Ten Hag neemt mogelijk ‘risico’: ‘Je moet niet gaan experimenteren’

Vrijdag, 22 november 2019 om

Joël Veltman en Daley Blind zijn door hun rode kaarten tegen Chelsea (4-4) geschorst voor het Champions League-duel van Ajax met Lille OSC volgende week. Zodoende moet trainer Erik ten Hag een nieuw centraal duo vormen achterin. Het Algemeen Dagblad vraagt zich af welke twee spelers aan de start zullen staan tegen Lille en of Ten Hag zaterdag bij het duel met Heracles Almelo hier al rekening mee houdt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij als Ajax-trainer al voor een nieuw centraal verdedigingsduo kiezen tegen Heracles Almelo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door magru01)

Zolang je thuis van Valencia wint ben je door, dus in principe moet de wedstrijd tegen Lille niet uitmaken. Heb liever dat ze tot de winterstop alles winnen in de competitie zodat je wat vaster bovenaan staat om evt in de tweede seizoenshelft wanneer het programma druk wordt met beker en mogelijk CL wat gas terug kan geven in de competitie.

22 november 2019 om 09:37

Dat gaat niet helemaal op natuurlijk. Mocht Valencia winnen of gelijk spelen en je verliest zelf van Lille dan staat valencia er ineens beter voor. Want dan hebben zij het voordeel dat ze het laatste duel ook mogen gelijk spelen.

22 november 2019 om 10:02

Dan gaat het toch nog steeds wel op? Bij winst is Ajax dan nog door, daar heeft hij het ook over.

22 november 2019 om 10:11

Volgens mij is Ajax bij winst op Valencia ook gewoon verder. Ze staan nu in punten gelijk, als ajax nu verliest en Valencia wint staat Valencia 3 punten voor. Als je daarna van Valencia wint sta je in punten weer gelijk maar heb je een beter onderling resultaat, en ga je dus door.daarom was de fout van Cillissen tegen Lille waardoor Valencia gelijk speelde zo belangrijk.

22 november 2019 om 10:40

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Chelsea, Valencia en Ajax gelijk eindigen. Waarbij iedere ploeg een voordeel heeft op een andere ploeg. In dat geval wordt echter gekeken naar doelsaldo en daar heeft Ajax alsnog een voorsprong van 5 (tegen 1 en 1)

22 november 2019 om 12:34

Dan zou Chelsea moeten verliezen van Lille. Voor Ajax zou het het beste zijn als Valencia verliest van Chelsea, want dan is Ajax bij verlies van Lille en een gelijk spel tegen Valencia nog altijd door.

22 november 2019 om 12:36

Ja en ik heb het erover dat de wedstrijd tegen lille wel uitmaakt voor je uitgangspositie in de laatste wedstrijd

22 november 2019 om 09:46

Daar begrijp ik helemaal niks van. Tegen Heracles thuis kan je prima experimenteren. Op 70% kracht win je al die Eredivisiepotjes nog steeds. En je mag er nog een paar verliezen zelfs ook. Als ik Ten Hag was ging ik lekker experimenteren in de Eredivisie. Die wedstrijd tegen Lille is veel belangrijker. Zowel sportief als financieel zit er veel meer uitdaging in de CL. Ik denk oprecht dat Jong Ajax nog kans maakt thuis tegen Heracles. Terwijl je tegen Lille-uit op volle oorlogssterkte moet aantreden.

22 november 2019 om 10:20

@fcutrecht één ding begrijpt ten hag heel goed, op 70% ben je in een wip je voorsprong kwijt. Lille uit op oorlogssterkte kan al niet dus de vraag is eigenlijk: laat je het middenveld en de aanval intact nu dat eindelijk gesmeerd begon te lopen? Dat zou ik doen, Schuurs en Alvarez of wie dan ook. Maar niet tornen aan het middenveld met VD Beek Martinez en Ziyech in elk geval. Goeie kans dat je een extra goaltje om de oren krijgt met dat duo, maar ook goeie kans dat je er twee extra maakt op die manier.

22 november 2019 om 11:01

@manodediosals we iets gemerkt hebben in de heen wedstrijd is dat de aanval van Lille enorm snel is en vanuit het middenveld veel doorstekende jongens heeft. Blind en Veltman konden dat prima aan door te anticiperen en in te stappen. In de vervangers als Schuurs/alvarez heb ik daar veel minder vertrouwen in.het middenveld en aanval laten staan is logisch aangezien je zo min mogelijk wil sleutelen. Dan blijft de verdediging over waar je in ieder geval 1 grote jongen wilt neerzetten en één snelle jongen naar mijn mening.

22 november 2019 om 12:41

Laten we Heracles nou ook weer niet overschatten. We moeten de beste 11 die dinsdag gaan spelen ook gewoon voor een gedeelte in de wedstrijd op tegen Heracles spelen. Met een volledig nieuw centrum is het eigenlijk vragen om problemen. Ten Hag had al veel eerder een keer Alvarez als CV kunnen inzetten bij een risicoloze stand.

22 november 2019 om 09:53

Dit klopt niet want als je van Lille verliest dan kunnen ze alle 4 nog door op de laatste dag omdat het onderlinge resultaat doorslaggevend is. Het wordt een rare poule, want get zou dus zo maar kunnen gebeuren dat lille boven chelsea, chelsea boven Ajax, Ajax boven valencia en valencia weer boven lille uitkomt. Ajax moet iig zorgen dat ze niet verliezen van Lille om dat scenario tegen te gaan

22 november 2019 om 11:17

Ik snap niet zo goed dat er mensen zijn die het op die laatste wedstrijd in de CL willen laten aankomen. Het is nou ook niet zo dat Valencia een soort van amateur team is. Als je wint van Lille ben je al bijna zeker van overwinteren. In de competitie denk ik dat Ajax prima met een ander centraal duo kan experimenteren, want het niveauverschil is gewoon erg groot

22 november 2019 om 13:45

@ markerazzi Helemaal mee eens, daar begrijp ik dus ook helemaal niets van. Ajax moet elke wedstrijd voor de winst gaan, in de topsport moet je zo weinig mogelijk aan het toeval/bizarre overlaten. Door zo te denken hebben Nederlandse clubs en Oranje te vaak op zijn Nederlands amateuristisch een goede uitgang positie verprutst, te vaak is het onmogelijk/bizarre toch gebeurd door dit soort instellingen. Daarnaast staat er ook nog prestige, geld, club en nationale punten op het spel; en laten we vooral niet vergeten Ajax voor de mee gereisde uitsupporters het ook verplicht is om er alles aan te doen om te winnen.

22 november 2019 om 15:21

Theoretisch kan het dan nog fout gaan... maar dat is wel heel erg theoretisch.. Dat kan in het volgende scenario:huidige stand: Ajax 7, Chelsea 7, Valencia 7, Lille 1. Ajax verliest van Lille en Valencia wint van Chelsea, dan wordt het Valencia 10, Ajax 7, Chelsea 7, Lille 4. Laatste wedstrijd wint Ajax van Valencia en Chelsea van Lille. Dan wordt het: Ajax 10, Valencia 10, Chelsea 10, Lille 4. Onderling resultaat: Ajax beats Valencia, Valencia beats Chelsea, Chelsea beats Ajax. Dus daar valt geen schifting te maken. Dan komt alles aan op het doelsaldo tussen die 3. Als Ajax finaal verliest van Lille,, wie weet. Uiteraard geloof ik hier zelf niet in, maar het kan dus nog fout gaan voor Ajax ook al winnen ze van Valencia. Of zie ik iets verkeerd hierin?

Ten Hag kennende wil die mij insziens wel weer voor Martinez en Schuurs gaan, omdat die inderdaad al samen hebben gespeeld en ook in hele belangrijke wedstrijden. Wordt de puzzel op het midden alleen niet makkelijker van. Marin kan die verdedigende positie niet goed invullen en Mazraoui heb ik dat voorlopig ook nog niet zien doen. Dan zou het kunnen zijn dat Alvarez toch op cvm begint samen met vd Beek en Ziyech op het midden.

22 november 2019 om 10:01

Imo zou dit de meest logische opstelling zijn: (Aan)Tadic Huntelaar Ziyech (Mid)Promes Alvarez vd Beek (Ver)Tagliafico Martinez Schuurs Dest.

22 november 2019 om 10:08

Schuurs met Martinez achterin zetten, Alvarez op papier CVM, maar bij verdedigen laten inzakken tussen Schuurs en Martinez. Liever een mindere aanvallende wedstrijd tegen Lille, dan eentke waar alleen maar gaten vallen.

22 november 2019 om 10:32

Alvarez heeft in Europa nog geen zwakke wedstrijd gespeed. Was thuis tegen Chelsea een van de betere, was beslissend tegen Lille en in de voorrrondes, speelde tegen Valencia degelijk en viel in Londen ijzersterk in. Snap de haat op hem niet zo goed. Ja hij is misschien niet zo verfijnd maar dit is gewoon een speler die ook basis zal staan bij clubs als Valencia, Roma, Leverkusen en Lyon.

22 november 2019 om 12:56

Haat vind ik wat overdreven, maar Alvarez is ieder sprint duel trager dan zijn tegenstander in de CL. In Valencia was hij trager dan ieder ander. Hij veroorzaakte die wedstrijd ook een penalty.alvarez is tot dusver een leuke voetballer, belangrijke goals gemaakt, maar voor de CL komt hij echt snelheid te kort op het middenveld, wellicht is de achterhoede een betere optie voor hem.

Alvarez en martinez , klaar. Die spelen toch die linie ervoor ook samen ? Dan een linie naar achter dan "veranderd" er het minst.Linie ervoor zou ik donny vd beek zetten met ernaast marin. Tadic op.10 ziyech en promes op de flanken en huntelaar in de spits.

22 november 2019 om 09:51

Alvarez en Martinez samen op het middenveld liep totaal niet lekker. Ik denk dat veel mensen onderschatten hoe belangrijk Martinez op het middenveld is, zeker als je hem samen met Donny en Hakim laat spelen. Martinez moet gewoon op het middenveld en Alvarez centraal achterin, want hij heeft bewezen te weinig handelingssnelheid en overzicht te hebben voor een middenvelder.

22 november 2019 om 10:42

Inderdaad, daarom moeten ze Martinez ook laten staan. Mischien gaat Ten Hag wel spelen met Mazraoui - Schuurs - Tagliaficio - Dest.

22 november 2019 om 14:42

@ Nl_modricdest is als back zowel aanvallend als verdedigend zoveel minder dan Tagliafico, en daarom houd ik hem toch liever als back. Zo ie zo ben ik er geen voorstander van om spelers voor hen om op onnatuurlijke posities te laten spelen, een centraal duo bestaande uit Schuurs/alvarez lijkt mij de meest logische keuze.

Gewoon Schuurs en Alvarez centraal achterin. Het middenveld moet je intact houden, dat loopt nu eindelijk goed en met een goed middenveld ontlast je de verdediging weer meer.

als het een keuze is om zowel martinez of alvarez op het middenveld te willen zetten dan zou ik alvarez met schuurs centraal achterin zetten en martinez op het middenveld want hij heeft meer de drive naar voren en meer voetballend vermogen en heb je 2 lange mensen achterin staan.

Ik zou met Martinez en Schuurs achterin spelen en Alvarez op het middenveld. Alvarez heeft me nog niet overtuigd als cv, Martinez is een alleskunner. Jammer van het middenveld voor een keer, maar winst zou wel lekker zijn tegen Lille, hoewel verlies niet fataal is. Ik hoop nog steeds dat Ajax en Valencia allebei winnen en in Amsterdam gelijk spelen: Chelsea lekker naar de Europa League! Verder laat ik me gewoon verrassen door ten Hag zoals met Labyad tegen FC Utrecht.

Martinez op het middenveld houden. Hopelijk spelen Alvarez en Schuurs achterin. Mogelijk stelt hij Dest op ipv Neres.

Ik zou zondag gewoon beginnen met Blind/veltman, maar mocht de situatie er naar zijn (bij voorsprong van 2 goals) zou ik direct de beoogde verdedigers opstellen die ook tegen Lille gaan spelen. Normaliter zou Heracles thuis geen probleem moeten zijn, maar laten we nu ook niet te hard van stapel lopen. Wat ook nog kan is zondag beginnen met bijvoorbeeld Blind/alvarez of Blind/schuurs (net wie Ten Hag wil laten spelen tegen Lille) en dan gedurende de wedstrijd ook Blind vervangen. Kost het je maar 1 wissel :P

Duo Alvarez-Schuurs een optie? Dus puur twee fysiek sterke spelers achterin. Ik zou Martinez graag behouden op het middenveld. Hij is samen met Donny onderhand een mooi tandem aan het worden!

Zou inderdaad niet al teveel experimenteren. Als iedereen gewoon fit is met je sterkste 11 spelen zaterdag. Dat ene potje wat ze met elkaar gaan spelen gaat verder ook weinig uitmaken. Zie tegen Lille het liefst Alavarez-Schuurs, vooral om je middenveld en aanval in stand te houden.

Ik zou als Ten Hag tegen Heracles zeker wel met het beoogde duo voor de wedstrijd tegen Lille beginnen. Niet omdat ik Heracles onderschat en helemaal zeker denk te weten dat je die wedstrijd wel doorkomt. Denk juist dat het een lastige wedstrijd is, al speel je gelukkig wel in eigen huis en niet op hun kunstgras. Maar de wedstrijd tegen Lille is gewoon nog belangrijker. Daar kan je echt niet meer experimenteren, want bij een ongunstig resultaat kan het zijn dat je de laatste wedstrijd tegen Valencia moet winnen om door te komen in de poule. Beter proberen we nu alles in het werk te stellen om tegen Lille 3 punten te kunnen pakken, zodat je kans op overwinteren in de CL gewoon vele malen groter is. In de Eredivisie staat Ajax 6 punten los van AZ en 11 van Psv. Natuurlijk hou je die graag intact en kan het nog spannend worden bij een misstap. Maar je kan je een misstap veroorloven, terwijl dat in de CL killing kan zijn. Dus sws met een ander duo spelen, het liefst de opstelling die je tegen Lille zou willen spelen.

Ik zou Schuurs met Pieri samen laten spelen. Dat hebben ze al meermalen gedaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren