Gullit: ‘Ik houd er niet van iemand die op de grond ligt trappen na te geven'

Dinsdag, 29 oktober 2019 om

De met 4-0 verloren Klassieker in Amsterdam tegen Ajax betekende voor Jaap Stam zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord. De Rotterdammers maakten maandag bekend dat de 47-jarige oefenmeester opstapt. De situatie bij Feyenoord doet pijn bij Ruud Gullit, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Ruud Gullit eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Mooi verwoord. Er is duidelijk verandering nodig, dit kan niet langer zo. We hebben een sterke competitie nodig en daarom is het jammer om te zien dat Feyenoord zo is afgegleden. Gelukkig is er nog wat talentvolle jeugd dat rondloopt.

29 oktober 2019 om 10:04

effe erlijk he..die column van gullit, die wordt toch voor m geschreven of niet soms? Ik bedoel; dit is wel heel mooi verwoord....wist niet dat ie neerlandicus was

29 oktober 2019 om 10:10

Zo gaat elke column van een bekende sporter . Een journalist belt 5 minuutjes , ouwehoerd wat en schrijft dan op wat de sporter heeft gezegd .

29 oktober 2019 om 10:23

hahaha heeft deze wel een good job gedaan, Ruud Dil komt ineens heel welbespraakt over.

Dat zou dus betekenen dat men nu de weg omhoog weer heeft gevonden? Ben bang dat het nog niet zover is. Er komt nog wel een lastige periode aan.

29 oktober 2019 om 08:13

Dat haal ik niet uit Gullits woorden, waaruit trek je die conclusie? Gullit stelt dat Feyenoord de bodem heeft bereikt, maar om uit de put gered te worden, moet men eerst weten hoe daar weer uit omhoog te klimmen. Dat onstsnappingsplan moet nog bedacht worden, eerst moet men ergens houvast aan vinden, terwijl handvatten nauwelijks zichtbaar zijn.

29 oktober 2019 om 14:18

Dat ontsnappingsplan gaat het huidige bestuur niet ontdekken. Die hebben deze hele puinzooi veroorzaakt. Feyenoord heeft een reorganisatie nodig en de selectie mag zichzelf weleens flink in de spiegel kijken. Toornstra snapte bijvoorbeeld de tactiek van Stam niet, maar die jongen speelt het hele seizoen al waardeloos en daar kwam geen tactiek aan te pas. Slechte passes, verkeerde inschattingsmomenten waar tegendoelpunten uit komen en nergens hoor je hem over wat hij zelf kan verbeteren.

29 oktober 2019 om 08:59

Feyenoord wordt heus wel vijfde , vierde misschien zelfs nog derde. Dat zouden ze onder stam ook geworden zijn. Na de winterstop gaat het wel lopen en de komende 3 wedstijden tegen laagvliegers gewoon 9 punten . Maar om echt de weg omhoog te vinden zal er toch nog heel veel moeten gebeuren . Bestuurlijk de boel op orde brengen , de jeugdopleiding , de scouting , het stadion - dossier etcetera .

29 oktober 2019 om 09:27

Ik help het je hopen. Echter waren Fortuna, Emmen en Heracles ook gewoon laagvliegers, waar Feyenoord slechts twee puntjes tegen pakte. De huidige slechte reeks én vorm heeft zich diep tussen de oren genesteld en zal waarschijnlijk echt niet zomaar verdwijnen. Al weet je dat natuurlijk nooit, één goede wedstrijd kan een ommekeer betekenen. In de huidige staat lijkt dat echter meer de wens als vader van de gedachte. Verder is het huidige gat tussen de vijfde en veertiende plaats inmiddels opgelopen tot 6 punten en tot de derde plaats bedraagt het al 9 punten. Dat is best fors om te overbruggen met hoe het elftal in zijn vel zit. Het lijkt me dan ook geen vanzelfsprekendheid zo’n derde tot vijfde plek en 9 punten uit 3 tegen zogenaamde laagvliegers. Vergeet niet, dat Feyenoord momenteel zelf tot de laagvliegers van de Eredivisie behoort en veel problemen meer dan structureel lijken te zijn in- en rond het elftal.

29 oktober 2019 om 09:50

Ja joh. Feyenoord heeft echt wel de kwaliteiten om met gemak van Fortuna en Emmen te winnen . En ook van een Utrecht en Heracles. Er moet inderdaad weer even vertrouwen getankt worden maar zo is voetbal ...2 overwinningen op rij en het gaat weer lopen. Na de winterstop Jorgensen terug, senesi geacclimatiseerd , Fer Haps en Karsdorp fit, dan gaat het gestaag naar plek 4.

29 oktober 2019 om 10:04

We zullen zien de komende periode. Het is nooit verkeerd om hoop uit te spreken en het van de positieve kant te bekijken. Zou mooi zijn als er weer een positieve vibe ontstaat, om te beginnen bij het Legioen, en die vervolgens overslaat op het elftal, de selectie. Supporter ben je door dik en dun; het elftal kan nu ook elk steuntje in de rug goed gebruiken. Alles staat en valt om te beginnen met vertrouwen uitspreken in een betere toekomst.

29 oktober 2019 om 09:52

Het is heel simpel. Kampioen kan Feyenoord niet meer worden en ook de 2e en 3e plaats is, als je naar de kwaliteiten van PSV en AZ kijkt, al ver buiten bereik. Dat betekent dat Feyenoord in ieder geval voor dit seizoen van het grootste probleem, het volstrekt onrealistische verwachtingspatroon inzake het bijbenen van Ajax en PSV en zelfs AZ, die veel meer kwaliteit in de selectie hebben, is verlost. Feyenoord kan zich volledig richten op het bekertoernooi en hopen dat het daarin in ieder geval niet voor de finale Ajax, PSV of AZ treft. En zich voor wat de competitie betreft, richten op de plaatsen 4 - 6 die recht geven op de playoffs. Meer zit er dit seizoen normaal gesproken niet in en daarom zou het team vrijuit moeten kunnen spelen. Helemaal nu er een nieuwe trainer komt, die zal normaal gesproken enig krediet krijgen als hij net begonnen is. De druk is voorlopig van de ketel en de verwachtingen laag gespannen. En dat kan een groot voordeel zijn voor een club die uit het dal moet komen.

29 oktober 2019 om 11:37

Het bijbenen van AZ is misschien nu onrealistisch, maar over het algemeen totaal niet natuurlijk.het bijbenen van Ajax is wel onrealistisch, maar ik ken ook eerlijk gezegd niemand met die verwachtingen.

Het is daar al jaren niet op orde. Rigoreuze maatragelen zijn nodig. Eigen jeugdplan want er is geen geld maar bovenal visionair bestuurders en die zijn niet makkelijk te vinden...

29 oktober 2019 om 07:58

Koevermans word binnen enkele weken AD en Arnesen word TD. Vanaf daar zal er opnieuw worden gebouwd.

29 oktober 2019 om 08:09

Gaat dat positief of negatief worden? Met Koevermans als AD komt op mij niet over alsof er nieuwe wind zal waaien. En die ons wel de weg gaat wijzen welke kant Feyenoord weer op moet.

29 oktober 2019 om 08:24

Pablonino; Ik kan enkel vanuit gevoel praten en niet met feiten onderbouwen maar persoonlijk denk ik dat Koevermans wel weet wat er speelt, weet wat er nodig is en zal zijn bij ons en dus ga ik er met open vizier in. Arnesen zie ik wel als uitermate geschikt. Zolang als hij Rutte maar niet meeneemt.

29 oktober 2019 om 08:38

Ja oke op die manier. Ik had meer hoop op iemand van buitenaf. Die gewoon vanaf 0 met een kritische blik kan gaan rondkijken. Maar goed ben er verder ook niet in thuis.

29 oktober 2019 om 09:30

Ook ik had dat verwacht, en die persoon die was er ook maar die heeft een taak om het AZ stadion weer terug op orde te brengen en zodoende zal hij niet komen. Heb daar Respect voor. (eenhoorn)

Gisteren bij vi namen ze het ook op voor Stam en dat het niet aan de trainer ligt. En nog geen minuut later lachen ze om de tactiek en bepaalde beslissingen. Maar goed Feyenoord heeft Stam totaal niet geholpen, door de selectie niet op tijd op orde te hebben. En op het laatst met niet fitte spelers aankomen. Maar goed Feyenoord kan nog dieper zakken als er binnen de club alleen de coach en TD vervangen worden. Er is veel meer nodig.

Op basis van dat een slechtere situatie nauwelijks denkbaar is... Haha nu al het slechtste argument van de dag!! Degraderen (gebeurt niet) maar kan ook Ruud! ... er is geen bestuur, geen trainer, geen transferperiode en een bak ellende in het veld. Ik sluit een nederlaag tegen VVV niet uit. Het enige geluk dan is dat er niemand over Feyenoord heen kan springen.

29 oktober 2019 om 08:03

VVV is een angstgegner van Feyenoord, dus puntverlies hangt in de lucht... Bestuur word met enkele weken gepresenteerd. Dickie zal vandaag of morgen zn intrede doen, who else dan Dick.

29 oktober 2019 om 14:27

Ik zie ze ook niet degraderen, maar onmogelijk is het natuurlijk zeker niet. FC Twente had kwalitatief ook niet de slechtste selectie, maar als de balans zoek is en de verdediging is enorm kwetsbaar, kun je in ernstige problemen komen. Nou is de selectie van Feyenoord natuurlijk beter dan dat van FC Twente twee jaar geleden, maar het zal wel eerst beter moeten gaan. Hoe langer dat duurt, hoe gevaarlijker het gaat worden en dan word de druk en de paniek heel erg groot. Als je dat punt eenmaal bereikt, heb je niets meer aan individuele kwaliteiten. Maar goed, ik denk dat Feyenoord zich nog wel zal herpakken en uiteindelijk 4de of 5de zal worden.

Vind het wel mooi om te lezen, een aantal vind het niet de 14e plaats niet waar Feyenoord hoort te staan.maar jullie vergeten dat er zoveel mis is in het beleid wat wordt gevoerd in Rotterdam-zuid. Er wordt geroepen dat er op basis van de begroting een hogere positionering moet zijn, maar dat valt in het niet als je beleid dan ook niet in verhouding staat met je begroting én status. Er wordt geroepen dat de verwachtingspatroon niet zo hoog is. Maar laten we wel wezen op diverse posities binnen het elftal (en daar boven, bestuur) zijn het gemiddelde poppetjes, ja in potentie (of het er ooit uitkomt?) zitten er 1 of 2 tussen die wat kunnen worden/opleveren. En dat zie ook nog meer terug in de Europese wedstrijden, Thuis staat het legioen erachter en dan kunnen ze zo nu en dan verrassen maar zodra ze uit spelen lijkt het wel een 4e klasser op excursie.ik kan me herrineren dat de verbetering intrad toen Feyenoord het op de jeugd moest gooien en daar toen de vruchten van kon plukken. Maar ze hebben weer wat geld en dan gaan ze rare dingen doen. Nieuwe poppetje bovenin die ook maar wat doen en spierballentaal spreken en geen logische stappen zetten. De jeugd is er niet klaar voor maar krijgen de kans niet, ze moeten minuten maken dan worden ze beter. Nu krijgen ze geen kans en over een paar jaar wordt er dan geroepen dat ze niet voldoende ervaring hebben of niet genoeg progessie boeken. Tja wat wil je als je koekenbakkers inkoopt en prefereert in je opstelling. Met de jeugd zou je misschien ook op dezelfde posititie staan maar wel progressie maken op termijn. Botteghin wordt niet beter en brengt voornamelijk onrust, Ie idem, Fer had ik veel van verwacht maar is erg aan het vechten tegen zichzelf kan me bijna niet voorstellen dat bijvoorbeeld een Ayoub het zoveel slechter zou doen. Tapia, tja die rendeert enkel in het chileens elftal kun je ook vervangen door Ayoub als je Fer toch wil laten staan (wat ik ergens wel snap met zijn ervaring). Maak Kokcu belangrijker want een Toornstra is een hele harde werker maar maakt je echt niet beter en gaat je geen geld opleveren. Sinistera in de spits? kan toch ook niet laat hem lekker aan de zijkanten boven Larson spelen want die laat 1 of 2 keer in het seizoen zien wat hij in zijn mars heeft. Summerville had je ook gewoon in de Kuip minuten kunnen laten maken. Vermeer, Berghuis en Fer zijn de ervaren krachten die met de jeugd echt niet slechter zijn dan pak hem beet Willem II, Groningen, Heracles. Ja je zult tegen een paar zeperds lopen, maar dat doe je nu ook al en je ziet geen progressie. Met de jeugd ga je uiteindelijk progressie maken.

Het verbaast me dat die toon van bodegom nog steeds buiten schot valt. Deze man speelt al een hele tijd een dubieuze rol. Ik heb sterk het idee dat hij een van de grote oorzaken is dat het z'n puinzooi is

Iedereen heeft het nu over de trainer, vorig jaar had iedereen het over de technisch directeur en de trainer en zo kunnen we doorgaan. Wanneer gaat men praten over het feit dat (in dit geval) Feyenoord eigenlijk al heel veel jaren structureel slecht gerund word? Pak dat bestuur eens aan en zorg voor een reorganisatie. Zoek mensen bij elkaar die ook echt capabel zijn en een visie kunnen verzinnen waar de lange termijn leidend is, niet de korte termijn. Ik ben er van overtuigd dat de onkunde van het bestuur is overgeslagen op het voetbalbedrijf. Niet voor niets is de club al een behoorlijke tijd stuurloos op technisch gebied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren