Guardiola: ‘Als je kijkt naar de prijzenkast dan is United beter’

Zaterdag, 7 december 2019 om

Manchester City neemt het zaterdagavond om 18.30 uur op eigen veld op tegen de grote rivaal Manchester United. Josep Guardiola en Ole Gunnar Solskjaer hebben zich in aanloop naar de derby uitgesproken over welke van de twee clubs uit Manchester de grootste is. Solskjaer blijft erbij dat zijn werkgever de grootste is en Guardiola kan dat met oog op het verleden beamen. De Spanjaard benadrukt echter dat het verleden niet telt.

“Ja”, reageert Solskjaer stellig op de vraag of Manchetser United nog altijd de grootste club van de stad is. Hij beseft echter wel dat the Red Devils op sportief vlak ver achterlopen op de rivaal. “Maar moeten we dan maar opgeven? Hen niet meer uidagen?”, aldus Solskjaer, die met zijn ploeg een achterstand van elf punten heeft op the Citizens. “Het is ons doel om het gat te overbruggen en de teams boven ons in te halen. We hebben de juiste mensen om dat te bewerkstelligen.”

Solskjaer blikt vooruit op de derby tegen Manchester City

Solskjaer beseft dat het huidige Manchester United veel kwaliteit heeft ingeleverd ten opzichte van de afgelopen jaren. “Sinds ik ben ingestapt zijn zeven spelers met veel ervaring vertrokken. We moeten opnieuw opbouwen en de cultuur veranderen”, aldus de Noorse trainer, die zijn selectie graag versterkt ziet worden. Hij wil spelers met veel kwaliteit en hoopt ook op de komst van spelers die zijn selectie in de breedte beter maken. “Als we die spelers hebben, dan weet ik zeker dat het gat gedicht gaat worden.”

“Voor de supporters van United zullen zij altijd de grootste club zijn”, reageert Guardiola in de Engelse media. “Voor de fans van City zullen zij altijd de grootste club zijn. Het maakt niet uit of je veel succes hebt gehad in het verleden, het gaat erom wat je bij de club voelt. Ik ken de geschiedenis van Manchester City en op slechte momenten was de steun altijd heviger dan bijvoorbeeld nu. Als je kijkt naar de prijzenkast, dan is United beter, daar bestaat geen twijfel over. Cijfers zijn cijfers en wat dat betreft hebben zij meer prijzen gewonnen dan wij. Maar voor City-fans zal Manchester City altijd beter zijn.”


Poll

Wat verwacht jij van Manchester City - Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door millonario)

hoe wil je de geschiedenis kennen als city die niet heeft.

7 december 2019 om 10:48

Die heeft het zeker wel. Niet qua prijzen nee, maar City was altijd een beetje cult. Was altijd meer de club van het volk in Manchester. En United meer de club van fanboys. Tegenwoordig is City dat helaas ook.

7 december 2019 om 11:04

City was inderdaad een beetje "de volksclub" van Manchester. Er werd altijd geageerd tegen de rijke club United. De manier waarop City de afgelopen jaren groot is geworden is dan ook heel ironisch.

7 december 2019 om 14:26

Dit is echt een fabeltje. Man utd had altijd meer supporters in de stad dan Man city. (of toch de voorbije 60-70 jaar)city is echter wel een club die meer gevolgd werd door de fabrieks werknemers.maar de stad zelf is in de tijd van Matt Busby echt ongelofelijk rood gekleurd.ferguson heeft dat nog verder uitgebreid.ik denk dat City zelfs nog steeds niet in de buurt komt van het aantal seizoenskaarten dat Man utd verkoopt. Een tijdje terug verkocht Man utd 15 000 seizoenstickets meer.weet niet zeker hoe de stand nu is maar dat was 2-3 jaar geleden ofzo.als je door Manchester loopt zie je ook veel meer United dan City onder de bewoners. (Of ze moeten zich altijd verstopt hebben voor mij natuurlijk)

7 december 2019 om 15:31

city was inderdaad meer de arbeidersclub. Bij arbeidersclubs wordt vaker gezegd dat ze ook de lokale volksclub zijn. Dat gaat in Manchester een beetje scheef. de wachttijd voor een seizoenskaart is meer dan 4 jaar bij Man U. Over city worden liedjes gezongen die gaan als: The city is yours,the city is yours 20,000 empty seats, Are you f*cking sure????

7 december 2019 om 10:48

City is maar 2 jaar jonger dan United..

7 december 2019 om 10:50

Volgens Wikipedia is City opgericht in 1880. Misschien was hun geschiedenis niet zo succesvol, maar betekent dat meteen dat het ook niet telt?

7 december 2019 om 12:59

Sommige fans beweren dat ze vanaf het begin al fan waren van City, mij maak je niet wijs dat iemand al 140 jaar fan is.

7 december 2019 om 11:39

Die zijn ze nu toch maar lekker aan het schrijven. Je moet ergens beginnen.

7 december 2019 om 11:48

Lekker aan het schrijven valt op een paar momenten in de PL na wel mee toch? Met een belachelijk bedrag aan investeringen hebben ze nog nooit serieus meegedaan in de CL.

7 december 2019 om 12:56

En natuurlijk, als je de CL niet wint tel je niet mee...dat is de mindset tegenwoordig. Ik snap niet dat dat altijd maar weer als argument gebruikt moet worden. Altijd wijzen naar dat 1 ding dat ontbreekt. Goedkoop.

7 december 2019 om 14:28

Het is toch ook het hoogst haalbare voor een club? Zeker als je kijkt naar de enorme bedragen die erin gepompt worden, of wil jij beweren dat het geld er enkel is voor de PL? Dat de club niet het hoogst haalbare wil bereiken?

7 december 2019 om 15:04

qua financieel belang is het winnen van de BPL waardevoller dan de CL. Maar sportief gezien wil elke club natuurlijk de CL winnen waar mogelijk

7 december 2019 om 15:05

Denk wel dat City graag de cl beker wil winnen, maar het mag geen obsessie worden. Welke club wil die beker niet winnen? Maar er komt ook een dosis geluk bij kijken. Dit jaar zal er weer veel druk zijn op het elftal, want ooit moet het er eens van komen volgens de echte kenners. Maar niet alles is te koop helaas. Wat ze nu presteren is gewoon ook knap en moet erkend worden.

7 december 2019 om 15:10

Het is knap, maar daar komen natuurlijk wel een aantal factoren bij kijken. De grootste factoren zijn toch wel die sjeik en als gevolg de met afstand duurste selectie ter wereld. Dan is presteren niet meer mogen, maar moeten.

7 december 2019 om 15:15

City heeft de duurste selectie, ja. Maar niet met afstand want PSG en Real volgen net daarachter. Daarachter komt United...

7 december 2019 om 16:10

dit zijn de aankoopbedragen per selectie van naar mijn idee de grootste spenders:city: 918,15psg: 843,9 (haal je daar Neymar en Mbappe de helft van de transfersommen representeren)real: 783united: 664barca: 629,3liverpool: 512het gat tussen city en United is meer dan 250 miljoen. Ik vind dat nogal een substantieel verschil

7 december 2019 om 17:29

@JK-Ajax We hebben het nu over de status die je hebt als club in Engeland. In de afgelopen 10 jaar heeft Man City zeket geschiedenis geschreven. 4 landstitels, 4 league cups, 2 FA Cups en wat Community shields. Meer dan 10 landelijke prijzen. Het meest succesvol van de afgelopen 10 jaar in Engeland. Ook wereldwijd uiteraard veel bekendheid gegenereerd en een omzet van in de top 5 van de wereld. Onder Guardiola is er ook een team neergezet dat records heeft verbroken en zich in het lijstje van All-time greatest PL teams heeft gevoetbalt. Andere grote Engelse clubs hebben deze prijs ook niet of 1 keer op een hele bijzondere manier gewonnen. Uiteraard is er meer nodig om te kunnen meten met Liverpool en Man United. Maar het gaat de goede kant op. Everton zal binnenkort waarschijnlijk voorbij worden gestreeft qua aantal prijzen.

7 december 2019 om 18:46

@gloryunitedhet gaat niet over de aankoopbedragen maar de duurste selectie. Kortom, al die grote clubs hebben geld te spenderen.

7 december 2019 om 12:17

@herfaler ergens in 1905 al n fa cup gewonnen. In de jaren 30 kampioen, in de jaren 50 kampioen. Zijn alleen clubs die veel prijzen gewonnen hebben, clubs met n historie? City is al 140 jaar oud, als dat geen historie is

7 december 2019 om 15:51

City heeft die wel, maar niet qua grote prijzen. Zelfs wij Ajax staan vele malen hoger genoteerd op de ranglijst met Europese prijzen dan City. City is de laatste jaren gewoon groter geworden met een eigenaar die geld erin pompt. Met wat als resultaat heeft dat ze de afgelopen jaren wat Engelse bekers/schalen hebben gewonnen. Je ziet dat je met geld niet 1, 2, 3 een Europese prijs wint. Zelfde geld voor PSG. Die hebben maar 1 Uefa Cup 2 en een inter toto achter hun naam.Dus qua clubnaam vind ik daarom ManU nog de grootste. De laatste jammer genoeg nog tegen ons gehaalt. Is 'n Europa League, maar je moet 'm toch nog ff winnen. En daarna staat hij toch mooi op je cv. Daar is het waar het uiteindelijk toch omdraait. Geschiedenis schrijven!

7 december 2019 om 17:23

@Her Faler Naast dat deze opmerking niks toevoegt op een forum als Voetbalzone klopt de statement niet. Man City is door de loop van de geschiedenis een club geweest die niet de meeste prijzen heeft gepakt, maar ook zeker geen kleine club is. Hebben veel seizoenen op het hoogste niveau gespeeld, met een aantal goald en wins in de top 10 van Engeland ooit. En dat zelfs voordat de club werd overgenome in 2019. Vergelijk het met een Spurs en een Newcastle United. Sinds dr overname is er echter veel veranderd en het zijn ze bijna Everton gepasseerd qua aantal prijzen.

Dit soort praatjes voorafgaand aan een grote derby horen er gewoon bij. Het blijft leuk. Beide heren hebben een punt. Helaas is City de laatste jaren veel sterker dan United. Verwacht ook dat United hier gaat verliezen. Zou voor City een drama zijn om thuis van United te verliezen gezien het grote krachtsverschil (op papier). Dan kunnen we Liverpool ook wel alvast feliciteren met de titel.

7 december 2019 om 11:54

Hoho we hebben altijd Leicester City nog

7 december 2019 om 13:22

In het seizoen voordat ze werden overgenomen wonnen ze uit en thuis van.. united..

7 december 2019 om 13:54

Dat is niet zo boeiend toch? Heracles heeft vorig jaar ook niet verloren van Ajax. Soms heb je dat wel eens.

7 december 2019 om 14:08

Hij doet net alsof City toen niks voorstelde, niveau League one maar dat is onzin. Ik ga naar en volg City al sinds eind jaren 80 maar veel mensen kennen City alleen van de laatste 10-15 jaar en hebben geen idee hoe groot City was. Recordaantal toeschouwers in League one bv. United was en is altijd groter geweest dan City. Prijzen, fans etc maar door ze weg te zetten als een niks voorstellende club.. daar doet men ze toch echt tekort aan. Ik raad mensen altijd aan om eens de documentaire te kijken van Wilfried de Jong over City. Dan zie je het City voordat ze werden overgenomen.

7 december 2019 om 15:03

het klopt ook niet dat city niks voorstelde. Die overdrijving is onterecht. Wat wel zo is, is dat city rechterrijtje speelde en ook een aantal jaar niet BPL gespeeld heeft toen de BPL opgericht werd in 1992

7 december 2019 om 15:20

Dat is nauwelijks een argument. Zwakke ploegen winnen wel vaker een keer van een goede ploeg. Willem II is ook niet beter of gelijkwaardig aan Ajax. Er mag natuurlijk wat nuance aan toegevoegd worden, maar zonder die sjeik waren ze hoogstwaarschijnlijk maximaal een grauwe middenmoter in de Premier League. Nog niet zolang voor de overname degradeerden ze zelfs een keer naar de League One.

7 december 2019 om 17:41

@siriusengeland kent veel redelijk grote voetbal verenigingen. En van al deze verenigingen, over al de jaren heen was Man City een club dat vaak meedeed en veel op het hoogste niveau heeft gespeeld. Daarnaast wat kampioenschappen en bekers gepakt. Geen topclub, maar een traditionele Engelse club. En daar mogen de fans best trots op zijn op hun eigen manier.

Zie united nog best stunten. City zal het spel maken waardoor united kan counteren. Rashford verkeert in goede vorm en city heeft niet de beste verdediging

Pep, kap nou met excuses te bedenken, je blinkt met je team niet meer uit. Kop omhoog en begin met vernieuwen. Bij Barca en Bayern kwam hij in gespreid bedje nu moet hij vernieuwen..... als 14 jarige geef ik je advies: resultaten uit het verleden , zijn geen garantie voor de toekomst.

7 december 2019 om 15:23

Bij City niet? Hij heeft nota bene de beschikking over de duurste selectie van de wereld. Dat versta ik toch wel onder een gespreid bedje. Verder: Wat moet hij nog meer vernieuwen dan? Elk jaar komen er weer nieuwe spelers bij.

Geschiedenis is slechts leuk voor de geschiedenis boeken. Het betekent helemaal niks voor de huidige City en United elftallen. De topspelers van City hadden ook net zo goed voor Bayern kunnen spelen. Wat een zwak argument.

7 december 2019 om 13:21

Geschiedenis betekent meer. De status van dit moment is gebaseerd op de geschiedenis. United had nooit de huidige status kunnen hebben als ze niet hun geschiedenis zouden hebben.. Resultaten uit het verleden hebben alleen geen invloed op de kwaliteit van het team, het zegt wel heel veel over de status van de club.

7 december 2019 om 14:26

Met status win je geen wedstrijden. Zet Guardiola en precies dezelfde spelers + staf bij het huidige Southampton en dan staan zij ook gewoon aan de top van de PL.

7 december 2019 om 15:00

dat klopt. Dat geef ik ook aan. Wat wel zo is, is dat Man U toch een aantrekkingskracht blijft houden door de status.

7 december 2019 om 15:25

Southampton heeft geen sjeik, dus dat is geen argument. Die kunnen zo'n selectie helemaal niet betalen. Met status win je inderdaad geen wedstrijden. Ach ja, Guardiola doet dit wel vaker. Even de verwachtingen temperen voor als het toch misgaat.

7 december 2019 om 16:10

Uh, het is algemeen bekend dat zij geen ''sjeik'' hebben als eigenaar. Ik had ook kunnen zeggen geef VVV de selectie van Real en zij halen de CL. Ik gaf een mindere club met een mindere historie als voorbeeld. City had geen rijke Pl/cl historie, maar met de spelers die zij hebben is een mindere historie hebben geen excuus.

7 december 2019 om 17:45

@siriushoe maak jij op basis van dit interview de conclusie dat hij probeert de verwachtingen probeert te temperen?

City heeft toch 6 kampioenschappen en 1 Uefa cup. Maar tegen over United stellen ze niks voor qua geschiedenis.

Over de historie van beide clubs valt veel te vertellen. Uiteraard is de historie van United iets glansrijker maar toch ben ik blij dat City vandaag de dag een vaste waarde is in de top van de Premier League. Dat zorgt ervoor dat ik al een hele week uitkijk naar deze wedstrijd.ik verwacht dat United hier toch punt(en) gaat pakken. Na de goede wedstrijd tegen Tottenham hoop ik dat deze lijn wordt doorgetrokken, zeker na het puntenverlies van Chelsea tegen Everton!glory Glory Man United!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Rodri HernándezMiddenvelder222
R. SterlingAanvaller2211
İ. GündoğanMiddenvelder212
Bernardo SilvaMiddenvelder205
FernandinhoMiddenvelder200
Gabriel JesusAanvaller209
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

54 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Fernandinho gaat overstag en tekent nieuw contract bij Manchester City

Fernandinho heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot medio 2021, zo maakt de Engelse topclub dinsdagmiddag bekend. De 34-jarige Braziliaan, die een aflopende verbintenis had, begint daardoor komende zomer aan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren