‘Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben’

Zaterdag, 16 november 2019 om

Marc Overmars wil ook volgend seizoen een sterke Ajax-selectie neerzetten en verwacht opnieuw creatief te moeten zijn. Dat liet de directeur voetbalzaken vrijdag weten tijdens de aandeelhoudersvergadering in de Johan Cruijff ArenA. Algemeen directeur Edwin van der Sar, die zijn contract met vier jaar verlengde, gaf aan dat Ajax structureel bij de Europese top wil aanhaken. Aan Overmars de taak om de juiste spelers te halen, al is dat volgens hem niet altijd even makkelijk.

Overmars legt uit dat hij op de achtergrond al bezig is met de selectie van volgend seizoen. "Met de stap die we hebben gemaakt om Daley (Blind red.) en Dusan (Tadic red.) te halen, zijn we heel lang mee bezig geweest”, wordt hij geciteerd door de NOS. “Het is soms moeilijk te begrijpen voor mensen dat we met iets bezig zijn, het duurt soms maanden. En in dat proces zit ik nu eigenlijk voor volgend seizoen."

“Afgelopen zomer is de uitloop vrij beperkt gebleven. Natuurlijk missen we Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, maar we hebben weer een sterke selectie dit seizoen. Dat is opnieuw de uitdaging voor volgend jaar”, vervolgt Overmars, die om de tafel gaat met Daley Blind. “Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben. Hoe ziet Daley de toekomst? En met bepaalde spelers hebben we al afspraken gemaakt, vooral de oudere spelers. Sommige jongens hebben nog een wens om in het buitenland te spelen. Daar heb je mee te dealen.”

In navolging van Overmars tekende Van der Sar vrijdag ook een langdurig contract bij Ajax. Hij wil zich met de club structureel bij de Europese top voegen. Hij geeft in vier stappen aan hoe hij dat in de toekomst wil bewerkstelligen: “Uitzonderlijk talent kans geven, ervaren spelers kopen, investeren in wat goed is en het voorbereiden van de volgende generatie."


Poll

Verwacht jij dat Ajax structureel kan aanhaken bij de Europese top?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door crazymadness)

Ik ben wel benieuwd wie ze voor volgend seizoen uit hun hoge hoed halen. Ook ben ik benieuwd welke speler uit de eigen jeugd volgend seizoen zijn doorbraak maakt. Het zal voor de eigen jeugd een uitdaging worden om bij het niveau aan te halen

16 november 2019 om 09:15

Stengs oppikken voor de flanken, daarvoor mogen ze diep in de buidel tasten. Overmars heeft aangegeven graag Nederlandse jongens te willen. Daarnaast lijken van Aanholt of Fosuh Mensah me wel interessant, na dit seizoen is Mensah transfervrij als ik het goed hebt en Aanholt nog een contract voor 1 jaar.

16 november 2019 om 09:20

Fosuh Mensah zou ik niet aan beginnen. Die heeft al jaren niks laten zien, geef dan maar een jeugdspeler de kans. Van Aanholt lijkt me wel een goeie opvolger van Nico, wel een totaal ander type maar goed. Zou een van de Spurs boys of Suarez interesse hebben?

16 november 2019 om 09:22

@gerard13 begrijp me niet verkeerd, ik vind Stengs ook een fantastische speler, maar laat hem eerst maar even het gehele seizoen constant op niveau spelen. Hij heeft wat mij betreft nog niet bewezen dat hij de miljoenen waard is die AZ waarschijnlijk zal gaan vragen mocht Ajax aankloppen. Hij is nu in vorm en hij moet die vorm vast kunnen houden.

16 november 2019 om 09:26

Vergeet niet dat hij pas 21 is en toch al 45 wedstrijden in de premier league. Ik zeg niet dat hij geschikt is voor de basis maar als je hem transfervrij kan aantrekken voor de breedte kan Mensah wel waarde hebben.

16 november 2019 om 10:29

Met matigheid voor de breedte halen moet Overmars stoppen, dat zit jeugd in de weg.

16 november 2019 om 10:34

Ik zit eerder te denken aan een spits, zouden ze er een halen of kont die uit de jeugd. Voor de rest hangt het er ook van af wie er vertrekt

16 november 2019 om 10:38

Ik hoop echt dat ze gewoon lekker Traore door laten schuiven. Die verdient echt een kans in het eerste.

16 november 2019 om 11:22

Er komt weer een enorme klap geld binnen met CL inkomsten en de transfer van MdL hoort bij dit boekjaar, dus Mark hoeft qua financien niet creatief te zijn met transfervrije spelers; wat Daley betreft wel natuurlijk, maar daar zie ik ook geen bezwaren voor langkopende contracten want gezien Daley's spelinzicht kan het niet anders dat hij een trainer wordt mocht hij dat ambieren. En anders zoek je een ander plekje voor hem in de organisatie, want het is een must om hem in de selectie te houden, want hij is het centrale zenuwstelsel van de ploeg. Wat betreft de bezwaren over Stengs, die zijn volgens mij legitiem. Stengs moet in de komende maanden wel laten zien dat hij constant kan presteren onder volle druk wil Ajax 20 miljoen voor uit gaan geven; en dat ligt ook aan zijn teamgenoten bij AZ, want AZ zal dan in de EL actief moeten blijven en het gat naar Ajax mag niet groter worden.

16 november 2019 om 12:22

Doncoxxx Overmars hoeft niet creatief te zijn inderdaad, maar als je een Nederlands talent en international met 50 PL wedstrijden van 21 transfervrij kan halen moet je dat altijd doen. Zelfs al is hij niet goed genoeg dan is het alsnog prima opvulling en kan je hem 1 jaar laten voor 3 miljoen aan az of utrecht verkopen ofzo.

16 november 2019 om 12:29

Grote onzin wat betreft stengs.. een blind paard kan zien dat stengs, ongeacht hoe hij komend seizoen zal gaan spelen, de wereld top of iig net daaronder zal gaan halen. Az zal stengs alleen nooit aan ajax gaan verkopen als ze een gelijkwaardig bedrag uit het buitenland kunnen krijgen. Ik zou mijn pijlen gaan richten op dilrosum. Die jongen heeft ook al op piepjonge leeftijd uitstekende dingen laten zien. Ik zie komende zomer alleen vd beek en tagliafico vertrekken. Voor vd beek zullen eiting gravenbergh en ekkelenkamp staan te dringen om hem op te volgen en gezien ajax marin ook al heeft lijkt me een opvolger voor vd beek niet noodzakelijk. Ik denk dat tagliafico zal vervangen worden door martinez als linksback. Voor de vrijgekomen middenveld positie zou ik als ajax zijnde alles op alles zetten om tonalli te halen. Waarom zou Tonalli niet naar ajax willen komen? Hij zal gaan trainen onder de beste trainers, zeer zeker minuten gaan maken en is bij voorbaat al verzekerd van een zeer luceratieve top transfer naar club na keuze in de toekomst.

16 november 2019 om 12:42

Maar zijn ze bereid in het buitenland het bedrag te betalen wat AZ wilt? Ziyech kost net iets meer dan Stengs als ik de verhalen moet geloven en daar is ook niet massaal aandacht voor ondanks zijn progressie. Komt nog bij dat er vanuit het buitenland er over het algemeen meer vertrouwen is in Ajax talenten dan in de rest van de eredivisie, dus ik betwijfel of er wel een club is in het buitenland die 30 miljoen wil betalen voor een talent van AZ die het 1 seizoen goed doet. Het beste scenario voor AZ is zelf kampioen worden en/of champions league halen via voorrondes en zichzelf daar bewijzen.

16 november 2019 om 12:43

Niet de eredivisie gaat de transferwaarde bepalen maar hoe presteer je tegen topclubs uit Europa. Clubs als Astana zullen dan geen meetpunt zijn dus zullen spelers als b.v. Stengs het moeten laten zien tegen clubs als Manchester. Geloof mij maar bij PSV vind er nu een enorme devaluatie plaats wat betreft de waarde van spelers.

Hopelijk tekent Blind bij, wat is hij belangrijk voor dit Ajax niet normaal! Door hem zit er zoveel voetbal en rust in dit team.

16 november 2019 om 10:30

Hij is zo goed, dat jij zelf ook denkt: dat United was gewoon slecht, ik kan overal mee. Ik vrees dat hij nog weg zal gaan.

Zal Marc al bezig zijn met eventueel Vertonghen en Alderweireld?

16 november 2019 om 09:18

Dat weet ik wel zeker. Vertonghen wilt sowieso maar die heb je niet echt nodig, als blind blijft althans. Alderweireld zou geweldig zijn

16 november 2019 om 09:21

Vertonghen zou toch gewoon in het centrum kunnen? Enige minpunt is dat ze allebei links zijn. Maar die is toch gewoon nog top voor de Eredivisie.

16 november 2019 om 09:25

Alderweireld gaat echt niet terug denk ik. Kan prima nog een stap maken.

16 november 2019 om 10:32

Voor die twee is het nu te laat. Blessure gevoelig. Ajax moet kijken naar de leeftijdscategorie eronder.

16 november 2019 om 10:37

Jij denkt dat die types daadwerkelijk willen? Een alderweireld die een paar jaar jonger was wil echt niet terug naar Nederland.

16 november 2019 om 11:03

Ik ben fan van de mens Vertongen, maar als voetballer vond ik hem de zwakste verdediger het afgelopen WK bij Belgie. Ik herinner mij dat hij paar keer hard werd genomen 1v1, terwijl de rechtsback tegen dezelfde speler wel de duels won. Natuurlijk is Vertongen wel weer een garantie dat je weer voor plek 1 of 2 speelt in Nederland, want kwalitatief zou hij de sterkste speler zijn op zijn positie. Ik geloof niet dat Senesi of Baumgartl volgend jaar superieur zouden zijn aan zijn kwaliteiten

16 november 2019 om 11:08

Vertonghen kan trouwens ook uitstekend op linksback spelen. Mocht Nico weggaan, dan zou ik hem direct nemen.

16 november 2019 om 12:24

Of Martinez op linksback en Daley weer op 6. Daley speelde prima op 6, maar achterin stond geen leider. Die leider zou je met Vertonghen nu wel hebben.

16 november 2019 om 09:22

Hoop het niet, leuke spelers maar net niet goed genoeg voor de top. Plus ze worden natuurlijk steeds minder en hebben geen financiële waarde meer straks. Voor eredivisie prima maar Ajax is momenteel meer dan eredivisie

16 november 2019 om 12:26

Ajax is ook niet goed genoeg voor de top. Daarnaast stonden ze gewoon in de CL finale en zijn ze iets van 3 jaar het minst gepasseerde centrum van de PL geweest. Zulke gasten zijn altijd welkom bij Ajax.

16 november 2019 om 09:27

Voor Vertonghen is het wat mij betreft te laat. Is alweer 32 jaar.. Als ie had gewild had ie een of twee jaar terug moeten komen ipv Blind. Voor Alderweireld zou dit het moment kunnen zijn. Is 30 jaar, dus zou nog 2-3 jaar mee moeten kunnen op top niveau. Zo niet, ook prima.

Ik denk dat er volgend seizoen even een minder jaar aankomt. We zullen veel eigen jeugd moeten toepassen en die hebben gewoon tijd nodig om te wennen. En dan denk ik aan Traore, Gravenberch, Taylor, Brobbey en Eiting. Misschien een Jensen of Kuhn maar die schat ik toch wat minder in.

16 november 2019 om 09:59

Hoezo moet je veel jeugd in gaan passen? Ik zou niet weten wie er behalve eventueel Onana en vd Beek weg zullen gaan in de zomer.

16 november 2019 om 10:03

Tagliafico vergeten? En het kan nog altijd zijn dat Ziyech weggaat. Of bijv promes.

16 november 2019 om 10:29

Tagliafico Neres Veltman en Ziyech kunnen ook zomaar vertrekken

16 november 2019 om 11:11

Ik denk dat er wel een stuk of 4 zullen vertrekken. Maar zou niet weten waarom je dat alleen met eigen jeugd zou moeten opvangen. Er is genoeg geld voor een paar goede aankopen.

16 november 2019 om 11:31

Onana zal wel weggaan, maar mogelijk komt dan die keeper uit Frankrijk. Scherpen en die andere keeper lijken mij niet sterk genoeg voor de basis. Van de Beek zal ook vertrekken, maar kan mogelijk uit de jeugd aangevuld worden: Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp of Taylor. Ziyech zal eventueel met ten Hag meegaan, dus die positie moet naar gekeken worden. Tagliafico zou kunnen vertrekken, maar kan ook blijven. Pirie wordt voor zijn positie klaargestoomd, maar Salah-Eddine vind ik ook potentie hebben. Veltman vertrekt wel, maar daar komt wel iemand voor. Mazraoui kan ook vertrekken, maar daar kan Dest spelen. Nerez betwijfel ik of hij vertrekt: er lijkt wel belangstelling voor hem, maar nu is hij geblesseerd. Tadic blijft, Promes zal blijven, Alvarez en Martinez blijven. Huntelaar zal weinig meer spelen, maar Traore komt er aan, met daarachter Brobbey en Hansen. Op links zal ruimte komen voor Unuvar. Ook heeft Ajax nog een paar grote talenten in de vorm van Rensch, voor mij toch wel de meest constante speler op de U17 bij Nederland (cv) en Regeer (middenvelder).

Gewoon Blind ook een dik salaris en een contract voor het leven geven. Die jongen is zo ongelofelijk goed. En ik zou heel graag willen zien dat Ajax een Vertonghen weet terug te halen dan heb je achterin echt zoveel ervaring staan met Blind en Vertonghen wat echt geweldig zal zijn. En dan hopen dat je een Suarez erbij kan strikken dan haal je echt top weer binnen wat een hele mooie aanvulling is op de huidige groep.

16 november 2019 om 17:23

Dat moet je toch niet meer willen om Verthongen , Suarez en Alderweireld terug te halen, die kan je alleen halen als je ze een flinke salaris kan aanbieden Koop wat jongere spelers met de kwaliteiten die zij hebben of die naar die kwaliteiten kunnen doorgroeien

Het is denk ik een stuk interessanter en aantrekkelijker om voor Ajax te spelen voor oud ajax/eredivisie spelers. Europees en nationaal succes en bestuurlijke rust. Ik denk dat dit intesessante spelers zijn. Ik weet dat je ze niet allemaal kunt halen: suarez, vertonghen, alderweireld, proper, van Aanholt, boadu, stengs, koopmeijnders, mertens, vorm, babel en van Ginkel

16 november 2019 om 10:19

Boadu, Stengs en Koomeijners is 100 miljoen excl salaris. Suarez is 6 miljoen salaris excl tekengeld. Mertens blijft in de Serie A en gaat 6 mln verdienen. Babel, gaat m niet worden voor Ajax. Kan je hele lijstje aflopen maar er zal er misschien 1 hooguit 2 interessant zijn voor Ajax. Gravenberch en Troure komen denk ik wel door uit eigen jeugd.

16 november 2019 om 10:54

Hahaha wat? 100 miljoen voor het AZ trio? Dat lijkt me op zijn zachtst gezegd toch wat overdreven..

16 november 2019 om 11:05

Uiteraard 'lijkt' dat overdreven. Maar hoeveel denk jij dat AZ aan Ajax gaat vragen, een fooi van de helft?

16 november 2019 om 11:12

25 miljoen voor Stengs.

16 november 2019 om 11:25

Denk niet dat AZ hem daarvoor naar -Ajax- laat vertrekken, ook al is dat een realistische prijs.

16 november 2019 om 11:35

100 is misschien iets te overdreven maar minstens 80 miljoen.

16 november 2019 om 12:29

Die eerste 4 + stengs mee eens, maar Babel, vorm, van ginkel, koopmeiners, etc. heb je echt niks aan.

Blind is een hele nuttige speler voor dit Ajax, ongetwijfeld. Maar ik denk dat je beter je focus kan leggen op Hakim Ziyech, om die ten kostte van alles te behouden voor je club. Met een vertrek van Ziyech, wat veruit je beste speler is, stort je hele team in elkaar. Ik denk dat velen de rol van Ziyech behoorlijk onderschatten en niet inzien dat hij een onmisbare schakel is voor dit Ajax. Een type Blind heb je zo een vervanger voor, maar voor Ziyech wordt dat een eindeloze en kansloze opgave om die te vervangen.

16 november 2019 om 10:52

Dat is toch al gebeurt? Die jongen heeft een nieuw contract gekregen en is nu een absolute topverdiener in de selectie.

16 november 2019 om 11:21

Ziyech gaat echt niet weg, naar welke club zou hij kunnen gaan dan en speelt hij gegarandeert elk wedstrijd op nationaal en internationaal niveau? Als hij vertrekt, dan is de kans zeer groot dat hij op de bank beland en mocht hij wel basis staan, dan wordt het toch Southampton of Newcastle en dat is misschien goed voor je bankrekening, maar niet voor je carriere en ontwikkeling. Sommige spelers moeten gewoon lekker bij Ajax blijven want, dat is hun plafond. Blind, Tadic, Promes, Ziyech. Als je nog jonger bent dan 24 jaar, dan had ik die gok gewaagd, maar als je ouder dan 26 jaar bent...dan is het riskanter tegenwoordig, tenzij er meer rek in zit. Ziyech zit nu op zijn top, hoger dan dat gaat hij niet bereiken bij Chelsea, Psg, Barcelona, Juventus. Misschien een Athletico, maar daar is stabiliteit niet gegarandeerd. Paar klote wedstrijden en je bankt. Bij Ajax houdt met vaak aan hun woord en staat de directie nog achter je plus het publiek. Kijk naar Bosz, deed het goed in Europa, maakt nu een val naar een niveau daaronder. Was hij gebleven bij Ajax (los of het kan of niet), dan was hij verder geweest in zijn ontwikkeling. Ten Hag schat ik hoger in dan een Bosz. Ten Hag is jonger en heeft zich al heel de seizoen bekroond en maakt soms kleine schoonheidsfoutjes, maar dat neemt hij mee naar volgend jaar. Tegen Tottenham had hij niet zo aanvallend moeten spelen na de 90e minuut en gewoon alles dicht moeten gooien. Tegen Chelsea had hij al uit voorzorg een speler moeten wisselen die geel op zak had zeker bij een 1-4 voorsprong. Ja dat soort dingen dat moet hij nog leren dit seizoen, en dan is hij misschien wel klaar voor de Europese top.

16 november 2019 om 12:23

Als Ajax je plafond is heb je het toch redelijk gedaan dacht ik ,laaste vier van Europa, je kan het slechter doen denk ik.

16 november 2019 om 13:03

Ziyech naar newcastle om basis te kunnen staan, ik zou vanavond naar een cabaretier voorstelling gaan , die heb ik inmiddels afgezegd.

Als we Stengs , boadu , (en die andere 2 maar moraal gezien kan en mag je niet heel Az leegkopen) 1 van de 2 aldeweireld en/of vertonghen haalt ben je jn mijn optiek al weer bijna klaar voor 20-21 Ziyech = stengs Voorin = boadu (tadic zakken naar 10) voor vd beek (die ook weg zou zijn) Achterin is kwaliteit en lengte welkom. En de rest met jeugd opvangen uiteraard.

Daley Blind! Wat een topper! In de vorm van zijn leven! Hoe hij steeds de passes van de tegenstander leest en vervolgens voor zijn man komt vind ik van uitzonderlijke klasse! Om nog maar niet te spreken over zijn voetballende kwaliteiten voor dit Ajax! Geef die man een contract voor de eerst komende 5 jaar ❌❌❌

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

187 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 19 1 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dit was de slechtste wedstrijd van Frenkie de Jong voor Barcelona’

Barcelona plaatste zich woensdagavond met bijzonder veel moeite voor de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey. Twee doelpunten van Antoine Griezmann in de laatste twintig minuten, waarvan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Manchester United denkt erover na om oude bekende Carlos Tévez terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren