‘Reikwijdte van PSV is zó groot, bijna niet voor te stellen voor buitenwereld’

Donderdag, 14 november 2019 om

PSV bevindt zich in een sportieve crisis, want het elftal van trainer Mark van Bommel verloor drie van de laatste vier competitiewedstrijden. Tussendoor was LASK Linz in de groepsfase van de Europa League met 4-1 te sterk voor de Eindhovenaren. Algemeen directeur Toon Gerbrands predikt rust binnen alle geledingen, maar voormalig directeur Tiny Sanders weet uit ervaring dat het niet zo makkelijk is.

"Je gaat er als bestuurder mee naar bed en staat ermee op", vertelt de gewezen algemeen directeur van PSV aan het Eindhovens Dagblad. "Dat zal ook zeker voor mijn opvolgers gelden. Overal waar je als bestuurder komt, gaat het in dit soort weken meteen over de resultaten van PSV. Echt overal. En ik zal je vertellen dat het in mijn geval nu nog zo is. Nog steeds vraagt iedereen naar de situatie bij PSV, als ik ergens kom. De reikwijdte van de club is zó groot, dat is bijna niet voor te stellen voor de buitenwereld."

Blind schrijft PSV nog niet af: 'Ik werd ook ooit kampioen ondanks grote achterstand'

Sanders vertrouwt op de vakkundigheid van Gerbrands en de overige directieleden van PSV in deze moeilijke tijden. "Bij hen is het in goede handen", stelt de oud-bestuurder de aanhang gerust. Sanders neemt gelijk de gelegenheid te baat om technisch manager John de Jong een hart onder de riem te steken. "Ik had in mijn tijd met Marcel Brands (voormalig technisch directeur PSV, red.) een bijzonder kundige collega en ik denk dat Toon Gerbrands dat ook heeft met John de Jong."

Toenmalig trainer Fred Rutten werd door Sanders in 2012 ontslagen bij PSV, maar hij denkt niet dat Van Bommel vanwege de tegenvallende resultaten tussentijds moet vertrekken uit het Philips Stadion. "Wat ik van de buitenkant zie, lijkt me dat een goede beslissing. Maar intern kunnen ze daar veel beter over oordelen. Daar kennen ze de ins en outs." Sanders weet uit eigen ervaring dat PSV doorgaans een stabiele club is op bestuurlijk vlak. "PSV is geen club waar heel snel gekke dingen gebeuren. En als supporter hoop ik uiteraard dat het razendsnel beter gaat."


Poll

Mark van Bommel is nog steeds de juiste trainer voor PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Mooie nietszeggende woorden van een oud bestuurder die zijn opvolger niet een mes in de rug prikt. Want man o man wat zijn er onder Gerbrands een hoop blunders begaan en is PSV afgegleden van titel favoriet tot strijdend om plek 2. Toon schrijft over topsport, maar waarom is mij een raadsel en of het verkocht wordt vraag ik mij helemaal af. Tijd voor een nieuwe AD en TD en coach onderhand.

14 november 2019 om 10:09

Tja dat PSV nu ondermaats presteert daar ben ik het mee eens. Maar dat PSV nu strijdt om plek twee is toch gewoon logisch? Ajax heeft vorig jaar zo een honderden miljoenen euro’s opgehaald aan transfers en CL voetbal. Dan kan PSV wel van alles willen. Maar het is op het moment totaal geen concurrent van Ajax. Nu presteren ze slecht, maar als PSV tweede wordt dan is het seizoen gewoon geslaagd. Verschil tussen Ajax en PSV is op het moment net zo groot als tussen PSG en Marseille bijvoorbeeld.

14 november 2019 om 10:13

Vorig jaar had PSV gewoon kampioen geworden als MVB niet zo idioot speelde in de Arena. Zo laf. Zelfs met 10 man. En dit jaar gigantisch veel geld uitgegeven om mee te strijden voor kampioenschap. Maar geen enkele aankoop voldoet en de coaching is onderhand dramatisch. De achterstand had nooit zo groot mogen zijn nu al. Meestrijden had gewoon gekunt.

14 november 2019 om 10:18

PSV had ook gewoon de CL gewonnen als ze gewoon beter speelden dan de rest.

14 november 2019 om 10:19

Je kan ook overdrijven dat je het kan vergelijken met PSG en Marseille een aantal weken geleden waren volgrns het publiek Ajax en PSV nog samen veeel te sterk voor de rest van de Eredivisie. Vorig seizoen ging het ook gewoon nek aan nek. Ajax kan ook even in een dip terecht gekomen, net zoals vorig seizoen toen ze uit verloren bij Heracles, gelijk speelde thuis tegen Heerenveen en klop kregen van Feyenoord. Dat Ajax sterker en een betere selectie heeft dan PSV staat buiten kijf.

14 november 2019 om 10:20

PSV heeft vorig seizoen niet verloren door de wedstrijd bij Ajax, maar de wedstrijden tegen kut clubs waar ze punten hebben laten liggen.en als een Psv, dat 1e staat en kampioen kan worden, punten verspeelt bij een club in het rechterrijtje ligt het eerder aan de spelers dan Mvb. Maar ik ken het als Twente supporter. De trainer is het makkelijkste doelwit.

14 november 2019 om 11:00

Verschil is wel hoe er met het geld wordt/werd omgesprongen. De transfersommen voor gehaalde spelers bij zowel Ajax als Psv, schelen niet eens zo veel. Waarschijnlijk zal Ajax wel betere salarissen aanbieden. Waar bij Ajax ook best eens, en wel vaker, wordt misgekleund - inherent aan het halen van spelers - is het bij PSV vooraf en tijdens het begin van dit seizoen, flink misgegaan. Overigens, niet alleen deze jaargang. Guti, Romero, Schwaab (teruggehaald, niemand wilde hem), Baumgartl, Lato, Boscagli, Doan, Thomas, Bruma en Mitroglou, om zo maar even een hele batterij aan min of meer geflopte spelers te noemen, hebben ettelijke miljoenen gekost. Aan de andere kant mag PSV de handen dichtknijpen met de doorgestroomde talenten vanuit de jeugdopleiding (waar hebben we dat meer gehoord;-). Deze spelers hebben amper wat gekost en zijn gewaarborgde transferinkomsten in de toekomst (bergwijn, Malen, Gakpo, Ihattaren en misschien Lammers). Concluderend mag je dus stellen dat vooral John de Jong als TD vreselijk heeft gefaald. De vraag is, ga je met hem door, of blijf je doormodderen. Daarna komt de coach onder een vergrootglas - nog niets gewonnen en op momenten suprême vaak de verkeerde beslissingen genomen (ajax uit vorig seizoen, cruciaal!) en tot slot AD en schrijver van romans, de heer Toon Gerbrands. In die volgorde...

14 november 2019 om 11:46

Vorig jaar heeft PSV extreem veel geluk gehad in wedstrijden in de laatste 5 minuten of blessuretijd toch nog winnende goals te maken. Dat verbloemde veel maar het degradatievoetbal dat Bommeltje predikt (countervoetbal) speelden ze toen ook al. Bruma is natuurlijk een miskoop net als Romero dat is bij elkaar al 23 Mio weggegooid geld. Guti vind ik wel een goede voetballer maar hadden ze ook niet nodig in het defensieve spelletje van Mark dus eigenlijk weer 10 Mio weggegooid al denk ik dat je daar het overgrote deel wel van terugkrijgt. Bij die andere vraag ik het me af. Hier is natuurlijk Toon verantwoordelijk voor, hij heeft akkoord gegeven als eindverantwoordelijke. Dat John de Jong de voorstelde tja dat zal hem wel eerst de kop kosten als de resultaten zo blijven maar eigenlijk moet het Toon zijn met zijn wanbeleid. Boekjes vindt Toon veel belangrijker!! ga lekker zo door Toon, zo gaat je club wel naar de verdoemenis!

14 november 2019 om 12:03

Het is feitelijk waar wat je zegt, maar het gaat vooral over wat je weglaat, namelijk de manier waarop er verloren wordt en van wie er verloren wordt. Ajax kan best mijlen voorliggen op Psv, maar dan nog moet PSV minstens 4 punten pakken tegen Lask Linz, overwinteren in Europa en moet Willem II verslagen worden. Gerbrands laat het lelijk liggen. Hij predikt rust en schrijft boeken over topsport, maar dat is gebakken lucht gebleken. Gerbrands heeft grote fouten gemaakt door naast een onervaren coach ook een onervaren TD zonder mentor aan te stellen. Met name het aanstellen van Jong De Jong is een enorme misser gebleken, gezien de ongebalanceerde selectie. PSV is aan het zwalken omdat twee jeugdspelers! ontbreken en dat is ongehoord.

14 november 2019 om 10:18

Wat zijn die blunders onder Gerbrands dan? Vergeet niet dat Gerbrands er allereerst voor moest zorgen dat PSV weer financieel stabiel werd. Dat heeft hij succesvol gedaan. Daarnaast heeft PSV de afgelopen jaren enorm veel geinvesteerd in de opleiding, wat langzamerhand al wat oplevert qua talent en wat verder zal moeten uitbreiden. Op deze vlakken heeft Toon het dus uitstekend gedaan.nu is het op sportief gebied wel zo dat PSV de afgelopen jaren weinig successen heeft geboekt en ben ik het er mee eens dat de focus nu daar op zou moeten komen te liggen. Wat mij betreft krijgt De Jong nog een transferperiode de kans om te laten zien of hij iets meer in zijn mars heeft en daadwerkelijk versterkingen kan halen. Ik ben wel van mening dat Van Bommel plaats zou moeten maken, hij is te onervaren om met dit team successen te behalen. Er moet iemand komen die het seizoen nog kan redden met bijvoorbeeld succes in Europa, de 2e plek in Eredivisie en hopelijk de beker.

14 november 2019 om 10:22

Allemaal nonsens en scorebordjournalistiek van jou, Wouter. Op basis van de financiële verhoudingen is Ajax niets minder dan het Juventus of Bayern van Nederland, dat PSV vorig jaar nog mee kon doen was een incident. In grote lijnen gaat PSV met de doorstroming van de jeugd (dit seizoen al eens met 7 jeugdspelers in de basis), de financiele banden met mooie groeimarkten als Mexico en de sponsoring waarvoor alle bedrijven in de regio samenkomen prima de goede kant op. Tuurlijk gaat het nu even een week of drie dramatisch maar alle gemaakte fouten liggen op het tijdelijke, technische gedeelte.

14 november 2019 om 11:20

Nick140 leuk dat je het over de jeugd hebt van PSV maar noem jij mij dan 4 potentiële PSV 1 spelers uit jong of onder 19? Die zijn er namelijk niet. Talenten komen met golfbewegingen. Nu een paar straks weer niks. Ik vind de grootste fout van Gerbrand en de Jong het missen van de CL door het niet tijdig gereed hebben van de selectie. Daardoor miljoenen misgelopen. En talenten ontwikkelen zich minder snel en worden niet zoveel meer waard als in de CL. Daarnaast toen de selectie werd versterkt is dit verkeerd gedaan. Ongeveer 40 miljoen door het afvoerputje. De trainingen zijn besloten ook een doorn in het oog van de supporters. Een aantal wedstrijden op een laat tijdstip om de dames meer rust te gunnen. Uitgeschakeld voor het kampioenschap na 13 wedstrijden en waarschijnlijk geen overwintering in EL. Zijn dat niet genoeg fouten? Toon is AD dus eindverantwoordelijk.

14 november 2019 om 12:15

@wouter je slaat de plank volledig mis. Allereerst je eerste punt, de jeugdopleiding. Er is de afgelopen jaren zoveel geïnvesteerd in de jeugdopleiding en dat werpt echt zijn vruchten af. Je bent inderdaad afhankelijk van de spelers in je jeugdopleiding, maar vergeleken met 10 jaar geleden is alles zo veel professioneler ingericht in de jeugdopleiding, met als hoogtepunt recentelijk de PSV Academy, dat er altijd zat talent aan zal blijven komen (om je vier namen te geven: Ledezma, Madueke, Vertessen wordt veel van verwacht, Ngonge). Dit is allemaal (mede) voortgekomen uit de visie van Gerbrands. Dan het op orde stellen van de selectie. Gerbrands als algemeen directeur is uiteraard eindverantwoordelijke, maar heeft het volledige technische plaatje niet. De Jong is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie en heeft t contact met de scouts. Gerbrands zal die hele portefeuille volledig uit handen gegeven hebben (wat ook logisch is). Je kan niet van Gerbrands verwachten dat hij even tegen De Jong zegt: haal even die en die speler, want Gerbrands heeft daar niet genoeg verdiepende kennis in, die De Jong wel zou moeten hebben. Dit is hetzelfde als Rutte op t matje geroepen wordt als een van zijn ministers een fout heeft gemaakt. Degene die daar het eerste op wordt aangesproken zijn de ministers, die Rutte zelf, en de ministers zijn dan 99% van de tijd ook degenen die opstappen. Je kan dit gerbrands niet kwalijk nemen; die heeft gewoon vertrouwen in zijn personeel en dat moet je ook hebben als algemeen directeur.de besloten trainingen zijn op aandringen van vbommel, maar als je t PSV nieuws laatst gevolgd hebt, weet je dat er plannen zijn om meer trainingen open te maken, op aandringen van Gerbrands. Dus, je kan hoog en laag schreeuwen, maar Gerbrands is absoluut niet de direct verantwoordelijke voor de huidige situatie. Ik als Psv'er ben erg blij met Gerbrands aangezien hij realistisch beleid voert, op de lange termijn kijkt (en niet meteen na een paar tegenvallende resultaten de hele technische staf eruit gooit) en hij voor rust en professionaliteit zorgt.

14 november 2019 om 13:13

Gerbrands is AD en verantwoordelijk voor het te voeren beleid. De TD faalt of doet hij het goed? Selectie niet op tijd in orde en 40 miljoen down the drain. Door dit geen CL dit jaar en waarschijnlijk volgend jaar ook niet. Dat kost PSV miljoenen. De jeugdopleiding ben ik met je eens. En het spelen van jong in de kkd is de ook top. Maar jong presteert echt slecht als je het volgt. Waar is toon wel verantwoordelijk voor volgens jou dan? Alleen de dingen die goed gaan? PSV zit echt in zwaar weer. Vooral omdat Ajax en zeker ook AZ momenteel heersen. Dat kan gewoon betekenen 2 of 3 jaar geen CL. Die onervaren TD en coach kosten PSV miljoenen. En daar is Toon verantwoordelijk voor. Maar de PSVers blijven die mooie praatjes van Toon maar geloven. Geen paniek we begroten gewoon EL. Ja prima maar je loopt zoveel geld mis. En denk je dat Malen, Bergwijn en Mo geen CL willen spelen? Die willen straks weg. En met zo een TD ben ik benieuwd wie ze terugkopen van het geld dat over is na de te korten op de balans aan te vullen.

14 november 2019 om 10:53

Weer zoon Ajaxied die er niks van snapt, Toon Gerbrands is op geen enkele fout te betrappen. Nou gaat het even 1 jaar wat minder. Jullie 4 jaar onder FdB vergeten? Als ik jou moet geloven hadden Van de Sar en Overmars er toen ook uit gemoeten? Hou AUB op met PSV de les proberen te lezen, en reageer dan niet op dit veredelde ajax-forum. Toon Gebrands heeft en houd het vertrouwen, daar durf ik mijn huis op te wedden.

14 november 2019 om 11:10

Dan zal je wel zo dakloos zijn helaas

14 november 2019 om 11:14

De gemiddelde psver is toch een grotere crisis prater dan ajacieden hoor. Dat blijkt de laatste weken maat weer. Zo slecht is het nog geen eens als je de selectie bekijkt dan wist je dat dit ging gebeuren als er geblesseerde waren. Zeker bij de toppers van hun.

14 november 2019 om 11:00

Waar slaat dit nou op?Iedereen zegt altijd dat alles om geld gaat. Wie het meeste geld heeft wint de prijzen. Dus dan is het toch niet gek dat psv voor plaats 2 strijd en ajax de eerste plek in bezit heeft?Paar jaar geleden lagen de budgetten bijna gelijk en dat is nu niet omdat ajax een ander beleid heeft. Daar kan je wat van zeggen maar het is ook gewoon een feit dat ajax een nog grotere club is waardoor ze gewoon meer geld kunnen binnen halen. En dat ze dat in de jaren daarvoor hebben nagelaten is voor psv gunstig geweest. Nu doen ze dat niet meer en ontstaat er gewoon een kloof tussen de clubs. Lijkt mij vrij normaal.En dat heeft ook met transfersommen te maken want een speler van ajax levert meer op dan een speler van psv. Puur omdat ajax er jarenlang voor heeft gewerkt omdat voor elkaar te krijgen qua jeugdopleiding.

14 november 2019 om 16:10

Maar Wouter toch.toen ik het kopje zag staan wist ik al dat je zou reageren. En ik snap dit werkelijk niet want je geeft in je post al direct te kennen geen verstand van zaken te hebben en toch wil je even vertellen wat jouw werkelijkheid is.ik kan je vragen om je mening te onderbouwen?toon Gerbrands heeft voor de voetballerij al zijn sporen verdiend in de volleybal wereld. Vervolgens is het aan hem te danken dat AZ na het DSB-debacle wist te overleven. Ook de successen van de AZ-talenten vind haar oorsprong in Gerbrands.om het voor jou duidelijker te maken. De huidige Ajax-successen zijn mooi, maar je moet niet vergeten dat in de jaren ervoor de resultaten erg mager zijn geweest. Volgens de waan van de dag kon Ajax er helemaal niets van maar gelukkig heeft Ajax niet teveel gereageerd op deze waan en verder gewerkt aan de strategische doelstellingen. En met succes. Door de financiële scheefgroei in de eredivisie kan Ajax nog wel even aan de top blijven maar ook daar zal ongetwijfeld een terugval een keer zijn.dit overkomt PSV nu. Maar ik hoop voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal dat dit weer goed gaat komen.ik zal geen kwalificatie van je reactie geven. Denk er maar zelf over na.

Als voor PSV de reikwijdte al zo groot is dan vraag ik me af hope groot de reikwijdte van Ajax dan al wel niet moet zijn? Laat staan een club als Real Madrid. Overigens lijkt mij de reikwijdte van PSV te beperken tot NL en wellicht een klein stukje België. Denk niet dat e in Duitsland stil wordt gestaan bij de verrichtingen van Psv. Misschien komt Sanders wel zelf niet zo heel ver waardoor het lijkt alsof het altijd over PSV gaat?

14 november 2019 om 10:17

Gevalletje jezelf belangrijk willen maken. PSV zullen ze vast wel kennen. Maar deze heer heeft nog niemand van gehoord in het buitenland. Ik woon in Indonesië en als je zegt ik kom uit Nederland gaat het over Ajax en het Nederlands elftal. De andere clubs kennen ze hier niet. En meneer Sanders?

14 november 2019 om 10:30

Ik heb in Brazilie gewoond en daar kende juist iedereen Psv, vooral door Ronaldo en Romario, maar het is wel 10 jaar geleden dat ik daar woonde. Nu zal het wellicht wel wat veranderd zijn vanwege het recente succes en doordat Neres bij Ajax speelt. Tegenwoordig woon ik in Polen en ook hier kent iedereen PSV wel. Als ik zeg dat ik uit Eindhoven kom vragen de meeste mannen wel of ik dan ook PSV fan ben. Uiteraard heeft Ajax wel een groter bereik en zullen wereldwijd meer mensen Ajax kennen, zeker gezien de recente successen. Maar PSV is echt geen onbekende wereldwijd en die bekendheid stijgt in periodes met internationele successen en daalt in periodes van droogtes.

14 november 2019 om 10:30

Nou weten we het wel. Ajax is de grootste club van het land. Zo onnodig om onder alles een vergelijking te trekken met Ajax.

14 november 2019 om 10:36

Denk ook niet dat men in Duitsland nu echt stilstaat bij Ajax of Feyenoord. Wellicht als ze tegen een Duitse tegenstander spelen of als ze net als Ajax vorig jaar ver komen in een internationaal toernooi, maar dat is ook bij PSV zo. Verder dan dat zit er ook niemand buiten Nlook niemand echt te wachten op al wat er speelt bij enig welke Nederlandse club.

14 november 2019 om 11:53

Oh ja, Ajax was nog niet betrokken bij het topic. Goed dat je even laat weten dat de reikwijdte van Ajax wel erg groot moet zijn

Als de scouting nu ook een wat langere reikwijdte had… Maar wat een lege ‘bijdrage’ is dit zeg! Sanders heeft totaal geen idee hoe De Jong werkt, laat staan of Gerbrands voldoende op zijn deskundigheid kan bouwen. Vooralsnog ziet dat er niet zo uit. Het zegt veel dat vooral eigen jeugdspelers de kar moeten trekken, alle technische keuzes die gericht waren op het halen van externe ‘versterkingen’ pakken op zijn best twijfelachtig uit. Het is niet verwonderlijk dat daarover geklaagd wordt door Van Bommel, die met zijn tactische keuzes als manager natuurlijk ook zelf allerminst vrijuit gaat. Maar weinig spelers lijken vertrouwen te voelen bij PSV en presteren navenant. Dat Sanders beweert dat Van Bommel nog onschendbaar is in deze fase is een waanidee. Over ruim een week wacht Heerenveen, met o.a. Van Bergen en Ejuke een prima ploeg die AZ op een 2-4 nederlaag trakteerde en het ook PSV bijzonder moeilijk gaat maken. Sta niet te kijken als dat de genadeklap voor Van Bommel wordt. En in dat geval hoop ik dat De Jong eveneens het veld ruimt. Het zal een illusie zijn, maar het lijkt me perfect als Ruud van Nistelrooij en Guus Hiddink in de leegte van Van Bommel een duo zouden vormen, terwijl een vertrek van De Jong eindelijk een mooie kans zou bieden om Ted van Leeuwen eens in de top te zien presteren.

14 november 2019 om 13:22

Gelukkig een PSVer die wel de pijnpunten ziet en niet verblind is door club liefde. Je zou eens moeten betekenen wat twee jaar CL missen aan inkomsten kost en daarbij de miskopen optellen. Reden genoeg in het bedrijfsleven om iemand te ontslaan.

14 november 2019 om 15:29

Zonder meer, ik denk dat aan het einde van het seizoen wel duidelijk is dat het technisch beleid aan De Jong toevertrouwen hetzelfde is als een 12-jarige de sleutels van de auto geven. Deze man schiet echt tekort om PSV aan een CL-waardige selectie te helpen. Ik had afgelopen zomer al mijn twijfels, maar nu het is nu wel duidelijk waarom het je niet helpt in dat streven om je geld aan (wissel)spelers van Nice, Stuttgart, Leipzig en Marseille te besteden.

Wie zegt dat deze prestaties ondermaats zijn, kan zomaar zijn dat dit de top is van wat PSV laat zien en het wegvallen van Bergwijn en Malen mogen niet als excuus gebruikt worden omdat het verval 1 groot is en duidelijk maakt dat een brede met (bijna) gelijkwaardige spelers geen luxe is maar een must om titels te kunnen halen.

14 november 2019 om 15:31

Als je 37 miljoen in je selectie pompt is het een gezond verwachtingspatroon dat je niet 6 wedstrijden zonder zege blijft, laat staan in de grootste sportieve crisis sinds 2013 terecht komt. Dus om antwoord te geven op je vragen: niemand zegt het, omdat je er klakkeloos vanuit mag gaan.

14 november 2019 om 17:21

PSV kampt met 2 alfa mannetjes waar de 1 zegt ; Ik kan niet werken met dit materiaal en de denkt dat hij goed ingekocht heeft maar de coach kan er niet mee werken. Het kip en het ei probleem dus.

14 november 2019 om 19:07

Het is een wedstrijdje ver pissen tussen twee kerels die beide niet zo goed zijn als ze denken. Bij Van Bommel komt er zelfs na bijna anderhalf jaar niets creatievers uit dan die oerdegelijke 4-2-1-3 opstelling waar Hendrix en Rosario de hoofdrol in spelen. Behalve de vanzelfsprekende toptalenten worden er ook weinig spelers beter onder Van Bommel; het zegt veel dat dat juist de latino's zijn. Gutierrez loopt met zijn ziel onder de arm, Pereiro kon ie niet raken, naar Romero en Mauro Junior kijkt-ie niet eens om en in het begin van het seizoen zette hij Lozano zelfs op de bank, die bij Napoli gewoon een belangrijke basiskracht is geworden! Daar zit toch de onkunde van Van Bommel. Maar intussen vind ik het wel zorgwekkend wat voor zwakke indruk Lato, Boscagli, Baumgartl, Bruma en ook weer Schwaab maken. Intussen vind ik ook de keuze voor Afellay een domme gok. Inclusief zelf gekozen verhuur van spelers had PSV in de zomer Bergwijn, Malen, Gakpo, Bruma, Romero, Lammers, Piroe, Ihattaren, Mauro Junior en tot zijn vertrek naar AZ Abouklhlal tot zijn beschikking (kunnen hebben). In welk beleid ben je dan verstrikt geraakt dat je het eind augustus nodig vond om Doan voor 8 tot 10 miljoen aan te schaffen. Dan snap je er weinig van zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren