‘Zes talenten uit Mexico melden zich bij Ajax voor proefperiode’

Vrijdag, 29 november 2019 om

Ajax ontvangt binnenkort zes talenten uit Mexico, zo meldt Medio Tiempo. Vier jeugdspelers van Pachuca FC en twee andere niet nader genoemde spelers zullen in december afreizen naar Amsterdam om te trainen bij de huidige koploper van de Eredivisie. Hans Westerhof zou de talenten gaan begeleiden in Nederland.

Het zou gaan om talenten die onlangs met de Onder-17 van Mexico tweede werden op het WK in Brazilië. Eugenio Pizzuto, winnaar van de Bronzen Bal op het jeugdtoernooi, Israel Luna, Bruca El-Mesmari en Bryan González worden genoemd als talenten die zich in Amsterdam gaan melden. De namen van de andere twee spelers zijn onbekend.

De spelers krijgen bij Ajax de kans om zich te tonen. Mogelijk gaan de Amsterdammers in de toekomst toeslaan en een of meerdere talenten inlijven. Het is onbekend hoe lang de spelers exact zullen vertoeven in Amsterdam, maar er wordt gesproken over een periode van anderhalve maand. Met deze overeenkomst wil Ajax de talenten op de radar blijven houden, zo klinkt het.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door tagliafico3)

In Juni was Ajax al in Mexico om te spreken met iemand van Pachuca, dit lijkt me het resultaat daarvan. Naar het schijnt zijn die andere 2 spelers ook talenten van Pachuca maar niet van Mexicaanse selectie u17 (kunnen net zo goed jonger of ouder zijn). Vrij logische uitkomst als een Nederlander een vinger in pap heeft bij Pachuca dat voor zo'n stages Nederlandse clubs interessant zijn. Elk jaar zijn er tientallen stagespelers, ben benieuwd of hier vervolg op gaat komen na die periode.Edit: even opgezocht maar was Corné Groenendijk die belangrijke rol binnen Ajax Coaching Academy heeft die in Mexico was om te spreken en daar met Pachuca on tafel ging (gefotografeerd) de Ajax Coaching Academy is heel erg gericht op samenwerking met (partner)clubs. Klinkt allemaal heel logisch dit nieuws.

29 november 2019 om 18:29

Geef die wolter toch zijn eigen column VZ!

29 november 2019 om 18:42

Inderdaad bij elk topic over de jeugd toch even kijken of Wolterx er nog wat over te melden heeft, altijd erg informatief!

29 november 2019 om 20:16

Klinkt erg goed voor Ajax. Maar wat schiet een club als Pachuca hiermee op?

29 november 2019 om 20:18

Elninoo, ze gaan 6 weken bij verschillende clubs rond lijkt het. In Nederland Ajax en Heerenveen al van wat ik begrijp. Gewoon naam maken en uiteindelijk kan Pachuca spelers makkelijker verkopen lijkt me.

29 november 2019 om 20:39

Okee, maar kun je er dan uit opmaken dat het de mindere goden uit de jeugdopleiding zijn of zijn het de toppers? Want het lijkt mij niet leuk als pachuca-fan als de beste talenten een zooitje clubs in Europa afleuren om zich daar te etaleren. Stel nu dat de grootste talenten van Ajax bij zes Europese topclubs stage gaan lopen? Dan heeft de directie van Ajax toch wel iets uit te leggen, lijkt mij.

29 november 2019 om 20:53

Zullen niet de mindere goden zijn aangezien 4 ervan zilver op WK hebben gewonnen begin deze maand. Wat exacte idee erachter is zou ik niet weten. Als ze in winterstop oid gaan kan ik nog beetje begrijpen maar is dan puur met intentie naam te maken en prijs op te drijven. Kan weinig anders bedenken want in 6 weken gaan die spelers niet ineens enorme stappen zetten door trainingen in buitenland.

29 november 2019 om 22:03

Ik moet zeggen dat ik echt geen enkele goede reden kan bedenken waarom een club als pachuca dit zou doen. Ook niet om naam te maken en de prijs op te drijven. Want als en talent goed is zal je die toch wel kwijtraken. En als hij niet goed is dan zien de andere clubs waar ze stage lopen dat vast ook wel. Ben echt wel erg benieuwd naar de beweegredenen van de club.

29 november 2019 om 22:37

Misschien dat er dan meerdere grote clubs bereid zijn om een bod te plaatsen. Dat drijft de prijs op.

29 november 2019 om 18:29

Ja? Tientallen? Dat wist ik niet, top!

29 november 2019 om 18:39

Met deze erbij weet ik er dan 15 uit 2019 alleen (buitenlandse talenten alleen) en dat is alleen waar iets van nieuws rond is geweest dat ik dan daadwerkelijk heb gezien/gelezen. Zullen er echt nog wel meer zijn. Ook in 2018 zat het in de dubbele cijfers.

29 november 2019 om 19:03

Getallen liggen met alle leeftijdsgroepen samen idd wel stukje hoger. Zijn veel jongens die op een toernooi in Nederland meespelen en dan daarna nog een tijdje mee mogen trainen met Jong Ajax (waaronder die jongen vanuit Denemarken) Veel van deze stages lopen op niks uit, maar op deze manier willen ze ze iets beter monitoren en ook voor later verder helpen met hun carrière ook als het niets wordt.

29 november 2019 om 19:15

Logisch ook, is allemaal om beter beeld te kunnen krijgen. Neem aan dat deze 6 ook paar dagen zijn en dan andere clubs in Europa stage gaan lopen. Las dat ze 6 weken weg zouden zijn, kan me niet voorstellen dat ze 6 weken bij Ajax stage gaan lopen.

29 november 2019 om 19:32

Is meestal 3/4 dagen proefstage na toernooien. Dan extra uitnodigen voor hele week, en die week kan dan verlengd worden naar een 2e als dat nodig is. Denk idd dat het bij deze spelers tot 1 week maximaal is zodat ze daarna weer door kunnen naar andere clubs.

29 november 2019 om 20:17

Ze gaan in Nederland ook naar Heerenveen trouwens. Leuk om te zien.

29 november 2019 om 18:45

Wolter, weet je trouwens of Ajax wat gaat doen met dat talent uit Japan? Er waren twee waar ik van genoot.

29 november 2019 om 18:49

Met Sagan Tosu of gewoon Japan in algemeen? Ik neem aan dat je doelt op Nishikawa en Kawasaki van WK, allebei zitten bij andere club dan Sagan Tosu waar Ajax samenwerking mee heeft. Als outsider heb ik logischerwijs geen insider informatie over wat plan is ermee, enkel wat naar buiten gebracht is. Of bedoel je van J-league talent dat op Future Cup kwam, daar is eentje van vaker bekeken nog. Was een verdediger, zou niet weten wat zijn exacte naam is.

29 november 2019 om 18:54

Shinya Nakano 16 jarige linksback. Speelde met Sagan Tosu mee op Future cup, en bij Japan al meerdere jeugdelftallen gehad en laatst ook meegespeeld op wk u17

29 november 2019 om 18:56

Juist, die jongens op ‘t WK. Zitten beiden bij high school teams zei je laatst, zou het zonde vinden als Europa hier niets mee doet.

29 november 2019 om 19:00

@acepluto veel van deze spelers gaan weer naar highschool. Vooral omdat er in Japan in de jeugd niet heel veel competitie voor de jeugdelftallen is. Meeste grote clubs spelen met de jeugd gewoon bij high school competities mee. Zo had je 2 jaar geleden op de future cup Naoki Tsubaki (beste goal van toernooi) en Akito Tanahashi (topscorer toernooi). Zijn beide momenteel ook weer terug naar een high school elftal om daar verder te "groeien. Enige jongen die het nu wel heel goed doet is Rihito Yamamoto. Speelde vorig seizoen met Jleague mee op future cup en is momenteel op 17 jarige leeftijd al basis speler bij Tokyo Verdy (2e niveau Japan).

29 november 2019 om 19:00

Nishikawa bij Cerena Osaka en High School (volgens Transfermarkt) van Kawasaki zou ik niet precies weten.

29 november 2019 om 19:02

Nakano was dit jaar op Future Cup, ik heb het over een speler paar jaar geleden maar zou echt zo snel niet weten wie het was. Zal zometeen eens even zoeken.

29 november 2019 om 19:24

Ah, ja van twee jaar geleden kom ik qua verdedigers uit op Haruya Fujii, Ayase Tsuno en Toichi Suzuki, waarbij die Suzuki (linksback) de interessantste was. Alleen blijft een "cultuur" waar het best een grote gok is. Gelukkig durven steeds meer clubs uit europa het aan. Zo is laatst keeper van Jleague van vorig jaar (leo Kokubo, kale jongen misschien herken je hem nog) naar Benfica gegaan.

29 november 2019 om 19:27

Die Pizzuto is de beste aan Mexico kant, was op t wk ook erg goed als middenvelder. Maar zijn de rest wel goed genoeg voor Ajax denk je? Israel Luna en el-Mesmari misschien.

29 november 2019 om 19:32

Volgensmij bedoel ik Tsuno dan. Ben heel benieuwd waar dat hele project op uit gaat draaien. Aziatische markt is op papier niet de meest ideale, hoop zelf dat ze serieus blik op Noord-Amerika haan richten. Grootste probleem daar lijkt het tactisch aspect want het talent is er zowel technische als atletische spelers in overvloed. Blijf ik een interessante markt vinden.

29 november 2019 om 23:14

@wolterx volg jij ook jeugdwerstrijden uit Engeland? ik denk zelf dat dit juist een interessante markt voor NL (top)clubs kan zijn. Als je een talentvolle Engelse speler goed ontwikkeld, kan hij voor veel geld terug gekocht worden door zijn home grown status. Zie een Sancho.

29 november 2019 om 19:14

Grappig, eerst was het toch juist PSV die iedereen bij Pachuca weghaalde Ben overigens wel benieuwd of deze samenwerking veel toekomstperspectief heeft. Pachuca zal altijd wel een goede jeugdopleiding houden, maar de enorme groei van mensen als Lozano is vooral te danken een Alonso, die een half jaar geleden naar Monterrey is vertrokken (en daar ondertussen helaas al ontslagen is). Nu hebben ze Martin Palermo daar zitten en die is een stuk conservatiever en dus ook minder met de jeugd betrokken.

29 november 2019 om 22:11

Haha Martin Palermo mistte ooit 3 penalty's in 1 wedstrijd. Was wel een prima spits bij Boca.

Slim van Ajax, heb je ze iig eens goed kunnen bekijken en de talenten krijgen een indruk van Ajax en Nederland. Is t nix jammer dan.

29 november 2019 om 18:33

Ja en handig om met een paar Mexicaanse clubs een sterke band op te bouwen. Ik ben erg blij dat Ajax nu sinds een aantal jaar zich begeeft op de Zuid-Amerikaanse markt.

29 november 2019 om 22:39

Mexico is Centraal Amerika. Verder mee eens.

29 november 2019 om 19:32

Ajax verandert toch echt in een koopclub als je dit nieuws leest.wat is er over van de eigen opleiding????

29 november 2019 om 19:40

De basis 11 van Ajax is naar een ander niveau getild. Dat maakt het voor de talenten ook moeilijker om door te breken. Uitzonderlijke talenten krijgen altijd kansen. Als je niet goed genoeg bent is het toch logisch dat er buitenlandse spelers gehaald worden om te kijken of die wel de potentie voor Ajax 1 hebben?

Ik ben benieuwd wat de reacties waren geweest wanneer de titel “Manchester City neemt 6 Nederlanders op proef, 4 van Ajax.” Dan is de wereld te klein. Overigens vind ik dit zeer sterk van Ajax, zaten bij het u17 van Mexico een aantal grote talenten tussen. Ajax is fantastisch bezig de laatste tijd, helaas kan ik dat over mijn club niet zeggen.

29 november 2019 om 18:52

Dat gebeurt ook gewoon, niet per se Nederlanders maar topclubs in Engeland hebben ook vrijwel elke maand wel paar nieuwe spelers die op stage zijn en in media terecht komt. Over algemeen zal minder snel nieuws naar buiten komen over spelers van Nederlandse topclubs die elders stage lopen omdat over algemeen clubs daar niet op zitten te wachten. Zal alsnog gebeuren alleen minder in nieuws komen.

30 november 2019 om 01:45

Graag wil ik er ook aan toevoegen dat bij Feyenoord ook met grote regelmaat spelers op stage komen uit diverse contreien. Zoals wolter hierboven echter al zei, is dit ook gewoon in het geval van Ajax 'logisch'. Er worden eigenlijk, als je er over nadenkt, overal ontzettend veel stages ofwel testperiodes gelopen. Heb overigens wel goede verhalen gehoord over deze Mexicaanse talenten. Daar moet haast wel iets tussen zitten voor Ajax.

29 november 2019 om 19:12

@Tom geen commentaar op de engelse clubs maar op die spelers. Hoeveel Nederlanders die op jonge leeftijd zijn weg gegaan naar Engeland zijn er door gebroken? Bij Ajax breken elk jaar talenten door Natuurlijk lang niet iedereen, maar t is duidelijk dat je een kans krijgt

Ik had een stuk van de finale gezien Brazilie tegen Mexico en daar liepen een aantal goede gasten bij aan de zijde van Mexico. Ze kwamen er snel uit met goed positie-spel en snelle combinaties.

Dit klinkt heel leuk, en een goede samenwerking kan nooit kwaad, maar ik vraag me wel af wat de meerwaarde van die spelers zal zijn. We hebben Nederlando17 - Mexico O17 kunnen zien, waar Nederland veel en veel sterker was dan Mexico, dat met fysiek sterke spelers stand hield, maar met name omdat de technisch en taktische sterker Nederland verzuimde om de legio kansen af te maken en Raatsie een vrije trap door het midden niet eens kon keren. Ik was niet onder de indruk van Mexico en bij Oranje O17 zaten 8 Ajaxspelers uit die leeftijdscategorie. Die Mexicanen kunnen een prima balletje trappen, maar juist in deze categorie zit Ajax ruim in het talent.

29 november 2019 om 22:43

Een goede verdedigende middenvelder kan er bij deze lichting wel bij. Die Eugenio Pizzuto is een hele goeie. Een van de beste spelers op het WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren