‘Iedereen geeft hoog op over Ajax, maar laten zij nou zó veel meer zien dan wij?

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

Robbin Ruiter acht PSV in staat om dit seizoen Ajax voor te blijven in de strijd om de landstitel. Na negen wedstrijden hebben beide topclubs evenveel punten verzameld (23), waardoor alleen het verschil in doelsaldo Ajax voorlopig op kop houdt. Ruiter vertelt vrijdag in het Noordhollands Dagblad dat PSV 'zeker' kampioen kan worden en geeft af op de beeldvorming rondom beide clubs.

"Kijk naar de enorme groei die wij doormaken dit seizoen", zegt Ruiter, die de afgelopen twee duels onder de lat stond vanwege een blessure bij eerste keus Jeroen Zoet. "De buitenwereld heeft het veel over Ajax, mede door het vorige seizoen. Dat niveau halen zij dit speeljaar nog niet, vind ik. Wij hebben, net als Ajax, ontzettend veel kwaliteit; kijk alleen maar naar onze voorhoede. Kampioen worden is dan ook ons doel."

Mark van Bommel kalm: 'Iedereen is fit'

Ruiter is het er niet mee eens dat het voetbal van PSV 'saai' is. Hij denkt dat Ajax en PSV elkaar qua veldspel niet bijster veel ontlopen. "Iedereen geeft hoog op over Ajax, maar laten zij nou zó veel meer zien dan wij? Er wordt PSV verweten dat we alleen maar op de counter spelen, maar dat is niet zo. Natuurlijk benutten wij de ruimtes goed, daar ligt onze kracht. Maar de beeldvorming is een beetje scheef", stelt de keeper.

Voor Ruiter lijkt na twee basisplekken weer een plaats op de bank in het verschiet te liggen. Zoet is terug in de wedstrijdselectie van trainer Mark van Bommel en is vermoedelijk fit genoeg om zaterdag in actie te komen tegen FC Utrecht, de oude club van Ruiter. Ajax hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd bij hekkensluiter RKC Waalwijk.


Poll

Laat Ajax dit seizoen 'veel meer' zien dan PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Simpel: het voetbal in de CL. Daarin blinkt Ajax nu anderhalf jaar uit ten opzichte van PSV. Daar heeft Ajax om de nationale competitie niets aan overigens: daarin presteren Ajax en PSV nagenoeg hetzelfde.

18 oktober 2019 om 18:57

Dit is idd de voornaamste reden. Hij geeft t zelf aan dat ajax dit seizoen nog niet zo sterk is als vorig seizoen, waar ik overigens mee eens ben. Desondanks wist ajax wel te kwalificeren voor CL en heeft 2 overwinningen in de pocket in net zoveel wedstrijden. Maar ajax en psv ontlopen elkaar zeker niet veel. Vergeleken met begin dit seizoen, waar ik stellig was dat ajax met gemak kampioen gaat worden. Moet ik toch nu herzien. T wordt weer een close race.

18 oktober 2019 om 19:43

Klopt. Al vind ik dat Ajax en PSV elkaar wél aardig ontlopen. Echter, daar merk je in de eredivisie weinig van omdat de tegenstand vrij beperkt is. De pieken van Ajax liggen al een tijd vele malen hoger dan die van PSV. En juist dát zie je in de CL terug. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening.

18 oktober 2019 om 21:40

Denk dat het verschil wel wat groter is Als ik bijvoorbeeld kijk hoe Groningen speelt tegen PSV aanvallend en veel ruimte weggeven daarna tegen Ajax met zn. alle in de verdediging blijven hangen dan geef je geen ruimte weg Bijna elke club gaat vol verdedigen tegen Ajax .Als ze wat meer open zouden spelen dan zou het doelsaldo denk veel meer uit elkaar liggen

18 oktober 2019 om 22:52

@robinde Het is niet alleen het voetbal in de CL: Ajax speelt enorm dominant en aanvallend en heeft vorig seizoen 119 doelpunten gemaakt. Dat is ongelooflijk veel en bijna een all-time Eredivierecord (122).

19 oktober 2019 om 07:43

@Hoogindeconcen. Kan, al vind ik dat argument hele malen zwakker omdat ook dat over de eredivisie gaat. En tja... de eredivisie. Maar ik snap je punt ergens wel. Ik heb daar argument in deze discussie eigenlijk nauwelijks voorbij zien komen.

Hoe slecht, het doelsaldo is niet identiek Ajax heeft er 3 meer gescoord, dus hoezo alfabetisch???? De rest van het verhaal is een inkoppertje.

Wel degelijk, ja. In ieder geval op het internationale podium met twee 3-0 zeges op Valencia en Lille.

Volgens mij staat ajax op +23 tegenover +20 van psv. Maargoed. Daarnaast zal ik misschien niet heel objectief kijken, maar ik vind het veldspel van Ajax beter dan dat van osv. In de onderlinge wedstrijd kwamen de speelstijlen van beide ploegen goed tot uiting. Ajax Domineerde, zette druk, viel aan. Psv speelde afwachtend met iedereen op eigen helft (veel rond eigen 16) en was aan het wachten op het foutje en de counter. Natuurlijk heeft Ajax veel kwaliteit ingeleverd ten op zichte van vorig seizoen, en bij psv zie ik, met name Europees, echt wel mooie combinaties. Maar het aanvallende "tiki taka" wat ajax veelal doet, zie ik bij psv minder. Het 1 keer raken. Het druk zetten vooruit, enzovoort. Psv heeft een ijzersterke aanval. Maar Ajax vind ik persoonlijk beter spelen. En hebben met Neres/Promes, Tadic en Ziyech ook niet bepaald koekenbakkers voorin. Ziyech bij far de beste speler in de Eredivisie. Ajax moet kampioen worden met dit team

18 oktober 2019 om 19:21

Helemaal mee eens!

18 oktober 2019 om 22:01

Tja, maar tikkie takka is niet de maatstaaf voor goed voetbal. Jaren geleden speelde Bayern fantastisch counter voetbal. Razendsnel, fysiek sterk en messcherp. Ik kijk daar liever naar dan tikkie takka op een middenveld en langzaam bouwend naar voren. Wie de meeste punten heeft, is de beste. Simpeler dan dit wordt het niet....

18 oktober 2019 om 23:00

Nee resultaat is de maatstaf. Resultaten Ajax zijn flink beter dan resultaten PSV. Zeker internationaal. In de eredivisie ook, maar dat hebben de meeste niet Ajacieden niet door. Bij alle kampioenschappen van de laatste 10 jaar was Ajax de achtervolger en klapte ze er in de 2e helft overheen. Haast elk seizoen begon Ajax zo'n beetje te draaien half oktober. En in haast geen enkel seizoen werden er punten in Eindhoven behaald. Vergelijk dat eens met nu. Ajax staat bovenaan, heeft een resultaat in Eindhoven behaald en het echte draaien van Ajax moet nog beginnen.

Tjsah, als een Veltman dit zou zeggen bij Ajax zou het land te klein zijn, maar ben het verder wel met Ruiter eens (als ajacied zijnde..) Om maar even een gouwe ouwe op te rakelen: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. PSV staat op gelijke voet met Ajax dus doen ze het in de competitie gewoon net zo goed. Verder kan ik me voorstellen dat een Psver de kwaliteiten van PSV benoemd (en roemt) en een Ajacied die van Ajax. Nu AZ, Feyenoord en Vitesse doorpakken en we hebben een supertop in onze mickey mouse competitie.

Wat is het verschil tussen het spelen in de C.L. of de E.L. inderdaad 40 miljoen euro. Voor Ajax zijn die al vast binnen en staan ze bovenaan in hun pool. Boven aan in de eredivisie. Met andere woorden hebben ze het tot nu toe alweer laten zien.

Vind op dit moment Ajax nog van een hoger niveau dan PSV maar in vergelijking met vorig seizoen vind ik Ajax minder en PSV duidelijk beter dit seizoen. Je hebt met Malen op dit moment de toekomstige nummer 9 van Oranje, je grootste talent Mo op 10 en nog Bergwijn op de vleugel lopen. Als het echt gaat lopen zie ik ze de Eredivisie echt aan gorten schieten.

18 oktober 2019 om 21:13

Er komt altijd een terugval bij oliver Bommel in de tweede helft van het seizoen

Nja Robin... misschien moet je dit soort uitspraken doen als je iets tastbaars in handen hebt. Tot dusver in dit seizoen doet Ajax het wel degelijk beter. Hiermee verwijs ik na het tweeluik tegen het zwakke Basel. Een verschil van tientallen miljoenen... Niet meer dan logisch dat Ajax de credits krijgt.

18 oktober 2019 om 19:19

Om alleen daarnaar te verwijzen is me dan weer net iets te makkelijk. Volgens mij weet iedereen in welke fase PSV op dat moment zat en dat heeft ze de das om gedaan. Het had ook de andere kant op kunnen vallen echter want het was een samenloop van omstandigheden. Lammers viel uit (redde ons nog thuis) en het team was nog verre van ingespeeld..

18 oktober 2019 om 20:28

Hij zegt toch juist dat psv een geweldige groei meemaakt, daarmee geeft hij zelf al aan dat het toen niet goed was. In de eredivisie is 't verschil 3 doelpunten.. Dat is volgens mij niet een heel groot verschil toch?

18 oktober 2019 om 20:49

PSV heeft zeer zeker een geweldige groei gemaakt. Met voor mij in het bijzonder; Ittaharen, Malen en Gapko. Voor het geweldig aanvallend talent verdiend PSV zeer zeker de credits. Echter lees ik (hoe ik het interpreteer) dat Ruijter zich afvraagt waarom Ajax op dit moment meer credits ontvangt dan PSV. Die constatering ervaar ik als meer dan logisch, gezien de tot dusver gevoerde Europese campagne, met het daarbij gespeelde spel. Daarnaast is het wat mij betreft wachten op de ‘tijdelijke’ stagnatie van de groei verwijzend naar de jeugdige terugval van de onervaren jongens bij PSV (hoewel dat laatste meer hoop vanuit mijn kant is 😜).

Het grote verschil is inderdaad de CL. Hoe Ajax grote teams te kakken heeft gezet op dit niveau maakt het verschil. Ook in de eredivisie vind ik ze net wat overtuigender. Beide teams ontlopen elkaar nationaal echter niet bijster veel. Het is een beetje de omgekeerde wereld nu. PSV heeft net wat meer talent en Ajax heeft ook talent maar meer ervaring. Iets wat wij in het verleden juist iets beter deden. Ik verwacht voor Ajax ook weer een kampioenschap maar hoop dat we het ze zo lang mogelijk moeilijk kunnen maken..

Gelukkig kijk ik als neutrale toeschouwer, maar vind Ajax echt van andere orde dan Psv..maar laatste 2 jaar is Ajax echt van andere orde zeker voetballend.

Robin doe dit nou niet. Je verliest de JC schaal van Ajax, plaatst je niet voor de CL en staat achter Ajax in de Eredivisie. Daarnaast verschilt de speelstijl als dag en nacht. Dan zijn dit soort uitspraken niet handig. Zegt een Ajacied dit, is het arrogantie ten top. Maar dit kunnen we niet scharen onder de Brabantse nuchterheid.

18 oktober 2019 om 21:17

Hij heeft het over de groei van PSV. Als je dat niet ziet ben je blind. PSV kan gewoon van iedereen winnen in de eredivisie. Als jij denkt dat het een gelopen race is dan zou je jezelf nog wel is kunnen vergissen.

Proberen het spel te dicteren en goed opbouwend veldspel tegenover counteren. Ajax en Psv is appels met peren vergelijken. Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat het voor Ajax makkelijk word en Psv uitsluiten voor een kampioenschap. Psv is namelijk al vak kampioen geworden en al zijn hele geschiedenis een ploeg die op de omschakeling speelt.

Ajax is beter naarmate de tegenstander moeilijker wordt. Als PSV in de poule bij Ajax zouden zitten, dan zouden ze onderaan eindigen. Onderling is de kwaliteitsverschil minimaal, maar wel significant.

niet dat ajax enorm overtuigde he in de voorrondes die hadden met een beetje meer pech er ook zo uit kunnen vliegen tegen Paok en tegen Apoel nicosia was het toch ook met hangen en wurgen vooral in die uitwedstrijd

Het zal wel niet goed vallen bij een hoop mensen, sorry daarvoor, maar ik vind het niveau van Ajax echt wel meevallen. Een halve finale halen van de CL is voor een Nederlandse club waanzinnig. Maar vorig seizoen hebben ze in de CL niet 1x tegen een Europese topploeg gespeeld die in vorm was. Real was compleet uit vorm, Juve gehavend en na het gelijkspel tegen Bayern verloor Bayern dat weekend erop van een degradatiekandidaat. Dit seizoen deed men op TV weer alsof de overwinning op Valencia van een andere planeet was maar deze ploeg staat in Spanje op de 8e plek en in Europa ook niet in de top 10. Al met al knap voor een Nederlandse ploeg maar enige nuance is wel op z’n plaats. Ook in het Nederlands elftal vind ik die spelers matig presteren. Als je het team vergelijkt met PSV vind ik het verschil dan ook niet groot. Het komt allemaal door het imago wat is neergezet, wat mijns inziens niet klopt met de werkelijkheid.

18 oktober 2019 om 20:18

Dat mag jij vinden maar de niet Ajax geluiden voor al die wedstrijden waren totaal tegenovergesteld. Kortom het ligt altijd aan de tegenstander voor en na de wedstrijden. Maakt mij niet uit ik geef toch echt de creditscaan Ajax.

18 oktober 2019 om 21:18

Ik vind het prima dat je benoem dat elke club al dan wel of niet in vorm of gehavend was, maar kijk je bij Ajax naar dezelfde aspecten of gelden die alleen voor de tegenstander?

18 oktober 2019 om 23:00

Toevallig is nooit een ploeg in vorm die tegen Ajax speelt en verliest

19 oktober 2019 om 02:03

Ajax was ook gehavend tegen Juventus. En als we de laatste jaren Europees zien dan zou een Madrid uit vorm en een gehavend Juventus moeten winnen van Ajax. Maar eigenlijk geef je een soort compliment dat Ajax nu een soort Europese topploeg is geworden doordat ze gewoon tegen deze Europese dwergen doorgaan. Ik denk dat je nog even moet wennen aan het succes van Ajax. Mochten ze straks van Chelsea winnen dan is het weer van ja maar Chelsea heeft gelijk gespeeld tegen Sheffield United dus ze zijn niet zo goed. Bla bla bla.

19 oktober 2019 om 10:19

Jezus wat een frustratie spat er van de comment af. Zo moeilijk is het niet om Ajax de credits te geven hoor.

Volgens mij zegt hij hier niets verkeerds a la Veltman of Schone zoals sommige hier doen voordoen. Die riepen met een punt of 10 achterstand nog steeds dat ze de beste waren/zijn. De Ruiter zegt eigenlijk enkel dat PSV meedoen dit seizoen, en daar is niets van gelogen tot nu toe dan.

18 oktober 2019 om 20:21

Als je vorig seizoen en de start van dit seizoen vergeet, dan kan ik enigzins mee in de woorden van Ruiter. De laatste weken gaat het goed. Gefeliciteerd Robin. Ga zo door.

Nee Robin jullie laten op moment zelfs meer zien soms dan mijn club.als ik denk aan psv-vitesse en zeker Zwolle-psv was ik onder de indruk. De zwakte van dit psv is de jeugdigheid gakpo malen en ihateran krijgen gewoon ergens een vorm dip! Dat hebben jeugdige voetballers nou eenmaal kijk ook naar Rosario vorig jaar! Ajax oogt stabiel en comfortabel en heeft meer ervaring en zal daarom kampioen worden.. als ze niet leeggeplukt worden in de winter.

Ajax speelt voetbal, bij vlagen mooi voetbal. PSV speelt reactievoetbal en meestal countervoetbal. Mensen houden van goed en leuk voetbal. Is dit genoeg antwoord Robin? Zo niet, dan begrijp ik wel waarom jij geen eerste doelman bent, en doelmannen zelden goede trainers worden

Ja Ajax laat meer zien. Staan eerste in een Champions league poule en eerste in de eredivisie..maken per wedstrijd de meeste scoringskansen en scoren ook t meest.en het heeft niet te maken met individuele kwaliteiten, iedereen is van hoog niveau waarbij het team super draait ook al worden er wissels toegepast.

Vorig jaar om deze tijd stond psv 5 punten voor, nu staan ze gelijk in punten, dus psv is op dit moment minder als vorig jaar

PSV lijkt voor het eerst in haar bestaan echt voor haar opleiding gekozen wat fantastisch is. En blijkt nu ook een hele mooie lichting te hebben, maar ik vind PSV alle behalve gelijkwaardig aan Ajax. Zowel de kwaliteit van de opleiding en de talenvolle lichting hebben alles nog te bewijzen. Ondanks dat Ajax wellicht niet zo sterk speelt zoals vorig seizoen, binnen drie seizoenen een Europa League finale en een halve finale Champions League spelen, we opnieuw de voorrondes wisten door te komen. En momenteel ook nog ongeslagen bovenaan in onze groep staan, iets wat PSV eerst nog maar moeten laten zien of zij tot hetzelfde, of iets soort gelijks in staat zijn. Zelfs voor de Europa League finale stond Ajax al jaren ongeveer tien plaatsen hoger op de Uefa Club coã«fficiã«ntenlijst ranking, internationaal vind ik de verhoudingen helemaal niet zo gelijkwaardig.nationaal is dit natuurlijk een ander verhaal, maar persoonlijk vind ik het al jaren belangrijker hoe Ajax internationaal voor de dag komt. Desondanks dat ik geen PSV supporter ben, vind ik dit ook voor de Eindhovenaren gelden, wellicht klinkt het arrogant; maar door de zwaar gedevalueerde competitie is Europees voetbal mijn inziens de maatstaf om Ajax maar ook PSV te beoordelen. Overigens vind ik het ook apart dat hij stelt dat iedereen het over Ajax heeft, maar nationaal is de lofzang voor PSV volgens mij ook niet uit de lucht gegrepen.

Ik zou als club niet echt blij zijn wanneer een reservekeeper zulke uitspraken zou doen over de concurrent. Hij vraagt zich namelijk af of Ajax nou echt zoveel meer laat zien dan PSV. Misschien ontvangt hij geen Veronica op tv om de Champions League te volgen dit jaar en vorig jaar. Misschien moet deze Robbin Ruiter zelf eens wat meer laten zien want als Zoet fit is kan hij weer lekker de bank warm houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

38 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 1 0 0 0
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2018/2019 Sunderland 1 0 0 0
2017/2018 Sunderland U23 1 0 0 0
2017/2018 Sunderland 20 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

VIDEO - PSV wint oefenduel met Afellay en scorende Mitroglou

PSV heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Sint-Truiden met 2-0 gewonnen. Ibrahim Afellay speelde mee bij de Eindhovenaren, die wonnen door goals van Kostas Mitroglou en Claudio Gomes. Onder meer Olivier...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren