Tuchel neemt woedende Mbappé en ‘arrogante’ Neymar in bescherming

Zondag, 8 december 2019 om

Kylian Mbappé was zaterdagavond woedend op trainer Thomas Tuchel na zijn wissel in de blessuretijd van het uitduel van Paris Saint-Germain met Montpellier (1-3). De woede-aanval van de aanvaller zorgde voor veel verbazing in Frankrijk, evenals het vermeende arrogante gedrag van collega Neymar tijdens de wedstrijd. Tuchel neemt zijn sterspelers desondanks in bescherming.

"Ze hebben het duel voor ons gewonnen, toch? Het is voor hen allebei ook niet makkelijk", benadrukt Tuchel op de aansluitende persconferentie. Neymar en Mbappé hadden met allebei een doelpunt en een assist een groot aandeel in de zege van PSG in Montpellier. "Ze beginnen nu pas echt samen te voetballen. Het was voor Kylian vandaag moeilijk om zo lang te voetballen en Neymar reageerde met zijn ervaring als speler uitstekend op de moeilijke omstandigheden hier in Montpellier. Uiteindelijk is het een fantastische overwinning geworden voor ons, in een vijandige omgeving en op een waardeloos veld."

Neymar zou zich provocerend hebben gedragen, zo liet Montpellier-aanvaller Andy Delort na afloop weten in gesprek met Canal+. "Het is een geweldige speler, het is alleen jammer dat hij zich op het einde zo gedraagt. Dat heb ik ook duidelijk tegen hem gezegd." Delort legt uit waarom hij zo over Neymar denkt. "Hij liep te provoceren en steeds te praten. Dat heeft niets te maken met respect, maar ik denk dat het komt omdat ik anders ben opgevoed dan Neymar. Hij is grillig, zelfs een beetje arrogant. Ik zei ook tegen hem: 'Als je iemand bent die door iedereen enorm wordt bewonderd, dan moet je je juist respectvol gedragen en goede manieren tonen.'"


Poll

Paris Saint-Germain wint dit seizoen de Champions League


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door bf1994)

Ik heb bij Tuchel toch altijd het idee dat hij volledig afhankelijk is van Mbappe en Neymar en dat hij daarom niets anders doet dan ze in bescherming nemen. Wellicht ook de enige mogelijkheid om trainer te kunnen zijn bij PSG, maar ik krijg de indruk dat met name Neymar en Mbappe de heer Tuchel niet al te serieus nemen.

8 december 2019 om 16:45

Haha tuurlijk neem je die niet serieus als je zo arrogant loopt te doen en je hoofd steeds van hem wegdraait en hij dan als een mak schaap probeert nog een wit voetje bij je te komen halen. Psg gaat in de cl in ieder geval geen hoge ogen gooien als zulke spelers een loopje met de trainer kunnen nemen.

Prachtige woorden van Delort, zoals die het zegt. Geen idee of het daadwerkelijk gezegd is, maar slaat hier wel de spijker op zn kop

8 december 2019 om 17:18

Onzin. Het is allemaal zo goedkoop scoren tegenwoordig. Neymar is Neymar, al heel zijn leven lang en zal altijd Neymar blijven. Dat is een gegeven lijkt me. Maar goed, wil je het nieuws halen? Dan roep je iets als dit en haal je de kranten. Het is echt allemaal zo goedkoop. Als Delort zich gewoon focust op het spelletje en niet over de rug van Neymar de kranten probeert te halen, had ik meer respect voor hem. Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarin we ons hard maken om alles en iedereen te accepteren maar hebben we daar grote moeite mee als het om Neymar gaat lol. Schandalig.

8 december 2019 om 17:25

Nou bedoelde het niet perse richting het individu Neymar. Maar wat hij brengt hoe mensen je gaan bewonderen, heeft hij wat mij betreft 100% gelijk ongeacht over wie je praat. Verder ben ik het ook met je eens dat elke individu uniek is, zo ook Neymar

8 december 2019 om 17:28

Ja maar Neymar is Neymar. Wat doet Neymar nu precies wat hij eerder niet deed dan? Hij is gewoon zo. Waarom moet hij perse anders zijn? Plus dat als je bewonderd wordt door alles en iedereen wil dat natuurlijk niet betekenen dat je je op een bepaalde manier moet gedragen. Dat vind ik ook flauwekul. Dat is juist zo nep. Neymars kracht is juist zijn arrogantie. Zijn manier van spelen zit er ook vol van. Neymar zou Neymar niet zijn op een andere manier. Ik juich het dus alleen maar toe.

8 december 2019 om 19:37

BlackieChan wat zeg je nou allemaal jongen. Het gaat er toch juist om dat mensen hem zouden bewonderen als hij zich wat nederiger zou opstellen. Nu heeft iedereen juist een hekel aan hem door dit gedrag. Ronaldo is arrogant, maar die heeft het verdiend en afgedwongen. Neymar niet, heeft te veel huilie huilie gedaan en zal over 30 jaar denken, had ik maar iets meer nederigheid van Messi gehad dan zouden de mensen me nu nog bewonderen. Neymars kracht is dat hij goed kan voetballen, zijn zelfvertrouwen op het veld. Zijn zwakte is zijn arrogantie, zijn grootheidswaan, wat hem in de weg staat echt top te zijn en geliefd te worden.

8 december 2019 om 19:45

MancunianB Ja dus? Wat maakt het nou uit hoe hij doet? Als hij zich er prettig bij voelt is het toch prima? Die hele obsessie dat iemand iets moet veranderen aan zichzelf omdat anderen zich eraan storen stoort mij juist veel meer. Waarom moet iemand meer op een Messi lijken qua gedrag? Omdat dat een ander beter uitkomt? En wat hij over 30 jaar zal denken, zien we 30 jaar later wel. Denk niet dat hij er wakker van zal liggen.

Wat een onzin, ben absoluut geen Neymar fan maar praten op het veld hoort erbij. Zo hadden we in de jaren 90 Dennis Rodman in de NBA die dit soort taferelen tot een kunst verhief. Mentaal je tegenstander proberen te raken hoort erbij, door dit aan te halen in een interview toont alleen maar aan dat je er vatbaar voor bent en dus je zwakte toont. Het moment dat je dit lachend negeert is het moment dat je wint

8 december 2019 om 17:24

Sluit ik me helemaal bij aan. Het is echt zo goedkoop scoren tegenwoordig. Wil je aandacht? Doe je beklaag over Neymars gedrag en iemand maakt wel ruimte voor je in z'n column. Zielige taferelen.

8 december 2019 om 18:28

Pfff vergeleken met Dennis Rodman is Neymar een zachtaardig lieverdje. Zoveel gekke shit heeft hij gedaan, kopstoot aan een scheids gegeven, een cameraman in zijn ballen getrapt. Het interessante van dat supersuccesvolle Chicago Bulls was dat het totaal geen hecht team was. Sommigen hadden een hekel aan elkaar, nooit met elkaar praten. Michael Jordan had nog klappen gegeven aan een teamgenoot

8 december 2019 om 18:59

@Primetime Dennis Rodman is de vreemdste sporter die ik ooit heb meegemaakt. Als basketballer was hij al gek, en daarbuiten was hij nog veel gekker. Het klinkt niet te geloven maar hij heeft nooit een gesprek met Jordan gehad, maar ze gingen voor elkaar door het vuur. Laatst heeft hij wel gezegd dat Michael Jordan de beste basketballer was.

8 december 2019 om 19:22

Hun trainer Phil Jackson was sws niet iemand van de teambuilding. Later zat hij bij de Lakers met Kobe en Shaq die elkaar volledig naar het leven stonden en elkaar gewoon openlijk afkraakten in de Media als 2 rivaliserende rappers. Phil Jackson gooide soms extra olie op het vuur door te zeggen dat Kobe dit had gezegd of Shaq dat.

Wat zegt neymar dan? Of doet hij wat? Eerst zeiden ze ook dat neymar respectloos was omdat hij trucjes deed. Als dit weer zoiets is dan heb ik geen respect voor delort. Als je tegen de media zegt dat een speler respectloos was, zeg dan meteen specifiek op welke manier. Anders blijft het zo een vage zooi.

8 december 2019 om 17:57

Ik denk dat een type Neymar gewoon te groot is voor de nietige Ligue 1. Aan Neymar mankeert niets. Zijn arrogantie is zijn kracht namelijk. Ik denk dat de Ligue 1-spelers eenmaal door hebben dat ze in de spotlights kunnen komen als ze iets over Neymar zeggen, ongeacht wat. Het heeft niets meer met de inhoud te maken. Een simpele Neymar-associatie is voldoende.

Dan sta je als coach toch voor lul als zo’n snotneus je compleet negeert terwijl je tegen hem aan het praten bent. Deze man is totaal niet de baas over de selectie maar een voetveeg.

8 december 2019 om 18:37

Beiden zijn al zo groot, ze moeten een grotere meneer tegenover hun krijgen met de juiste backups .

8 december 2019 om 19:03

Ben het met je eens, het is naar het hoofd van mbappe gestegen. Kijk maar naar messi en ronaldo, als de trainer iets tegen hun zegt, luisteren ze altijd. Messi luisterd zelfs naar valverde. En ik weet dat ronaldo laatst nog stadion uit was gelopen maar door zijn carriere heen heeft die nooit zo gedaan dat hij zelfs zijn trainer niet aankeek terwijl die tegen hem aan het praten was.

8 december 2019 om 19:50

Messi en luisteren? Heb genoeg verhalen meegekregen vanuit de media dat dat wel meevalt. Er zijn zelfs beelden die aantonen dat Messi complete lak toont aan wat een coach te zeggen heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2314
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. BakkerVerdediger110
Ander HerreraMiddenvelder111
Pablo SarabiaMiddenvelder112
K. MbappéAanvaller89
K. NavasKeeper80
L. ParedesMiddenvelder70
K. Ruiz-AtilMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1284 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 6 3 1 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp: ‘Hij is waanzinnig, maar Ronaldo was nog vier keer zo goed’

De ogen van René van der Gijp en Wim Kieft waren woensdagavond bij de wedstrijd tussen Manchester United en Paris Saint-Germain (1-3) voornamelijk gericht op Neymar en Kylian Mbappé. De twee...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren