Ronald Koeman ontvangt open sollicitatie: ‘Het EK blijft mijn grote doel’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Wout Weghorst kwam afgelopen seizoen tot zeventien doelpunten voor VfL Wolfsburg en de aanvaller is ook in deze jaargang zeer belangrijk voor de huidige nummer twee in de Bundesliga. Bondscoach Ronald Koeman geeft desondanks de voorkeur aan Luuk de Jong in de selectie van Oranje, maar Weghorst blijft hopen op betere tijden als international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie zie jij liever als spits van het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Vind t toch best lastig hoor. Wie hebben we liever. We weten allemaal dat Luuk een prima pinchitter kan zijn. Hebben we ook gezien tegen N.Ierland. Maar persoonlijk hou ik meer vd gifkikkers voor zo'n moment. Zoals een Weghorst. Sleuren trekken vuile meters.. Maar vind Luuk weer sterker id lucht wat ook een goede en en handige kwaliteit is wanneer je nog moet scoren in de laatste minuten.Lastig.. maar mijn kwartje valt toch, op dit moment, eerder de kant op van Wout!

15 oktober 2019 om 09:13

Dat is jammer voor je maar dan zul je geduld moeten hebben tot er een nieuwe bondscoach zit. Wat mij betreft lood om oud ijzer. Als je dit soort pinch hitters moet inbrengen gaat het niet best. Met de voetballende kwaliteiten van oranje moet je hopen dat ze beiden zo min mogelijk nodig hebben.

15 oktober 2019 om 09:19

Dat is ook lood om oud ijzer. Daarom zeg ik.. tis nog best lastig. Dat we hieruit moeten kiezen is een ander ding. Er wordt gevraagd naar wie jij liever zou zien. En ik zie op dit moment liever Wout. Of t nog een keer gebeurd.. zien we wel.

15 oktober 2019 om 10:40

"als je dit soort pinch hitters moet inbrengen gaat het niet best. " Laat ik dat nou nooit geweten hebben dat we een pinchhitter inbrengen als het niet best gaat

Simpele keuze: Luuk.normaliter zouden zowel Weghorst als De Jong bankzitters / pinchitters zijn. Dan heb ik liever de ervaring van Luuk die tevens een andere manier van voetbal teweeg kan brengen met hoge ballen. Weghorst heeft weinig ervaring. Bij Luuk weet je ook zeker dat hij niet gaat klagen na 2 slechte wedstrijden van bijvoorbeeld Malen of Babel.

15 oktober 2019 om 10:11

Maar wat als er iemand geblesseerd uitvalt of geschorst wordt? Dan zou ik liever met Weghorst willen starten dan de Jong.

15 oktober 2019 om 10:20

Als je als basis zou starten met een voorhoede Promes-Depay-Bergwijn, dan heb je nog andere wissels voorin als bijvoorbeeld Depay afhaakt. Denk aan bijvoorbeeld Malen, Babel en eventueel Baudu of Stengs mochten die erbij komen. Denk dat zowel Luuk als Weghorst weinig kans maakt op de basis, zelfs niet als er iemand geblesseerd raakt.

15 oktober 2019 om 13:12

Als Malen of Babel 2 slechte wedstrijden spelen op het EK en de bondscoach blijft ze opstellen heb je meer aan Wout Weghorst die zegt dat hij meer kan brengen dan Luuk de Jong die zegt dat hij liever op de bank blijft omdat hij t niet beter dan die 2 kan doen. Weghorst en De Jong zijn van het zelfde niveau maar andere type spelers. Luuk kan een beetje kaatsen en koppen maar heeft de mentale kracht van een dwijl. Weghorst rent en vliegt en maakt daarbij doelpunten, maar het is geen speler die je vaak de bal wilt hebben. Koeman kiest nu voor De Jong omdat hij loyaal naar spelers is en niet veel slechter dan Weghorst is. Maar als De Jong aan het eind van het jaar zijn basisplek kwijt is en maar 4 doelpunten heeft gemaakt, kiest hij voor Weghorst. Die Weghorst is zo gedreven, als hij er dit jaar een paar meer maakt dan vorig jaar kan Koeman niet om hem heen.

Zou toch voor Luuk de Jong gaan. Toch een van de beste koppers in Europa. Ideaal als je plan B moet gaan spelen. Heeft ook op CL niveau goals gemaakt en recent tegen N-Ierland een heel belangrijke gemaakt. En meer ervaring dan Weghorst. Ook al doet hij het natuurlijk heel aardig in Duitsland

15 oktober 2019 om 13:18

Luuk de Jong een van de beste koppers van Europa? Jij bent zeker voor PSV. Ronaldo kopt met zijn ogen dicht nog beter dan Luuk de Jong zonder verdedigers om zich heen. Luuk de Jong kan net iets beter koppen dan zijn broer Siem, maar meer ook niet.

Koeman houdt van vastigheid en zolang Luuk de Jong levert in Oranje, zal hij niet veranderen. Daarnaast is Luuk de Jong een erg goede kopper en voor pinchhitter is dat wel een erg fijne kwaliteit. Na het EK, zal Koeman (of een andere bondscoach) waarschijnlijk wel opnieuw kijken naar de spelers.

Beiden zijn niet geschikt voor de basis en komen in aanmerking voor de rol als pinchitter. Weghorst is weliswaar de betere voetballer, maar als je de ballen hoog voor de pot gaat gooien dan heb je toch meer aan De Jong. Ik snap dan ook dat Koeman De Jong de voorkeur geeft.

Luuk heeft afgelopen interlands met zijn voeten bewezen dat hij de man is. Wie kan met argumenten nog op tegen deze daden. Deze discussie is voorlopig gesloten. Suf om hier alweeeeeer een artikel over uit te doen.

Speel je paar leuke wedstrijden bij PSV dan heb je al meteen een basisplaats, maar ben je de 2de topscorer van de Bundesliga dan word je thuisgelaten. Lachwekkend!

15 oktober 2019 om 09:49

Je kortzichtigheid is lachwekkend. Indien Malen eenzelfde speler zou zijn als Luuk of Weghorst was hij niet eens opgeroepen. Malen is ook gewoon een bankspeler die multi-inzetbaar is. Het Nederlandse elftal onder Koeman wil spelen met een bewegelijke spits, oftewel Depay of eventueel Malen. Dan is het logisch dat je een direct vervanger voor Depay in je selectie wilt hebben. Daarnaast kan Malen vanaf de vleugel ook het een en ander forceren, zoals tegen Noord-Ierland met een prima assist. Reden genoeg om hem op te roepen. Weghorst gaat geen basisspeler worden bij het Nederlandse Elftal, vanwege de wens naar bewegelijkheid. Daarmee moet hij de concurrentiestrijd aangaan met De Jong. De Jong is in de lucht sterker dan Weghorst en daarmee de ideale pinchhitter. Bovendien schikt hij zich in zijn rol en heeft aangetoond dat goed te doen tegen Noord-Ierland.Dus wat is er lachwekkend?

15 oktober 2019 om 10:03

Hebben we gezien. Tot dusver komt Malen nog gewoon tekort. Dan heb je veel meer aan Dilosorun. Want dat is wel een pure winger.

15 oktober 2019 om 10:07

Dilrosun is net fit. Gaat je argumentatie weer. Daarnaast is Kluivert dichterbij de selectie dan Dilrosun. Interessant dat je vervolgens oordeelt op één wedstrijd van Malen in de spits. Waarom reageer je verder niet inhoudelijk op mijn argumenten?je pro-Bundesliga campagne begint onderhand wel wat sneu te worden.

15 oktober 2019 om 10:15

Dilrosun zit er anders nooit bij. Wat ik ronduit belachelijk vind. Kluivert hoort er inderdaad ook bij te zitten. In mijn optiek zijn Babel geen Oranje waardige spelers. Malen komt net kijken, al zal ik hem ook selecteren. Zon Ake kun je ook thuislaten zodat je voorin nog een extra optie hebt. Helemaal niet. Ik snap heel goed dat je Klaassen of Rekik thuislaat. Maar een van de beste spitsen van de Bundesligs hoort gewoon te spelen. Weghorst zal zelfs in de Duitse selectie zitten.

15 oktober 2019 om 10:24

Is het zo raar dat Dilrosun er niet bij zit? Heeft in twee seizoen nog 'maar' 23 duels bij Hertha gespeeld. Is daarnaast pas vanaf dit seizoen echt op stoom. Kluivert zou je mee kunnen nemen, al verwacht ik niet dat hij veel toevoegt gezien zijn matige rendement. Babel heeft zich daarentegen tijdens deze kwalificatie wel bewezen als nuttige speler met de nodige ervaring. Het is praktisch om er wat ervaren spelers bij te hebben. Aké zou je inderdaad thuis kunnen laten, maar je mag maar 3 keer wisselen per wedstrijd. Een wissel is altijd een middenvelder en de Jong komt er vaak in. Dan wissel je maar één vleugelspeler. Waarom ben je dan drie op de bank nodig? Een speler speelt niet als hij niet in het beoogde systeem past. Dat is het geval bij Weghorst. Koeman speelt met een bewegelijke spits, iets wat Weghorst niet in. Hij verandert alleen van systeem als hij iets moet forceren in de laatste minuten. Daarvoor vindt hij Luuk geschikter.

15 oktober 2019 om 10:50

En met Weghorst kun je niks forceren? Kerel is 1 kop groter dan Luuk en is herrieschopper in de 16 van de tegenstander. Prima argument over dat van Dilrosun, maar dan hoor je jongens als Malen ook niet te selecteren. Mensen praten nu ook al over eventueel Dest en Ihattaren. Die hebben nog niet eens 30 profwedsrijden op hun naam staan. Uiteindelijk gaat het niet om ervaring maar om kwaliteit. Een Babel gaat je niks geven op een EK, een Dilrosun kan dat wel met een indviduele actie.

15 oktober 2019 om 20:19

Eerst ingaande op kwestie Malen. Malen is multi-inzetbaar. Hij kan ook als bewegelijke spits spelen, al was dat helaas nog niet heel succesvol. Vandaar dat hij wel geselecteerd wordt en bijvoorbeeld Dilrosun niet. Weghorst kan wel wat forceren, maar Weghorst is een andere spits dan Luuk de Jong. De Jong is echt een meester in de lucht, toch echt beter dan Weghorst. Weghorst kan beter sleuren en is krachtiger, maar blijkbaar opteert Koeman voor de Jong, wat ik kan begrijpen. Als je gaat forceren komen er veel ballen hoog in de lucht en de Jong is een van de beste koppers ter wereld. Mensen praten inderdaad over Dest en Ihattaren. Dat komt ten eerste vanwege hun keuze. Spelen ze wel voor Nederland? Daarnaast is de RB niet heel sterk bij Nederland, dus dan is daar heel snel ruimte voor een speler. De positie van Dilrosun daarentegen is goed bezet. Ihattaren beschouw ik als een wereldtalent en een genie, buitenklasse. Daarnaast is dat een type speler die niet in de selectie rondloopt. Uiteindelijk is ervaring wel degelijk belangrijk in een selectie. De voorhoede spelers van het Nederlandse elftal zijn al vaak 'jongeren'. Bergwijn, Promes en ook Babel hebben een individuele actie. Daarmee wil ik zeggen dat ik de keuze van Koeman begrijp. Als toevoeging: Goed dat we weer normaal een conversatie aan kunnen gaan na de recente maanden.

15 oktober 2019 om 10:48

Over alle competities en toernooien gerekend is er geen spits met betere productiecijfers als Malen. Maar als dat niets waard is en je ruilt de (handelings)snelheid, tweebenigheid en wendbaarheid in voor een doorsneespits als Weghorst ben ik blij dat jij geen bondscoach bent. Wie pinchhitter wordt is in het geval van De Jong en Weghorst lood om oud ijzer. De Jong speelt prima wedstrijden voor Sevilla, ook al heeft-ie pech met de fles ketchup momenteel. Maar hij bewees wel zijn waarde tegen Noord-Ierland. Zolang hij op club- en landniveau zijn niveau hoog houdt, vind ik dat hij de voorkeur moet genieten. En Weghorst moet lekker blijven scoren en een kans krijgen zodra De Jong verzaakt.

15 oktober 2019 om 10:57

Ik zeg ook nergens dat Malen er niet in hoort. Zelf zal ik Malen, Depay en Dilrosun als beste aanval vinden. Maar als je de 2de beste spits van de Bundesliga niet selecteert dan heb je er geen kaas van gevreten:

15 oktober 2019 om 12:08

Ik heb het idee dat je een beetje eigenwijs bent? Ieder zijn mening natuurlijk. Maar de keuze gaat tussen de jong en weghorst voor de beste pinchhitter. De jong is een betere kopper dus dan is het logisch dat hij geselecteerd word.

15 oktober 2019 om 16:09

@arsenal890: Eigenwijs? Ik begin niet over een vergelijk van Malen en Weghorst he...

15 oktober 2019 om 16:21

@elphenomeno: Hoezo tweede dan? Volgens mij staat Weghorst op een gedeelde derde plek met 4 goals in 7 wedstrijden. Zijn dat dan werkelijk gemiddelden waar zoveel onrecht uit spreekt dat De Jong nu nog de voorkeur krijgt? En Dilsorun doet het prima hoor, maar Hertha BSC is wel een bescheiden middenmotor. Is hij zo uitzonderlijk dat hij basisklant in Oranje moet worden?

15 oktober 2019 om 22:48

Nou sinds hij in de zbundesliga speelt heeft alleen Lewandowski meer gescoord. Ik vind het dan wel vrij knap als je spelers als Plea, Paco, Volland, Kruse, Werner, Poulsen, Jovic, Haller, Rebic, Reus, Embolo en Kramaric onder je houd. Vandaar dat ik zei 2de.

Waarom haal je weghorst er niet bij als spits en dus niet als pinchhitter. Ik denk dat hij tegen mindere tegenstander de kans moet krijgen in de basis. Je kan dan zowel Weghorst als Luuk de Jong in de selectie hebben, waarin beide een andere rol hebben. Onbegrijpelijk dat Weghorst alleen als pinchhitter gezien wordt,

15 oktober 2019 om 10:08

Omdat Koeman graag met een bewegelijke spits speelt zodat er veel positiewisselingen plaatsvinden waardoor je door het hart van de defensie kan combineren. Dat gaat niet met Weghorst of Luuk beginnend in de spits.

15 oktober 2019 om 10:18

Ook met een vast spits kan je voor veel beweging zorgen. Verder kan Weghorst zich ook aanpassen aan het spel van Oranje door niet alleen in de punt te blijven hangen. Hij kan op momenten inzakken, zodat een ander in de spits duikt.

15 oktober 2019 om 10:20

Dat is goed mogelijk, ik zeg alleen wat Koeman graag wil zien in het spel van Oranje. Bovendien kiest hij altijd voor Depay als spits, waardoor het overbodig is om zowel Weghorst als Luuk op de bank te hebben.

15 oktober 2019 om 20:02

We hebben buitenspelers die graag naar binnen trekken. Dan heb je werkelijk niets aan Weghorst en De Jong. Beiden spelen dus alleen als pinchhitter en dan heb ik toch liever Luuk de Jong mits hij in vorm is.

16 oktober 2019 om 09:38

Dan moet je er voor zorgen dat de buitenspelers eerder naar binnen komen en Weghorst op die manier kunnen bedienen. Dus niet pas op randje 16. De backs kunnen dan bv voor de voorzetten zorgen. Dit moeten ze gewoon eens in een oefenpot proberen.

16 oktober 2019 om 13:44

Ik denk dat Koeman alles wel probeert als we eenmaal gekwalificeerd zijn. Tot die tijd zal er alleen wat veranderen als er blessures en/of schorsingen zijn.

Tja Wout heeft pech dat Luuk die bal er in frommelt tegen de Ieren. Dat heeft hem flink wat credits gegeven. Verder denk ik dat het weinig uitmaakt, Weghorst of De Jong op de bank. De Jong is denk ik wel een wat sterker aanspeelpunt door de lucht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

16 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren