seizoen doorgebroken Ajacied durft zelfs de term 'tiki-taka' in de mond te nemen.

"Ik was bezig met een soort positiespelletje", blikt Gravenberch tegenover Ajax TV terug op zijn treffer tegen Sparta. "Ik maakte een een-tweetje met Dusan Tadic. De bal kwam daarna bij ik dacht Jurgen Ekkelenkamp, die gaf hem terug op mij en ik schoot met links binnen." Gravenberch gaf de geslaagde actie extra cachet door een foto op Instagram te plaatsen waarop is te zien dat hij wordt ingesloten door vijf tot zes Sparta-spelers. "Het was een soort tiki-taka. En na die goal zie je iedereen voor me juichen. Daar ben ik wel blij mee."

Ryan Babel ziet veranderingen: 'Je ziet dat Ajax groter is geworden'

Gravenberch is blij met zijn basisplaats en doelpunt in het duel met Sparta, maar blijft desondanks heel kritisch naar zijn eigen spel kijken. Tijdens het trainingskamp in Qatar is er gesleuteld aan verschillende spelonderdelen. "Ik had dingen die ik moest verbeteren, vooral op verdedigend gebied", vult de pas zeventienjarige middenvelder aan. "Ik hou niet van koppen, maar ik moet mijn kopduels winnen. En eerst liet ik nog wel eens mijn mannetje lopen, maar dat gebeurt nu ook niet meer."

De trefzekere Gravenberch, die voor de winterstop ook al scoorde tegen ADO Den Haag, ruikt zijn kans bij Ajax, mede door de afwezigheid van Daley Blind. Laatstgenoemde is wegens een ontstoken hartspier voorlopig uit de roulatie. "Daley is er nu eventjes niet, dus er komt weer een plekje vrij op het middenveld, als Lisandro Martínez naar achteren gaat. In mijn hoofd dacht ik: die kans moet ik pakken." Gravenberch hecht veel waarde aan het trainingskamp in Qatar. "Omdat je dan kan laten zien dat je echt wil. En dan is het aan de trainer of hij je laat spelen of niet."


Poll

Ryan Gravenberch verdient een vaste plaats bij Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Prima verwoord. Pakt zijn kansen en benut die ook. Mooi voor hem dat hij scoorde tegen Sparta Rotterdam. Dit zo volhouden en wellicht staat die volgend seizoen wel in de basis.

20 januari 2020 om 22:16

De reactie die onder jou stond over dat ziek in je hoofd was geen reactie op jou. Maar op iemand die nu permanent gebanned is. En die reacties daarop zijn nu inmiddels ook verwijderd. OT: Gravenberch doet het inderdaad erg goed. Het zou mij zeker niet verbazen als hij volgend seizoen vaste basis speler is op het middenveld zeker als Donny aankomende zomer vertrekt. Maar dan moet hij wel constant blijven. Je ziet vaak met jonge jongens dat ze een terugval krijgen.

20 januari 2020 om 22:04

duidelijk.

20 januari 2020 om 22:04

Hoezo ziek in mijn hoofd? Leg uit.

Toch wel een speler die Frenkie kan vervangen en ook nog met scorend vermogen. Er gebeurt iets als hij de bal heeft, doet me ook een beetje aan Pogba denken hoe die loopt.

Kan nu al moeiteloos mee met het niveau van Ajax. En hij is pas 17. Ik denk echt dat hij een hele goede speler gaat worden. Als ik Ajax was zou ik meteen zijn contract verlegen met een verbeterd salaris, want dat heeft hij wel verdiend. Ook fijn om te weten dat die positie de komende jaren goed ingevuld is.ik kijk ook alvast verder naar volgend seizoen. Ik verwacht dat Donny sowieso een transfer gaat maken. Bij Onana en Ziyech moet echt de juste club komen en dan gaan ze ook. Ik hoop dat Blind sowieso nog een seizoen blijft en misschien wel mister Ajax wordt. Promes en met name Neres vind ik twijfelachtig, maar zie ik nog best een seizoen blijven. Als ik dan naar volgend seizoen kijk dan heb je wederom een sterk elftal staan. Misschien doet Overmars nog een goede aankoop die er direct staat. Ala Promes. Een spits zie ik nog wel komen.

20 januari 2020 om 23:06

Onana is moeilijk te vervangen... De vervanger van Ziyech loopt al in de eredivisie (Ihataren). Op het middenveld komen Eiting en later Unuvar en Taylor eraan. In de voorhoede ligt de grootste uitdaging. Neres gaat weg, Tadic wordt minder en Huntelaar stopt. Maar als iedereen vd beek, Ziyech, onana en Neres wordt verkocht heb je 200 miljoen

'" De vervanger van Ziyech loopt al in de eredivisie (ihataren). ". Wonderlijke reactie aangezien Ihattaren bij PSV speelt en die club volgens mij genoegzaam heeft laten blijken niet genegen te zijn om haar beste speler(s) aan de naaste concurrent te verkopen en Ajax genoegzaam heeft laten blijken niet bereid te zijn om bedragen die PSV zal verlangen, op tafel te leggen voor 1 enkele speler. Je kan wel heel arrogant doen alsof Ajax iedere speler die het wil hebben, kan kopen, maar dan neem je in de eerste plaats jezelf in de maling. Dat is helemaal niet zo omdat een speler kopen iets anders is dan het kopen van een pakje boter en ook structurele " uitgaven " tot gevolg heeft. Je rekent je zoals veel supporters die hebben zitten te slapen tijdens de economielessen en geen enkele kennis hebben van boekhoudkunde, veel rijker dan je bent. Als Ajax 200 miljoen zou ontvangen bij een dekkende begroting, zou het daar 25 procent vennootschapsbelasting moeten betalen en dat is dus 50 miljoen. Dat is veel geld en natuurlijk wil je daar als bedrijf een deel weer van terughalen door je investeringen fiscaal af te schrijven. Dat kan alleen als je het bedrag dat ze hebben gekost reserveert op je begroting. Als Ajax het hele bedrag zou herinvesteren, zou dat een extra uitgavenpost van 40 miljoen per jaar opleveren. Dat geld is de club weliswaar niet kwijt, maar kan het ook niet uitgeven. Doet het dat toch, komt dat op een enorm boekhoudkundig verlies te staan en dat is strijdig met de FFP regels. Ajax heeft een begroting van 110 miljoen en een begroting die nu al verliesgevend is als geen CL wordt gehaald of voor tientallen miljoenen aan spelers is verkocht. Dat kan dus helemaal niet. Als er spelers worden verkocht, komt er uiteraard ruimte vrij op de begroting en kan er worden geinvesteerd in nieuwe spelers, maar lang niet in die mate die veel supporters zonder financiele kennis voor ogen hebben. De realiteit is dat Ajax als er inderdaad 200 miljoen wordt opgehaald, waarschijnlijk hooguit een kwart van dat bedrag kan herinvesteren. Omdat de spelers die op de nominatie staan om te vertrekken, niets (onana, Veldman, Van der Beek) of (relatief) weinig (zyech, Tagliafico, Neres) hebben gekost, waardoor er relatief weinig geld (maximaal 10 miljoen) vrijkomt op de afschrijfpost in de begroting. Van der Sar heeft al meermaals aangeven dat de begroting minimaal verdubbeld dient te worden om de ambities die de club en haar supporters hebben te kunnen verwezenlijken. Zover is het nog lang niet en zolang dat nog niet het geval is, kan je je als supporter beter wat nederiger opstellen ipv van je groter voor te doen dan je bent en jezelf in de maling te nemen met de veronderstelling dat je zo rijk bent dat je je alles kunt veroorloven. Dat is nl. niet zo zolang de verschillen in begroting te overzien zijn en je je als club ieder jaar opnieuw moet plaatsen voor de CL om dat verschil in stand te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren