Lionel Messi neemt geen blad voor de mond: ‘Dat kan écht niet’

Vrijdag, 10 januari 2020 om

Barcelona liet donderdagavond in Saudi-Arabië de kans liggen om in januari al de eerste prijs van het nieuwe kalenderjaar te grijpen. Het team van Ernesto Valverde verloor in de halve finale van de Spaanse Super Cup met 2-3 van Atlético Madrid, dat zondagavond in de finale ook met stadsgenoot Real Madrid hoopt af te rekenen. Het team van Diego Simeone boog in de laatste negen minuten een 2-1 achterstand om in een 2-3 zege.

Lionel Messi verscheen na afloop voor de camera’s en benadrukte dat Barcelona niet slecht had gespeeld. “Afgezien van het resultaat speelden we een goede wedstrijd. Na lange tijd hebben we weer een goed gevoel over hoe we een wedstrijd kunnen domineren, maar in de laatste tien minuten hebben we het laten glippen. Hoewel we domineerden, hebben we fouten gemaakt die echt niet kunnen. Dat kan écht niet. We hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien.”

Een doelpunt van Messi in de tweede helft werd door de VAR wegens vermeend hands afgekeurd. “Dat had de wedstrijd wellicht kunnen beslissen, maar dat weet je nooit.” De vedette van Barcelona heeft naar eigen zeggen volledig vertrouwen in Valverde. “Ja, we hebben vertrouwen in hem. We blijven hard werken om beter te worden. We hebben enkele mindere wedstrijden achter de rug en we willen het veldspel verbeteren. Ook al gaan we aan kop”, verwees hij naar de gedeelde koppositie in LaLiga, samen met Real Madrid.

Ver esta publicación en Instagram

Het overkwam Louis van Gaal dik 21 jaar geleden! ??? ?? Voor het eerst sinds 08-11-1998 verloor Barcelona donderdag een officiële wedstrijd waarin men tien minuten voor tijd nog aan de winnende hand was?? ?? ?? Louis van Gaal?? ?? Real Oviedo - Barcelona 2-1?? ? 35' Rivaldo?? ? 85’ Fabio Pinto (1-1)?? ? 90’ Mauricio Pellegrino (2-1, e.d.)?? ?? ?? Ernesto Valverde?? ?? Barcelona - Atlético Madrid 2-3?? ? 46' Koke?? ? 51' Lionel Messi?? ? 62' Antoine Griezmann ?? ? 81’ Álvaro Morata (2-2)?? ? 86’ Ángel Correa (2-3)?? ?? #barcelona #oldmemories #supercopa2020 #fcbarcelona

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Spaanse media trokken onmiddellijk de vergelijking met de manier waarop Barcelona de laatste twee jaar in de Champions League strandde. Beide keren ging het mis buiten het Camp Nou, in Rome en in Liverpool, en beide keren gaven de Catalanen een riante voorsprong uit de heenwedstrijd uit handen. “Het heeft niets met die wedstrijden te maken. Simpele ballen gingen fout. Bij de 2-3 kon Ángel Correa zomaar opkomen. Dat kan en mag allemaal niet gebeuren. We hebben tachtig minuten goed gespeeld.”

Messi wilde niet langer treuren. “Terecht of onterecht, we kunnen er niets meer aan doen. Wie de meeste doelpunten maakt, wint. We waren superieur, maar we hebben kinderlijke fouten gemaakt en we hebben twee doelpunten in de slotminuten cadeau gegeven.” Valverde werd na afloop wederom met de kritiek geconfronteerd, evenals met vragen over zijn toekomst. “Als trainer weet je dat de situatie instabiel wordt als de resultaten uitblijven. Het is onvermijdelijk dat er over mij wordt gepraat. Dat is iets waar je als trainer geen controle over hebt.”

Messi en Suarez bezoeken kinderziekenhuis
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door xxbarca)

Volgens barcelona fans is deze messi de heilige man, en deze heilige man zegt dat hij het volste vertrouwen heeft in Valverde. Waarom zijn de barcelona fans dan zo gebrand om Valverde eruit te schoppen? Terwijl jullie engel zegt dat hij hem de beste trainer vindt? Ik baal vooral omdat ik op zondag graag een Clasico had gezien maar uiteraard ben ik op zondag ook gewoon heel blij voor de stad Madrid. De hele wereld zal zondag gaan kijken naar twee clubs uit de grootste voetbalstad van de wereld! Dat Atletico 3x gescoord heeft gister verbaasde me toch wel aangezien ze lastig scoren, en ik verwacht ook een spectaculair gevecht komende zondag! Hala Madrid

10 januari 2020 om 08:13

Nee hij gaat open in de media zeggen dat Valverde op moet rotten natuurlijk zegt hij dat hij vertrouwen heeft. Wat hij achter de schermen nou echt zegt tegen bartolomue blijft voor ons een vraag. Een beetje logisch nadenken jongen ook al is het nog vroeg!!!

10 januari 2020 om 08:51

Voetbalfan / 2 jaar geleden na As Roma kon messi toch al gezegd hebben dat Valverde eruit moest? Dat deed hij niet. Vorig jaar na Liverpool het zelfde verhaal, en wederom deed hij dat niet. Er klopt iets niet. In de grotten van het internet lees ik dat messi blij is met Valverde omdat messi de opstelling mag maken... look into it man

10 januari 2020 om 08:59

Je weet toch dat een speler nooit zou zeggen'die trainer is een prutser die moet weg'. Dan geef je ten eerste nnnnaan dat het niet goed loopt in de club en ten tweede je maakt het achter de schermen een veel groter drama in de club

10 januari 2020 om 12:44

Geen enkele speler zegt in het openbaar dat een coach weg moet. Daarnaast zou het betekenen dat hij het voor het zeggen heeft en de presi naar hem luistert. Bij Barã§a hebben de spelers éã©n keer geprobeerd het voor het zeggen te hebben en dat was tijdens de muiterij bij Hesperia, met als gevolg dat praktisch de hele selectie verkocht werd. Als er éã©n ding duidelijk is, dan is het wel dat de kleedkamer en het bestuur mijlenver uit elkaar liggen. Sterker nog, het bestuur vindt het niet erg om over de rug van (bepaalde) spelers populariteit te winnen.

10 januari 2020 om 08:17

Hij wordt als een heilige gezien, zoals jij beschrijft, vanwege zijn voetballende kwaliteiten niet vanwege zijn vertrouwen in een/de trainer of zijn politieke voorkeur, of zijn mening over wat dan ook.

10 januari 2020 om 08:30

Wat veel onzin op de vroege ochtend. Messi is slim genoeg om Valverde niet publiekelijk te laten vallen, dat zou oerdom zijn. Je zal wel een beetje willen provoceren met je opmerking. Ik begrijp dat je Madrid een mooie en fijne stad vind. Om meteen maar neer te zetten dat het de grootste voetbalstad ter wereld is, komt kinderlijk subjectief over en je lokt alleen maar een nutteloze discussie uit.

10 januari 2020 om 08:57

Toss / ik provoceer helemaal niet. Ik vraag me alleen af waarom jullie Valverde zo een hard time geven terwijl jullie boy messi helemaal in de wolken met hem is...

10 januari 2020 om 09:13

Jullie zelfs? Ik heb niet zoveel met Barca hoor. Ik geef een mening vanaf de zijlijn wat betreft buitenlandse clubs. Wat mij betreft kan Barca een betere trainer vinden dan ze nu hebben. Ik snap natuurlijk wel en prijs zelfs, dat Messi Valverde niet afkraakt op tv.... Dat betekend nog niet dat hij helemaal achter hem staat, dit blijft intern. Supporters blijven gelukkig ook zelf nadenken en een mening hebben ipv iemand overal in na te lopen omdat hij zo fantastisch kan voetballen, op die kwaliteiten wordt hij dan ook beoordeeld en niet op bijvoorbeeld zijn fantastische politieke inzichten.

10 januari 2020 om 08:40

Daarnaast geeft Messi gewoon een heel faire en correcte analyse van de wedstrijd, zonder de VAR hierbij te bekritiseren. Dat hij openlijk zijn trainer steunt is eigen aan de voetbalwereld, hij kan toch moeilijk zeggen dat Valverde weg moet? In geen enkele sport door geen enkele sporter wordt zoiets publiek gezegd. Beetje flauwe opmerking jegens Messi en Barcelona vind ik.

10 januari 2020 om 08:42

Als we kijken naar wat clubs hebben bereikt, laatste jaren heb je wel gelijk. Maar de grootste voetbalstad is natuurlijk Londen. Waar je 6 clubs zijn, die in de pl spelen, en 4 clubs op het 2de niveau.

10 januari 2020 om 08:57

Het domste wat hij zou kunnen doen is nu ook nog de trainer aanvallen. Dat heeft nog nergens gewerkt. En dat terwijl ze de best 80 min van het seizoen hadden gespeeld. Ik snap trouwens ook niet waarom je Hala Madrid moet zeggen in een post, net alsof ik altijd mijn zinnen met wzawzdb moet eindigen.

10 januari 2020 om 10:30

Voetbal leeft in Madrid, maar ik denk dat het nog veel meer leeft on Buenos Aires. Dat is pws een voetbalstad.

10 januari 2020 om 12:40

@insidermadrid, veel plezier met het winnen van een supercopa terwijl je niet eens landskapioen of bekerfinalist bent geweest. Wat een gedrocht van een opzet is dit ook. Dit is toch geen supercopa meer? Maak er dan maar een andere commerciele prijs van, maar een supercopa hoort gewoon te worden gespeeld tussen de landskapioen en de bekerwinnaar/finalist. Die Tebas en vooral die Rubiales kunnen voor mijn part echt zo gauw mogelijk oprotten. Wat een walgelijke en ijdele figuren zijn dat toch ook.

Geweldige speler Messi, buitenaards. Wel jammer dat hij als hij gefrustreerd is stoer gaat doen tegen de jongste speler van Atletico.

10 januari 2020 om 08:59

Pauw/ ja ik ben benieuwd wat er daar precies gezegd is. Felix keek messi echt zo aan van : wat moet jij nou weer bottleman? Hahah hilarisch en die kant van messi zien we niet vaak

De fans van Barca moeten echt gaan inzien dat de ploeg in een transitie zit en andere ploegen gewoon gelijkwaardig zijn. Dit Barca is niet langer de ploeg van 5 jaar geleden. De jaren beginnen te tellen bij sommige. Eigenlijk wordt de ploeg per seizoen afhankelijker van Messi die meer en meer de allesbepaler aan het worden is. Waar hij een paar jaar geleden excelleerde in de aanval is hij inmiddels nu ook een soort spelbepaler aan het worden

10 januari 2020 om 08:44

Ik denk dat iedere voetbalvolger, zowel Barca fan als de niet Barca fan, wel inziet dat dit Barcelona al lang niet meer de ploeg is van enkele jaren geleden en dat het vandaag de dag een verrassing mag genoemd worden mocht dit Barca de CL winnen, want Messi verbloemd al jaren heel wat bij Barcelona. Voor Barca vrees ik de dag dat hij stopt of zijn niveau niet meer haalt.

De beste 80 minuten van Barca dit seizoen, samen met de tweede helft tegen Inter op niveau. Te weinig goed voetbal gezien dit seizoen. Laat ons hopen dat dit een voorbode was

Ik snap niet hoe de spelers achter Valverde kunnen staan, ofwel willen ze hem niet in de media aanvallen. Maar iedereen kan zien dat dit niet meer goed komt, dit jaar heeft Barca maximum maar 5goede wedstrijden gespeeld. Het wordt gewoon minder en minder. Valverde wisselt ook altijd heel laat, en bijna altijd een verdedigende wissel. Hij kan beter nu worden ontslagen, dan kunnen ze misschien nog iets maken van dit seizoen, anders zie ik Barca niks winnen.

10 januari 2020 om 09:07

Schrijf Barcelona niet af. Ik weet dat dit pijn doet tenminste als ik over mezelf praat dan. Ik snap de frustratie maar letterlijk iedereen staat achter Valverde. Als je die serie kijkt op Rakuten tv daar praten ze allemaal vol lof over Valverde, blijkbaar ligt het dan bij de spelers zelf die zijn tactiek niet goed uitvoeren anders snap ik het ook niet meer. Ik hoop echt op Jürgen klopp maar die blijft voorlopig nog bij Liverpool denk ik. Jürgen klopp Guardiola roberto martinez. Ik hoop gewoon op een top trainer en niet een onbekende of een trainer die geen topclubs heeft getraind.

10 januari 2020 om 09:51

Valverde zijn speelstijl is gewoon niks voor Barca. Denkt altijd te behoudend, wisselt ook altijd defensief. Jonge gasten zoals Ansu en Puig mogen ook amper spelen, terwijl Griezman en de andere middenvelders gewoon zwak spelen. In het begin mocht Ansu een paar wedstrijden achter elkaar spelen, en dan ineens weken niks meer, daar zit toch geen logica in. Ik zeg niet dat Ansu of Puig basis spelers moeten zijn, maar je moet ze toch elke wedstrijd meer minuten geven. Barca speelt onder Valverde altijd met fysieke spelers op het middenveld, maar zo kan Barca niet spelen, omdat de rest van de ploeg niet fysiek heel sterk is. Ze moeten gewoon hun eigen spel spelen, maar met vidal en rakitic op het middenveld kun je dat gewoon niet.

10 januari 2020 om 10:27

Ansu mocht spelen omdat messi geblesseerd was Suarez geblesseerd en Dembele. Suarez volgens mij niet maar goed. Puig z’n tijd komt wel het kan nu niet. Als je speelt moet je er gelijk staan en niet nog denken leuk talent of wat dan ook. We hebben Frenkie Arthur Vidal busquets Rakitic, ik wil ook graag talenten zien spelen maar op dit moment is het de tijd er niet voor. Ik vind ook niet dat ze de juiste trainer hebben daarvoor. Valverde is heel erg slecht in communiceren met spelers die hij niet laat spelen. Hij geeft ze geen reden of wat dan ook laat ze gewoon Zo. Hij gaf zelfs Frenkie amper aandacht toen hij bij Barcelona binnen kwam en alena heeft hij nooit tegen gepraat waarom hij ook ineens uit de selectie verdween. Iedereen letterlijk iedereen kraakt Barcelona nu af alsof het letterlijk veel verder dan de rest staat en ze van iedereen met gemak moeten winnen. Barcelona heeft een lange tijd gedomineerd dan is het toch niet vreemd als er ook een tijd komt waar dat niet zo is. Ze spelen niet goed maar staan wel bovenaan dat zegt ook wat toch. Ik blijf in dit team geloven want ze beschikken over een levensgevaarlijke elftal alleen komt het er niet 1-2-3 uit.

11 januari 2020 om 09:17

Griezmann is een speler die ik zou verkopen. Past niet in systeem. Hoop op Lautaro Martinez, Ik denk dat Barcelona ook afscheid moet nemen van Raketic , Vidal. Misschien Fabian Ruiz kopen.

10 januari 2020 om 09:22

Kluiv/ Zidane wisselt ook altijd ontzettend laat! I hate that!!! Omdat er zoveel talentvolle jongens op de bank zitten bij Real Madrid zou ik ze ook graag langer dan 7 minuten willen zien spelen.

Goed verwoord van de kleine baas. Echt kinderlijk gewoon hoe ze het hebben weggegeven. Ik hoopte ook echt op el Clasico maar helaas. Moge de beste winnen en zal zeker genieten van die wedstrijd hoe moeilijk het ook is. We moeten sportief blijven.

Erg triest dat het in tien minuten twee keer misgaat op defensief geschutter, bij die actie waar de penalty uit kwam klopte de dekking werkelijk van geen kant. Wat er bij de 3-2 gebeurde was minstens even slecht. Valverde, bekend als defensief stabiele coach, krijgt dát nu al niet eens meer gedaan. Het is ook hoog tijd voor een echte, goede rechtsback.

Zou Valverde de spelersgroep na iedere training trakteren op een feestmaaltijd? Mogen de spelers op training doen wat ze willen? Is Valverde een fijne persoon omdat hij zijn mond niet opentrekt? God mag het weten maar hij moet toch iets goed doen aangezien hij gewoon aan boord blijft. Hij heeft de boel nu al zo vaak verkloot en toch blijft deze clown alle kansen krijgen. Hoe lang moet dit nog duren? Dit team heeft vooral een motivator nodig. Een type Klopp die iedereen aan het lopen krijgt. Een man waarvoor de spelers door het vuur gaan. Geen gentleman die rustig in zijn eigen wereld hurkend langs de zijlijn zit, doende alsof hij dadelijk het warm water opnieuw gaat uitvinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4026
4.Sevilla356
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller187
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1413
Carles PérezAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger101
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3703 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 14 13 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘UEFA veranderde formatie ‘TOTY’ en verving Kanté door Ronaldo’

De UEFA maakte woensdag de samenstelling van het Team van het Jaar van 2019 bekend. Fans konden stemmen op hun favoriete spelers van het afgelopen kalenderjaar en dat leverde het gepubliceerde...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren