Erik ten Hag ontkent andere pikorde: ‘Hij kwam heel laat terug’

Woensdag, 4 december 2019 om

Erik ten Hag benadrukt dat Edson Álvarez zeker niet in de pikorde is gedaald bij Ajax. De trainer koos ervoor om de Mexicaans international niet op te stellen tijdens het met 0-2 gewonnen Champions League-duel met Lille OSC, ondanks schorsingen van Daley Blind en Joël Veltman. "Ik zie het niet zo dat Edson voorbij is gestreefd", aldus Ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door stravven)

Oh en daarom stelde je hem tegen Twente weer niet op en ging je weer met Mazraoui spelen.ze moeten wel een heel bijzondere band hebben, Ten Hag en Mazraoui.

4 december 2019 om 09:24

Je zou hem op rechtsback willen hebben ipv Mazraoui? Of is 'hem' Veltman? Het eerste geval slaat nergens op en het tweede eigenlijk ook niet, Veltman en Blind zijn tot nu toe een zeer degelijk centraal duo gebleken.

4 december 2019 om 09:24

Weet niet of je Mazraoui vorig jaar hebt zien spelen? die jongen heeft wel wat krediet verdiend en zakt echt zelden door de ondergrens.

4 december 2019 om 09:28

Nouuuuu, hij speelde voor zijn blessure echt een paar zaadwedstrijden waar hij echt zwaaaar door de ondergrens zakte. Ook tegen Lille was hij by far de zwakste. Zelden blinkt hij uit. Je verwacht meer van iemand als Maz. Hij is dit seizoen duidelijk een van de zwakkere samen met labyad, van die spelers die spelen.

4 december 2019 om 09:29

Zakt dit jaar op de wedstrijd tegen Chelsea na, alleen maar door de ondergrens.

4 december 2019 om 09:36

Haha. Real Madrid vergeten? Die jongen heeft vorig jaar echt wel krediet opgebouwd mag ik hopen. Dit jaar speelde hij iets minder, maar scoort in mijn optiek zelfden een 4. Heeft nog weinig tegengoals weggegeven. Als hij gezien zijn leeftijd elke wedstrijd een 8 zou scoren, zou hij niet meer bij Ajax spelen.

4 december 2019 om 09:41

Die jongen heeft dit seizoen meer 4'en gescoord dan 8'en. Dat wij (Ajacieden) maar een goede wedstrijd van hem dit seizoen kunnen benoemen zegt toch genoeg?

4 december 2019 om 10:28

Sommige "wij" ajaxieden hadden deze jongen al afgeschreven voordat hij ooit maar 1 minuut in het eerste heeft gespeeld. En dit soort figuren grijpen dan ook elke kans om aan te geven dat hij "altijd" de zwakste schakel is. Wanneer hij goed speelt hoor je ze niet. Het zelfde geldt trouwens voor Ziyech en Labyad. Waarbij eerst genoemde nietszegende kritiek krijgt, je wijst mensen op zijn assists en pre assists komen ze aan met balverlies!

4 december 2019 om 11:07

Iedereen wordt hevig bekritiseerd, niet alleen de (marokkaanse) "buitenlanders" Rassar. Of heb je nooit de kritiek op Veltman, Van de Beek, Marin, Alvarez, Schuurs, Blind en Onana meegekregen ?

4 december 2019 om 13:08

Tegen Real Madrid was hij ook vrij matig, herinner ik me zo. Al het gevaar kwam van ziin kant. Dat hij betrokken was bij dat ene doelpunt verbloemd dan veel. Ik vond Mazraoui vorig seizoen eigenlijk bijna altijd de zwakste schakel van Ajax.

4 december 2019 om 09:34

Is niet alleen Mazraoui maar ook de keuze voor Labyad. Heb het idee dat Ten Hag graag ontferm vader wilt spelen tegen over de Marokkaanse spelers. Mazraoui is prima als rechtsback maar Ten Hag haalt rare fratsen uit door hem op verschillende andere posities te posteren terwijl al vaak genoeg gebleken is dat Mazraoui niet ideaal is voor het middenveld. Zou me niks verbazen dat hij straks ook Labyad boven Lang gaat opstellen wanneer die weer terug is. Ik zou zelf Lang of Traore eerder opstellen dan een Labyad maar achja dan heb je Ten Hag met een zwakte voor onze Marokkaanse broeders ( waar niks mee is). Kwaliteiten van Ziyech staan overigens buitenkijf.

4 december 2019 om 09:42

Helemaal mee eens. Heb het idee dat hij per se wil bewijzen dat spelers door hem gehaald het wel gaan redden. Jammer, want het staat de ontwikkeling van andere spelers in de weg...

4 december 2019 om 09:57

Nou, Labyad heeft toch aardig wat wedstrijden op de bank gezeten sinds zijn komst, dus ik denk dat het wel meevalt met die bewijsdrang... Ik zie ook liever Lang spelen op die positie, maar na de wedstrijd tegen Utrecht thuis kon ie t niet maken om Labyad weer op de bank te zetten en het de volgende wedstrijd(en) weer met hem te proberen.

4 december 2019 om 10:26

@caribbean haha wat een onzin man. Labyad speelde vorig seizoen maar in 12 wedstrijden. In totaal 390 minuten. Dus van de 55+ wedstrijden van Ajax maar totaal 4.4 wedstrijd gespeeld. Hij was niet geblesseerd of wat dan ook. Dit seizoen ook maar in 3 wedstrijden van de vele matches tot nu. Mazzoui zou in potentie een goede middenvelder kunnen zijn. Bezit veel kwaliteiten alleen is tactisch op het middenveld zwak. Vorig seizoen uit tegen Spurs toen hij inkwam voor Schone deed hij het heel goed daar. Dus ergens snap ik dat Eth denkt dat Mazz het zou kunnen. Dus je onzin over zwak voor Marokkaanse spelers is echt nergens op gebaseerd, behalve je onderbuik dan.

4 december 2019 om 10:35

"ontfermvader"! Heel leuk en creatief gevonden, maar slaat natuurlijk als een tang op een drumstel (zelfcensuur). Ten Hag kan het zich helemaal niet veroorloven om bepaalde jongens net iets meer aandacht te geven ten koste van anderen. Om de doodeenvoudige reden dat hij dan zelf een brand sticht in zijn eigen huis. De teamspirit, het functioneren als collectief is wat dit Ajax zo bijzonder succesvol maakt. Het voortrekken van de een of ander op basis van etnische achtergrond zal in zo'n multiculturele groep een stevige splijtzwam vormen en binnen no-time tot ineenstorting van het groepsgevoel en de succesvolle opmars leiden. Lijkt mij dus absolute onzin dat ten Hag de rol van ontfermvader voor de Marokkaanse jongens vervult. Ten Hag bewijst tot op heden maar 1 ding: dat hij hard op weg is om een topcoach te worden.

4 december 2019 om 15:34

Tegen Twente stond Mazroui rechtsback. Ik vind het geen onlogische keuze om Mazroui RB te zetten in plaats van Alvarez. Als Mazroui op het middenveld had gespeeld ging die vlieger op, maar nu niet.

Dat Ajax meer dan 11 basisspelers heeft is wel duidelijk geworden de laatste weken. Dat Alvarez niet bovenaan in de pikorde staat ook, maar dat gaat Ten Hag natuurlijk nooit zeggen. Maar volgens mij maakt Alvarez genoeg minuten voor een jongen die net uit Zuid Amerika komt, iemand als Neres speelde veel minder in zijn eerste half jaar.

Volgens mij zit het met dat 'people-management' van Ten Hag wel goed. Je hoort nauwelijks negatieve geluiden. Toen iedereen fit was, zaten soms Neres en Promes et cetera op de bank. Ook wisselspelers als Labyad, Marin en Alvarez hoor je nauwelijks. Jonge gasten als Traore, Lang, Gravenberg en Ekkelenkamp zijn volwaardig lid van de eerste selectie en spelen zo nu en dan. Je hoort niemand klagen, dat was onder Frank de Boer wel anders.

4 december 2019 om 09:30

Nouuuuu, labyad heeft geklaagd, de Jong heeft geklaagd. Er zijn een paar jeugdspelers die hun contract niet hebben verlengd omdat ze geen mogelijkheden tot speeltijd zien en Marin gaf laatst een interview met betrekking tot speeltijd. Dus wat je zegt is natuurlijk gewoon onzin.

4 december 2019 om 09:34

Klagen op.zich is niet erg , zeker in het geval van Marin. Er is geen onrust in de groep , misschien bedoelde hij dat. Het zou vreemd zijn als iedereen te vrede is en zich neerlegt bij zijn positie. Ze willen allemaal spelen en dat houd elkaar scherp .

4 december 2019 om 09:37

Nee maar dat hangt echt altijd samen met resultaten. Spelers gaan pas morren als de resultaten tegenvallen. Zie psv. Op de een of andere manier is dat nooit zo als teams maar blijven winnen.

4 december 2019 om 09:38

Heeft Labyad geklaagd? Las laatst nog dat hij het heerlijk vond bij Ajax met zijn mattie Hakim. Welke De Jong heeft geklaagd? Siem? Lijkt me niet. Frenkie? Speelde alles. Dat jongens als Siem et cetera liever elders spelen snap ik zeker, gezien het uitzicht op speeltijd. Marin gaf aan tijd nodig te hebben om te wennen. Die tijd krijgt hij. Hij klaagde niet, hij sprak alleen de hoop uit weer meer aan spelen toe te mogen komen.

4 december 2019 om 09:54

Je zit nu dingen behoorlijk te verdraaien. Al die spelers geven aan teleurgesteld te zijn over speelminuten, maar niemand klaagt dat ze geen kans krijgen. Al die spelers zijn gewoon realistisch, maar hopen op meer. Lijkt mij normaal.

4 december 2019 om 09:54

Haha volgens mij mis je een groot deel van de interviews die gegeven worden. Ik mag hier helaas geen links plaatsen, anders had ik dat zeker gedaan.

4 december 2019 om 09:58

Geklaagd is een groot woord. Siem heeft gezegd dat hij natuurlijk meer wil spelen, maar ook dat hij zijn rol begrijpt. En dat hij zelf ook ziet dat er dit seizoen minder noodzaak is voor hem en Huntelaar om in te vallen als stormram omdat wedstrijden makkelijker worden beslist. In het geval van Marin was het zijn vader die dat interview gaf, en dat was inderdaad wat apart. Jongens als Labyad en Lang hebben aangegeven dat ze lang op hun kans moesten wachten, maar ook wel weer begrepen dat het zo goed stond. Ik denk dat jij daar ook een goed punt maakt, als het goed gaat klagen spelers minder snel. Je kunt moeilijk beweren dat een Ziyech of Promes moet gaan banken voor jou als het allemaal fantastisch draait. Toch vind ik het knap dat een Neres, na vorig seizoen, toch met weinig tot geen morren op de bank plaats heeft genomen dit seizoen.

4 december 2019 om 10:46

@maradungatjedankje, goed verweer!

4 december 2019 om 09:58

Traore, Gravenberg en Ekkelenkamp volwaardig lid van de eerste selectie? Volgens mij spelen de genoemde spelers op hier en daar een enkele uitzondering nagelaten - gewoon hun wedstrijdjes in Jong Ajax. Ze mogen misschien wel meetrainen en zitten soms bij de wedstrijdselectie, maar ik denk dat een volwaardig lid toch een andere definitie heeft.

4 december 2019 om 12:39

Jaapio90, het is een kwestie van komen en gaan. Vooral bij een club als Ajax. Wanneer je als selectie speler mee traint met de groep, je wordt geaccepteerd door de rest van de jongens en je mag sporadisch wat minuutjes maken, dan ben je in mijn ogen volwaardig lid. Het is gewoon een kwestie van tijd dat jongens als Ziyech, Van de Beek, Onana, Veltman, Neres, Huntelaar en Tagliaficio vervangen gaan worden. Die kansen gaan echt wel komen voor jongens als Gravenbergh, Traore, Ekkelenkamp, Eiting en Lang.

4 december 2019 om 14:14

Dan verschillen wij van mening. Leuk dat ze meetrainen en geaccepteerd worden, maar ik kijk waar ze hun wedstrijden spelen en dat is gewoon structureel bij jong ajax.

4 december 2019 om 10:06

Denk dat er ook wel minder geklaagd wordt omdat het team gewoon goed loopt. Ook de wisselspelers zullen genieten van het spel van Ajax, waarom zou je dan gaan klagen dat je wilt spelen? Denk zelfs dat sommige spelers het niveau juist laat schrikken en niet weten of zij het überhaupt wel beter kunnen doen.

4 december 2019 om 10:30

Het is natuurlijk wel een verschil in kwaliteit tussen de teams van de Boer en Ten Hag. Bij de eerstgenoemde was de ploeg toch minder en hadden wissels toch sneller het gevoel dat ze het bijvoorbeeld beter zouden kunnen. Daar kan je nu moeilijker mee aankomen en zeker als je de prestaties ziet.

Mensen praten altijd ovet het 1ste elftal , maar het team is natuurlijk meer dan de spelers die op het veld staan. Ajax heeft een goede selectie en is in staat op verschillende manieren te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren