De zwakste speler van Ajax stond dinsdagavond niet in de achterhoede

Woensdag, 11 december 2019 om

Het Champions League-avontuur van Ajax zit erop. Na een 0-1 nederlaag tegen Valencia moeten de Amsterdammers verder in de Europa League. Voetbalzone beoordeelt de spelers van beide ploegen die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Ajax tegen Valencia
SPELER CIJFER
André Onana 6,5
Noussair Mazraoui 7,5
Daley Blind 5
Joël Veltman 4,5
Nicolás Tagliafico 6,5
Lisandro Martínez 6
Edson Álvarez 5
Donny van de Beek 5,5
Hakim Ziyech 5,5
Dusan Tadic 6
Noa Lang 4
Sergiño Dest 7

André Onana: 6,5
In de volgende Europese wedstrijd moet Ajax het stellen zonder Onana, die geel pakte bij een opstootje. Het was beslist geen handige actie van de doelman, in een fase waarin de tijd steeds harder begon te tikken. Onana kon overigens weinig doen aan het tegendoelpunt en leverde een belangrijke redding met de voet op een schot van Rodrigo, in de slotfase van de eerste helft.

Noussair Mazraoui: 7,5
De rechtsback kreeg de voorkeur boven Sergiño Dest. Voorafgaand aan de wedstrijd zei trainer Erik ten Hag dat hij een verdediger nodig had die kon spelen ‘op het middenveld en dan ook op het middenveld aan de binnenkant’. Dat was terug te zien: als verdediger vond Mazraoui met name Ziyech makkelijk op het middenveld. Hij kwam enkele keren goed voor zijn man op het middenrif en verrichtte ook belangrijk werk in het eigen strafschopgebied, zoals een sliding kort voor rust waarmee hij de angel uit een Spaanse aanval haalde. Na de pauze schoof Mazraoui ook op papier door naar het middenveld, waar hij niet op veel fouten te betrappen was. Een handig wippertje van Mazraoui vormde de basis voor een serieuze kans van Lang.

Daley Blind: 5
Bij het openingsdoelpunt appelleerde Blind voor buitenspel, maar hij had beter Rodrigo in de gaten kunnen houden. Nu dekte hij niemand, en was zijn bijdrage te klein. Vlak voor rust liet Blind zich nog eens makkelijk uitkappen door de spits, die Valencia bijna op een 0-2 voorsprong schoot. In de tweede helft kwam Valencia veel minder aan aanvallen toe en kon Blind zich meer laten gelden met een paar goede intercepties en passes.

Joël Veltman: 4,5
Het was zeker niet de avond van Veltman in Amsterdam. Het is nog altijd een raadsel waar de verdediger heenliep voor de 0-1, maar duidelijk was wel dat hij de buitenspelval ophief nadat hij het balverlies al had ingeleid met een slechte inspeelpass. Tot aan dat moment zat Veltman al slecht in de wedstrijd: hij verdedigde ballen op onhandige wijze uit en zorgde voor hachelijke momenten. Na de rust won Ajax meer duels en dat gold ook voor Veltman, die alerter speelde.

Nicolás Tagliafico: 6,5
Een van de weinige Ajacieden die in de eerste helft zijn niveau haalde, al was Tagliafico soms te laat terug achterin. Over het geheel viel hij op door meermaals goed voor zijn man te komen en ballen te veroveren, zowel in de achterhoede en op het middenveld. In het tweede bedrijf kwam Tagliafico niet veel in de problemen, maar beging hij wel een zware overtreding om Dani Parejo uit het zestienmetergebied te houden. Op een belangrijk moment, drie minuten voor tijd, leverde Tagliafico een ongelukkige voorzet en was een aanval van Ajax verkeken.

Lisandro Martínez: 6
Martínez won enkele kopduels op het middenveld en was alert op potentieel balverlies van Valencia. Als hij echter eenmaal aan de bal was, ontbrak met name in de eerste helft de rust in zijn spel. Na de pauze liep het iets beter bij Martínez, die enkele ballen fraai uit de lucht plukte. Maar opnieuw ging het minder soepel als de Argentijn vooruit dacht.

Edson Álvarez: 5
Net als bij Martínez ontbrak ook bij Álvarez de rust in het spel in de eerste helft. De druistige Mexicaan bracht te weinig voetbal in de ploeg, incasseerde een vroege gele kaart toen hij een situatie verkeerd inschatte en vertraagde het spel van Ajax. Zeker niet alles wat Álvarez deed was slecht: zo zat hij er enkele keren goed tussen rond het vijandelijke strafschopgebied en op het middenveld. Maar het was, zeker met zijn gele kaart op zak, begrijpelijk dat Ten Hag hem halverwege de wedstrijd naar de kant haalde.

Donny van de Beek: 5,5
Van de Beek speelde een wisselvallige wedstrijd. Hij wisselde goede onderscheppingen en fraaie passes af met zwakke ballen, die te weinig snelheid kenden of de juiste richting misten. Het belangrijkste voorbeeld was zijn pass op de vrijstaande Tadic, tien minuten na de pauze, die nét te scherp was. Het was zeker niet het enige ongelukkige balcontact van Van de Beek, die over de hele wedstrijd slechts zestig procent van zijn passes zag aankomen. Toch bereidde hij met een goede pass de enorme kans voor Ziyech voor na 65 minuten, die niet besteed bleek aan de aanvaller. Kort voor de pauze zette Van de Beek zijn ploeg bijna zelf op 1-1 met een acrobatische poging, maar Valencia werkte de bal voor het doel weg.

Hakim Ziyech: 5,5
De ogen zijn, zeker als het minder goed loopt, gericht op Ziyech. De aanvaller werkte zich uit de naad, was overal op het veld te vinden en zorgde voor dreiging. Tot tastbaar resultaat leidde dat niet. Ondanks enkele huzarenstukjes, zoals een geweldige balaanname in minuut 42, mislukte veel bij Ziyech. Steekpasses waren meermaals te strak of misten de juiste richting. Zelf liet hij na om te scoren, toen hij dus werd bereikt door Van de Beek en vrijstond voor het doel van Jaume Domenech.

Dusan Tadic: 6
Tadic toonde zich enkele keren balvast en fysiek sterk. De wedstrijd begon voor de spits met een hard en gedurfd schot in het zijnet, waarna hij de bal knap bij zich hield nadat hij strak werd aangespeeld rond het zestienmetergebied. Fysiek liet hij zich gelden in de aanloop naar de gigantische kans voor Ziyech, na 65 minuten, toen hij een luchtduel won en de bal in een keer bij Van de Beek kreeg. Daarna werd de bijdrage van Tadic steeds beperkter en leverde hij zwakke ballen op zijn aanvalspartners.

Noa Lang: 4
De jongeling had de zenuwen aanvankelijk niet onder controle. Hij speelde niet vrijuit en was bijzonder ongelukkig in zijn passing in de eerste helft. In het tweede bedrijf leek Lang met meer zelfvertrouwen te spelen. Hij liet zich meer gelden in de duels en vond zijn ploeggenoten wat makkelijker, maar dat was slechts in een beperkte fase van de wedstrijd. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd, kort nadat Lang het zonder succes probeerde met een omhaal, werd hij naar de kant gehaald. Hij had er waarschijnlijk beter aan gedaan om een simpele oplossing te zoeken en de vrijstaande Tagliafico te bedienen.

Sergiño Dest: 7
Dest maakte zijn entree aan het begin van de tweede helft en was belangrijk in het aanvalsspel van Ajax, dat zich veelal over de rechterflank afspeelde. Rond het vijandelijke strafschopgebied combineerde Dest goed met zijn ploeggenoten. Hij bracht energie en bravoure met zich mee en daar had Ajax duidelijk behoefte aan in het tweede bedrijf.

Blind: 'Er is nog genoeg om voor te vechten'
Meer video's

Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door dirk_borst)

Lang mag weer plaatsnemen op de bank. Heeft voor mij de gunfactor niet en het talent ook niet Tegen Twente stond hij vaak op de goede plek. Een 4 is nog coulant.

10 december 2019 om 23:04

Van de Beek was echt nog vele malen slechter .....

11 december 2019 om 14:59

Mee eens, die raakte ook geen pepernoot. En van hem mag je wel wat meer verwachten. Ook Martinez, Veltman, Ziyech en Tadic vond ik onder de maat. Alvarez ook, maar dat is inmiddels een gegeven. Het was in z'n geheel gewoon te weinig. Konden niet brengen wat ze de laatste tijd wel konden. Als Mazraoui je beste man was, dan weet je hoe slecht de rest was. Het toont wel aan dat er gewoon best matig is ingekocht met het geld wat er is. In de breedte is het gewoon bijzonder matig. Er staan 2 verdedigers op het middenveld. En dat los je eigenlijk semi op door normaal vd Beek dan maar naar achteren te schuiven, waar die niet hoort. Het is gechoochel met multi-inzetbare spelers die dit tot nu toe heeft weten te verbloemen. Maar als je de ambitie hebt op een lang seizoen, wetende dat je geld hebt om een slag te slaan van talenten club naar een meer volwassen club die structureel mee kan doen in de CL, dan hebben ze daarin toch gefaald. Als je geen voetballende middenvelder als controleur kunt opstellen of 2 blessures kunt opvangen, dan zit er iets niet goed. Natuurlijk makkelijk om dat nu te zeggen, maar dat vind ik al sinds het begin van het seizoen. Eiting, Ekkelenkamp of Gravenberch staan er ook niet direct. Nu moet je alsnog een lang seizoen met een erg kleine selectie. Logisch dat er blessures en vermoeidheid komt. En dan heb je wellicht nog de ambitie om ver te willen komen in de EL. Maar ook dat zal dan lastig worden.

10 december 2019 om 23:04

Inderdaad, Noa "ik ben gemaakt voor grote wedstrijden" Lang, bedankt voor deze ontzettende k*twedstrijd. Niet alleen verspeel je de bal op simpele wijze, waar een doelpunten uitkomt, je bent ook nog eens geen enkele keer een mannetje voorbij gegaan. Balletjes breed en terug geven had mn oma nog beter gedaan. Wat een waardeloze blaaskaak.

10 december 2019 om 23:51

Ik wacht op types als Imke Montana die maar bleven aandringen op Lang en andere jeugdspelers. Lang is met geluk niveau Kishna/El Ghazi, met pech niveau Sana. Men moet inzien dat de echte toppers als Frenkie en de Ligt gewoon uiterst zeldzaam zijn en sowieso met veel geduld gebracht moeten worden.

11 december 2019 om 10:05

Helemaal mee eens, ik heb InkeMontana nog niet gehoord... Benieuwd waar het volgens hem nu weer aan lag, scheids? De bal? Zeg het maar

11 december 2019 om 10:58

Euhm Modric, veltman heft in zijn eentje ruimschoots buitenspel op, zo kinderlijk simple en dom dat de 0-1 gewoon aan hem kunt toeschrijven hoor, Niet aan lang wat mij betreft.

11 december 2019 om 09:46

Lang speelde inderdaad dramatisch maar dat deden "gelouterde" teamgenoten als Tadic, Tagliafico, vd Beek, Martinez en Mazraoui ook. Misschien is het ook een beetje veel van het goede om van zo'n jongen te gaan verwachten dat hij een off-day van zijn alom geprezen teamgenoten gaat compenseren. Desalnietemin ben ik het met je eens dat het de hemel in prijzen na 3 goals tegen Twente ook vrij overdreven was.

11 december 2019 om 11:27

Mazraoui? heb jij wel de zelfde wedstrijd gezien die jongen speelde uitstekend was zowat de enige met weinig tot geen balverlies! en had goede intercepties vooral zijn sliding in de 16 was me bijgebleven.

11 december 2019 om 12:26

"Heb jij wel dezelfde wedstrijd gezien" Erg moeilijk inderdaad om te accepteren dat jij niet de enige op deze wereld bent met een mening over de kwaliteiten en tekortkomingen van voetballers. Dus ja; ik heb zeer waarschijnlijk dezelfde wedstrijd gekeken en ja; ik vond Mazraoui één van de minderen op het veld omdat hij het spel enorm vertraagde. Mijn excuses dat ik zijn prestaties anders beoordeel dan jij @RasSar. Ik hoop dat je niet heel erg boos wordt.

11 december 2019 om 13:40

Wat pak je dit zwaar op zeg. Zo bedoelt Rassar het toch helemaal niet. On: ik vond Tadic juist eindelijk weer eens goed spelen. Alvarez daarentegen.....

Clement turpin: -10. Wil nooit de scheids de schuld geven hoor maar ajax heeft het wel erg vaak tegen. Deze man haalde het tempo compleet uit de wedstrijd en floot veel te snel af ook in de eerste helft helemaal geen extra tijd. Verder terecht dat noa lang het laagste cijfer krijgt want hij was ook echt dramatisch.

10 december 2019 om 23:11

Ajax maakte gewoon veel domme overtredingen, iets waar het volwassen Valencia slim op inspeelde. Turpin was niet sterk, maar het viel wel mee. Maar ik neem aan dat je een Ajax bril hebt, dus dat verklaard dat je niet helemaal objectief bent.

10 december 2019 om 23:33

Ajax maakte veel overtredingen maar er werd ook veel gedoken. Daarnaast is de extra tijd belachelijk

10 december 2019 om 23:36

Turpin was echt dramatisch hoor. De kleine overtredingen van Ajax werden afgefloten, maar andersom niet. Maar ondanks dat had Ajax nog 10 uur kunnen voetballen, maar scoren hadden ze niet gedaan.

10 december 2019 om 23:38

@psvnec Hetzelfde valt over jou te zeggen. Jij bent ook niet helemaal objectief. Een beetje een dom verwijt dus.

11 december 2019 om 09:29

@machinemonster, in tegenstelling tot wat je lijkt te denken, wil het voor PSV zijn (Of Vitesse, Groningen, AZ en ga zo maar door) niet zeggen dat ze anti-Ajax zijn. Ik kan me namelijk voorstellen dat heel veel PSV supporters Europees gezien voor Ajax zijn (en omgekeerd) en dat die nu ook best balen.

11 december 2019 om 09:50

Buiten de bijgetrokken extra tijd was er toch niet eens heel veel op de scheids aan te merken? Hij had inderdaad wel 15 minuten blessuretijd bij kunnen trekken maar ik vrees dat Ajax dit alsnog niet aan een doelpunt zou hebben geholpen. Gewoon een dag waarop vrij weinig lukte voor Ajax. Kan gebeuren....alleen zuur dat dat dan net gisteravond was.

Hoe kan Tadic een 6 krijgen? Hij was de zwakste speler na Lang.

11 december 2019 om 00:04

Zijn theaterkunsten na die 'kopstoot' van die Valencia speler waren fenomenaal en daarvoor verdient hij een voldoende.

11 december 2019 om 09:54

Dat theater kostte zo weer 3 minuten van de blessuretijd. Het was inderdaad een fraai stukje acteerwerk, de timing was helaas wat minder daarom alsnog een onvoldoende. Wel een sticker voor zijn au-ik-heb-een-gebroken-neus-imitatie.

11 december 2019 om 14:03

Goh ja, bii Tadic lukte vorig seizoen echt alles maar dan ook alles. Je ziet dat het dit seizoen allemaal dat tikkeltje minder meezit ook en dan snap je direct waarom deze man in zijn ‘prime’ , zelfs na zijn voorgaande topseizoen, gewoon bij Ajax voetbalt in de Eredivisie.

Nou ik vond van de Beek pas dramatisch spelen(5.5 een voldoende is absurd).Hopelijk heeft real madrid hiernaar ook gekeken, past noet bij een absolute topploeg.

11 december 2019 om 12:11

Van de beek is niet to aan een stap hoger dan ajax. Op dit moment een ster bij Ajax en bij elke andere topclub gaat hij op de bank.

11 december 2019 om 12:11

Van de beek is niet to aan een stap hoger dan ajax. Op dit moment een ster bij Ajax en bij elke andere topclub gaat hij op de bank.

Gebrek aan voldoende beschikbare goede aanvallers, automatismes en geluk heeft ze vandaag duur komen te staan. Zonde maar helaas, oplappen en richten op de EL en Eredivisie dan maar.

Ajax is in de breedte gewoon niet sterk genoeg. Als je met Noa Lang moet aantreden in zo'n cruciale wedstrijd, en als Siem de Jong en Huntelaar je wissels zijn als je iets moet forceren dan is dat toch wel een beetje pijnlijk.

10 december 2019 om 23:32

In de breedte zijn ze prima, alleen kan je niet 2 buitenspelers missen. Dat zou niemand zomaar op kunnen vangen.

11 december 2019 om 09:57

Een vijfde hele goede buitenspeler gaat echt niet naar Ajax verkassen als er in de personen van Ziyech, Tadic, Promes en Neres al vier rondlopen. Die posities daarachter daar heb je de jeugd voor.

11 december 2019 om 11:20

Zwollywood, Ziyech is eigenlijk een 10 en Tadic een spits he. Zelfs PSV zou een speler als Lang niet in hoeven te brengen, die kunnen dan in nood Bergwijn, Malen, Gakpo, Pereiro, Doan, Ihattaren en zelfs nog Bruma allemaal op de vleugel kwijt. Ajax zou met zijn financiele mogelijkheden echt nooit met een speler als Lang in de basis horen te spelen, ook niet bij 2 of 3 blessures

11 december 2019 om 12:34

Pereiro, Doan en Ihattaren zijn eigenlijk ook een 10 en Malen speelt net als Tadic tegenwoordig ook in de spits. Bergwijn en Gakpo zijn dan de Promes en Neres van PSV. Bruma is ook niet veel beter dan Lang. Ja, Lang was gister drama maar het is nou niet dat hij er helemaal niks van kan.

Mazraoui kreeg het meeste kritiek maar speelde het beste

10 december 2019 om 23:06

Mazraoui speelde inderdaad een puike partij. Hij zat overal tussen en was heel zuiver in de passing. Ik zie nu waarom Ten Hag hem daar wil zien.

11 december 2019 om 09:59

Als je telkens 10 seconden om je heen kijkt voor je een pass geeft kun je inderdaad wel zuiver in de passing zijn. Ik vond hem verdedigend zowaar wel aardig, aan de bal was hij een extreem vertragende factor.

11 december 2019 om 11:31

Als bijna niemand beweegt kun je de bal ook niet snel kwijt, ik denk toch dat je de verkeerde wedstrijd had gekeken.

11 december 2019 om 12:39

Of onze vriend ziet de beweging niet of niet op tijd. Is die optie ook al eens bij jou opgekomen? Van mij mag je hem heel goed vinden hoor. Jammer dat ik hem van jou niet mag bekritiseren RasSar.

Zo zie je maar hoe snel we in Nederland zijn met iemand op te hemelen. Lang is het niet en wordt hem ook niet. FC Utrecht materiaal, meer is het niet.

10 december 2019 om 23:54

Zo gaat het altijd, de jeugd is onaantastbaar en elke aankoop staat in de weg van "grote" talenten als Lang. Op zich is deze mentaliteit beter dan altijd roepen om aankopen zoals bij de grotekoopclubs, maar we moeten wel reëel blijven met onze verwachten over jongens als Lang, Traore of Gravenberch. Hoop dat de stemmen "Lang is beter dan Labyad" en "Traore is beter dan Huntelaar" weer even in de kast kunnen.

11 december 2019 om 10:06

@raubaht. Jij doet er anders nu net zo hard aan mee door hem na een paar potjes volledig af te schrijven. Ik ben ook nog niet overtuigd maar laten we hem eerst eens een paar wedstrijdjes de kans geven om te wennen.

11 december 2019 om 13:27

Daar doe je ons als FC Utrecht zijnde toch een beetje tekort mee vind ik. Zelfs niet goed genoeg voor ons

Makkelijk scoren , maar Donny van de Beek , Alvarez , en Martinez waren echt nog slechter hoor . Lang komt nog tot 23 passes a 77 % , van de Beek die 30 minuten langer speelde komt tot 18 passes a 60%. Makkelijk om Lang weg te zetten als zondebok.

10 december 2019 om 23:07

23 passes die aankomen, waarvan 21 terug. Zo kan ik het ook.

10 december 2019 om 23:10

Martinez zat overal tussen, die speelde erg goed?

10 december 2019 om 23:52

Lang heeft geen enkele keer een poging gedaan om iemand te passeren. Echt schandalig, daar staat hij toch voor op die plek. Ik vind een 4 nog hoog, wanprestatie! Bal terugleggen kan ik ook en dan speel ik zelf nog bal op het dak 12. Dat was dan ook zijn niveau vanavond.

De grootste jongens van Ajax laten het gewoon afweten.

Zo en weer met twee benen op de grond. Jammer maar helaas. Niet miauwen over de scheids miljoentje of twintig afwaarderen en op naar Alkmaar .

Jammer dat de cijfers worden gebaseerd op winst, gelijkspel of verlies. Als Ajax nog in de laatste corner had gescoord, had elke speler van Ajax al een punt erbij gekregen.

Het is gewoon zonde om met 10 punten uit de CL geknikkerd worden. Slechtste mannen, Tadic, van de Beek en Lang. Mazraoui was een vd betere...

11 december 2019 om 10:11

Ik vond het anders een verademing toen Dest rechtsback kwam te spelen de tweede helft. Daar zit zoveel meer gif en energie in.

11 december 2019 om 13:22

Overal waar wordt gezegd dat Mazraoui het goed deed, kom jij met weerwoord. Ipv een eigen reactie te plaatsen waarin je zet dat je hem slecht vond zoek je alle goede reacties over hem om er vervolgens commentaar te leveren. Dit is niet eend meer bekritiseren maar haten. Ik zie je nu al voor de 5e x zowat. Just deal with it, je behoort misschien tot de 1 procent die hem slecht vond voetballen zonder sterke argumentatie. "hij vertraagde het spel", dat is gewoon een leugen wat blijkbaar alleen jou is "opgevallen".

Ajax speelde slecht tegen een zwak spelend Valencia. Had te veel ondermaatse spelers! Het team stond slechtl Leek of iedereen stijf van de zenuwen stond. De goal kwam niet onverwachts en dat Ajax niet meer zou scoren zat er al vanaf die goal al dik in.tegen fctwente speelde Ajax ook zwak. 't Was dat Twente geen conditie had anders hadden ze toen al verloren!

Tadic een 6. En wat heeft hij precies goed gedaan vanavond? Dat Lang wederom een drama was is duidelijk, maar zowel Tadic als Ziyech hadden moeten scoren, en speelde net als tegen Willem 2 absoluut dramatisch. Het is duidelijk: Ziyech en Tadic uit vorm = kansloos en er blijft niks over van het team.

Veltman en Tadic waren ook matig. Siem de Jong is ook een armoe troef he

Maar 4 onvoldoendes, heeft diegene die de punten geeft een andere wedstrijd gekeken? Een regelrechte wanvertoning van Ajax. Valencia miste zo een beetje 6 spelers. Tadic een 6? doe maar een 4,5. Alleen maar die speler van valencia een rode kaart aangenaaid. Ziyech een 5,5? doe ook maar een 4,5. De opgelegde kansen die ajax kreeg hielp Ziyech om zeep.

10 december 2019 om 23:18

Gemiddeld bijna een 6 voor een team dat zonder lijn of overzicht stuk is gegaan op een statische verdediging. Als een stel kleuters in blinde paniek vergeten te voetballen.

Als je Blind een 5 geeft heb je volgens mij naar een andere wedstrijd gekeken!

10 december 2019 om 23:18

Speelde weer eens geweldig. Het ziet er ook nog eens heel makkelijk uit. Samen met Maz beste aan Ajax zijde.

Helemaal juist VZ alleen Tadic had ik een 4 gegeven, totaal geen leiderschap getoond en dat was juist nodig vanavond!

Noa Lang terug naar jong Ajax of verhuren voegt niks toe👎

Kunnen jullie asjeblieft stoppen met die stomme cijfers want die slaan gewoon nergens op ? Ik heb bijvoorbeeld helemaal niet gezien waarom Dest en Mazraoui zulke hoge cijfers verdienden en sommige andere spelers zulke lage. Afgezien van een slechte pass, waaruit helaas een goal valt, heb ik weinig slechts van Veltman gezien. Ook Blind verdiende geen onvoldoende. Over Noa Lang, die inderdaad te gespannen begon had je ook kunnen zeggen dat hij zich in de loop van de wedstrijd herstelde.de echte reden van de uitschakeling is gewoon dat er te veel spelers zijn die er wat doorheen zitten of lichte blessures hebben. Dat was duidelijk zichtbaar tegen Willem II en hier ook. De snelheid is er even niet meer. Ajax heeft gewoon de pech gehad dat ze door de voorrondes veel meer wedstrijden hebben gespeeld dan hun tegenstanders. Gewoon naar de Europa League en daar weer vlammen...

11 december 2019 om 10:17

Veltman speelde 89 minuten verbazingwekkend goed maar heeft met zijn foute inspeelpass en het opheffen van buitenspel binnen 1 minuut wel een extreem groot aandeel in de tegengoal waardoor je verliest. Een dikke voldoende zou dan toch ook raar zijn geweest?

12 december 2019 om 08:18

Ik zeg niet dat hij een dikke voldoende verdient, maar wel een voldoende.

Lang was niet best, maar om nu alles op hem te gooien? Dit krijg je als jochies in de zandbak spelen en alleen maar arrogant doen. Als ten hag in die wedstrijden dat het dik voor stond jochies als lang, gravenberch en vooral ekkelenkamp en traore brengt dan had je er nog wat aan gehad. Siem de Jong komt dan....🤦🏽‍♂️ Bij Valencia speelt gewoon die 19 jarige en nog vette assist ook. De welbekende deksel op de neus gekregen... Arrogant voor winst gaan thuis tegen Chelsea, Dom en zuur gelijk uit bij Chelsea! Dan krijg je dit soort dingen. Wordt nog wat komend weekend tegen AZ

ik zal wel weer een hater genoemd worden maar Veltman kan echt niet op dit niveau, wat ik al jaren aangeef. tegen Chelsea verspil je twee punten door die domme penalty die hij veroorzaakt in de eerste helft en vandaag zag hij er weer niet best uit. waarom speelde die Schuurs niet gewoon?

10 december 2019 om 23:45

Om een of andere reden ligt Verltman goed bij Ten hag. Eigenlijk was het voor Veltman voorbij, hij moicht weg maar nu blokkeert Veltman de groei van Schuurs.

10 december 2019 om 23:47

die Schuurs is een geweldig talent die zich tegen Lille prima staande hield en die Blind perfect aanvult met zijn lengte, snelheid en wendbaarheid. ik kan dan ook echt niet begrijpen dat Ten Hag Veltman weer neerzet naast Blind. leuk dat hij ervaring heeft maar hij is achterin zo onbetrouwbaar als maar zijn kan. dat bleek tegen Chelsea en dat bleek vandaag weer

11 december 2019 om 00:07

Het is mij ook een waar raadsel. Ik denk puur voor veiligheid, aangezien met Noa Lang ook al een groot risico op het veld stond. Daarbij is Veltman wel slecht, maar heeft hij wel de CL ervaring wat hem denk ik beter in zo'n wedstrijd maakt dan Schuurs.

11 december 2019 om 10:24

Veltman was degene die stond te slapen waardoor Roderigo niet buitenspel stond. Wat heb je dan aan ervaring?

11 december 2019 om 08:52

Wat begin jij toch enorm vervelend te worden, hoe oud ben je eigenlijk? Continue het aanhalen dat Veltman er niks van kan en telkens malen maar weer terug komen op dat ene moment in Londen. Waar achteraf de arbiter ook een aandeel had in zijn foute beslissingen. Ik noem je geen hater, maar een vervelend irritant mannetje. Als je de wedstrijd gisteren gezien heb dan heb je kunnen constateren dat het niet aan de verdediging inclusief Veltman.maar daad het overduidelijk lag aan het feit dat Ajax zonder creativiteit van voren speelde en simpelweg gisteren niet goed genoeg was. Dat had met een Schuurs achterin geen enkel verschil gemaakt.

11 december 2019 om 17:19

@dirk_borst hoe oud zijn al die anderen dan die continu de schuld geven aan de scheids die Ajax genaaid heeft volgens hun? dat argument zie ik namelijk ook al weken voorbij komen en over die mensen hoor ik je niet. als er dan mensen zijn die het er niet mee eens zijn en vinden dat Veltman Ajax de punten heeft gekost tegen Chelsea en Valencia dan ben je blijkbaar opeens irritant

12 december 2019 om 10:46

Dat jij je zelf daar bij aan sluit, zegt enorm veel hoe je zelf bent. Projectie.nogmaals bij elke club die voor bij komt heb je dit soort mensen er bij zitten, als je daar aan vast klampt. Zegt wel wat over je. Het is ook niet 'opeens' irritant. Het is het gevolg van het constant er over door drammen. Ik denk dat je het intussen wel in 20 verschillende topics heb aangegeven.

11 december 2019 om 15:40

Het draait ook om timing. Had je Schuurs er eerder ingezet dan Veltman, dan zou iedereen weer schreeuwen om Veltman bij de eerste de beste slechte wedstrijd van Schuurs. Nu is de tijd rijp om Schuurs te brengen. Zou hij een slechte wedstrijd spelen, dan is het tenminste niet het geschreeuw meer om Veltman.wat mij betreft wordt Alvarez zelfs tweede keus.

Ik krijg bij Noa Lang een beetje hetzelfde idee als bij Rick Karsdorp. Gewoon niet snugger genoeg. Nou hoef je voor voetbal geen groot denker te zijn, maar zelfs deze tamelijk lage lat halen zij niet lijkt het. Dat ie dan nog boos is na z'n wissel is helemaal van de zotten.

11 december 2019 om 10:19

Volgens mij was hij gewoon boos op zichzelf

Tadic een 6? Hahahah die man is gewoon echt helemaal niks dit seizoen. Of hij is nu op zijn niveau en vorig seizoen top... Is maar net hoe je het bekijkt! Die man voegt niks maar dan ook helemaal niks toe dit seizoen. Elke keer de bal te lang plakken aan zijn voet, veels te laat of helemaal niet in de 16 zijn wanneer het moet en alleen maar proberen te sturen naar anderen terwijl hij zelf zo zwak is. Als dat een 6 is... Super beoordeling zeg ik dan. Vast doorgekregen van Steve Wonder

Onana 6,5 - blind 6,5 - Tagliafico 6,5 - Veltman 5,5 - Mazzaroui 7,5 - Dest 7 - alvarez 5 - Martinez 6 - vd beek 6 - Tadic 5,5- Zyech 6,5 - Lang 4

11 december 2019 om 10:22

Onana 6,5 - Blind 7 - Tagliafico 5 - Veltman 6 - Mazraoui 5 - Dest 7 - Alvarez 5,5 - Martinez 5,5 - vd Beek 4,5 - Tadic 4,5 - Ziyech 6 - Lang 3

Ajax heeft uitschakeling aan zichzelf te danken. Ze begonnen veels te gehaast en ongecontroleerd aan de wedstrijd waardoor Valencia in de ruimtes kon komen die Ajax liet. Het doelpunt van Valencia was een weggever van Veltman ,Blind en Lang. Lang is nog lang niet toe aan dit niveau en speelde dramatisch. Zit totaal geen diepgang in zijn spel. Verder was niemand echt in vorm gisteravond. Als je Chelsea uit had gewonnen was het al klaar geweest. Twee buitenspelers missen in het systeem van Ajax is gewoon teveel.

Wordt het niet tijd om te stoppen met Veldman en daar voor Schuurs in te passen. Veldman is geen toegevoegde waarde meer. Is traag in de opbouw 9 van de 10 keer een balletje terug en maakte gisteren 2 fouten achter elkaar waardoor het doelpunt ontstond. Lang is een leuke voetballer maar viel gisteren door de mand en is nog niet toe aan dit niveau. Alvarez heeft wederom niet kunnen overtuigen. Blijft wel de vraag, Ajax heeft 4 spelers voor de centrale verdediging gehaald waarvan er 2 op het middenveld staan en 2 op de bank zitten. Waar gaat het fout, in de scouting of op het veld.

Lang maag weer naar de toto met ze grote mond van ben gemaakt voor grote wedstrijden.denk dat het Lang het niet gaat redden, laat hij het maar bij social media houden

Noa Lang was echt dramatisch, 4 is nog relatief hoog. Eerlijk gezegd vond ik Veltman in de tweede helft echt sterk spelen, was toen zeker 1 van de beteren. Zonde dat hij dat klaarblijkelijk niet een hele wedstrijd op kan brengen, want de eerste helft was hij bij vlagen natuurlijk wel aan het kloten. Verder vond ik Ziyech zo slecht nog niet. We verwachten erg veel van hem, maar hij was alsnog verreweg de meest gevaarlijke man en had ook weer een paar mooie scherpe voorzetten, waar niet echt goed op gereageerd werd.

André Onana 6,5 Noussair Mazraoui 7,0 Daley Blind 6 Joël Veltman 4,5 Nicolás Tagliafico 5,5 Lisandro Martínez 6 Edson Álvarez 4,5 Donny van de Beek 6,0 Hakim Ziyech 5,7 Dusan Tadic 5,0 Noa Lang 4,5 Sergiño Dest 6,3 Zijn mijn cijfers. Tadic was dramatisch en van Paulista was stom van hem, leverde uiteindelijk Ajax vooral nadeel op. Ik heb Donny van De Beek een 6 omdat hij tenminste nog vocht voor vele ballen en kansen creëerde voor anderen. Nicolas had absoluut zijn beste wedstijd niet en ontsnapte aan rood. Ajax was zelf gewoon te slecht. Tot minuut 87 gewoon 0 schoten op doel. Ergste was nog begin 1e helft. Na paar minuten al Mega kans maar niemand durft te schieten

Per Schuurs had je op moeten stellen, die heeft drang naar voren en kan ook nog schieten van afstand. Met zo een speler had je gister twee goals gemaakt. Hij kan knallen, en geef hem 5 schietpogingen, dan resulteert dat in een goal, corner of een indirecte goal. Met Blind en Veltman, heb je statische spelers die geen man meer situatie creeren, en dan kom je steeds in dezelfde situatie terecht. Frenkie en De Ligt konden goed naar voren lopen, waardoor je steeds een man meer situatie creerde. Tadic was ook slecht hoor. Verder had je Sontje Hansen moeten kiezen, die durft tenminste te dribbelen. Met Siem en Huntelaar krijg je amper voorzetten. Erg knullig. Met Huntelaar en Siem heb je een type Kluivert nodig die keihard rent tot aan de achterlijn en die dan strak voor gooit de bal. Ja allemaal verkeerde keuzes. Je moet gewoon speler met diepgang op elke linie. Tagliafico durfde niet eens voorzet te geven, terwijl hij toch echt vrij stond.

Euuhhh....jawel, de veruit zwakste speler stond in de achterhoede en zijn naam luid zoals gewoon Joel Veltman!jaar in en uit zien we hem daar staan. Ik was blij(niet ernstig) dat hij lang geblesseerd was en dus niet de fouten kon maken. Dan vertrekt de Ligt, en wie staat er opeens weer centraal? Vaak de zwakste schakel op het veld.veltman is met alle respect een Feyenoord speler, komt gewoon voetballend veel te kort, en wilt dat oplossen met strijd...maar dat lukt niet!erik mag ook eens goed in de spiegel kijken, want ipv met Schuurs en Marin te beginnen, of zelfs de andere spits, begin je met Lang...die zo voor de leeuwen gegooid wordt. Hij verzuipt, en dan wissel je Alvarez, die gewoon niet op het middelveld hoort...hij is een verdediger.wanneer gaan trainers nu een stoppen met dat multifunctionele gelul. Als je spelers hebt die dat kunnen, mooi. Maar veel kunnen het niet, dus zet ze dan op hun beste positie of stel ze niet op...waarom vraag je jezelf af. Onnodig verlies. Ajax was zwak, maar Valencia ook. De goal was weer mede dankzij Veltman...om moe van te worden.niemand wilt die jongen kopen, maar bij Ajax denken ze blijkbaar dat die geld waard is? Waarom zien ze niet in dat hij je gewoon punten kost en wedstrijden?we zien toch allemaal dat Onana bv een topper is? Waarom zien ze niet dat Joel de flopper is?ik kan er gewoon niet bij met mijn verstand. En ja dat hij gisteren ook een aantal goede ingrepen had doet daar niet aan toe.hij staat zo vaak verkeerd opgesteld...dat is zijn schuld...hij is te langzaam en wil dat op die manier compenseren...schuurs deed het goed de laatste pot die hij speelde...maar nee, Erik moet en zal Joel opstellen.ik schreef heel hoog over Erik, maar door dit soort zaken zakt die snel in aanzien bij mij. Hij moet niet zo koppig zijn...en dat is hij wel...zijn grote valkuil.

Even serieus medeleden, deze reacties zijn toch ook niet relevant. De Ajax spelers waren ondanks de goal van Valencia aardig goed in het spel. De eindpass was niet goed, dingen zaten tegen etc. De spelers speelden een maand geleden nog het beste voetbal van "de wereld", dan kun je nu toch niet zeggen dat Noa Lang bv niet geschikt voor dit niveau is op basis van een wedstrijd? Het voetbal hield niet over maar er liggen toch nog kansen binnen Europa. De Europa League is voor Ajax dit seizoen misschien wel beter, wat als we wel waren gekwalificeerd dan kwamen we ook een goede club tegen en lagen we er uit.helaas valt het gemis van Promes, Neres en Labyad nu ook zwaar .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren