Vilhena: ‘Hij is echt fan en was dolblij met dat shirt van Frenkie’

Maandag, 30 december 2019 om

In het buitenland wordt weer met waardering over het Nederlands elftal gesproken, zo heeft Tonny Vilhena gemerkt bij FK Krasnodar. De middenvelder, die afgelopen zomer voor circa negen miljoen euro werd overgenomen van Feyenoord, kreeg van verschillende mensen te horen dat Virgil van Dijk de Ballon d'Or had moeten winnen, en niet Lionel Messi. Vilhena moest daarnaast een ploeggenoot van Krasnodar een shirt van Frenkie de Jong bezorgen.

"Veel ploeggenoten van mij vonden dat Virgil van Dijk de Gouden Bal had moeten winnen. Ikzelf ook", vertelt Vilhena in een interview met Voetbal International. De ex-Feyenoorder snapt evenwel dat de Ballon d'Or voor de zesde keer naar Messi ging. "Lionel Messi is de beste voetballer ter wereld, dat staat buiten kijf. Maar als je kijkt naar vorig seizoen, had Virgil het verdiend hem te winnen."

Naast Van Dijk kan ook De Jong op veel sympathie rekenen in Rusland. Tienvoudig Russisch international Yuri Gazinski verzocht Vilhena zelfs om een Oranjeshirt van de Barcelona-middenvelder mee terug te nemen naar Krasnodar. "Toen ik me afgelopen jaar moest melden bij Oranje, vroeg Yuri me een shirt te vragen aan Frenkie de Jong. Hij is echt fan van hem. Dat heb ik voor hem geregeld. Toen ik het gaf, was hij echt dolblij met dat shirt van Frenkie."

Vilhena liet onlangs in een ander interview met Voetbal International weten dat hij het EK nog lang niet uit zijn hoofd heeft gezet, ondanks de concurrentie van onder meer De Jong. "Er komt een EK aan en daar wil ik bij zijn. Ik hoop dat Koeman me die kans geeft. Hij weet als geen ander wat-ie aan me heeft." Vilhena heeft nog een klein halfjaar om bondscoach Ronald Koeman te overtuigen van zijn kwaliteiten. "In een seizoen gebeuren er altijd rare dingen: blessures, pech… Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben."

Advocaat durft omhoog te kijken: 'Europees voetbal halen met Feyenoord'
Meer video's

Poll

Tonny Vilhena verdient een plaats in de EK-selectie van Oranje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik heb liever Vilhena erbij voor op de bank dan de Roon of Strootman, vilhena brengt strijd en durft risico te nemen.

30 december 2019 om 12:53

De Roon blijft gewoon belangrijk hoor in grote wedstrijden. Ipv strootman zou wel moeten kunnen want die maakt toch geen minuten.

30 december 2019 om 13:22

Wat De Roon kan, kan Vilhena ook. Bovendien is Vilhena multifunctioneel. Ik heb alleen geen idee hoe Vilhena speelt in Rusland en wat zijn vorm op dit moment is. De Roon is welgeteld 1 wedstrijd tegen Frankrijk in de Nations League relatief belangrijk geweest. Doorgaans voegt hij niet veel toe. Sommigen doen ineens alsof die jongen nooit fouten maakt in verdedigend opzicht, maar die maakt hij ook in Oranje.

30 december 2019 om 17:34

NEE hoor Vilhena mist bepaalde aspecten welke De Roon wel heeft en welke noodzakelijk zijn voor die positie zoals Voetbalintellingentie en inzicht.vilhena staat zeker bij balverlies op de helft van de tegenstander vaak te diep en heeft minder gevoel,danwel inzicht waar zich te positioneren, eigenlijk zowel bij balbezit als balverlies...oftewel de balans bewaken hoe het elftal staat.tevens is hij voor de positie mijn inziens ook veels te druistig, is vaak slordig met de belangrijke korte passes vanaf middenveld tot flanken.vilhena is veel meer een mogelijk concurrent voor de positie van Wijnaldum of de Jong dan voor de positie van de Roon, belangrijkste concurrenten daarvoor zijn Propper en de Jong(als vd Beek op zijn positie zijn staan).sterkste middenveld is de Jong en daarvoor vd Beek en Wijnaldum.

31 december 2019 om 13:46

En de passes van De Roon zijn wel goed? Die jongen speelt bijna alles naar achteren en als hij naar voren speelt, komen ze niet aan. Aan de bal heb je werkelijk niets aan De Roon en in verdedigend opzicht zakt hij ook te vaak door het ijs. Niet voor niets is hij standaard de middenvelder die eruit gaat. Verder beschrijf je Vilhena toen hij verder naar voren stond bij Feyenoord en aan mocht vallen. Als verdedigende middenvelder speelt hij veelal in dienst van de ploeg en zeker in Oranje voert hij dat vooralsnog goed uit...

30 december 2019 om 12:57

De Roon is een dragende kracht bij een team dat Champions League speelt, Vilhena voebalt anoniem mee bij een team dat uit de Europa League ligt. Vilhena heeft niets te zoeken in Oranje

30 december 2019 om 13:09

@boadurum ik vond Vilhena in een aantal interlands toch wel heel sterk invallen hoor. het is wel iemand die veel drive en power in zijn spel heeft waardoor hij veel duels wint. wat De Rhoon betreft heb je zeker een punt maar Strootman zit er ook bij en wat voegt die toe dan? Marseille neemt ook geen deel aan de CL en ik weet eigenlijk niet eens of ze aan de EL mee doen dit jaar. naast Vilhena zou ik Koopmeiners ook een goede optie vinden voor Oranje

30 december 2019 om 13:12

@boadurum - Nou nou, anoniem, is wel een van de sterkhouders bij Krasnodar. Ik blijf het nog steeds wel een goeie middenvelder vinden die na 2 jaar eigenlijk een overstap moet maken naar de Europese middenmoot/subtop, want die kwaliteiten heeft hij wel en met 24 jaar, bijna 25, heeft hij al heel wat ervaring opgedaan. Maar snap die kritiek op De Roon nooit zo erg, want ik heb het gevoel dat de mensen die kritiek op hem hebben, nooit Atalanta/serie A bekijken, want De Roon is uitermate belangrijk op het middenveld met counters eruit vissen en daarna zelf een tegenaanval op te zetten. Malinovski, Pasalic, Gomez en/of Freuler hoeven hierdoor veel minder verdedigend werk te verrichten en kunnen dan het spel creeren. En dat is ook wat Koeman in gedachte heeft, Frenkie en Wijnaldum kunnen meer naar voren rennen en het spel maken/verdelen. Ik vind Propper ook heel goed en hij is voetballend beter, maar het vuile werk opknappen en vuile meters maken doet De Roon toch veel beter.

30 december 2019 om 13:14

Japie, Strootman zou ik ook niet meenemen. Normaal gesproken bestaat een EK-selectie uit 3 keepers, 8 verdedigers, 6 middenvelders en 6 aanvallers. De plekjes op het middenveld lijken mij voor Wijnaldum, De Jong, Van de Beek, Propper, De Roon en Ihattaren. Allen veel meer kwaliteit dan Vilhena.

30 december 2019 om 13:18

Waarom Ihattaren? Moet zijn debuut nog maken.

30 december 2019 om 13:18

Volgens mij balde Vilhena behoorlijk sterk tegen CR met oranje. Zou zijn gif ook meenemen. Verder leuk interview trouwens.

30 december 2019 om 13:20

@boadurum De Rhoon vind ik niet veel beter als Vilhena maar de rest ben ik zeker met je eens. ik vind Vilhena net als De Rhoon een goede controleur alleen Vilhena heeft wel meer voetballend vermogen als De Rhoon. ik denk eerlijk gezegd dat hij ook wel mee zou kunnen komen bij Atalanta maar goed, die keuze is aan de bondscoach. het is ook weer niet zo dat er een immens kwaliteitsverschil tussen die twee maar dat De Rhoon is gewend aan de weerstand in de CL en in een topcompetitie is idd wel een voordeel. ik hoop wel dat Ihatarren gaat spelen op het EK. Babel en Promes vind ik zelden indrukwekkend in Oranje en Bergwijn heeft me ook nog niet echt overtuigd in het Nederlands elftal. ik vind Ihatarren een veel betere voetballer als die drie spelers

30 december 2019 om 13:23

@sander140 omdat het een betere voetballer is als Babel, Promes en Bergwijn. dat is iig mijn persoonlijke mening. Ihatarren brengt creativiteit mee, iets wat we zonder Depay helemaal niet meer hebben in Oranje. Stengs heeft dat overigens ook wel die creativiteit, maar die is momenteel niet in zijn beste vorm

30 december 2019 om 13:26

Alsof dat uitmaakt. Dat wil niet automatisch zeggen dat De Roon beter speelt dan Vilhena of dat Vilhena niets te zoeken heeft in Oranje. Bovendien is dragende kracht nogal een overdreven term. De Roon doet het goed, maar de kracht van Atalanta is toch vooral het collectief. Individueel gezien valt de kwaliteit in die selectie wel mee.

30 december 2019 om 13:28

@sirius ik vind die Gomez en die Zapata geen verkeerde spelers hoor

30 december 2019 om 13:49

Eens dat De Roon als pure stofzuiger echt wel mee kan bij het Nederlands elftal. Ik denk dat de kritiek op hem vooral is gekomen dan wel is aangezwengeld in de kwalificatiereeks, waarin vooral werd gespeeld tegen tegenstanders die de bus achterin parkeerden. Dan heb je alleen niks aan een stofzuiger a la De Roon, maar kun je beter een extra man op het middenveld hebben staan die iets creã«ren kan. In die zin zou de kritiek beter richting Ronald Koeman kunnen gaan die iemand opstelt in een wedstrijd waarin diegene amper tot niet in zijn kracht komt te spelen.

31 december 2019 om 13:42

@japie_krekel - Ik schrijf ook niet dat er helemaal geen kwaliteit in die selectie zit. Echter is Atalanta toch vooral zo effectief vanwege het collectief. Dan lopen er altijd nog wel 1 of 2 bepalende spelers bij.

Iemand die de Russische competitie volgt en kan vertellen hoe hij het daar doet? Kwam er ook op dat Til nu bij Spartak zit, veel speeltijd of zien we die gauw terug bij een subtopper in NL?

30 december 2019 om 13:30

Volg het niet op de voet als in wekelijks alles kijken, maar wat ik begreep speelt hij alles, is men erg tevreden over hem en ontpopt hij zich tot leider op het middenveld. Krasnodar staat er ook goed voor met een tweede plek (wel op afstand van Zenith).

Vilhena is een beetje de omgekeerde Seedorf - niet geweldig bij zijn clubs maar altijd goed in Oranje.

30 december 2019 om 13:05

Valt mee, zo bijzonder heeft hij nou ook weer niet gepresteerd in Oranje.

30 december 2019 om 13:36

En zo slecht speelt hij bij zijn clubs ook niet. Anders speel je niet alles bij zowel Feyenoord als Krasnodar.

30 december 2019 om 13:13

Ik heb ook wel het idee dat coaches twijfelen in welke rol hij nou het beste rendeert. Hij werd belangrijk gemaakt door Feyenoord, maar hij heeft niet de kwaliteiten om bepalend te zijn in aanvallend opzicht. In Oranje speelt hij gewoon in dienst van de ploeg en dan kan hij behoorlijk voetballen. Althans, dat denk ik.

Ik vraag me toch af of Koeman hem wel zou selecteren als hij nog bij Feyenoord zou spelen. Ze zullen hem in de Russische competitie ongetwijfeld volgen, maar nemen ze die competitie wel serieus? Ik betwijfel het. Ik snap de rol van een Strootman in Oranje wel en zou hem altijd selecteren, maar voor Vilhena zou ik ook plek maken. Het is een ideale twaalfde man. Kan op meerdere posities uit de voeten, kan oorlog maken, kan zich in een tegenstander vastbijten. Zo'n strijder kun je er maar beter bij hebben

30 december 2019 om 13:12

@bobiku29 wat is de rol van Strootman dan in Oranje? en ga me aub niet vertellen dat hij belangrijk is in de kleedkamer ofzo. dat vind ik echt altijd de grootste drogreden om een selectie van een speler te rechtvaardigen. doe mij dan maar Vilhena of Koopmeiners ipv Strootman

30 december 2019 om 13:28

Als je wekenlang met een groep van 23 spelers op pad gaat, is het toch echt heel belangrijk dat de dynamiek goed is. Strootman is een leider en ik kan me goed voorstellen dat Koeman dat nodig acht in een groep. Hij is geen basisspeler, maar staat wel hoog in de hierarchie. Dat jij dat bij voorbaat al afdoet als een drogreden vind ik vrij bekrompen. Je moet als bondscoach niet alleen naar voetballende kwaliteiten kijken, maar ook naar hoe je het maximale uit een groep kunt halen. Als Strootman daarin een stimulerende factor is, is het heel dom om hem niet te selecteren.

30 december 2019 om 13:30

@bobiku29 maar wie neemt een "leider" die nooit word opgesteld serieus? Van Dijk is een leider. iemand die de boel op sleeptouw neemt in het veld en een van de grote mannen is bij een Europese topclub

30 december 2019 om 14:39

Strootman blijft een man die jarenlang belangrijk was bij AS Roma en aanvoerder was van Oranje. Bovendien geniet hij het respect van dragende krachten als Wijnaldum en Van Dijk. Wijnaldum heeft hem ook al meegemaakt bij PSV. Strootman is niet meer de vaste kracht die hij was, maar spelers respecteren hem nog steeds, ook om zijn inbreng in groepsverband. Het is daarnaast niet zo dat het ineens een waardeloze speler is hè. Jij kijkt alleen naar leiders in het veld, maar een leider houdt anderen scherp op de training, bewaakt de harmonie in de groep, houdt de hierarchie in stand. Kijk naar Kuyt. Die was bij Feyenoord heel belangrijk, ook als hij op de bank zat. Als Strootman deze persoonlijkhad had en alleen bij FC Dordrecht had gespeeld was het een ander verhaal, maar het is wel een man met een staat van dienst waar elke man in Oranje wel iets van aanneemt

30 december 2019 om 17:12

@bobiku29 Kuyt zat maar een hele korte periode op de bank bij Feyenoord. ik geloof zelf niet dat een speler die in Oranje al 2 jaar niet meer word opgesteld nog grote invloed heeft op de groep. die gasten zien ook wel dat hij Oranje sportief helemaal niks brengt meer en dat hun zelf wel in de basis staan

30 december 2019 om 13:19

Het is vooral de vraag wat Koeman van hem verlangt. Daarom is het ook jammer dat hij niet naar een top 5 competitie is verkast. Daar val je toch meer op en worden de prestaties wat meer uitgelicht. De Roon speelt bijvoorbeeld in de Champions League met Atalanta, maar ik vind Vilhena in vorm echt niet minder en bovendien multifunctioneel. De Roon kan eigenlijk maar 1 trucje en aan de bal kun je 'm net zo goed overslaan.

30 december 2019 om 15:08

Eens Sirius. Ik had Vilhena graag bij een Bournemouth gezien, maar helaas. Ik blijf hopen dat hij meegaat naar het EK, maar heb er een hard hoofd in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

350 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren