Lars Veldwijk lijkt met persbericht definitief vertrokken bij Sparta

Woensdag, 15 januari 2020 om

Lars Veldwijk is definitief geen speler meer bij Sparta Rotterdam. Jeonbuk Hyundai heeft de spits inmiddels gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar lijkt nu definitief. Veldwijk stond nog tot komende zomer onder contract in Rotterdam. Naar verluidt verdient Sparta, dat nog geen melding heeft gemaakt van de transfer, enkele tonnen met de deal.

De topclub uit Zuid-Korea omschrijft Veldwijk als een speler met zeer veel fysieke kracht, 'iemand die goed kan schieten en ondanks zijn postuur ook veel snelheid bezit'. Veldwijk heeft volgens de berichtgeving voor twee jaar getekend. "Het is een grote eer dat ik voor het beste team in Azië mag spelen", zo laat de aanvaller weten op de site van zijn nieuwe werkgever.

Monica Geuze, voormalig vriendin van Veldwijk, liet vorige week nog via YouTube weten dat de transfer van de aanvaller naar Zuid-Korea was afgeketst. "Ik weet niet echt wat ik hierover kan zeggen, ik ga geen landen noemen, maar afgelopen weekend leek het erop dat hij zou gaan vertrekken", zo begon de volgster haar verhaal.

Veldwijk liet het trainingskamp van Sparta schieten, omdat hij ervan uitging dat hij weg mocht bij de club. "Al zijn spullen waren ingepakt, alle kasten zijn leeg, koffers gekocht in de ochtend. Echt alles was gefixt. We hadden zelfs een afscheidslunch geregeld voor onze familie en vrienden. En toen ging het een uur voor die lunch toch niet door. Dus dat was best wel gênant, dat iedereen daar zat en Lars moest gaan speechen van: 'Goh, ik zou dus eigenlijk weggaan, maar toch niet.'"Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door comokum)

Jammer dat Veldwijk allesbehalve ambitieus is en te veel belang hecht aan zijn lifestyle naast zijn voetballeven. Er schuilt echt wel een goede spits in hem. Is ontzettend lang, beresterk, heeft een goeie aanname en kan prima afwerken. Kon in mijn ogen de Giroud van Nederland worden.

15 januari 2020 om 12:29

Hij laat alles en iedereen achter om naar Zuid Korea te gaan.het is juist ambitieus dat hij naar het oosten vertrekt om daar het niveau omhoog te krijgen. Misschien wint die wel de aziatische CL daar is ook een mooie prijs. Hij verstaat niemand daar en zal behoorlijk eenzaam zijn, zeker als je dan nog maar net vader bent. Door Fraser werd hij vorig jaar nog veel gebruikt maar dit jaar is hij bankzitter dus begrijpelijk dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken.

15 januari 2020 om 12:46

Ambitie is om op het hoogste niveau te spelen. Dan denk ik aan een topcompetitie of Europees voetbal spelen. Het niveau in Zuid Korea zegt me niets en ligt volgens mij heel laag. De reden dat die dit seizoen moest banken, was omdat die al in de zomer aasde op een transfer. Denk dat Fraser daarom liever koos voor andere opties in de voorhoede. Uiteindelijk toch knap 4 doelpunten gemaakt in 15 wedstrijden, waar hij het moest doen met invalbeurten.

15 januari 2020 om 12:54

Haha ambitieus om naar zuid Korea te gaan. Hij gaat alleen voor het geld daarheen. Als je ambitieus bent ga je op het hoogste niveau spelen zoals wagwan zegt.

15 januari 2020 om 12:57

Naar mijn mening is iedereen zijn of haar ambitie verschillend en persoonsgebonden. Ik denk dat het een geweldige levenservaring is en het verschillende deuren opent voor in de toekomst op zakelijk gebied misschien.

15 januari 2020 om 13:07

Sluit me bij je aan Protheus. Ambitie is in de regel 'de bedoeling om veel te bereiken'. Wie zijn wij om te bepalen of hij dat in het oosten wel of niet doet. Lijkt mij een beste uitdaging om daar te slagen. Ongeacht het voetbalniveau.

15 januari 2020 om 13:11

Geld willen verdienen is ook ambitie he! Niet iedereen is zo nobel als de gemiddelde vz-bezoekers die toch echt dubbele en zelfs drie- tot vijfvoudige salarissen af zouden wijzen!

15 januari 2020 om 14:06

@youknowwit8, dat is niet alleen jouw mening, het is een feit dat ambitie voor iedereen verschillend is. Alleen lijkt de helft hier dat niet te begrijpen, die vullen graag voor anderen in wat (de juiste) ambitie is.

15 januari 2020 om 14:17

@arsenal890, wat een kortzichtige reactie. Zuid-Korea is een voetbalgek land. Er kunnen 42.000 man in het stadion, oefenen de komende weken tegen Steau Boekarest en Lokomotiv Moskou, ze wonnen in 2016 nog de Aziatische CL, werden de afgelopen 3 jaar landskampioen, betalen ongetwijfeld een stuk beter dan Sparta en je kan op je 28e nog een tijdje een totaal nieuwe cultuur ontdekken terwijl je af en toe opgeroepen wordt voor interlands van Zuid-Afrika waarmee je ook de Africa Cup hebt gespeeld. Als je Lars Veldwijk heet dan doe je dat natuurlijk gewoon lekker en laat je forumleden die denken te bepalen wat ambitie precies is lekker praten. Toch?

15 januari 2020 om 14:45

Comokum ik ben het volledig met je eens dat men niet moet invullen voor een ander wat ambitie is. Maar je stuk over 'er kunnen 42.000 man in het stadion' is wel natuurlijk relatief. Er kúnnen inderdaad zo'n 50.000 man in het stadion. Er zitten er gemiddeld echter 14.500 duizend en in de gehele competitie zitten er gemiddeld 8000 man op de tribunes. In het Gelredome zitten er ook gemiddeld 14.000, waar er plek is voor 21.000 en dat vinden we al stil. Laat staan 14.000 in een stadion wat 2x zo groot is als het Gelredome.

15 januari 2020 om 14:58

Ambitieus zijn betekend op het allerhoogste niveau WILLEN spelen. Helaas is dat niet iedereen gegeven. Dat hij op t hoogste niveau in Azie gaat spelen lijkt me een prima stap en altijd nog beter en uitdagender dan bij Sparta, waar je hooguit speelt voor lijfsbehoud.

15 januari 2020 om 15:08

@isco24, klopt helemaal. Die kunnen we eruit strepen. Blijft de rest overeind.

15 januari 2020 om 12:29

Ik snap wel dat hij daar heen gaat. Hij weet dat hij zichzelf in Nederland niet financieel onafhankelijk kan voetballen en waar hij nu naartoe gaat kan hij toch een mooie slag slaan. Ik ben het met je eens dat het wel een goede spits kan zijn alleen hij moet dan wel genoeg aanvoer krijgen. Bij Groningen bijvoorbeeld was dit totaal niet het geval en dan heb je als spits niks aan hem.

15 januari 2020 om 12:48

Hij is een ouderwetse spits die het inderdaad van aanvoer moet hebben. Maar hij kan in mijn ogen ook perfect dienen als een kapstok van het elftal. Zoals Giroud bij Frankrijk of Llorente vorig seizoen bij de Spurs. Als je als spits daardoor teamgenoten kan laten excelleren, doe je het voor mij meer dan prima. Wat Groningen betreft klopt, maar dat is wel echt een spitsenkerkhof gebleken de laatste jaren. Je moet gewoon juist kunnen scouten als club zijnde en niet zomaar een spits gaan halen zonder er echt bij na te denken en blind te staren op statistieken. Een beetje wat Sevilla nu overkomt met Luuk De Jong.

15 januari 2020 om 13:21

wagwan, ben het niet met je eens. Want het ligt niet aan zn lifestyle dat ie niet Llorente is. Hij heeft gewoon de wkaliteit en de spelintelligentie niet om zo te spelen. Daarbij vind ik het ook grappig dat je Giroud kiest, want iedereen weet dat van de spoitsen van de abslute top hij het meest onder druk staat omdat ie er niet genoeg intrapt. Dat vind ik uiteindelijk ook het echte isue van Veldwijk. Op een niveau hoger dan de keukendivisie, schiet hij er gewoon te weinig in. Klaar.

15 januari 2020 om 13:29

Giroud is gewoon een wereldkampioen die ondanks zijn beperkingen bij de absolute top heeft gespeeld en nog steeds eerste keus spits is in Frankrijk. Hij scoort inderdaad niet makkelijk, maar kan echt absurd goed als kapstok van het elftal dienen om zo zijn teamgenoten te laten excelleren. Zoiets zie ik Veldwijk ook wel kunnen doen. Daarom dat ik het jammer vind dat hij niet meer uit zijn carrière weet te halen.

15 januari 2020 om 12:30

Hmm ben het niet helemaal met je eens. Heeft constant stappen omlaag gedaan om zodoende weer omhoog te kunnen, maar als je zelfs bij Sparta niet gewaardeerd wordt en als wissel eigenlijk alleen gebruikt wordt en je jezelf hierdoor niet in de kijker kunt schieten bij een andere club die hoger staat dan Sparta, ja dan snap ik bes dat hij dit keer vertrekt om nog een laatste keer goed geld te verdienen in Azië.

15 januari 2020 om 12:45

De reden dat die dit seizoen moest banken, was omdat die al in de zomer aasde op een transfer. Denk dat Fraser daarom liever koos voor andere opties in de voorhoede. Uiteindelijk toch knap 4 doelpunten gemaakt in 15 wedstrijden, waar hij het moest doen met invalbeurten.

15 januari 2020 om 12:50

Dat is niet helemaal waar. Hij wilde blijven, maar Sparta gaf aan dat hij naar een andere club kon uitkijken. Hij heeft destijds ook verschillende clubs afgewezen omdat hij wilde blijven.sparta heeft nooit in hem de speler gezien die hij eigenlijk kon zijn. Dat is jammer. Dat ligt echter niet aan een gebrek aan ambitie, want zoals gezegd ging hij keer op keer een stap terug om weer een stap vooruit te kunnen zetten. Blijkbaar zit niet voor iedereen een transfer naar de top-6 in en moet hij z'n geld elders verdienen. Niks met gebrek van ambitie te maken lijkt me?

15 januari 2020 om 13:36

Veldwijk speelde wel zo'n beetje waar z'n plafond ligt. Hij is 28 jaar, heeft het merendeel van z'n carriere op het tweede niveau gespeeld en hij heeft buiten een redelijk seizoen bij PEC Zwolle (14 doelpunten) nooit veel gepresteerd in de Eredivisie. Gewoon een spits voor maximaal de middenmoot en dan moet je maar hopen dat hij er zin aan heeft. Als je met Nederland het Nederlands elftal bedoelt... Hij zou niet eens in aanmerking komen voor het vierde elftal van Oranje... Als je dan nog flink kan cashen, moet je dat als Veldwijk zijnde gewoon doen. Voor hem misschien wel de enigste mogelijkheid om zich financieel onafhankelijk te spelen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RayhiAanvaller185
J. PiroeAanvaller100
T. CoremansKeeper100
A. HarushKeeper80
M. FabrieKeeper00
D. AbelsVerdediger170
S. AlbertoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren