‘Van Dijk is natuurlijk een veel betere verdediger dan Koeman was’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Wim Kieft vindt Virgil van Dijk een betere verdediger dan Ronald Koeman ooit is geweest. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal was in zijn tijd als speler volgens Kieft en Johan Derksen echter wel meer een leider dan de Liverpool-mandekker. Bij het programma Veronica Inside bespreken Kieft en Derksen het verschil tussen Van Dijk en Koeman als speler.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door gabstra)

Ik vraag mij af wat de definitie van een leider is volgens Derksen. Leiden doe je op bepaalde manieren, dan hoef je niet per se een gemene voetballer te zijn, je kan ook een symphatieke man zijn maar toch leiden. VVD bewijst bij Liverpool en Oranje een uitstekende leider te zijn

15 oktober 2019 om 12:52

Voor iemand die jarenlang een behoorlijk bedrijf heeft geleid, is het toch raar dat hij de leiderschapskwaliteiten Van Dijk niet ziet. Gelukkig zijn er meerdere soorten leiderschapstijlen en past Van Dijk er eentje daarvan op een natuurlijke manier toe. Klaarblijkelijk een andere manier dan Derksen deed (niets mis mee, want de beste man weet een aantal zaken zeer goed te leiden).

15 oktober 2019 om 13:17

Ik krijg de laatste tijd bij Derksen het gevoel alsof hij achteruit aan het gaan is. Hij heeft vaak simpelweg bepaalde zinnen uitgesproken die niet kloppen. Ik dacht gelezen te hebben dat hij Son een chinees noemde en daarna een asielzoeker (?) VVD is trouwens ook juist de leider die dit Oranje nodig had, de uitstraling etc hebben we al tijden niet gezien.

15 oktober 2019 om 18:53

Derken wordt ieder jaar ouder. Dan gaan bepaalde facetten achter uit; zn geheugen is niet meer wat t 10 jaar geleden is en zn velheid is minder. Hij is een oude plaat met diepe groeven waar de naald met moeite nog uit komt. Zijn bagataliseren van alles wat hij niet kend is op zn zachts gezegd stuitend.

15 oktober 2019 om 13:03

Er zijn inderdaad verschillende manieren om een leider te zijn. Van Dijk is, zoals ze dat in Engeland mooi zeggen, 'leader by example'. Daarnaast bewaart hij altijd de rust, ook niet verkeerd

15 oktober 2019 om 13:05

Haha Van Dijk geen leider. Volgens Kieft is degeen met de grootste mond een leider. Kieft kent het begrip "leading by example" waarschijnlijk niet. Dat zijn altijd de echte leiders omdat ze namelijk respect krijgen door de kwaliteit van hun spel en hun prestaties en niet door hun grote mond (die velen vaak hebben om hun gebrek aan kwaliteit te camoufleren). Wel eens gehoord van de grote leider van het grote Milan van Arigo Sacchi? Dat was Franco Baresi, die hoorde je amper op het veld want hij gaf zijn aanwijzingen op fluistertoon. Maar hij was DE leider waar alle spelers, inclusief Gullit, Van Basten en Rijkaard, respect voor hadden. Bij Liverpool hangt de middelmatige Jordan Henderson de gemaakte leider uit met zn grote mond maar weet elke speler dat er maar 1 echte leider is en dat is Van Dijk.

15 oktober 2019 om 14:26

Dat bedoelde Kieft niet, als je gisteren de uitzending hebt gezien, zei hij dat Koeman nadrukkelijker aanwezig was. Dus de poppetjes op het juiste plek zetten en ook nog belangrijk zijn. En gelijk heeft Kieft wel dat dit Nederlands elftal minder leiders bevat dan het Nederlands elftal van rond 88. Mede omdat er genoeg spelers zijn die geen trek hebben om die verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Van dijk geen leider, oké. Zet nota bene de hele verdediging bij Liverpool neer. Bij Southampton stond het ook als een huis dankzij zijn communicatieve skills. Dat hij niet in de ronde schopt om een “signaal” af te geven betekent niet dat hij geen leider is. Daarnaast, hoe heerlijk moet het zijn om achter Van Dijk het veld op te lopen, die gozer heeft een charisma van hier tot Japan. Mega fan van Van Dijk. Koeman was natuurlijk een geweldenaar maar inderdaad op een heel andere manier.

Ik vind Van Dijk net wel een leider en iemand die de uitstraling van een leider heeft. Denk dat hij makkelijk respect afdwingt van zijn medespelers door enerzijds zijn prestaties op het veld en anderzijds door zijn présence. Dat je zoiets stelt over pakweg Jasper Cilissen, dat zou ik dan wel weer kunnen snappen. Maar over Van Dijk vind ik zo een opmerking onzin.

VVD geen leider? Derksen kan ik met de dag minder serieus nemen. Een van de redenen waarom het zo goed staat achterin bij Liverpool is omdat VVD iedereen neerzet en goed scherp houdt. Weet niet zo goed waar hij dit vandaan haalt.

15 oktober 2019 om 14:29

Ach joh, Derksen vind ik ook dat De Ligt een veel betere verdediger is dan Van Dijk. Geen idee waar dat vandaan komt (altijd soort van een pik op hem gehad, ofzo). De Ligt heeft wel de potentie ervoor om beter te zijn dan Van Dijk en hij is ook veel verder dan wat Van Dijk toen was op zijn leeftijd, maar op dit moment is Van Dijk toch de beste van de twee.

15 oktober 2019 om 15:43

Potentie beter dan Van Dijk? Als de ligt echt zoveel beter kan worden dan wordt die een van de elite. Niveau Maldini, Beckenauer etc. Dat betwijfel ik toch zwaar. Van Dijk is voor mij echt een klasbak en schaar net onder de groep elite (met Puyol, Thuram, Nesta etc).

15 oktober 2019 om 18:37

Dat kan je gewoon niet weten. De Ligt is net 20. Niemand had verwacht dat van Dijk zo geweldig zou worden. Op die leeftijd brak van Dijk net door bij FC Groningen. Misschien wordt de Ligt nooit veel beter dan wat hij vorig jaar liet zien bij Ajax. Misschien wordt hij wel de beste Nederlandse verdediger ooit. Eerst maar kijken hoe hij dit seizoen is in de cruciale periode van het seizoen.

Vond VI gister verassend positief, iets wat ik wel onderstreep . 6 punten binnen afgelopen week, over een half jaar heeft niemand het er nog over. T is een goede selectie met rek, met nog een klein jaar de tijd en een stabiele coach. Koeman met vDijk vergelijken heeft verder niet zoveel zin, lijkt me.

Koeman en van Dijk zijn bijna onvergelijkbaar. Ze speelden/spelen in verschillende tijden, verschillende teams en zijn verschillende persoonlijkheden met verschillende opleidingen. En dus zie je twee totaal verschillende mensen voetballen als je kijkt naar beelden van Koeman en van Dijk.

Na alle reacties even gelezen te hebben, zie ik volgens mij nergens staan dat Koeman toch net op een andere positie speelde, of deze toch zeker op een andere manier invulde. Hij schoof zeer geregeld in als hij al in de verdediging stond en in mijn herinnering stond hij toch ook zeer regelmatig op het middenveld opgesteld. Met zijn schot kwam hij dan ook veel meer binnen schootsafstand dan Virgil.

Prima borrelpraat over twee fantastische spelers. Qua prijzen hoop ik dat Virgil meer gaat pakken dan Ronald. Met Oranje welteverstaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

220 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren