‘Rapporten over Aké niet mals; gegadigde valt af voor Oranje-international’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Nathan Aké gaat niet naar Chelsea verkassen deze winter, zo verzekert de Evening Standard dinsdagmiddag. De verdediger van Bournemouth werd de afgelopen weken in verband gebracht met een terugkeer bij the Blues, maar volgens de krant zijn de Londenaren niet overtuigd van de kwaliteiten van de Oranje-international.

Aké werd de voorbije tijd gelinkt aan een terugkeer naar Chelsea, waarbij de club de mogelijkheid heeft om de terugkoopclausule van circa 45 miljoen euro te activeren. Chelsea heeft de Nederlander dit seizoen naar verluidt uitvoerig bekeken en volgens de Evening Standard hebben deze scoutingsrapporten veel twijfels gezaaid over de kwaliteiten van Aké.

Lampard: 'Houd me nog niet bezig met eventuele transfer Aké'

De centrale verdediger zou onder meer niet passen bij het spel van Frank Lampard om met een 'hoge defensieve linie' te spelen, ver van het eigen doel af. Chelsea zou uiteindelijk nog kunnen kiezen voor Aké, maar het feit dat de topclub momenteel andere opties overweegt, zegt volgens de krant alles over de twijfels die er heersen over de 24-jarige stopper.

Aké kwam in 2011 op zestienjarige leeftijd in de opleiding van Chelsea terecht. De centrumverdediger wist nooit definitief door te breken in de hoofdmacht en werd tussendoor verhuurd aan Watford en Reading. De Nederlander werd in 2016 gehuurd door Bournemouth en een jaar later voor circa 23 miljoen euro definitief overgenomen. Aké ligt tot medio 2022 vast bij de huidige nummer negentien van de Premier League.


Poll

Verwacht jij dat Nathan Aké deze winter van club wisselt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door gerben07)

Hopelijk kan Arsenal hem binnenhalen, een goede, jonge voetballende verdediger en ook nog eens Nederlands.

14 januari 2020 om 17:30

Ja,zeker. Dan kan Arsenal mooi het Nederlandse beleid voortzetten.

14 januari 2020 om 17:31

Maakt het uit dat hij Nederlands m.b.t. spelen voor Arsenal?

14 januari 2020 om 18:01

Dat is voor mij als fan toch een leuke bijkomstigheid. Bergkamp is de reden dat ik als klein jongetje Arsenal fan ben geworden.

14 januari 2020 om 17:34

Je brengt het alsof het voor Arsenal een voordeel is dat hij Nederlands is, maar ik denk dat zij buiten de Engelse nationaliteit nogal indifferent zijn vanuit welke andere landen de spelers komen (alhoewel er onder Wenger een duidelijk Franse voorkeur was). Ik denk overigens ook dat hij best in het Arsenal spel zou passen en ben behoorlijk onder de indruk van het spel van Ake. Hij positioneerrt goed en heeft veel voetballende kwaliteiten voor een CV. Zou een mooie aanwinst voor Arsenal zijn.

14 januari 2020 om 17:48

Die Franse voorkeur onder Wenger is ook zwaar overdreven Titaantje.. Ik had eigenlijk gewild dat hij meer een Franse voorkeur had gehad de laatste jaren, want daar komen veel talenten voort de laatste tijd. Wenger werd altijd "beschuldigd" van het louter kopen van Franse spelers, terwijl het team evenveel Spaanse en Duitse spelers telde.. Nogal overtrokken dus altijd.

14 januari 2020 om 18:01

Er hebben met Kosielny, Henry, Bergkamp, Gallas, Clichy, Sagna, Vieira, Diaby, Debuchy, Squillacci, Sanogo, Coquelin, Pires etc heel wat Fransen bij Arsenal gespeeld de afgelopen 20 jaar. Bij Duitse en Spaanse voetballers kom ik niet verder dan Reyes, Bellerin, Fabregas, Carzola, Ozil, Mertesacker, Gnabry en Leno

14 januari 2020 om 18:24

Bergkamp? Nooit geweten dat die Frans was 😂 Buiten dat heb je wel gelijk; Nasri, Anelka, Wiltord, Flamini, Diarra, Giroud...

14 januari 2020 om 18:59

Over 20 jaar inderdaad Joey91, maar ik bedoelde per jaar. Vooral de laatste 10 jaar bestond de selectie niet uit overdreven veel Fransen. Juist in de succesperiode speelde er meer Fransen.. Dat je Bergkamp als Fransman noemt kan ik niet plaatsen, beetje vreemd foutje.. Lehmann en Podolski vergeet je bijvoorbeeld. Mijn punt is meer dat er bijvoorbeeld 5 Fransen in de selectie zaten, 4 Spanjaarden en 3 Duitsers en 6 Engelsen. In die periode had je bijvoorbeeld ook Wilshere, Ramsey, Jenkinson, Chambers, Walcott, Oxlade-Chamberlain.

14 januari 2020 om 20:18

Je kan het over selectiespelers hebben, maar dan laten we Franse flaters als Aliadere, Sunu, Fortune, Sanogo en Armand Traore nog buiten beschouwing. Het waren toch wel behoorlijk wat Fransers, maar daar is verder niks mis mee.

16 januari 2020 om 13:00

Het Duitsers-Fransen verhaal heeft toch mijn aandacht wat getrokken dus ik heb het even uitgezocht. In de afgelopen 20 jaar hebben 9 Duitsers (malz, Lehmann, Mertesacker, Gnabry, Podolski, Özil, Zelalem, Mustafi, Leno) bij de eerste selectie gezeten tegenover 27 Fransen (vieira, Petit, Grimandi, Henry, Pires, Wiltord, Aladiere, Glichy, Cygan, Flamini, Diaby, Gallas, Traoré, Sagna, Diarra, Silveste, Coquelin, Nasri, Koscielny, Squilacci, Giroud, Sanogo, Debuchy, Reine-Adeleide, Bennacer, Lacazette, Guendouzi). (o.v.b. van fouten, de term 'bij de eerste selectie gezeten' is sowieso een beetje een grijs gebied wat mij betreft).

14 januari 2020 om 17:39

Mocht het met Daley Blind toch verkeerd gaan (laten we het niet hopen) dan mag Ake wel naar Ajax komen. Wat een topper halen we dan binnen en dan kan Martines weer lekker op het middenveld spelen. Centraal achterin Per Schuurs naast Ake en op het middenveld een dubbele 6: Martines en Gravenberg. Hoe top zou dat zijn.

14 januari 2020 om 17:55

Hou toch op zeg, ake naar Ajax. Lachwekkend! Die man zal nooit naar Ajax gaan, dat kunnen ze echt niet betalen.

14 januari 2020 om 17:52

Is dat een verdediger die arsenal echt nodig heeft? Ik zou in dat geval toch eerder voor een killer gaan. Eentje die goed voetballen op de tweede plaatst zet, maar zijn goal schoonhouden als primaire taak ziet. Vind Ake een prima verdediger, maar wel eentje om naast een killer te staan. Zolang arsenal die niet heeft, heeft Ake daar niet zoveel te zoeken imo.

14 januari 2020 om 18:04

Ik kan me wel vinden in jouw redenering. Ake naast een Koulibaly zou fantastisch zijn. Helaas is dit niet heel realistisch.

14 januari 2020 om 19:31

Ik zie hem ook graag naar Arsenal komen. Kan een leuk koppeltje worden met Saliba naast hem.

Prima, lekker PL ervaring op blijven doen bij Bournemouth en komende zomer rustig kijken waar hij het beste tot zijn recht komt. Een stap hogerop kan hij vast aan.

Wat een onzin dat Ake niet past in een defensieve lijn. Hij heeft juist de snelheid om met ruimte in zijn rug te kunnen spelen.

14 januari 2020 om 17:23

blijkbaar laat hij dat dan toch niet zien want die scouts die hem wekelijks volgen zullen dit echt niet gaan verzinnen

14 januari 2020 om 17:26

Want een scout kan er niet naast zitten?

14 januari 2020 om 17:27

Zou eerder onzin van die krant kunnen zijn. Ik heb ook mijn twijfels of hij goed genoeg voor de basis van Chelsea is, maar dat hij niet met ruimte in zijn rug kan spelen lijkt mij onzin. Bournemouth is ook de ploeg bij uitstek die ploegen 90 minuten vast zet.

14 januari 2020 om 17:27

Misschien de scouts niet, maar de journalisten wel. Er staat immers geen bewijs bij dat het echt zo is.

14 januari 2020 om 17:29

Het komische is dat je dat helemaal niet kan weten, tenzij je hem in een dergelijk systeem zet na een goede inwerkperiode. Het gaat dan meer om duidelijkheid in taken en samenwerking, dan om pure kwaliteiten als snelheid en kracht. Het veelvuldig verguisde woord ‘aanpassen aan het systeem’ wat je ik NL zoveel hoort is er niet voor niets. Ake heeft juist de kwaliteiten, nu nog het systeem.

14 januari 2020 om 17:38

@tagliafico3 @magistra dat zou wel kunnen inderdaad

14 januari 2020 om 17:57

En ze hebben ook maar 3 keer de 0 gehouden. Tegen united, wat een soort wonder was. En 2 keer 0-0 tegen de nummer 19 en nummer 20. Ze zetten druk met de ploeg, maar krijgen dus wel vrijwel altijd een goal tegen. Als je dab een verdediger moet kopen voor 45 miljoen, dan koop je als chelsea zijnde toch eerder iemand die de kans vergroot om de nul te houden.

14 januari 2020 om 18:10

Bournemouth heeft zoveel zwakke spelers, dat kan je Aké niet aanrekenen, een stuk makkelijker allemaal in een topploeg.

14 januari 2020 om 19:25

@hanta yo vertel dat maar aan De Ligt dat het makkelijker is in een topploeg waar de concurrentie een stuk hoger ligt

14 januari 2020 om 20:49

Afgelopen weekend tegen Watford vond ik hem een aantal keer toch wel kwetsbaar. Niet alleen Aké hoor, heel het team. Maar ik vond Aké niet altijd goed staan. Of hij de rots in de branding is voor een club als Chelsea? Dat denk ik niet. Waren wij net zo enthousiast geweest als het een Engelse verdediger was geweest?

14 januari 2020 om 17:49

Zijn probleem lijkt mij eerder lengte dan wat hier vermeld wordt inderdaad. Verder ga je natuurlijk met een Ake naast Rudiger ook niet weer je terugvechten naar een kansmaker van het kamspioenschap, je hebt simpelweg een betere verdediger nodig.

14 januari 2020 om 19:26

ik zou die Koulibaly wel bij Chelsea willen zien. dat vind ik echt een verdediger voor de PL

14 januari 2020 om 20:27

Bovendien valt die hoge lijn van Chelsea nog wel mee. Zo onwijs aanvallend spelen ze nou ook weer niet met de achterste linie. Het middenveld is ook nog niet extreem aanvallend.

ik vind Chelsea ook erg hoog gegrepen voor hem. ik vind Ake zeker geen slechte verdediger maar altijd als ik hem zie spelen denk ik niet meteen deze gozer gaat de wereldtop halen. hij speelt af en toe wel een geweldige wedstrijd maar ook heel vaak wedstrijden waarin ik hem minder goed vind. de Europese subtop zie ik hem wel halen (arsenal, Everton etc.)

14 januari 2020 om 17:28

Ik denk dat Arsenal een goede club zou zijn voor hem. Is ook een club die op dit moment een goede CV kan gebruiken (of misschien na de zomer).

14 januari 2020 om 17:39

ik vind hem ook wel bij Arsenal passen en ik denk wel dat hij het daar kan redden

14 januari 2020 om 17:50

Dan hoop ik wel dat hij zich kan ontwikkelen naar het niveau waarvoor jij hem niet klaar acht, aangezien dat het niveau is wat Arsenal wil bereiken... Ik denk persoonlijk dat Aké zich zeker kan ontwikkelen en in een beter team ook weer een stap kan zetten in die richting.

14 januari 2020 om 19:27

als Arsenal weer wil aanhaken zullen ze er ook flink wat geld tegenaan moeten gooien want de concurrentie doet dat ook. zelf zou ik dan voor een Koulibaly gaan bv

Dit is de omgekeerde wereld. Als er iets is wat een Nederlandse verdediger kan, dan is het in een hoge defensieve linie spelen. Hebben ze gezien welke boomstammen daar nu staan?

14 januari 2020 om 17:41

Hij is alleen niet opgeleid in Nederland, ik weet niet zeker, maar volgens mij speelt hij al een jaar of 10 in Engeland.er is nog niemand die mij kan overtuigen dat een Nederlandse voetballer in het buitenland een betere opleiding kan genieten, clubs zoeken juist spelers welke ze nog niet hebben en als jij er al bent, zoeken ze voor jouw een betere.

14 januari 2020 om 19:18

Zeker met je eens, maar tot z'n 16 toch niet veel anders moeten doen dan de voetballende oplossing zoeken. Dat gaat er niet zomaar uit. Men traint bovendien veel minder tactisch in het buitenland.

En dan waarschijnlijk op de laatste dag een zwaar overpriced verdediger zoals Diop uit de PL oppikken voor 70 miljoen. Maar vind sowieso de geruchten over linksbacks nog wat te rustig, hoop dat daar iets over losbrandt want nog een halfjaar met Emerson/Alonso kan ook niet.

14 januari 2020 om 17:30

Emerson of Alonso verkopen en dan Dave op de linksback en Reece James op de rechtsback. Dan kan 1 van die 2 als backup van Dave fungeren. Je kan een toptransfer beter in de zomer doen, kost die iig een stuk minder.

14 januari 2020 om 17:32

Gewoon Azpi nog een half seizoen op lb laten staan. In de winter is er vrij weinig beschikbaar. Of je gaat weer aankopen doen zoals zapacosta, drinkwater etc. Dan kunnen we liever niks kopen.

14 januari 2020 om 21:43

Hmm fair punt. Dan maar hopen dat het genoeg is voor de 4e plek. Azpilicueta is ook niet meer wat het geweest was en op linksback staat hij toch met zijn mindere been.

"rapporten over Aké niet mals"..............wat een suggestieve kop lijkt de Telegraaf wel!. Het enige wat in de Engelse krant stond (hoe betrouwbaar is een krant überhaupt ?) was: "standard Sport understands those reports have raised concerns about Ake’s suitability for the Blues with Lampard harbouring doubts over whether he is the right fit for the higher defensive line he prefers to play with". Dat is alles. Elke week zijn er zus of zo geruchten. Hij is een van de weinige verdedigers die veel positieve aandacht krijgt terwijl hij in een echt heel matig team speelt. Een beter team komt waarschijnlijk wel, maar trainers zijn ook wat huiverig om midden in het seizoen aankopen te doen. Gewoon een half jaar bij Bournemouth waarschijnlijk en dan weg gaan.

Ik zal wellicht het geluk hebben gehad dat ik Akélive zag toen hij in geweldige vorm stak. Dat was in de uitwedstrijd van Afcb bij Southampton, die de club won en waarin Aké het openingsdoelpunt verzorgde. Als Aké dan toch niet wordt binnengehaald door de top van Engeland zou ik het een mooi idee vinden als Overmars even aan Aké zou denken om Blind te vervangen. Ik neem echter aan dat Aké al te duur zal zijn voor Ajax.

Ik denk zeker dat Ake het niveau heeft om daar te spelen. Sinds hij geblesseerd is verliest Bournemounth alle wedstrijden vrij dik. Er zit nog rek zat in deze man.

Hoop dat dit waar is, dan kunnen wij voor hem gaan. Is al een tijd toe aan een stap omhoog en hij past perfect in het systeem dat Mourinho voor ogen heeft. Daarbij kan hij ook nog eens als back spelen en laat dat nou net de andere positie zijn waar wij 100% zeker moeten versterken. Ook is hij prima voor een hoge lijn gezien hij redelijk snel is en best goed kan passen.

Ake was twee seizoenen geleden echt een talent maar staat stil en is nu gewoon een gemiddelde premiership verdediger. Niets mis mee, leuke carriere maar ik begrijp chelsea wel dat ze ff kritisch kijken voordat ze 45 miljoen uitgeven

Om eerlijk te zijn vind ik niet dat Chelsea hem moet halen. Al onze 4 beschikbare CV's (Rüdiger, Zouma, Christensen en Tomori) schat ik hoger in dan Ake. Als Chelsea een verdediger wil halen die de defensie naar een hoger niveau kan tillen moet het Koulibaly zijn maar die kost wel het dubbele.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AFC Bournemouth

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Watford23-14
18.Aston Villa21-15
20.Norwich City14-23
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. FraserMiddenvelder221
C. WilsonAanvaller225
J. LermaMiddenvelder200
H. WilsonMiddenvelder196
A. RamsdaleKeeper220
D. SolankeAanvaller190
N. AkéVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina AFC Bournemouth.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren